אשמח לעזרה בתכנון מערכת צנועה בדירה קטנה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ivanic פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום וחג שמח,

רצה הגורל ונפלה בחלקי ההזדמנות לעבור סוף סוף מבית הוריי ל'דירה' משלי. מדובר בקיבוץ, כך ש'דירה' היא מחמאה למה שאקבל, אבל אני מאוד מרוצה nevertheless. עם ההזדמנות הזאת חשבתי שאולי אקנה לי גם מערכת נורמלית. יש לי ידע בסיסי ביותר בתחום, ובנוסף לעצות שאשמח לקבל, לא אתנגד לאתרים או מקורות אחרים לקריאה והשכלה

כמה שאלות
1. כאשר מתקינים רמקולים אחוריים/סראונד על הקיר, צריך 'לחצוב' תעלה בקיר עבור הכבלים? האם ישנם פתרונות סבירים בתחום האלחוט בנושא הזה?
2. קירות הדירה משותפים ל2 דירות נוספות, מימין ומשמאל. החשש העיקרי הוא כמובן מלהפריע לשכנים (ושהם יפריעו לי...). מה אפשר לעשות כדי לצמצם את זה?
3. בתקציב של 2500 ש''ח, איפה לדעתכם כדאי לחפש, או אם יש לכם כבר הצעות אני בכלל אשמח

תודה מראש לכל המגיבים

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

תשובות
1.אפשר להעביר כבלים חיצונית בתוך תעלהת PVC צרה צמודה לפאנל.
בכדי לוותר על החיווט נדרשים רמקולים מוגברים והעסק לא זול.
2.בתקציב שלך אין מה לעשות מבחינת חסימת מעבר הרעש (תדרי הבס בעיקרון) לדירות הסמוכות.
3.נסה לרכוש/לבקש שירכשו עבורך את הרסיבר פיוניר מהדיוטי ב 200$. כ 1750 ש"ח שישארו לך נסה לרכוש סט סטאליטיים נחמד או שוב לנצל את יתרונות הדיוטי ולרכוש גם סט רמקולים של JBL ב 200$.
4.אתה חייב גם מקור כן? או מחשב , או סטרימר. מחשב ייצא יקר סטרימרים יש זולים בכמה מאות ש"ח בודדים מבוססי אנדרואיד ותוכנת קודי המפורסמת.

שים לב מה יש בלוחות
http://www.hometheater.co.il/vt230817.html

וכדי לדעת על מה מדובר כנס לפה
http://www.amazon.com/JBL-Cinema-610-Ad ... B00GJ0CKN0

בהצלחה

ivanic פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

1. תודה רבה. לא חשבתי על זה..
2. באסה.
3. אני אהיה בעצמי בדיוטי פרי עוד כחודש, רשמתי את המלצותיך
4. יש לי כבר מחשב לא רע.

עוד שאלה ששכחתי להוסיף בהודעה הראשונה - עיקר השימוש שלי במערכת יהיה למוזיקה, לא לסרטים. האם זה משנה משהו? מישהו בעבודה זרק לי שמערכת שנקנתה לסרטים תישמע פחות טוב למוזיקה נטו. ומצד שני, בתקציב שלי אני לא יודע כמה ההבדלים, אם קיימים, הם רלוונטיים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #4 

אכן יש הבדל גדול. סרטים נשמעים הכי טוב במערכת רב ערוצית והשלמת סאב, כלומר מערכת 5.1, 5 רמקולים וסאב.
מוזיקה היא סטריאו, כך ששני רמקולים זה מה שנדרש כדי לשמוע את כל התוכן ולכן אתה צריך רק שני רמקולים ותמיד אפשר גם להוסיף סאב עם חסר לך באס או הרמקולים לא מלאים, כלומר הם לא מייצרים את כל הצלילים בתחום התחתון, לרוב עד 100 הרץ ואז הסאב משלים משם עד לאן שהוא יכול.
לכן אם זה בעיקר מוזיקה או רק מוזקיה, שני רמקולים יתנו לך תוצאות טובות יותר כי אתה מקבל יותר תמורה לכסף שלך משני רמקולים מאשר מ5. לא צריך לחצוב בקירות כדי לא לשמוע מהרמקולים האחוריים והכל יתפוס פחות מקום.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”