חוות דעת לסאב של JL Audio
שלום,
מועדים לשמחה...
הייתי שמח לשמוע את החוות דעת שלכם בנוגע לרכישת סאב.
חלל האזנה היינו בסלון פתוח כ-35 מטר(3*12 בערך) - מרחק צפייה של 3 מטר.
ביצעתי הזמנה לסאב של JL Audio E110, אבל אני תוהה האם במידה ואשדרג ל-E112, החוויה שלי תשתנה ברמה מורגשת כך שתצדיק את התוספת תשלום ?
תודה מראש,
מועדים לשמחה...
ביצעתי הזמנה לסאב של JL Audio E110, אבל אני תוהה האם במידה ואשדרג ל-E112, החוויה שלי תשתנה ברמה מורגשת כך שתצדיק את התוספת תשלום ?
תודה מראש,
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אין לי תשובה טובה למען האמת,אבל כן אני יכול לאמר שרכשת סאב אחד הכי טובים שאני מכיר!!חזק מאוד!!!מהיר,מצויין...
בקיצור תתחדש ותהנה!
איפה הזמנת?
בקיצור תתחדש ותהנה!
איפה הזמנת?
כיף חיים.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
הנה מדידות של ה-E110 לפי תקן CEA2010 למדידת ביצועי סאבים:
[imgbig]https://www.audioholics.com/subwoofer-r ... 0CHART.png[/imgbig]
והנה המדידות של ה-E112:
הנתונים האלה - מאתר Audioholics הראוי לציון לשבח בכל הנוגע למדידת ודירוג סאבים - מראים כי יש יתרון של בין 2.5dB ל-5.5dB לטובת ה-E112 בעוצמת הבאסים הנמוכים. היתרון הזה מספיק ל-E112 לציון LARGE לעומת ציון MEDIUM "בלבד" עבור ה-E110. במקרה שלך, בהיות והסלון פתוח וגדול למדי, הייתי שוקל בחיוב שדרוג ל-E112.
רצ"ב לינקים לביקורת ולמדידות של ה-E110 וה-E112 באתר Audioholics:
והנה המדידות של ה-E112:
הנתונים האלה - מאתר Audioholics הראוי לציון לשבח בכל הנוגע למדידת ודירוג סאבים - מראים כי יש יתרון של בין 2.5dB ל-5.5dB לטובת ה-E112 בעוצמת הבאסים הנמוכים. היתרון הזה מספיק ל-E112 לציון LARGE לעומת ציון MEDIUM "בלבד" עבור ה-E110. במקרה שלך, בהיות והסלון פתוח וגדול למדי, הייתי שוקל בחיוב שדרוג ל-E112.
רצ"ב לינקים לביקורת ולמדידות של ה-E110 וה-E112 באתר Audioholics:
- מדידות: https://www.audioholics.com/subwoofer-r ... asurements
- ביקורת: https://www.audioholics.com/subwoofer-r ... -e110-e112
·יש כאן ביקורת מקצועית מאוד לסאב של JL Audio (סדרה F) , אמנם זה לא הסדרה שאתה מדבר עליהmatrix23 כתב:ביצעתי הזמנה לסאב של JL Audio E110, אבל אני תוהה האם במידה ואשדרג ל-E112,
החוויה שלי תשתנה ברמה מורגשת כך שתצדיק את התוספת תשלום ?
תודה מראש,...
אבל עדיין שווה קריאה לדעתי :
http://www.dtown.co.il/articles/2504.html
בהצלחה - ונשמח לקרוא את חוות דעתך
תודה לכל העונים.
אז כך: ראשית, רכשתי את הסאב ב-crossover שהעניקו שירות מצוין הן ברמה המקצועית(לא ממש נפוץ בימנו - באופן כללי), ובסבלנות ואף בהכוונה במוצר המתאים - יישר כח
אכן קראתי את הסקירה שנעשתה בארץ לסדרה של F, אך מאחר ואני שם דגש על שימוש עיקרי בקולנוע העדפתי להתמקד בסדרה E.
מבחינת ציפיות, חשוב לי להרגיש את הסאב יורד נמוך בעיקר בהשתהות ארוכה של תדרים נמוכים בסרטים, כגון: פעימות, פיצוצים וכדומה.
בואו נאמר שלא בכל יום אני מבצע רכישה מהסוג הזה, ולכן רציתי לדעת שאני מבצע את הנכונה... - השאלה: האם אודיופיל ברמה בינונית ומטה יצליח לשמוע את ההבדל בין שני הסאבים ? ועד כמה זה משמעותי ? - אני מניח שאאלץ לבקש לשמוע את שניהם במקביל וכך אהיה יותר חם...
אז כך: ראשית, רכשתי את הסאב ב-crossover שהעניקו שירות מצוין הן ברמה המקצועית(לא ממש נפוץ בימנו - באופן כללי), ובסבלנות ואף בהכוונה במוצר המתאים - יישר כח
אכן קראתי את הסקירה שנעשתה בארץ לסדרה של F, אך מאחר ואני שם דגש על שימוש עיקרי בקולנוע העדפתי להתמקד בסדרה E.
מבחינת ציפיות, חשוב לי להרגיש את הסאב יורד נמוך בעיקר בהשתהות ארוכה של תדרים נמוכים בסרטים, כגון: פעימות, פיצוצים וכדומה.
בואו נאמר שלא בכל יום אני מבצע רכישה מהסוג הזה, ולכן רציתי לדעת שאני מבצע את הנכונה... - השאלה: האם אודיופיל ברמה בינונית ומטה יצליח לשמוע את ההבדל בין שני הסאבים ? ועד כמה זה משמעותי ? - אני מניח שאאלץ לבקש לשמוע את שניהם במקביל וכך אהיה יותר חם...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·זו סקירה מקצועית מאוד???????????.pessik כתב:·יש כאן ביקורת מקצועית מאוד לסאב של JL Audio (סדרה F) , אמנם זה לא הסדרה שאתה מדבר עליה......
אבל עדיין שווה קריאה לדעתי :
http://www.dtown.co.il/articles/2504.html
בהצלחה - ונשמח לקרוא את חוות דעתך...
זו סקירה שכל ילד בגן יכול לתת ,כי היא מתבססת על בלה בלה בלה . הכי חשוב זה הדגש על הצורך בכבל חשמל כדי להביא אותו לרמה פנומינלית.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·מנסיון שלי ה SVS לא נופלים מה JL ברמת התוצאה הסופית וכל זה במחיר אטרקטיבי יותר ולכן בהחלט שווה לך לבדוק עם דור מפיוצר את הענין.matrix23 כתב:תודה לכל העונים.
אז כך: ראשית, רכשתי את הסאב ב-crossover שהעניקו שירות מצוין הן ברמה המקצועית(לא ממש נפוץ בימנו - באופן כללי), ובסבלנות ואף בהכוונה במוצר המתאים - יישר כח![]()
בואו נאמר שלא בכל יום אני מבצע רכישה מהסוג הזה, ולכן רציתי לדעת שאני מבצע את הנכונה... - השאלה: האם אודיופיל ברמה בינונית ומטה יצליח לשמוע את ההבדל בין שני הסאבים ? ועד כמה זה משמעותי ? - אני מניח שאאלץ לבקש לשמוע את שניהם במקביל וכך אהיה יותר חם......
סדרות E ו-F ב-JL audio, זה מעבר לאות העוקבת מתחלפת.
אין מה להשוות בין הסדרות...שונים בכל פרמטר קיים.
אין זה אומר שסדרה E נחותה או משהו דומה...אלא פשוט משמעותית פחות טובה מסדרה F.
אמנם סדרה E ממה ששמעתי אצל ערן ושמעתי את דגם ה-110 שלהלן, משודח לרמקולי full range טובים, חייב לציין שהשילוב היה בהחלט מעניין, כאשר ערן כיבה את הסאב, הרגשנו כמה הסאב מוסיף וכמה הוא בלתי ניתן לוויתור (במוזיקה) גם בדגם ה-E110, החלל התצוגה הראשי אצל ערן דיי גדול (מעריך כ-35-40 מ"ר), וה-E110 בהחלט הצליח לתפקד נהדר שם...
אמנם בסדרת E עסקינן שווה לבדוק גם SVS...ו-Velodine בסדרות נמוכות יותר...
חיפשתי סאב לפני כשנתיים, והייתי נוכח ושמעתי את כל דגמי SVS ו-Velodine לפי תקציבי אז...ומאוד התרשמתי לטובה מכל החברות...זא אפשר היה להרגיש את היתרונות והחסרונות בכל סאב והשילוב שלו...
מה שהכי התחברתי זה ה-JL F113 וזה לפי 4 חברים טובים שארחו אותי בביתיהם להתרשמות - ושהיה והרגיש לי פשוט ליגה או שניים מכל מה שמסביב בתקציבו שלו...אחריו בהחלט בנקודות זה ה-ULTRA 13 של SVS שבהחלט הרגיש לי מצויין, מרשים עם משקל מעולה בתכני קולנוע (LFE), אמנם החיבור שלו עם תכנים מוזיקליים לטעמי היה פחות טוב...הרגיש לי אגרסיבי מידי, ה-JL לעומתו היה הרבה יותר מאוזן...ועל כן ה-JL נבחר,
גם את ה-DD12 PLUS יצא לי להקשיב היטב ולבחון אותו...והוא נשמע נהדר...אך המחיר לחדש היה בכ-7000 ש"ח יותר מהתקציב שהקצבתי...ועל כן הגעתי למסקנה שה-F113 למחיר שלו...אין לו ממש מתחרים.
אך כמו שאמרתי שהייחוד של ה-F113 ובכלל סדרת F שונה בתכלית מסדרה E...שבהחלט מרשימה בזכות עצמה, אך אין מקום להשוואה בינהם...ובהחלט בתקציב ה-E110 או ה-E112 אפשר לבחון במקביל גם את ה-SVSים ו-Velodyne (סביב תקציב זה).
יש גם ריתמיק ועוד כמה brands ששווה לשמוע ולבחון...סביב המחירים הנ"ל...
ולשאלת פותח הפוסט,
אני באופן אישי תמיד אעדיף סאב גדול יותר - תוצאה ושקיפות שונה לגמרי באופן משמעותי לפחות לאוזניי ומניסיוני.
כמו כן בחירה של סאב ושילובו הם שני דברים שונים לחלוטין, לא מספיק לבחור סאב איכותי...השילוב שלו הוא קריטי עם החלל ובמיוחד עם הקדמיים במערכת בכל נושא התזמון ואיזון וחיתוך נכון...שקשה מאוד להגיע אליו...
אמנם סדרה E ממה ששמעתי אצל ערן ושמעתי את דגם ה-110 שלהלן, משודח לרמקולי full range טובים, חייב לציין שהשילוב היה בהחלט מעניין, כאשר ערן כיבה את הסאב, הרגשנו כמה הסאב מוסיף וכמה הוא בלתי ניתן לוויתור (במוזיקה) גם בדגם ה-E110, החלל התצוגה הראשי אצל ערן דיי גדול (מעריך כ-35-40 מ"ר), וה-E110 בהחלט הצליח לתפקד נהדר שם...
חיפשתי סאב לפני כשנתיים, והייתי נוכח ושמעתי את כל דגמי SVS ו-Velodine לפי תקציבי אז...ומאוד התרשמתי לטובה מכל החברות...זא אפשר היה להרגיש את היתרונות והחסרונות בכל סאב והשילוב שלו...
מה שהכי התחברתי זה ה-JL F113 וזה לפי 4 חברים טובים שארחו אותי בביתיהם להתרשמות - ושהיה והרגיש לי פשוט ליגה או שניים מכל מה שמסביב בתקציבו שלו...אחריו בהחלט בנקודות זה ה-ULTRA 13 של SVS שבהחלט הרגיש לי מצויין, מרשים עם משקל מעולה בתכני קולנוע (LFE), אמנם החיבור שלו עם תכנים מוזיקליים לטעמי היה פחות טוב...הרגיש לי אגרסיבי מידי, ה-JL לעומתו היה הרבה יותר מאוזן...ועל כן ה-JL נבחר,
גם את ה-DD12 PLUS יצא לי להקשיב היטב ולבחון אותו...והוא נשמע נהדר...אך המחיר לחדש היה בכ-7000 ש"ח יותר מהתקציב שהקצבתי...ועל כן הגעתי למסקנה שה-F113 למחיר שלו...אין לו ממש מתחרים.
אך כמו שאמרתי שהייחוד של ה-F113 ובכלל סדרת F שונה בתכלית מסדרה E...שבהחלט מרשימה בזכות עצמה, אך אין מקום להשוואה בינהם...ובהחלט בתקציב ה-E110 או ה-E112 אפשר לבחון במקביל גם את ה-SVSים ו-Velodyne (סביב תקציב זה).
ולשאלת פותח הפוסט,
אני באופן אישי תמיד אעדיף סאב גדול יותר - תוצאה ושקיפות שונה לגמרי באופן משמעותי לפחות לאוזניי ומניסיוני.
כמו כן בחירה של סאב ושילובו הם שני דברים שונים לחלוטין, לא מספיק לבחור סאב איכותי...השילוב שלו הוא קריטי עם החלל ובמיוחד עם הקדמיים במערכת בכל נושא התזמון ואיזון וחיתוך נכון...שקשה מאוד להגיע אליו...
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
·itay123 כתב:סדרות E ו-F ב-JL audio, זה מעבר לאות העוקבת מתחלפת.
ולשאלת פותח הפוסט,
כמו כן בחירה של סאב ושילובו הם שני דברים שונים לחלוטין, לא מספיק לבחור סאב איכותי...השילוב שלו הוא קריטי עם החלל ובמיוחד עם הקדמיים במערכת בכל נושא התזמון ואיזון וחיתוך נכון...שקשה מאוד להגיע אליו......
לייק ידידי
אוהב את ההשקעה והניסיון שלך
כיף חיים.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·השאלה כמה יעלה לך השדרוג הזה? חשבת על שני E110 במקום E112 אחד?matrix23 כתב:שלום,
מועדים לשמחה...
תודה מראש,...
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9062
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
תתחדש...
חייב תמונות ורשמים כמובן.
חייב תמונות ורשמים כמובן.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
היי,matrix23 כתב:@BUGY
·התוספת ל-E112 מהווה 20% מרכישת מכשיר נוסף של E110.
אגב, לבסוף סגרתי על ה-E112......
ראשית תתחדש על הרכישה. בלי תמונות כמובן שלא נאמין לך.
מעניין לדעת האם שמעת את האולטרה של svs? זה נראה שהם מתומחרים דומה.
ולמה הלכת דווקא על jl? מה מיוחד בחברה הזאת?
כל השאלות שלי נובעות מזה שגם אני מחפש סאב ומתלבט..
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
ת.ת.ת.
בהחלט נשמח לשמוע את סיומו של תהליך קבלת ההחלטות.
בהחלט נשמח לשמוע את סיומו של תהליך קבלת ההחלטות.
·avilior כתב:היי,......
ראשית תתחדש על הרכישה. בלי תמונות כמובן שלא נאמין לך.
מעניין לדעת האם שמעת את האולטרה של svs? זה נראה שהם מתומחרים דומה.
ולמה הלכת דווקא על jl? מה מיוחד בחברה הזאת?
כל השאלות שלי נובעות מזה שגם אני מחפש סאב ומתלבט.....
היי,
תודה רבה
לשאלתך, המסע שלי התחיל לפני כשנה, כשבראש ובראשונה החלטתי שאני מעוניין לרכוש סאב כלשהו ורמקולים אחוריים לסט שלי, בתחילה לא היה לי מושג מה נדרש מסאב ברמת נתונים ותכונות אלא מלבד הצורך למלא את החלל בבום, התחלתי לקרוא והתלבטתי בין ה-SVS sb1000 ל-Klipsch 115, אבל אז דווקא בחרתי להחליף את כל הסט 5 רמקולים ב-Elac סדרה 240:
קדמיים 249.2
אחוריים 244.2
סנטר 241.2
לאור העובדה שהרסיבר שלי לא סיפק את הסחורה, חסכתי עד כה בכדי לרכוש רסיבר וסאב, במרוצת הזמן קראתי עוד על סאבים והבנתי את החשיבות שהסאב צריך לרדת נמוך, woofer יותר גדול כדי שיכול לדחוף יותר אוויר והצורך שההגברה תהיה יציבה בכדי להגיע לאיזון(אני נוטה שיש עוד...).
באופן אינטואיטיבי חשבתי ישר על הדגם הכי בכיר בסדרה של ה-SVS ULTRA אך בשל גודלו ירד מהר מהפרק, אז קראתי על ה-JL Audio והבנתי שהוא נחשב לדי איכותי, למען ההגינות לא הזדמן לי לשמוע אותו אלא לקרוא חוות דעת שתמיד היו חיוביות, כמובן שהגודל שלו הווה פרמטר מאד חשוב בקבלת ההחלטה.
בנוגע לרסיבר רכשתי את ה-Marantz 7010, בתחילה נשמע שאינו מצליח להניע את הרמקולים הקדמיים, אך לאחר שינוי מיקום הרמקולים ושינוי הגדרות כיול ופרמטרים נוספים שאין לי מושג לגבם אך העניקו שינוי בגוון ה-Sound, הצלחתי להגיע ל-Sound מעולה - לצערי אני מודע לפוטנציאל של הרמקולים הקדמיים ואני יודע שאני יכול להוציא מהם יותר, אך בשלב זה אסתפק, בשלב מאוחר יותר ארכוש מגבר לקדמיים.
ברגע שאקבל את ה-SubWoofer אדאג לעלות תמונות של כל המערכת....
אגב, למישהו יש המלצה לזוג רמקולים לתיקרה, בשביל ה-Dolby Atmos ?
@avilior
·בגדול יצא לי לשמוע סאב של focal ו-jamo, לא זוכר את הדגמים מכוון ששמעתי כדרך אגב כשהלכתי עם חבר להאזין לרמקולים שהוא קנה, אני נוטה להאמין שהיו פשוטים כי לא הרגשתי שהבס מעודן אלא נמרח.
מאחר ואני סבור שהסאב די איכותי וכי לא מצאתי אחר שיכול היה להתחרות לפי אותם פרמטרים כשהחשוב מימדי הסאב וכמובן להשוות אותם אחד מול משנהו לכן החלטתי ללכת על "עיוור" ולרכוש אותו.
·בגדול יצא לי לשמוע סאב של focal ו-jamo, לא זוכר את הדגמים מכוון ששמעתי כדרך אגב כשהלכתי עם חבר להאזין לרמקולים שהוא קנה, אני נוטה להאמין שהיו פשוטים כי לא הרגשתי שהבס מעודן אלא נמרח.
מאחר ואני סבור שהסאב די איכותי וכי לא מצאתי אחר שיכול היה להתחרות לפי אותם פרמטרים כשהחשוב מימדי הסאב וכמובן להשוות אותם אחד מול משנהו לכן החלטתי ללכת על "עיוור" ולרכוש אותו.
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
שלא תבין אחרת, אין לי בעיה עם לקנות על עיוור, גם אני קניתי לא מעט בצורה הזאת. השאלה היא האם קנית בארץ? ואם כן, למה לא הלכת לשמוע?matrix23 כתב:@avilior
מאחר ואני סבור שהסאב די איכותי וכי לא מצאתי אחר שיכול היה להתחרות לפי אותם פרמטרים כשהחשוב מימדי הסאב וכמובן להשוות אותם אחד מול משנהו לכן החלטתי ללכת על "עיוור" ולרכוש אותו....
קניות על עיוור עושים בד"כ כשאין ברירה.