המלצה לרכישת מגבר/רסיבר עם רמקולים ביתיים
היי:)
אני מעוניין לרכוש כבר זמן מה מגבר/רסיבר עם זוג רמקולים המתאימים למוזיקה אלקטרונית
בדקתי וקראתי מלא אך אני מבולבל.
ראשית אם יש סוגי רמקול ייחודיים המתאמיים לסוגי מוזיקה שונה.
לגבי וואטים, db ועוד דברים אחרים.
אני בסהכ רוצה מערכת בעלת 2 רמקולים + מגבר/רסיבר (לא הבנתי כל כך מה ההבדלים בניהם כי המונחים קצת לא ברורים לי)
(עד איזור ה-3000 ש"ח)
רצוי חדשה.
מתאים לחדר סטנדרטי ולמוזיקה אלקטרונית.
חשוב לי מאוד האיכות ולהרגיש את תהודות הבס.
תודה לעוזרים!!!:)
אני מעוניין לרכוש כבר זמן מה מגבר/רסיבר עם זוג רמקולים המתאימים למוזיקה אלקטרונית
בדקתי וקראתי מלא אך אני מבולבל.
ראשית אם יש סוגי רמקול ייחודיים המתאמיים לסוגי מוזיקה שונה.
לגבי וואטים, db ועוד דברים אחרים.
אני בסהכ רוצה מערכת בעלת 2 רמקולים + מגבר/רסיבר (לא הבנתי כל כך מה ההבדלים בניהם כי המונחים קצת לא ברורים לי)
(עד איזור ה-3000 ש"ח)
רצוי חדשה.
מתאים לחדר סטנדרטי ולמוזיקה אלקטרונית.
חשוב לי מאוד האיכות ולהרגיש את תהודות הבס.
תודה לעוזרים!!!:)
הקטע הזה של התאמת רמקולים/הגברה לז'אנרים מסוימים של המוזיקה קצת תמוה. באופן אידיאלי אתה רוצה שהרמקולים שלך ינגנו את המוזיקה כמו שתיכנן "המשורר", לא? אז בשביל זה אתה פשוט צריך רמקול עם frequency response כמה שניתן ישר ושהחדר שלך לא יעוות אותו יותר מדי אקוסטית.
אבל בכל מקרה, אם אתה רוצה בס עוצמתי תוסיף סאב או שתיקח רמקולים רצפתיים שנוטים לספק בס יותר רציני ממדפיים (למרות שwharfedale המדפיים מהשנים האחרונות נותנות בס מאד טוב לטעמי).
לגבי וואטים וdb זה די פשוט: וואט זה מדד לעוצמה שהמגבר מספק (מתח כפול זרם חשמלי=וואט) וdb באקוסטיקה זה מדד לעוצמת הקול (sound pressure level).
לרמקולים יש מאפיין שנקרא נצילות (או רגישות ליתר דיוק, אבל כולם כבר התרגלו לקרוא לזה נצילות). לדוגמא לבwharfedale 220 יש רגישות של db 86 ל2.81 וולט (ל8 אום של הרמקול הנוכחי זה וואט אחד) במרחק של מטר. כלומר כדי להפיק מהרמקול 86 דציבל במרחק של מטר צריך לתת לו וואט אחד. ככל שתתרחק מהרמקול עוצמת הקול מן הסתם תפחת. כלל חשוב נוסף הוא שכדי להגביר את עוצמת הקול ב3 db אתה צריך להכפיל את העוצמה של ההגברה. אז עם 2 וואט זה יהיה 89 דציבל למטר, עם 4 - 92, 8 - 95 וכך הלאה.
תשחק עם המחשבון הזה להמחשה יותר טובה: http://myhometheater.homestead.com/splc ... chor_13115
כיצד מתורגמים מספרי הדציבלים לקולות מהעולם האמיתי:
לגבי רסיבר ומגבר: מגבר רק מגביר את האות האנלוגי, רסיבר גם יודע להפוך אות דיגיטלי (וזה מה שברוב הסיכויים יהיה לך במקור) לאנלוגי ולהגביר אותו (יש לו ממיר מדיגיטלי לאנלוגי - DAC). אבל שמתי לב שכבר לא ממש מקפידים על המושגים וברסיברים דו-ערוציים שמים את הDACים ועדיין קוראים להם מגבר. מה בדיוק אתה צריך? זה תלוי איזה מקור יש לך כרגע. אם כבר יש לך DAC נורמלי, בין אם זה כרטיס קול במחשב או פלאפון או נגן כלשהו - אז תיקח מגבר בלבד, אם אין אז קח רסיבר. מה שמצחיק הוא שכוון שמגברי סטריאו נטו הפכו לסוג של מוצר בוטיק אודיופילי, ייתכן מאד שהם יעלו לך יותר מרסיבר שיודע לעשות יותר דברים באותה איכות.
אבל בכל מקרה, אם אתה רוצה בס עוצמתי תוסיף סאב או שתיקח רמקולים רצפתיים שנוטים לספק בס יותר רציני ממדפיים (למרות שwharfedale המדפיים מהשנים האחרונות נותנות בס מאד טוב לטעמי).
לגבי וואטים וdb זה די פשוט: וואט זה מדד לעוצמה שהמגבר מספק (מתח כפול זרם חשמלי=וואט) וdb באקוסטיקה זה מדד לעוצמת הקול (sound pressure level).
לרמקולים יש מאפיין שנקרא נצילות (או רגישות ליתר דיוק, אבל כולם כבר התרגלו לקרוא לזה נצילות). לדוגמא לבwharfedale 220 יש רגישות של db 86 ל2.81 וולט (ל8 אום של הרמקול הנוכחי זה וואט אחד) במרחק של מטר. כלומר כדי להפיק מהרמקול 86 דציבל במרחק של מטר צריך לתת לו וואט אחד. ככל שתתרחק מהרמקול עוצמת הקול מן הסתם תפחת. כלל חשוב נוסף הוא שכדי להגביר את עוצמת הקול ב3 db אתה צריך להכפיל את העוצמה של ההגברה. אז עם 2 וואט זה יהיה 89 דציבל למטר, עם 4 - 92, 8 - 95 וכך הלאה.
תשחק עם המחשבון הזה להמחשה יותר טובה: http://myhometheater.homestead.com/splc ... chor_13115
כיצד מתורגמים מספרי הדציבלים לקולות מהעולם האמיתי:

לגבי רסיבר ומגבר: מגבר רק מגביר את האות האנלוגי, רסיבר גם יודע להפוך אות דיגיטלי (וזה מה שברוב הסיכויים יהיה לך במקור) לאנלוגי ולהגביר אותו (יש לו ממיר מדיגיטלי לאנלוגי - DAC). אבל שמתי לב שכבר לא ממש מקפידים על המושגים וברסיברים דו-ערוציים שמים את הDACים ועדיין קוראים להם מגבר. מה בדיוק אתה צריך? זה תלוי איזה מקור יש לך כרגע. אם כבר יש לך DAC נורמלי, בין אם זה כרטיס קול במחשב או פלאפון או נגן כלשהו - אז תיקח מגבר בלבד, אם אין אז קח רסיבר. מה שמצחיק הוא שכוון שמגברי סטריאו נטו הפכו לסוג של מוצר בוטיק אודיופילי, ייתכן מאד שהם יעלו לך יותר מרסיבר שיודע לעשות יותר דברים באותה איכות.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
טכנית, אם נשארים בעולם הסטריאו (כי eyosha התייחס לסראונד, ויש גם רסיברים שמיועדים לסטריאו בלבד), ההבדל היחיד בין מגבר לרסיבר הוא שלרסיבר יש מקלט רדיו (טיונר) מובנה - זו למעשה הסיבה המקורית מדוע הוא נקרא רסיבר (מקלט באנגלית). ההמרה של סיגנל דיגיטלי לאנלוגי, אליה התייחס evgenetic, נעשית ע"י רכיב שנקרא DAC, אשר ניתן למצוא הן ברסיברים והן במגברים מסויימים (לרוב כפונקציה של עלייה ברמה/מחיר...) 
היי ראשית תודה רבה על ההעינות שלכם, אתם גדולים וזה לא מובן מאליו.
החיבור הוא דרך מחשב ופלאפון בעיקר.
דגם FOLK
מגבר/רסיבר.
משהו באיזור ה100 WATT לערוץ
איזה מגברים מומלצים? (אוקינואה, חברה יפנית, הבנתי שהם ממש טובים)
רמקולים מומלצים?
אין לי שמץ של מושג בזה:(
החיבור הוא דרך מחשב ופלאפון בעיקר.
דגם FOLK
מגבר/רסיבר.
משהו באיזור ה100 WATT לערוץ
איזה מגברים מומלצים? (אוקינואה, חברה יפנית, הבנתי שהם ממש טובים)
רמקולים מומלצים?
אין לי שמץ של מושג בזה:(
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
תשמע, לא צריך להתחיל להיכנס לעומק התחום הזה בשביל קצת מוזיקה משני רמקולים. התקציב לכל הזה הוא כ3K? אוקי, תתחיל לבדוק פה באתר, את היד שניה. תחפש רמקולים ב 2300 בערך ורסיבר/מגבר ב700 (המחיר ההתחלתי שלהם כמובן יהיה גבוה יותר). תתעלם מכל הוואטים ושאר המספרים כי לרוב הם לא משנים כלום (יש בעיות פה ושם אבל בזה נוכל לעזור לך). תריץ חיפוש בגוגל לרמקולים בתקציב ותעבור על כמה ביקורות. אחרי זה יש לאן להתקדם.
גודל החדר זה חשוב, אבל מה העוצמה, מה הכוונה מוזיקה אלקטרונית, הכוונה לתת בראש עם גוא על הבוקר או לשבת על כוס בירה בערב מול דאפ-פמנק?
בס תקבל מרמקול עם דריברים גדולים או/ו סאב. יד שניה תתן לך תמורה מאוד גבוה ביחס לחדש, בארץ המחירים קצת מוגזמים.
בכל מקרה, תריץ חיפוש פה באתר כי השאלה של מגבר ורמקולים ב2.5-3K זאת אחת השאלות הכי נפוצות פה באתר.
גודל החדר זה חשוב, אבל מה העוצמה, מה הכוונה מוזיקה אלקטרונית, הכוונה לתת בראש עם גוא על הבוקר או לשבת על כוס בירה בערב מול דאפ-פמנק?
בס תקבל מרמקול עם דריברים גדולים או/ו סאב. יד שניה תתן לך תמורה מאוד גבוה ביחס לחדש, בארץ המחירים קצת מוגזמים.
בכל מקרה, תריץ חיפוש פה באתר כי השאלה של מגבר ורמקולים ב2.5-3K זאת אחת השאלות הכי נפוצות פה באתר.