רעשי רקע סטטיים גם בניגון תקליט חדש
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
נתחיל... מחט מלוכלכת, ישנה, עקומה, שחוקה. יושבת בראש בינוני, עם מע' שיכוך בלויה. ראש לא מכוון בשלה, בזווית לא נכונה, אזימוט לא מתאים, משקל אנכי לא מספיק או יותר מידי. חיבור מחברי שלה רופף, חיבור שלה \ זרוע רופף עם מגעים ישנים, מחומצנים, ללא הארקה. זרוע רוקדת על מסבים, רוקדת על הציר האנכי, רוקדת על התושבת או לחליפין מהודקת מידי. חיבורי חיווט זרוע רופפים, הלחמות ישנות או סדוקות. הארקה פנימית רופפת, הארקה חיצונית בלתי מספקת \ חסרה או כפולה. פלטה עקומה, משטח לא ישר, פטפון לא מפולס, שטיחון לא מתאים, גבוה או נמוך מידי. פטפון ללא שיכוך, מעביר ויברציות מהסביבה. אספקת כוח פנימית לא יציבה, קבלים ישנים, טרימרים ופוטנצ' מחומצנים. כבלי RCA ישנים ומחומצנים, יוצרים מגע זמני בין חי לחזרה, פיני RCA מחומצנים, ישנים, רופפים. כניסת RCA ברסיבר - כנ"ל. דרגת פונו ברסיבר דורשת חידוש קבלים והחלפת נגדי פחמן רועשים. רסיבר לא מוארק, רסיבר תקול, רמקולים תקולים, כבילת רמקולים תקולה. בעיית חשמל סטטי, סביבתית או ברשת, אספקת כוח ביתית מלוכלכת, הפרעות RFI, משדרי תחנת מוניות קרובה, מתקן תקשורת אזרחי, צבאי, מסחרי. אזניים מלוכלכות, ו... ויניל צבוע (ירוק ואדום זה הכי גרוע, על ורוד אין נתונים - סביר להניח שזה שאול תחתיות), וגם תקליטי ויניל שחור עשויים להיות מחורבנים מהיום שנולדו, בייחוד ההוצאות החדשות. אחת מאלה. תתחיל לבדוק.
אחרי רשימת האיימים שקיבלת (ועד עכשיו אני מחייך ממנה !), הנה רעיון שאולי יצא לך יותר "זול":
גם תקליטים חדשים ונוצצים, שעוד לא חוו את נגינת הבתולין שלהם, נושאים אבק וזיהומים.
יש לך גישה למישהו עם מכונת ניקוי\שטיפת תקליטים?
המינוח שלך "לא נשמעים חלק" מצריך בכל זאת שאלה:
אלה פיצפוצים שדומים לתקליט מאובק? או שזו איוושה קבועה ברקע?
תנסה לתת קצת יותר מידע, אולי נצמצם את הרשימה..
גם תקליטים חדשים ונוצצים, שעוד לא חוו את נגינת הבתולין שלהם, נושאים אבק וזיהומים.
יש לך גישה למישהו עם מכונת ניקוי\שטיפת תקליטים?
המינוח שלך "לא נשמעים חלק" מצריך בכל זאת שאלה:
אלה פיצפוצים שדומים לתקליט מאובק? או שזו איוושה קבועה ברקע?
תנסה לתת קצת יותר מידע, אולי נצמצם את הרשימה..
@רונן-ש
·
זה יותר פיצפוצים נקודתיים שמלווים לפעמים גם בצליל דומה להדלקת גפרור, סוג של זיקוק חשמלי - קשה להסביר.
יש לי מין גליל צהוב כמעט בגודל של גליל נייר טואלט עם מברשת בסופו לנקות תקליטים
והאמת היא שבמטרה לנסות לתקן את זה שיחקתי קצת עם המשקולת - ולא היה הבדל, לא טוב יותר ולא גרוע יותר.
·
זה יותר פיצפוצים נקודתיים שמלווים לפעמים גם בצליל דומה להדלקת גפרור, סוג של זיקוק חשמלי - קשה להסביר.
יש לי מין גליל צהוב כמעט בגודל של גליל נייר טואלט עם מברשת בסופו לנקות תקליטים
והאמת היא שבמטרה לנסות לתקן את זה שיחקתי קצת עם המשקולת - ולא היה הבדל, לא טוב יותר ולא גרוע יותר.
טוב, עצור שם.
אם אתה באמת רוצה להתקדם, ופטיפון מעניין אותך - אתה צריך קצת עזרה ממביני דבר.
כמו שנאמר פה למעלה, על ידי בר סמכא "כבד" - יש הרבה מקורות אפשריים לבעיה, חלקם מכאניים, חלקם חשמליים.
נסה לחשוב על דרך "להפגיש" את הפטיפון שלך עם נפש מבינה כלשהי - או לקחת את הפציינט לדוקטור, או להביא דוקטור כלשהו אל הפציינט.
פירסום כתובתך פה בשירשור יכול להואיל - אולי אחד החברים הטובים פה גר במקרה קרוב ויכול לקפוץ.
אם אתה באמת רוצה להתקדם, ופטיפון מעניין אותך - אתה צריך קצת עזרה ממביני דבר.
כמו שנאמר פה למעלה, על ידי בר סמכא "כבד" - יש הרבה מקורות אפשריים לבעיה, חלקם מכאניים, חלקם חשמליים.
נסה לחשוב על דרך "להפגיש" את הפטיפון שלך עם נפש מבינה כלשהי - או לקחת את הפציינט לדוקטור, או להביא דוקטור כלשהו אל הפציינט.
פירסום כתובתך פה בשירשור יכול להואיל - אולי אחד החברים הטובים פה גר במקרה קרוב ויכול לקפוץ.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
מה זה הוורוד מזעזע הזה?
שטויות; תקליט חדש אינו זקוק לניקוי, ודאי לא לניקוי רטוב במכונה. ככל הנראה הושפעת יותר מדי ממה שקראת ב"פורום של האודיופילים" (עאלק). אגב, גם תקליט ישן אינו זקוק לניקוי, אם נשמר במצב נקי. לגבי הטענה "לא שומע חלק", זה באמת קשה לאבחון בע"פ ומרחוק. הפטיפון הזה אמנם פשוט וזול, אבל הדגמים האלה של אונקיו דווקא הפתיעו אותי לטובה בביצועיהם (יש לי דגם דומה, קצת מאוחר יותר - אולי זה שהחליף את הדגם שלך, והוא ממש טוב).רונן-ש כתב:גם תקליטים חדשים ונוצצים, שעוד לא חוו את נגינת הבתולין שלהם, נושאים אבק וזיהומים.
יש לך גישה למישהו עם מכונת ניקוי\שטיפת תקליטים?...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
Re: מה זה הוורוד מזעזע הזה?
כן, ידעתי שאני מזמין אש...dragon כתב:
שטויות; תקליט חדש אינו זקוק לניקוי, ודאי לא לניקוי רטוב במכונה. ככל הנראה הושפעת יותר מדי ממה שקראת ב"פורום של האודיופילים" (עאלק). אגב, גם תקליט ישן אינו זקוק לניקוי, אם נשמר במצב נקי..........
אני אכן משוטט גם בפורום ההוא שאתה מתייחס אליו.
שם, אגב, אני נתפס לפעמים כאינפנטיל עקשן שמסרב לראות את האור...
אבל אני מוצא עניין בהרבה שירשורים גם שם וגם פה, ונהנה לקרוא מפרי מקלדתם של אנשים שדעתם וידיעותיהם חשובות לי.
אבל כשאני כותב - לא חשוב באיזה פורום - אני יכול להבטיח דבר אחד:
זה תמיד (!!) יהיה מבוסס על ידע שנוצר מנסיון אישי.
אז, לידיעתך, ישנה בפירוש תופעה - ולא באחוזים זניחים - שתקליטים חדשים ואפילו חתומים זקוקים לניקוי לפני השמעה ראשונה.
ואני לא מדבר על הברשה קלה, אלא מעבר לכך.
הסיבות יכולות להיות:
הדפסה בתנאים לא אופטימליים
מעטפה פנימית לא נקיה
מטען סטטי שמשך אבק רגע לפני הסגירה
ויש עוד כמה.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
התאוריה שלי גורסת גם כן, שזה נכון, אבל בערבון מוגבל. בעת ההדפסה משטח התקליט החם עלול להגיר שכבה דקה של שמנים וחומצות. אלה נספגים בחזרה מהר מאוד כשהתקליט מתקרר, אבל בזמן הזה התקליט רגיש לאיסוף אבק ומזהמים, אם ישנם כאלה בחלל הייצור. בפועל, בתקופת הזוהר המטבעות הגדולות הגיעו לרמת ייצור גבוהה ומכבשים מתוחזקים היטב, כך שלא זכור לי שאי פעם נאלצתי לנקות או לשטוף תקליט חדש. היום, כאשר כל זוג יזמים אמריקאי שרוצה לחגוג על חשבון היפסטרים בני טיפש עשרה, פותח מטבעת תקליטים במקום מזקקת הויסקי המשפחתית ביער או לחליפין בגראז' של הדודה רות, וכשכל המטבעות הסובייטיות לשעבר ברומניה, צ'כוסלובקיה, ליטה ורוסיה חזרו לייצר כאילו חרושצ'וב הפך את זה למשימה לאומית, עם ציוד שהיה מיושן כבר אז, אני לא אתפלא אם תקליטים חדשים יוצאים מטונפים מהניילון ושדרושה שטיפה ראשונית כדי לנקות את האיכס. באופן אישי, לא יצא לי להיתקל בתקליטים כאלה משום שאני נמנע מרכישתם באדיקות, אבל יש הגיון כלשהו בשיגעון.
פרט למה שטומי כתב
מבחינה ויזואלית הפטיפון נראה טוב.
הבעיה כנראה חשמלית,(כבלים,קבלים נגדים וראש.)
אולי בכלל הבעיה במגבר(כניסת הפונו)
הבעיה כנראה חשמלית,(כבלים,קבלים נגדים וראש.)
אולי בכלל הבעיה במגבר(כניסת הפונו)
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אני משער שזה ייתכן, אם קנית תקליטים חדשים שהודפסו בשנים האחרונות (אז לגבי הדפסות בנות זמננו, אסייג את ההגדרה הגורפת 'שטויות'). אני לא קניתי כאלה, כפי שגם טומי כתב - תשובתו למעשה חופפת למה שיש לי לומר לך בנדון - ומניסיוני עם תקליטים חדשים שהודפסו בשנות ה-70/80/90, לא היה אף פעם צורך בניקוי; אולי בחלק מהמקרים נדרשה רק הברשה קלה של אבק, שייתכן שנצמד אל התקליט ברגע שליפתו מהאריזה בפעם הראשונה.רונן-ש כתב:
אבל כשאני כותב - לא חשוב באיזה פורום - אני יכול להבטיח דבר אחד:......
זה תמיד (!!) יהיה מבוסס על ידע שנוצר מנסיון אישי.
אז, לידיעתך, ישנה בפירוש תופעה - ולא באחוזים זניחים - שתקליטים חדשים ואפילו חתומים זקוקים לניקוי לפני השמעה ראשונה.
ואני לא מדבר על הברשה קלה, אלא מעבר לכך.
הסיבות יכולות להיות:
הדפסה בתנאים לא אופטימליים
מעטפה פנימית לא נקיה
מטען סטטי שמשך אבק רגע לפני הסגירה
ויש עוד כמה....
emoticon ... שם גם תקע חשמל שעולה 23,990 שקל (עם מוליכים ממגנזיום תעופתי) נתפס כאביזר שמסוגל להעמיק את במת הסאונד, לשפר את ההפרדה בין הכלים, למקם את נגן הקונטרבס טוב יותר בחלל ולספק פירוט רב יותר של הרחש שמייצרת באוויר תנועת השרביט של מנצח התזמורת בפעולתו. אז אל תתרגש מאיך אתה נתפס שם....
אני אכן משוטט גם בפורום ההוא שאתה מתייחס אליו.
שם, אגב, אני נתפס לפעמים כאינפנטיל עקשן שמסרב לראות את האור......
.Anything can be done, but it's only done if it's done
@nkorah
·
באמת הלכתי קצת לאיבוד וכנראה שלא אוכל להתמודד עם הכל לבד אבל יש כמה בדיקות קטנות שאני אוכל לעשות. שמתי לב שהכבל שנכנס לפונו ישן ויבש אולי יעזור להחליף אותו. אעדכן אם זה עבד! אגב אני גר בעמק חפר והתקליט הורוד של פינק פלויד! צבע מזעזע סאונד מדהים (עוד לא).
·
באמת הלכתי קצת לאיבוד וכנראה שלא אוכל להתמודד עם הכל לבד אבל יש כמה בדיקות קטנות שאני אוכל לעשות. שמתי לב שהכבל שנכנס לפונו ישן ויבש אולי יעזור להחליף אותו. אעדכן אם זה עבד! אגב אני גר בעמק חפר והתקליט הורוד של פינק פלויד! צבע מזעזע סאונד מדהים (עוד לא).