צריך המלצה לשדרוג רסיבר וסאב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
roey1984 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 195
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן לכולם

הגיע זמני לשדרג את מערכת הקולנוע
מפרט נוכחי:
רסיבר פשוט Pioneer vsx 329
קדמיים רצפתיים Monitor Audio Bronze B4
אחוריים Monitor Audio M1
סנטר - B&W ( לא זוכר במדויק את הדגם )
סאב - klipsch ksw 10

השאיפה היא להחליף את הסאב והרסיבר
הרסיבר כי הנוכחי הוא ממש פשוט , ודל פונקציות
הסאב - פשוט לא עושה את העבודה - למרות אין ספור כיוונונים , עדיין בסרטים שיש בהם אקשן , ויש פיצוצים וכו', הסאב לא עומד בעומס , לא מרוסן כלל , ואני מאוכזב בסה"כ ( קניתי אותו יד שנייה ).

מה אני צריך?
סאב טוב וחזק , ורסיבר 5.1 ( אין 7.2 ) ( עם תמיכה בבלוטוט ,ו wifi )

סה"כ תקציב עד 6000 לשני הפריטים

תודה רבה!

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #2 

סאבים טובים עם תמורה נאה לכסף SVS. אם אין לך בעיית מיקום\אסטטיקה אתה יכול ללכת על SVS PB-1000. ואם יש בעיית מקום\אסטטיקה אז הגרסא הסגורה - SB-1000. הזמנה מחו"ל ועם המתנה של חודשיים זה באיזור 3200 ש"ח עד הבית כולל מיסים ומשלוח.
לSVS יש יבואן רשמי בארץ - פיוצ'ר. צור איתם קשר להצעת מחיר, יכול להיות שלא ישתלם להזמין מחו"ל. משתמש בפורום gro111 עובד בפיוצ'ר

לגבי רסיבר..
השאלה אם אתה חייב רסיבר.. יתכן ורק החלפה של סאב תהיה מספקת. אתה יכול לאפילו לבדוק סאב אצלך בבית, חלק מהחנויות מאפשרות את זה. אם באמת זה יתן שיפור משמעותי שיספק אותך חבל להוציא סתם עוד על רסיבר.
ואם אתה בכל זאת מחליט ללכת מראש על רסיבר רצוי עם מערכת כיול טובה כמו audyssey. בדנון למשל אפילו בדגמי הכניסה משולבת מערכת הכיול ברמה הכמעט הכי גבוהה של אודיסי.

יש לךאפשרות ללכת על סאב קצת יותר חזק ורסיבר כניסה כמו SB2000+ denon x1200
או SB1000 ורסיבר Denon X3200

לדעתי ההבדל ברסיברים יהיה זניח מבחינת איכות השמע. (יש יותר פיצ'רים, 2 סאבים וכו' אבל זה משהו שאתה בכל מקרה אמרת שלא צריך) מה שיותר יורגש זה ההבדל בסאב. במיוחד אם יש לך סלון גדול\פתוח וכו' לכן לדעתי הייתי בודק בכיוון של האופציה הראשונה - סאב חזק ורסיבר כניסה. משהו כמו 4,000 לסאב ו2,000 לרסיבר

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9459
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1144 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #3 

יכול להיות שהסאב שלך לא תקין?

אני עם רסיבר דומה לשלך (323), רצפתיים מצוינים של JAMO וסאב פשוט של JBL שהוא חלק מסט לוויני פשוט (רמת דיוטי פרי) ובכל זאת עם כיול נכון אני מרוצה מהסאונד. אני רחוק מלהיות אודיופיל אבל נראה לי שבסך הכל הסט אפ שלך על הנייר אמור לתת לך תוצאה יפה מאד.

roey1984 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 195
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

קיבלתי המלצה,מה אומרים?

שליחה #4 

זה מה שחבר טוב המליץ לי..

מה אומרים?

קיבלת הצעה לשדרוג לרסיבר הבא Yamahaa RX A750
וסאב וופר של Focal 300

כמו כן , המליצו לי גם לבדוק את הסאב של B&W 608
ואת הרסיבר של marantz 5010

* אגב , גודל הסלון שלי הוא 5.5 מטר על 4 מטר ( פתוח לאיזור המטבח )

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

Re: קיבלתי המלצה,מה אומרים?

שליחה #5 

roey1984 כתב:זה מה שחבר טוב המליץ לי..

מה אומרים?

קיבלת הצעה לשדרוג לרסיבר הבא Yamahaa RX A750
וסאב וופר של Focal 300

כמו כן , המליצו לי גם לבדוק את הסאב של B&W 608
ואת הרסיבר של marantz 5010

* אגב , גודל הסלון שלי הוא 5.5 מטר על 4 מטר ( פתוח לאיזור המטבח )
...
·
שני הרסיברים טובים, אבל שים לב
בתור אחד שבדק את שניהם
לימהה 750 אין preout למקרה שתרצה לשרשר אליו מגבר נוסף למשל, אני נכוותי בעניין זה עם ה ימהה 710 שהיה לי
למרנץ יש אפשרות כזו.

לי יש היום את המרנץ 5010, מרוצה ממנו מאד, הגדרות קלות מאד , הוא קל יותר לתפעול אם זה משנה לך מה 750

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #6 

תתחיל מהסאב -PB 2000 או הSB אם מקום הוא בעיה. אחרי זה הרסיבר. מה שהסאב הזה יוסיף לך למערכת שום רסיבר לא יתן.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

סתם מסקרנות - האם ההמלצה לשדרג קודם את הסאב היא גורפת או שזה בגלל שהוא מרגיש בעיה עם הסאב?

אני עם רסיבר דומה (פיוניר 323) וסאב מאד פשוט (JBL שנמכר בדיוטי לפני 10 שנים כחלק מסט של 5.1) וסתם רוצה לדעת מה כדאי לשדרג קודם... (בעתיד..)

אגב - אני לא מרגיש בעיה בסאב אבל אני ממש לא אודיופיל

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6305
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #8 

אני בכלל לא הייתי ממהר להחליף את הסאב שיש לך.
יש כאן אנשים שהסאב הזה עבורם הוא שדרוג משמעותי.
אני אישית עם סאב נחות מאוד לכאורה, ולא חש את מה שאתה מרגיש לגבי הסאב שלך, שאמור להיות כמה וכמה רמות מעל.
ניסית את כל ההגדרות האפשריות?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

גל - זו בדיוק היתה הנקודה שלי, בגלל זה גם אני התפלאתי (Y)

מצד שני - אנחנו כל הזמן מחפשים סיבות ותירוצים לשדרג...

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

oris74 כתב:סתם מסקרנות - האם ההמלצה לשדרג קודם את הסאב היא גורפת או שזה בגלל שהוא מרגיש בעיה עם הסאב?

אני עם רסיבר דומה (פיוניר 323) וסאב מאד פשוט (JBL שנמכר בדיוטי לפני 10 שנים כחלק מסט של 5.1) וסתם רוצה לדעת מה כדאי לשדרג קודם... (בעתיד..)

אגב - אני לא מרגיש בעיה בסאב אבל אני ממש לא אודיופיל
...
·במקרה הזה גם וגם. גם כי הוא רוצה יותר באס ממה שיש לו עכשיו וגם כי שידרוג הסאב יתן לו תוצאה מוחשית ומיידית. רסיבר, מרמת כניסה לרמת בניים, לא יורגש כמו המעבר מסאב פשוט לסאב טוב של SVS. שים לב, יש לו תקציב לסאב ממש טוב ומגבר טוב.

במקרה שלך, כמובן סאב. כי, (לא להיפגע פה, כן?) מה שיש לך זה לא סאב. זה רמקול באס. זה רמקול משלים לסטליטים הקטנים, הוא מפיק מיד-באס ולא יורד מספיק נמוך. סביר במוזיקה, לא טוב לק"ב. אתה תרגיש שיפור ניכר ומידי מסאב טוב, דוגמת הSB2000/PB1000.
מה יתן לך רסיבר חדש ב10K? (בכוונה ההגזמה במחיר) כמה פיצרים שאתה לא צריך, תמיכה באטמוס שאתה לא צריך, תמיכה ב4K שאתה לא צריך בזמן הקרוב, יותר עוצמה, שלא תוכל לנצל גם כך. תקבל קישוריות טובה, מערכת כיול טובה שתעזור קצת וזהו...חוץ מהמינוס של 10K. סאב ב5K יפתח לך את הקולנוע, אתה תגלה שיש צלילים חדשים שלא שמעת אותם ולא הרגשת אותם (תוכן הLFE יורד עד 12 הרץ, יש המון תוכן בערוץ הLFE ויש גם המון תוכן במוזיקה בתחום התחתון עד כ30 הרץ).

אז כן, מבחינתי, זאת המלצה גורפת אלה אם כן חסר לך משהו מאוד חשוב ברסיבר שלך, אין לו HDMI או אתה חייב אטמוס. שים לב, סאב טוב ישאר כמה שנים טובות לפחות, רסיבר מחליפים כל כמה שנים, לפעמים ברצון ולפעמים התחום הזה מעלץ אותנו (לדוגמה, האטמוס).

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

gal-cohen כתב:אני בכלל לא הייתי ממהר להחליף את הסאב שיש לך.
יש כאן אנשים שהסאב הזה עבורם הוא שדרוג משמעותי.
אני אישית עם סאב נחות מאוד לכאורה, ולא חש את מה שאתה מרגיש לגבי הסאב שלך, שאמור להיות כמה וכמה רמות מעל.
ניסית את כל ההגדרות האפשריות?
...
·גל, הסאב שלו מיותר, עם מספיק הגברה, יש לו רמקולים חזקים שיורדים כמעט נמוך כמו הסאב (סאב 30 רמקולים 35, בערך). סאב צריך להשלים את המערכת, להוריד עומס ולייצר את כל התוכן של הLFE. כמובן שהוא צריך לעשות את זה בווליאום של המערכת ופה זה לא המקרה. זה סאב שיותר מתאים להשלמה של סט סטיליטים.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

בוגי תודה!

מצד אחד חיזקת את מה שחשבתי (סאב לפני רסיבר) אבל מצד שני ביאסת קצת כי חשבתי שאצליח ל״התחמק״ מרכישת סאב רציני :)

בקיצור נתחיל לחסוך לכיוון svs ..

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

oris74 כתב:בוגי תודה!

מצד אחד חיזקת את מה שחשבתי (סאב לפני רסיבר) אבל מצד שני ביאסת קצת כי חשבתי שאצליח ל״התחמק״ מרכישת סאב רציני :)

בקיצור נתחיל לחסוך לכיוון svs ..
...
·:D
בבקשה, פחדתי לבאס או להפחיד...לא אוהב להגיב ישירות לגבי מה יש למי, זה לרוב לא חשוב ולא משנה יותר מדי, במיוחד שרובנו גם כך שומעים בסלון עם האקוסטיקה המאוד לא טובה, אבל סאב משנה מערכת בצורה הכי מוחשית ומיידית. זה משהו שגיליתי לפני הרבה שנים ברכבים, לא משנה כמה חזקים הקדמיים וכמה הם יורדים, כמה חזק ואיכותי המגבר, סאב, אפילו הכי פשוט, משנה לגמרי את כל הסאונד. אחרי זה במערכות PA, ברגע שהוספתי סאב אחד לשני טופים, הסאונד נהיה הרבה יותר טוב וחזק. כמובן שישר קניתי עוד סאבים ומאז אני מכור לבאס. אבל לא משנה מה שמעתי, PA מפלצתי, אני מדבר על 18 כפולים מכל צד, "רכב קטן סאב גדול", הSVS פשוט הפתיע אותי לטובה באיכות של הבאס, מה שיש לי ברכב חזק יותר ממנו אבל לא מתקרב באיכות זה הגיע למצב שאני כבר לא אוהב את המפלצת ברכב וחושב איך אני מביא לי SVS לרכב 8)

חזרה לק"ב, סאב רציני וסנטר גדול, ברור וחזק, זה לב המערכת. מעל 80 מכל התוכן עובר בהם. אחרי זה קדמיים טובים שיכולים למלא את החלל הנתון, אחרי זה רסיבר. אם ישאר כסף אפשר גם אחוריים, צדדים, עליונים, אטמוס או כל אחד מהאפשריות הרבות לתלות רמקולים נוספים בבית.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

בכל מקרה, לא נראה לי לרוונטי, כי יש אנשים שפותחים שאלות ואז בשרשור אחר פותחים "התחדשתי"...מוזר ביותר...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”