DAC

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
arzachel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
שאלה קטנה לגבי DAC
אני יודע מה זה ומה הוא עושה, אבל בהרבה מקומות אומרים שהDAC המובנה ברסיברים זולים הוא לא משהו ושלא משקיעים בו. נוצרת תחושה כאילו זה איזה רכיב איזוטרי
מצד שני .. ברוב המקרים מה שמחברים לרסיברים היום זה סיגנל דיגיטלי (נגיד HDMI)..
אם ככה עושה רושם שזה אחד הרכיבים הכי חשובים. אז מפה יש שתי שאלות:
1) למה לא משקיעים ברכיב הזה גם ברסיבר זול? התשובה כנראה לחסוך במחיר
מה שמוביל לשאלה השנייה
2) עושה רושם שכמעט כל אחד צריך DAC כדי למצות את היכולות של המערכת שלו

אז מה אני מפספס ? :)
תודה..

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

לא ברור מה אתה לא מבין ?
התשובה בגוף השאלה

arzachel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@istarmini
·אז מה שאתה אומר לי זה שלכל רסיבר שעולה פחות מ 6000 שקל (אל תתפוס אותי על הסכום :) כדאי להצמיד DAC?
בפועל לא נראה לי שזה קורה פשוט..
ומה עם HDMI? יש לDAC כניסה לHDMI והוא מפריד רק את הסאונד ומוציא סאונד אנלוגי ווידאו בנפרד לרסיבר?
או שבכלל זה רלוונטי בעיקר לסטריאו? למרות שאם הסיגנל דיגיטלי זה לא משנה כמה ערוצים
סתם זה נראה לי מוזר שרכיב כל כך קריטי לא באיכות משהו ברוב הרסיברים

אני אנסח את השאלה שלי קצת שונה (האמת שהשאלה המקורית זה סתם היה מתוך עניין ועכשיו לשאלה הקונקרטית)
יש לי מערכת פשוטה (למרות שהיא די מספקת אותי)- רסיבר של ימאהה וזוג רמקוליים מדפיים monitor audio rx2
אני בעיקר שומע מוזיקה מהמחשב. אז איך הכי כדאי לי לחבר? כדאי להוסיף DAC? כי כרגע אני מחובר סתם עם כבל PL מעפן לכרטיס קול מעפן ואני רוצה לקבל סאונד יותר טוב
או שלא משתלם להוסיף כי זה ייתן תוצאות טובות רק עם ציוד יותר יקר וטוב..

תודה

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #4 

לעשות DAC או כרטיס קול ללא עיוותים בזמנינו זה משימה פשוטה למדי .

אם תעשה חיפוש בגוגל תמצא כמה ביקורות על כרטיסי קול מובנים של לוחות האם של המחשב ותראה שהם עושים את העבודה בצורה טובה .

רק למי שיש מערכת מעל הממוצע כדאי לו להשקיע ב DAC יעודי , בשביל לקבל אקסטרא איכות מעל הפשוטים .

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #5 

arzachel כתב:שלום לכולם
שאלה קטנה לגבי DAC
אני יודע מה זה ומה הוא עושה, אבל בהרבה מקומות אומרים שהDAC המובנה ברסיברים זולים הוא לא משהו ושלא משקיעים בו. נוצרת תחושה כאילו זה איזה רכיב איזוטרי
...
·

רק בעלי אינטרס כלכלי או אנשים בורים לחלוטין יטענו משהו כזה. גם ברסיברים עכשויים ב200 דולר יש DAC שעושה את העבודה שלו בצורה מושלמת, כי זה פשוט רכיב זול מאד, במיוחד בשביל חברות גדולות.
1) למה לא משקיעים ברכיב הזה גם ברסיבר זול? התשובה כנראה לחסוך במחיר
מה שמוביל לשאלה השנייה
2) עושה רושם שכמעט כל אחד צריך DAC כדי למצות את היכולות של המערכת שלו
...
1. כי השקעה של יותר מכמה דולרים בודדים בדאק היא כל מה שצריך בשביל לעשות המרה מושלמת מדיגיטלי לאנלוגי, כבר מזמן הגיעו לשלמות בייצור דאקים ובמחיר נמוך מאד.
2. אם אתה מזרים סיגנל דיגיטלי, וברוב המקרים זה מה שתעשה, אז כן, אתה צריך DAC, אבל זה רכיב שלרוב שכבר מובנה ברסיברים/כרטיסי קול במחשב/סמארטפונים וכו'.

arzachel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

טוב מוזר
זה לא ממש מה שהבנתי מהודעות אחרות פה בפורום..
אני גם חשבתי שזה אלקטרוניקה פשוטה וזולה
אבל פה ראיתי לא מעט אנשים שאומרים שברסיברים זולים הDAC הוא לא משהו
וגם בסקירות של DACים אנשים מהללים ואומרים שזה נותן איכות משמעותית יותר טובה, גם אם אתה לא אודיופיל
אולי חלק מהדברים שקראתי מלפני כמה שנים, אבל לא נראה לי שזה השתנה מי יודע מה

קיצר אז כל כרטיס קול נורמלי ייתן לי תוצאה טובה?
תודה

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #7 

arzachel

לפי הרוח הנושבת...:?
לך על הכי הכי זול שיש!!

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #8 

בוא נסביר לך משהו.
כמו שאמרו לפני, DAC-ים פשוטים וזולים עושים את העבודה יופי.

לעניין רסיברים.
ה- "בעיה" הרבה פעמים ברסיברים זולים היא שלא משקיעים משאבים בהפרדת המעגלים האנאלוגיים מהדיגיטאליים וממעגלי הכח.
דבר שמתגאים בהפרדות הללו ברסיברים היקרים.
לא יודע כמה באמת זה משנה, אבל זה בטח עוזר למכור רסיברים יותר יקרים.

אין בעיה לחבר DAC לרסיבר, כדי לנסות לשפר את האודיו הסטריאופוני.
הבעיה עבור אודיו רב ערוצי, היא שצריך רסיבר עם multi channel analog inputs,
וכבר כמעט אין כאלו.

arzachel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

טוב..מעניין כי התרשמתי אחרת
תודה

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #10 

יש לי רסיבר אונקיו 818 שמחובר לפאוואר ומשם לרמקולים,הדאק של הרסיבר עושה יופי של עבודה,אבל,חיברתי לו דאק של מוזיקל פידלטי V90 ויש הבדל מדהים ,אבל!!
יש הרבה מצבים שהדאק החיצוני היה אפילו פחות טוב מהדאק הפנימי-זה קרה כאשר ניתקתי את הפאוואר שמחובר לרמקולים,אז היה חסר לי הרבה דברים וההדפתי בלי הדאק החיצוני!
למה זה ככה? התשובה היחידה שיש לי היא שבסאונד הכל תלוי בבניית הסטאפ שלך ובטעם שלך!! יש מצבים שבהם הדאק החיצוני עוזר ,ויש כאלה מצב שהוא אפילו מחסיר,בקיצור צריך לנסות!!
כיף חיים.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #11 

טוב, נראה לי ש פיסת מידע חשובה קצת פוספסה פה לאורך הדרך.

דאק או DAC זה רכיב שממיר אות דיגיטאלי לאות אנאלוגי (Digial to Analog Converter) או במילים אחרות, הופך 0 ו1 לזרם חשמלי. את הרכיב הזה אפשר למצוא בהמון מקומות ובעצם, בכל מקום שצריך להמיר בו סאונד מפורמט דיגיטאלי לפורמט שמגברים ורמקולים מבינים.

יש DAC (מובנה, מה שנקרא) בכל טלפון, בכל לפטופ, בכל טלוויזיה עם רמקולים, בכל דיסקמן ובכל כרטיס קול שאי פעם יוצר.

אבל.... יש גם DACים, ועכשיו אני משתמש במילה כדי לתאר מכשיר שלם - אלקטרוניקה, ספק חשמל, קייס, כניסות ,יציאות וכו', שבנויים ברמות יותר גבוהות ממה שיצרן כרטיס הקול שלך או יצרן הטלפון נייד שלך היה מוכן להשקיע, והם גם עולים בהתאם. אז בפורומים של אודיו, השימוש במילה DAC יהיה בעיקר כדי לתאר את המכשיר. במקומות אחרים שלא קשורים לאודיו המילה DAC בדרך כלל תדבר על הרכיב.

ובנוגע לDAC שלא מספיק טוב ברסיברים זולים, בדרך כלל מדובר על סטריאו ואז הרבה פעמים יש צדק בדבריהם אבל (!) רק אם המערכת שלך מסוגלת לתמוך במכשיר כזה ומאפשרת לך לשמוע הבדל. אין שום טעם לקנות מכשיר חיצוני באלף שקל (או מאה אלף) ולחבר אותו חזרה לרסיבר הזול עם ההגברה הזולה שמגבירה (בדרך כלל) רמקולים זולים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”