מחפש מצלמת כיס איכותית

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
dmitrys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1917

שליחה

אני לא אוהב לצלם ומחפש מצלמה שתעשה כמה שיותר עבודה בשבילי. היום אני מצלם רק על אוטומט, לא משחק עם הגדרות מעבר להגדרות בסיס שהגדרתי אחרי קניית המצלמה.
המטרה היא לצלם משפחה וילדים בבית ובטיולים. לא צריך יכולות מאקרו או פנורמה, כן חשוב שיהיה זום.
היום ברשותי 2 מצלמות - סופרזום של פנסוניק FZ150 שנותנת תוצאות טובות מספיק עבורי באור שמש. יש לי גם מצלמת כיס של פנסוניק SZ1 עם חיישן 1\2.3 וזום X10.
מצאתי את עצמי בטיול לחו"ל מתעצל לסחוב את הסופרזום כי אמנם זה שוקל כ 500 גרם, אבל תלוי על הצוואר כל היום ומפריע. רוב הזמן הסתובבתי עם הפוקט. הזום שלה X10 הספיק לי כמעט תמיד.
אני רוצה להחליף את הפוקט במשהו יותר איכותי. אמנם אני מרוצה מהאיכות באור יום, אבל הרבה פעמים התמונות גרועות כשהאור לא מושלם. אני מניח בגלל שהחיישן קטן.
הזום חשוב לי. לא צריך X24 כמו בסופרזום, אבל אני חושש ש X3 לא יספיק אם הילדים עולים על איזה מתקן או שאני רוצה לצלם אותם מרחוק שלא ייראו אותי.
חיי סוללה לא חשובים, אקנה סוללה חליפית. WIFI כן חשוב, שאוכל להעביר תמונות לטלפון ולשלוח. עינית לא חשובה, כמעט ולא משתמש בה ב FZ150. מצלם גם תמונות וגם סרטונים. איכות הוידאו כן חשובה לי, FZ150 מעולה בזה. חשוב שיהיה זום במהלך הוידאו.
מסך טאץ' הוא יתרון, לפעמים אני מצלם בן משפחה כשהוא בצד התמונה ובמרכז יש אובייקט כלשהו. חשוב שיהיה אוטופוקוס מהיר
נראה ש פנסוניק TZ100 די מתאימה על הנייר, אבל היא קצת עבה וקצת יקרה.
יש למישהו המלצות עבורי?

dmitrys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אנשים, צריך עזרה.
הקניה בארה"ב. יש מצב שאני נוסע שבוע הבא, אני רוצה להביא את המצלמה הנכונה משם.

Yaron_M
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
שם מלא: ירון מ.

שליחה

יש את ה-RX100 של סוני, שנחשבת לאחת המצלמות הקומפקטיות האיכותית ביותר (אם לא ה-), אבל הזום שלה רק X3 והיא מאד יקרה יחסית למתחרות.

גם המצלמות של פנסוניק נחשבות לאיכותיות, עם עדשות של לייקה. לאחותי יש מצלמה קומפקטית של פנסוניק בת כמה שנים, עם זום X16 (לא יודע מה הדגם), שהיא די מרוצה ממנה, אבל אני לא יודע איך היא בתנאי תאורה חלשה.
!I do my own stunts

dmitrys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מצלמות עם חיישן קטן וזום גדול כבר יש לי. שתיים אפילו.
הזום X3 של RX100 לא מספיק גדול בשבילי.

Yaron_M
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
שם מלא: ירון מ.

שליחה

הפאנאסוניק TZ100 (נקראת גם ZS100) היא היחידה כרגע שעומדת בדרישות שלך.
היא גם מקבלת ביקורות לא רעות.
!I do my own stunts

dmitrys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

חשבתי אולי מישהו יכול להמליץ על מצלמה עם זום אופטי קטן יותר, אבל זום דיגיטלי טוב שיחפה על זה.
היות ולא החזקתי TZ100 בידיים, מעניין אותי איך האוטופוקוס שלה, איך הצילום על אוטומט, האם מייצב תמונה טוב, וכו'.

snad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475

שליחה

http://www.dpreview.com/reviews/2016-ro ... cameras/14
השורה התחתונה: Best for travel: Panasonic Lumix DMC-ZS100/TZ100

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

dmitrys כתב:מצלמות עם חיישן קטן וזום גדול כבר יש לי. שתיים אפילו.
הזום X3 של RX100 לא מספיק גדול בשבילי.
...
·הסוני היא לא מצלמה עם חיישן קטן, מאיפה הבאת את זה?
אין מצלמה עם זום גדול ואיכות טובה בלילה, אלה דברים סותרים.

dmitrys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מה שיש לי זה מצלמות עם חיישן קטן וזום גדול. לא דיברתי ע סוני.
האם אתה אומר ש TZ100 לא תיתן תמורה טובה יותר ממצלמה עם חיישן 1\2.3 בתנאי תאורה קשים? כי הזום שלה מספיק טוב.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

dmitrys כתב:מה שיש לי זה מצלמות עם חיישן קטן וזום גדול. לא דיברתי ע סוני.
האם אתה אומר ש TZ100 לא תיתן תמורה טובה יותר ממצלמה עם חיישן 1\2.3 בתנאי תאורה קשים? כי הזום שלה מספיק טוב.
...
·טעות שלי, לא עקבתי מספיק אחרי הפוסט.
בכל מקרה, זום במצלמות הללו אומר צמצם סגור במיוטחד בקצה הזום, מה שאומר אין מספיק אור גם אם החיישן גדול ואז המצלמה מעלה ISO והאיכות יורדת...אין דבר כזה, מצלמה קומפקטית, עם זום טוב, במחיר סביר ותוצאות טובות בתנאי תאורה קשים. עם קשה לי לצלם על חיישן של DSRL עם עדשות מהירות בעלות צמצם גדול, 1.8-1.4. פה יש לך חיישן קטן וצמצם מאוד קטן.
הסוני היא הכי טובה בתחום הזה אבל אין לה מספיק זום, בשבילך. בשביל מה תה צריך זום, מה אתה מצלם, בערב?

dmitrys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני צריך את המצלמה לצילומי משפחה - בבית, בחוץ כשקצת מחשיך, באולם שאין בו הרבה אור, בטיולים. מחפש משהו יותר טוב ממה שיש לי.
אני לא חובב צילום, לכן לא אקנה מצלמה שדורשת ידע. ולא רוצה משהו גדול וכבד, אפילו סופרזום שלי ששוקל 800 גרם אני מתעצל לקחת.
חשבתי ש TZ 100 זה בדיוק מה שאני צריך. או אולי קומפקטית עם זום דיגיטלי טוב שיחפה על זום אופטי קטן.
אם נוציא רגע את המחיר מהמשוואה, יש משהו שיתאים לי?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

טוב, אני לי מזל היום, כתבתי תגובה גדולה פעמיים...הכל נמחק...
בקצרה:

יש לך שלוש מצלמות טובות לתנאי תאורה קשים:
Panasonic Lumix DMC-LX100 - מצלמה מעולה אבל הזום לא קיים. מצד שני, העדשה הכי מהירה שיש במצלמות קומפקטיות.
Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV - מצלמה מדהימה אם תצליח לעבור את השוק של המחיר והממשק משתמש ה"שונה".
Canon PowerShot G7 X Mark II - זאת כנראה המצלמה בשבילך, זום סביר (לא כמו הTZ100 אבל העדשה יותר מהירה), טובה בהכל ומאוד איכותית.

גם הTZ100 היא מצלמה מעולה, אני מאמין שאחרי שתנסה אותה לא תחזור לצלם עם המצלמות שיש לך עכשיו. אבל היא לא מצטיינת בתאורה חלשה.

אם נתעלם מהמחיר, ה-sony a6300 עם עדשה מהירה היא ה-מצלמה כיום (בגודל הזה). אבל קשה להתעלם מהמחיר פה, המצלמה מאוד יקרה והעדשות עוד יותר.

שים לב, אני לא ענתי לגבי הזום הדיגיטלי. כי זה כמו לדבר על חזיר בבית כנס בשבת. זום דיגיטלי הורס את התמונה, מגדיל את כל הבעיות ואת הרעש הדיגיטלי.

dmitrys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קודם כל תודה על התשובות הענייניות.
את LX100 פסלתי כי היא עבה מדי. אין סיכוי שמצלמה בעובי 5.5 סמ תיכנס לכיס. 4.4 גם בעיה, אבל ברוב המכנסיים שלי זה ייכנס.
A6300 עם עדשות מתחלפות זה לא בשבילי.
Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV - מה היא תיתן לי לעומת הפנסוניק והסוני ששווה 300-400 דולר תוספת? אני הרי לא פריק של איכות תמונה, רק רוצה לראות משהו גם כשהאור לא 100%.
Canon PowerShot G7 X Mark II - המצלמה עוד לא יצאה. אני מבין שהתרשמת מהסקירות ברשת. האם יש לה יתרון גדול שחשוב לשימושים שלי על פני הגירסה הקודמת, שהרבה יותר זולה?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

הסוני ברשימה כי היא המצלמה הכי טובה במחינת איכות וצילום בתנאים קשים. יותר טוב מזה אין (יש לה כמובן גם חסרונות ומחיר הוא אחד מהם).
הG7X2 תצאה בסוף החודש, אתה כבר יכול להזמין אותה. אבל בעיקרון גם הדור הקודם יתן לך תמונות מעולות. השיפורים בדגם החדש הם בעיקר קשורים למעבד המצלמה וארגונומיה ופחות לאיכות התמונה ולרגישות החיישן. אז כן, זאת אופציא טובה.

dmitrys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הבנתי ממך שאתה ממליץ על G7X אם לא לוקחים בחשבון את הזום.
אני אשאל שאלה כזאת: באור יום, בזום X5, מה עדיף, TZ100 עם הזום האופטי או G7X עם שילוב של אופטי וקצת דיגיטלי?
ומה עדיף בזום X10?
ואותה שאלה לא באור יום.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אכן, אני ממליץ על הG7X, מצלמה טובה בכל הפרמטרים.

תשמע זאת שאלה מאוד מוזרה שלא ניתן לתת לה תשובה, זה כמו לשאול "איזה רכב יותר מהיר, X עם שני אנשים מקדימה ושלוש תרנגולות בתא מטען או Y אם בן אדם אחד מקדימה אבל 7 תרנגולות בתא מטען? פעם בכביש מהיר ופעם על בשטח"...אין פה דברים קבועים. העדשות במצלמות הללו מכניסות כמות שונה של אור בכל נקודת זום ויש להם זום שונה.

אבל, הG7X מכניסה יותר אור מהTZ100 בכל נקודת זום כך שבערב/לילה היא תהיה יותר טובה. ביום זה פחות משנה, כי עניין הרגישות יורד מהפרק. ביום הTZ100 עדיפה כי היא חדשה יותר, עם ווידיוא טוב יותר, מעבד מהיר יותר ובשבילך, יותר זום. אבל היא גם עולה פי שתיים...

תשמע, לפי השאלות אני מבין שאתה כבר נעול על הTZ100 :roll:

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551

שליחה

למיטב ידיעתי הדרישות שלך סותרות ואסביר:

תמונה איכותית בתנאי תאורה טובים ובמיוחד בתאורה עמומה דורשים מקסימום כמות של אור שתאסף אל החיישן.

ככול שהאופטיקה יותר גדולה וקוטרה העדשה יותר גדול כך התמונות יהיו יותר איכותיות במיוחד בתנאי תאורה לא משהו.

ולכן עצם הדרישה לקבל מקסימום במינימום תיצור פתרון ביניים.

עכשיו אתה יכול ללכת לבדוק במימדים מסוימים מי המצלמה אשר מספקת את חבילת החיישן המתקדם ביותר+גודל האופטיקה הגדולה ביותר וסביר שזו תיתן את הביצועים הטובים ביותר בקטגוריה.

האם תהיה טובה יותר מהמצלמה הגדולה יותר שלך? אני בספק.

צריך ללכת למקום שמחזיק אותם ולנסות לצלם בתנאי תאורה עמומה ולראות. יש גם כל מיני מנועי השוואת תמונות אך לא בטוח שתמצא את הדגם המדויק או בתנאים שאתה רוצה לבחון.

http://www.dpreview.com/reviews/studiocompare.asp

בהצלחה.

dmitrys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

BUGY, הייתי די נעול על TZ100 לפני שהתערבת. וזה מצוין, בשביל זה שאלתי את השאלה.
כרגע אני לא יודע. נראה שאני צריך להחליט בינה לבין G7X הקודמת. אני מפחד להזמין גירסא חדשה ללא סקירות משתמשים . אני לא רץ אחרי החדש ביותר.
כמו שכתבתי כבר, אני לא פריק של איכות. באור יום גם מצלמת הכיס הקטנה מפיקה תמונות טובות בעיניי. אבל היא לא מתפקסת או נותנת תמונות מפוקסלות כשהאור לא טוב.
המצלמות האחרות שלי הן פנסוניקים, יש להם אוטופוקוס מהיר ומייצב תמונה מצוין. אני מצלם על אוטומט, וחשוב לי שהמצלמה החדשה תהיה טובה עבורי. בסקירות רשת מומחים בודקים פרטים קטנים שאני לא שם לב עליהם אפילו. לא לפי זה אני בוחר.
המחיר גם הוא פקטור. קנון עולה $450, פנסוניק $700. וקנון אולי תרד אחרי שיצא הדגם החדש.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

dmitrys כתב:BUGY, הייתי די נעול על TZ100 לפני שהתערבת. וזה מצוין, בשביל זה שאלתי את השאלה.
כרגע אני לא יודע. נראה שאני צריך להחליט בינה לבין G7X הקודמת. אני מפחד להזמין גירסא חדשה ללא סקירות משתמשים . אני לא רץ אחרי החדש ביותר.
כמו שכתבתי כבר, אני לא פריק של איכות. באור יום גם מצלמת הכיס הקטנה מפיקה תמונות טובות בעיניי. אבל היא לא מתפקסת או נותנת תמונות מפוקסלות כשהאור לא טוב.
המצלמות האחרות שלי הן פנסוניקים, יש להם אוטופוקוס מהיר ומייצב תמונה מצוין. אני מצלם על אוטומט, וחשוב לי שהמצלמה החדשה תהיה טובה עבורי. בסקירות רשת מומחים בודקים פרטים קטנים שאני לא שם לב עליהם אפילו. לא לפי זה אני בוחר.
המחיר גם הוא פקטור. קנון עולה $450, פנסוניק $700. וקנון אולי תרד אחרי שיצא הדגם החדש.
...
·תראה, אין לך מה לחשוש מקנית המצלמה ללא בדיקת משתמשים כי פנסוניק וקנון לא מוציאים כל יום מצלמה חדשה בלאין אבל כל מה שהם מוציאים עובד טוב לאורך שנים. זה לא סוני. מצד שני, אין לך מה להמתין יותר מדי לG7X2 כי השיפורים שם הם בכלל דברים שאתה לא צריך. איכות התמונה והעדשה נשארו זהים. השיפור בעיקר במעבד ובממשק. שתבין, המצלמה כמו G7X היא שיא הטכנולוגיה בכל הקשור לעדשה הכל כך מהירה ובמקביל עם זום כזה גדול (כן, זום 5 זה המון למצלמות כאלה קטנות עם עדשה כזאת) פשוט אין לה מתחרים. אז אין מה לחפש יותר מזה כי לא תמצא, אין.
אבל, אם אתה רוצה יותר זום על חשבון יכולת לילה, בבקשה, הTZ100 היא המצלמה החדשה הכי טובה של פנסוניק בתחום הזה ולא תצא חדשה בעוד שנתיים בערך וכבר יש לך מושג כבר מה זה פנסוניק ואתה מכיר את הממשק משתמש. מצד שני, הרי אמרת שאתה רוצה מצלמה לכיס, בנוסף למצלמות האחרות, אז למה לחפש מצלמה עם זום גדול?

"כמו שכתבתי כבר, אני לא פריק של איכות. באור יום גם מצלמת הכיס הקטנה מפיקה תמונות טובות בעיניי. אבל היא לא מתפקסת או נותנת תמונות מפוקסלות כשהאור לא טוב."

לפי המשפט הזה, אתה צריך מצלמה רק לערב/לילה אז לך על זאת שעושה את העבודה הכי טובה בתחום שלה.
בלי קשר, תקפוץ לאיזו חנות קרובה לבית שמחזקיה את הG7X ואלי גם את הTZ100 ותראה אותן בעניים, אולי הגודל או הקומפקטיות של אחת מהם בכלל לא לטעמך.

חזור אל “מצלמות ועדשות”