חג שמח! האם מישהו נתקל בדבר כזה?
האם מישהו נתקל בתקלה שכזו?
1. במרכז התמונה יש פס אנכי שחור רחב אבל בחלק השמאלי של התמונה, יש עוד פסים דקים יותר.
2. בחצי הימני יש רווחים גדולים בין השורות האופקיות. בחצי השמאלי הרווחים קיימים אבל צפופים יותר.
3. בחצי הימני בצד ימין יש פסים אנכיים ירוקים שלא תמיד בולטים. כאן בתמונה המצורפת בולטים.
4. גילוי נאות: היה חכמולוג ששטף "היטב" את המסך וזו התוצאה . השאלה היא האם הנזק הוא הפיך או בלתי הפיך, ובמידה שצריך להחליף מסך, מה תהיה העלות.
מדובר בטלוויזיה סמסונג סמארט 46 אינץ' כבת 4 שנים.
5. ההשחרות שתופסות חצי גובה תחתון של המסך אינן "שייכות למשחק".
1. במרכז התמונה יש פס אנכי שחור רחב אבל בחלק השמאלי של התמונה, יש עוד פסים דקים יותר.
2. בחצי הימני יש רווחים גדולים בין השורות האופקיות. בחצי השמאלי הרווחים קיימים אבל צפופים יותר.
3. בחצי הימני בצד ימין יש פסים אנכיים ירוקים שלא תמיד בולטים. כאן בתמונה המצורפת בולטים.
4. גילוי נאות: היה חכמולוג ששטף "היטב" את המסך וזו התוצאה . השאלה היא האם הנזק הוא הפיך או בלתי הפיך, ובמידה שצריך להחליף מסך, מה תהיה העלות.
מדובר בטלוויזיה סמסונג סמארט 46 אינץ' כבת 4 שנים.
5. ההשחרות שתופסות חצי גובה תחתון של המסך אינן "שייכות למשחק".
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אתה רואה את התופעה הזו גם במקור תמונה אחר? למשל חיבור של מחשב חיצוני, סטרימר, וכד'?
בעקרון שטיפה לא אמורה לגרום לבעיה הזו. מנסיוני, הנזק המתואר בלתי הפיך (נדרש תיקון), אבל צריך לוודא אם הוא גורף או שמדובר רק בכניסת ה-HDMI הנוכחית.
בעקרון שטיפה לא אמורה לגרום לבעיה הזו. מנסיוני, הנזק המתואר בלתי הפיך (נדרש תיקון), אבל צריך לוודא אם הוא גורף או שמדובר רק בכניסת ה-HDMI הנוכחית.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אתה רואה את התופעה הזו גם במקור תמונה אחר? למשל חיבור של מחשב חיצוני, סטרימר, וכד'?
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לדעתי הלך הפאנל. מי ששטף את המסך כנראה הפעיל עליו לחץ והרס אותו. לדעתי ולצערי לא נראה לי שזה שווה תיקון, פאנל זה הרכיב היקר ביותר במסך.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20183
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אם אכן מדובר על תופעה שהופיעה מיד לאחר ניקוי המסך, אז ככלל הנראה זהו נזק פיסי בפאנל. למרות שזה נראה כאילו קיימת בעית מגעים בין הפאנל לכאבל או כרטיס לכבל, סביר להניח שזהו נזק בלתי הפיך.
להחליף פאנל יעלה כמעט כמו מסך חדש, לכן ככל נראה עדיף פשוט לקנות חדש.
להחליף פאנל יעלה כמעט כמו מסך חדש, לכן ככל נראה עדיף פשוט לקנות חדש.
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
כמו ששרגא אמר.... RIP.
הכימיקלים בנוזל הזה הורסים את הציפוי של המסך. בנוסף כנראה שמישהו גם הפעיל לחץ פיזי על המסך שגרם לו בכלל להתחרפן.
תתחדש ותהנה
הכימיקלים בנוזל הזה הורסים את הציפוי של המסך. בנוסף כנראה שמישהו גם הפעיל לחץ פיזי על המסך שגרם לו בכלל להתחרפן.
תתחדש ותהנה
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@משהפרפר
במקרה הזה המסך כנראה נפטר, כך שאין הרבה מה לעשות.
להחליף פאנל לא משתלם כי זה יעלה כמו לקנות מסך חדש.
במקרה הזה המסך כנראה נפטר, כך שאין הרבה מה לעשות.
להחליף פאנל לא משתלם כי זה יעלה כמו לקנות מסך חדש.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

מסכים לא מנקים. בטח שלא את הפאנל ובטח שלא עם חומר לניקוי חלונות ומטלית..
יהי זכרו ברוך, פרסם אותו לחלפים.
יהי זכרו ברוך, פרסם אותו לחלפים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
·jacko-il כתב:מסכים לא מנקים. בטח שלא את הפאנל ובטח שלא עם חומר לניקוי חלונות ומטלית..
יהי זכרו ברוך, פרסם אותו לחלפים....
אז מה עושים עם מסכים?
אני את המסך טלויזיה שלי אכן לא ניקיתי עדיין, אבל את מסכי המחשב אני מנקה מדי פעם עם חומר לניקוי LCD + מטלית מיקרופייבר נקיה (או חדשה).
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@TheCoolest
·
לא יודע מה עושים, אני יודע מה אני לא עושה וזה לנקות את המסך. מסכי LCD שאין להם ציפוי מבריק או ציפוי נגד השתקפות, גם אני מנקה בדיוק כמוך - עם החומר לניקוי מסך + מטלית מיקרופייבר עדינה מתאימה. אבל עם הציפוי אני לא מתעסק. למדתי את הלקח שלי ממסך פלזמה שהתקלף מניקוי עם מיקרופייבר וקצת מים מזוקקים.
בקיצור, אין לי מה להמליץ, אני באמת לא יודע. אני פשוט לא מנקה..
·
לא יודע מה עושים, אני יודע מה אני לא עושה וזה לנקות את המסך. מסכי LCD שאין להם ציפוי מבריק או ציפוי נגד השתקפות, גם אני מנקה בדיוק כמוך - עם החומר לניקוי מסך + מטלית מיקרופייבר עדינה מתאימה. אבל עם הציפוי אני לא מתעסק. למדתי את הלקח שלי ממסך פלזמה שהתקלף מניקוי עם מיקרופייבר וקצת מים מזוקקים.
בקיצור, אין לי מה להמליץ, אני באמת לא יודע. אני פשוט לא מנקה..
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כן, מצב קצת בעייתי האמת. עוד בתחילת הדרך השארתי טביעת אצבע\מריחה במרכז המסך. באופן כללי זה לא ממש מפריע אבל לעתים רחוקות אני שם לב לזה וזה מציק.
לא יודע איך אפשר לנסות לנקות את זה.
לא יודע איך אפשר לנסות לנקות את זה.
@jacko-il
רגע רגע. אז איך אתה מציע לנקות מסך שצבר טביעות אצבעות, קקי של זבובים ושאר גרגירי אבק?
אני תמיד מנקה בעזרת ספריי "מיוחד" שרכשתי, ובעזרת מגבת נייר. התזה מועטה וניגוב עדין.
עשיתי זאת לא פעם ועד היום,,, טפו טפו טפו, מלח מים, הכל עבר בשלום.
נכון שבמסך זה, ילד ניקה, והוא התיז מכל הלב ואיני יודע כמה כוחות הוא גם השקיע בניגוב.
אמו אמרה לי, שככל שעבר (בקווים אופקיים) על הפאנל, כך הפאנל השחיר.
אז כן. אנסה לפרסם חלקי חילוף... למרות שקצת חבל.
רגע רגע. אז איך אתה מציע לנקות מסך שצבר טביעות אצבעות, קקי של זבובים ושאר גרגירי אבק?
אני תמיד מנקה בעזרת ספריי "מיוחד" שרכשתי, ובעזרת מגבת נייר. התזה מועטה וניגוב עדין.
עשיתי זאת לא פעם ועד היום,,, טפו טפו טפו, מלח מים, הכל עבר בשלום.
נכון שבמסך זה, ילד ניקה, והוא התיז מכל הלב ואיני יודע כמה כוחות הוא גם השקיע בניגוב.
אמו אמרה לי, שככל שעבר (בקווים אופקיים) על הפאנל, כך הפאנל השחיר.
אז כן. אנסה לפרסם חלקי חילוף... למרות שקצת חבל.
@TheCoolest
מניסיוני... יש לקנות בקבוקוני ספריי לניקוי מסכים. קניתי כזה, ואני מרסס ממש בקמצנות על כל שטח המסך, (אבל מתרחק מהקצוות).
בעזרת מגבת נייר אני עובר ומנגב ומקפיד לבדוק שלא נשארו עקבות של פסים. נותרו עקבות? עוד התזה ועוד ניגוב. בסוף זה נשאר נקי לחלוטין.
עד היום לא היו לי כל בעיות עם זה, אבל כשילד ניקה עם ספריי לחלונות שאותו התיז בנדיבות, וכאשר איני יודע כמה כוח השקיע בניגוב?
זה כבר לא אותו קטע של משחק כנראה וזו התוצאה. זה לא היה בביתי, זה לא מסך שלי וזה גם לא הבן שלי לשמחתי...
מניסיוני... יש לקנות בקבוקוני ספריי לניקוי מסכים. קניתי כזה, ואני מרסס ממש בקמצנות על כל שטח המסך, (אבל מתרחק מהקצוות).
בעזרת מגבת נייר אני עובר ומנגב ומקפיד לבדוק שלא נשארו עקבות של פסים. נותרו עקבות? עוד התזה ועוד ניגוב. בסוף זה נשאר נקי לחלוטין.
עד היום לא היו לי כל בעיות עם זה, אבל כשילד ניקה עם ספריי לחלונות שאותו התיז בנדיבות, וכאשר איני יודע כמה כוח השקיע בניגוב?
זה כבר לא אותו קטע של משחק כנראה וזו התוצאה. זה לא היה בביתי, זה לא מסך שלי וזה גם לא הבן שלי לשמחתי...