עזרה בנוגע לסאב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Solus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

שלום,

ברשותי סאב Cerwin Vega XLS-12S ורסיבר כניסה של Pioneer VSX-329K.

בסרטים הסאב מצויין ואני מאוד אוהב את הבאסים שהוא נותן רק שיש לי שאלה קטנה:

עברתי בהרבה מקומות ופורומים וראיתי שיש סאבים כמו SVS-PB1000 שיורדים נמוך יותר וגורמים להרגשת הסאונד במקום שמיעתו מה שמאוד חסר לי מכיוון שהסאב שלי יורד עד ל-27HZ.
גם הסאב שלי מורגש מאוד ולרוב בסרטים אני מרגיש את רוב הפאנץ', השאלה האם בתדרים נמוכים יותר יש הבדל והרגשה של זעזוע מה שנקרא.

השאלה שלי, האם שווה להחליפו בסאב כדוגמת SVS-PB1000 או לדוגמא Sunfire HRS-10 שמוצא למכירה פה בפורום?

תודה לכל העוזרים :)

עריכה:

יכול להיות שרסיבר יותר מתקדם ישפר את הסאב הנ"ל?
ברסיבר הנוכחי אין מערכת כיול..
נערך לאחרונה על ידי Solus ב 23/04/2016 18:52, נערך 3 פעמים בסך הכל.

Solus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

כמו כן, שאר המערכת מורכבת מסנטר וסראונדים של Canton וקדמיים של Tannoy.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #3 

יש פה שלוש דברים להבין:
הפאנצ' לא מגיע מהתחום התחתון, אלה מהאמצע של הבאס אבל צריך הרבה עוצמה כדי להרגיש אותו וגם קצת מזל במיקום הסאב בחדר. זה שאתה מרגיש אותו אומר שיש לך סאב חזק.

שתיים, זה שהוא לא יורד נמוך אומר שאתה לא מקבל את האפקת של הזעזוע כמו שאתה קרוא לזה, הרעידה של החדר. בשביל זה צריך להתאים את הסאב לחלל החדר וצריך הרבה עוצמה. סאב טוב, גם של SVS, שלא מתאים לחלל, לא ידחוס מספיק את האוויר ולא יזיז אותו בעוצמה מספקת. לכן צריך לדעת מה גודל החדר. פתחים שיש לו וכדומה.

שלוש, אם אתה חושב על שדרוג בשביל לקבל יותר פאנצ' ויותר תחום תחתון (ובמקרה הזה גם איכות), אז אתה צריך להיסתקל על הPB2000. בטח לא הSB1000. כי, יש לך סאב גדול ודי חזק, הוא פשוט לא יורד נמוך, הוא הרבה יותר מתאים למוזיקה (מוזיקה "משוגעת", אלקטרונית, פופ, דנס, איפה שיש המון באס). חוץ מזה, סאב פתוח נותן את הפנצ' חזק יותר ויורד נמוך יותר.

ה-Sunfire HRS-10 מעולה, אבל שוב, כדי לקבל את המקסימום פאנצ', עדיף סאב פתוח. מצד שני, למי שיש הגבלת מקום הSunfire הוא פתרון מעולה ואולי היחיד.

Solus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

BUGY כתב:יש פה שלוש דברים להבין:
הפאנצ' לא מגיע מהתחום התחתון, אלה מהאמצע של הבאס אבל צריך הרבה עוצמה כדי להרגיש אותו וגם קצת מזל במיקום הסאב בחדר. זה שאתה מרגיש אותו אומר שיש לך סאב חזק.

שתיים, זה שהוא לא יורד נמוך אומר שאתה לא מקבל את האפקת של הזעזוע כמו שאתה קרוא לזה, הרעידה של החדר. בשביל זה צריך להתאים את הסאב לחלל החדר וצריך הרבה עוצמה. סאב טוב, גם של SVS, שלא מתאים לחלל, לא ידחוס מספיק את האוויר ולא יזיז אותו בעוצמה מספקת. לכן צריך לדעת מה גודל החדר. פתחים שיש לו וכדומה.

שלוש, אם אתה חושב על שדרוג בשביל לקבל יותר פאנצ' ויותר תחום תחתון (ובמקרה הזה גם איכות), אז אתה צריך להיסתקל על הPB2000. בטח לא הSB1000. כי, יש לך סאב גדול ודי חזק, הוא פשוט לא יורד נמוך, הוא הרבה יותר מתאים למוזיקה (מוזיקה "משוגעת", אלקטרונית, פופ, דנס, איפה שיש המון באס). חוץ מזה, סאב פתוח נותן את הפנצ' חזק יותר ויורד נמוך יותר.

ה-Sunfire HRS-10 מעולה, אבל שוב, כדי לקבל את המקסימום פאנצ', עדיף סאב פתוח. מצד שני, למי שיש הגבלת מקום הSunfire הוא פתרון מעולה ואולי היחיד.
...
·הבנתי אותך, תודה רבה על העזרה (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”