איך יודעים אם בבית יש 2/3 WIRE?
-
ras81
-
- חבר פעיל

- תגובות: 68
איך אני יכול לדעת מה יש לי בבית?
תודה
תודה
- R-יק
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 518
-
ras81
-
- חבר פעיל

מכיר את הקישור, אבל לא הבנתי מילה
אשמח להסבר ישראלי אם מישהו הבין איך לזהות זאת במערכת הביתית ומה נפוץ בארץ
אשמח להסבר ישראלי אם מישהו הבין איך לזהות זאת במערכת הביתית ומה נפוץ בארץ
- R-יק
-
- חבר פעיל במיוחד

הן כותבים שם שרכיב שדורש 3 חוטים - חייב את חוט ה-0.
אאל"ט, הדימר הוא היחיד שיכול לעבוד ללא אפס ולכן במצב שיש לך אפס מאחורי המפסק זו מערכת של 3 חוטים.
אאל"ט, הדימר הוא היחיד שיכול לעבוד ללא אפס ולכן במצב שיש לך אפס מאחורי המפסק זו מערכת של 3 חוטים.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
בדרך כלל אם לא נעשתה הכנה אז לרוב מדובר ב"מערכת" של "2 חוטים", בעיקר אם מדובר בחדר אחד וגופי תאורה קרובים אחד לשני שמותקנים על התקרה.
מה שעושים במצב כזה שהגופים יושבים על אותו שדה זה מעבירים את הפאזה של כל מנורה דרך המפסק ואת ה-"0" מעבירים על קו אחד קבוע ש"רץ" דרך כל המנורות ובכל מנורה בדרך מפצלים אותו אליה.
זו להבנתי השיטה הסטנדרטית המקובלת (ככל הנראה משיקולי עלות ומורכבות ביצוע).
מה שעושים במצב כזה שהגופים יושבים על אותו שדה זה מעבירים את הפאזה של כל מנורה דרך המפסק ואת ה-"0" מעבירים על קו אחד קבוע ש"רץ" דרך כל המנורות ובכל מנורה בדרך מפצלים אותו אליה.
זו להבנתי השיטה הסטנדרטית המקובלת (ככל הנראה משיקולי עלות ומורכבות ביצוע).
-
ras81
-
- חבר פעיל

שניה, קשה הבנה פה.
אם יש לי מפסק שקצה אחד מחובר מתח והקצה השני אין מתח עד שנסגר מעגל, זה אומר שיש לי 2?
כמו כן המפסק Z-Wave Fibaro Relay Insert 1 * 2.5 KW עובד לי תקין תקופה ארוכה - זה אומר שיש לי 3? או ש3 יכול לעבוד על 2 להיות מסוכן?
במידה ורכשתי מודל של פיברו של 3גידים האם ניתן להסב/לחבר איכשהו למערכת 2 גידים?
המון תודה על העזרה והסבלנות
אם יש לי מפסק שקצה אחד מחובר מתח והקצה השני אין מתח עד שנסגר מעגל, זה אומר שיש לי 2?
כמו כן המפסק Z-Wave Fibaro Relay Insert 1 * 2.5 KW עובד לי תקין תקופה ארוכה - זה אומר שיש לי 3? או ש3 יכול לעבוד על 2 להיות מסוכן?
במידה ורכשתי מודל של פיברו של 3גידים האם ניתן להסב/לחבר איכשהו למערכת 2 גידים?
המון תודה על העזרה והסבלנות
- yehuda2525
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 47
·מה ההבדל שהמודול ישב בתוך הקופסת חיבורים?R-יק כתב:הן כותבים שם שרכיב שדורש 3 חוטים - חייב את חוט ה-0.
אאל"ט, הדימר הוא היחיד שיכול לעבוד ללא אפס ולכן במצב שיש לך אפס מאחורי המפסק זו מערכת של 3 חוטים....
ולא מאחורי המפסק, הרי בקופסת חיבורים ישנו האפס חוט מנורה וגם פאזה קבועה...
- R-יק
-
- חבר פעיל במיוחד

@yehuda2525
·
אין שום בעיה עם זה.
אם זה מסתדר לך ככה, לך על זה. זה רק עניין של חיבור נכון...
·
אין שום בעיה עם זה.
אם זה מסתדר לך ככה, לך על זה. זה רק עניין של חיבור נכון...
- morgi23
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1206
ככל הנראה יש לך מערכת "2 גידים".ras81 כתב:איך אני יכול לדעת מה יש לי בבית?
תודה...
צריך לעשות הפרדה בין צורת החיווט של השקעים והמפסקים בבית.
השקעים בוודאות מחווטים ב-3 גידים (פאזה, אפס, הארקה), אחרת לא היו עובדים.
המפסקים ככל הנראה מחווטים ב-2 גידים (פאזה ופאזה חוזרת) ללא אפס. האפס מגיע ישירות לגוף התאורה ומחובר קבוע.
כדי להפעיל את רוב המודולים ששולטים על תאורה (למעט פיבארו דימר), צריך גם גיד אפס מאחורי המפסק (בהנחה שאתה רוצה למקם אותו שם), אחרת המודול לא יעבוד (הוא מוזן ע"י פאזה ואפס). אתה יכול לחווט את המודול גם מתחת לגוף התאורה או באחת מקופסאות החיבורים אבל אז תצטרך למשוך גיד נוסף לכיוון המפסק, כדי לחווט את הכיבוי הידני.
כדי להיות בטוח, תפרק מפסק אחד בבית (תנתק מתח לפני) ותראה את הגידים שמחוברים אליו. אם מחובר גיד חום + חום עם קו כתום/שחור, המערכת היא 2 גידים.
אם מחובר גיד חום וגיד כחול, תבדוק עוד כמה מפסקים כדי להיות בטוח.