מגבר סטריאו, וCDP תנו עיצה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
ran30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 468
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

שמעתי היום בסיגנל את ה 602 של B&W ביחד עם

מגבר משולב של CAMBRIDGE, נשמעו לי משולבים טוב.

השאלה. האם אין רסיברים שנשמעים טוב?
האם עלי לקנות מגברר לחוד וטיונר לחוד (טראח, הוצאה נוספת)

טען המוכר שה CDP מרכזי לצליל לא פחות מהמגבר.

האמנם ההבדלים ב CDP כה משמעותיים? האם CDP ב 3K זה לא מוגזם?

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1323
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #2 

זה מאוד תלוי בסוג הרסיבר שתקנה. בד"כ זה נכון מה שהמוכר אמרלך אבל עוד פעם ,יש רסיברים שעושים עבודה נפלאה גם בסטריאו ויש CDP שהם גרועים מאוד
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

למה לא חיברת רסיבר בו במקום להשוואה ?
אין בזה חוקים.

מצד אחד יש הטוענים שבאותו תקציב שאתה מקבל חמישה ערוצים, טיונר ופרוססור אודיו, אתה משלם על שני ערוצים איכותיים יותר כביכול, רק מה שהם שוכחים להגיד לך זה שהביקוש למגברי סטיראו הוא נמוך בהרבה אז זה מתקזז.
אין שום בעיה טכנית לייצר רסיבר שיישמע טוב ואין שום בעיה לייצר מגבר סטריאו שיישמע טוב יותר.

אותו כנ"ל לגבי CDP מול DVD או מול ה-DAC של הרסיבר, אין שום חוקים, צריך לבחון כל מקרה לגופו.

פעם הבאה, בקש לנסות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ran30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

בלבלות אחרונות לפני קו הסיום

שליחה #4 

טוב, לא זכורה לי כזאת בלבלה לאורך הדרך, כמו עכשיו.

מיד אפרט מה הבעיה...

לגבי רמקולים אין בעיה, נשארתי עם שניים / שלשה רמקולים, בשישי "ההנהלה" באה איתי לתת אישור "תקן עיצוב" והכל יסגר.

לגבי מגבר ו source, כאן הצלחתי להתבלבל.

ראשית, לא חשבתי לקנות CDP, ופתאום אני שומע שזה מהותי לצליל שיהיה CDP טוב, ולא סתם DVD.
אני מניח שאני ארכוש CDP יד שניה ב כ 1.5K (יש כמה הצעות) ובכך אפתור את בעיית ה source כרגע.

שנית המגבר, ממחשבה על מגבר ק.ב. הגעתי למגבר סטראו. (לדוגמא ה 602, נשמעו לי טוב עם המגבר סטריאו של קמבריג', אני לא רואה סיבה לשנות ולרכוש אותם עם מגבר אחר, אם התמהיל נשמע לי טוב) אבל רגע, מה לקנות טיונר בנפרד? (פתאום זה עולה יותר ממגבר ק.ב. טוב)
עכשיו עולה עוד שאלה, האם זה בסדר לוותר על כניסה דיגיטלית במגבר? (אני מניח שהרבה מגברי סטריאו באים ללא כניסה דיגיטלית)
ג. אם אני רוצה לראות סרט DVD בשני ערוצים, אזי היציאות אודיו יתחברו למגבר, והיציאות וידאו ישירות לטלביזיה. האם אין חסרון בכך שהוידאו לא עובר דרך המגבר (שוב, אני מדבר על לראות בשני ערוצים). האם לא יכול להפגע הסנכרון של הקול והתמונה בצורת חיבור כזאת.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #5 

אתה מתבלבל כי אתה נותן למוכרנים לבלבל אותך... :P
ראשית, לא חשבתי לקנות CDP, ופתאום אני שומע שזה מהותי לצליל שיהיה CDP טוב, ולא סתם DVD.
אני מניח שאני ארכוש CDP יד שניה ב כ 1.5K (יש כמה הצעות) ובכך אפתור את בעיית ה source כרגע.
...
אני לא יודע איך הגעת לאקסיומה ש-CDP ב-1500 ש"ח יישמע טוב יותר מנגיד DVD ב-800 ש"ח.
ניסית? אם יש לך DVD, לשים 1500 ש"ח על נגן CD נפרד יהיה בזבוז לדעתי.
About.me

ran30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

טוב, זה פשוט מאוד, המוכר שם הצליח לבלבל אותי קצת אתמול (אלי, בעל החנות, לא היה פנוי, לכן הציג לי את המערכות בחור אחר)
מכאן אפשר להוציא מסקנה שגם כשהחנות טובה, יתכן שתיפול על מוכר פחות טוב / שירותי / מסביר . :!:

לעניין, אני מקבל את מה שאתה אומר. אין מה לרוץ לקנות רכיב חדש לפני שבדקנו שהרכיב הקיים לא עושה את העבודה הנדרשת.
כשאני ארכיב את המגבר והרמקולים בבית נבחן את התוצאה ונראה אם יש צורך לצרף CDP

שאלת למה לא התעקשתי לשמוע במקום רסיבר, התשובה שמהקיימבריג'ים היה לו רק מגבר משולב, והצליל שלהם ביחד עם ה 602 מאוד מצא חן בעיני, כך שלא רציתי להתפזר ולשמוע עוד רכיבים.
הוא השמיע לי את ה602 עם מגבר של אונקיו שלא נשמע טוב. הקמבריג' כאילו ריסן את הנטיה של ה602 "לצווח" בטונים הגבוהים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #7 

שנית המגבר, ממחשבה על מגבר ק.ב. הגעתי למגבר סטראו. (לדוגמא ה 602, נשמעו לי טוב עם המגבר סטריאו של קמבריג', אני לא רואה סיבה לשנות ולרכוש אותם עם מגבר אחר, אם התמהיל נשמע לי טוב) אבל רגע, מה לקנות טיונר בנפרד? (פתאום זה עולה יותר ממגבר ק.ב. טוב)
...
אותו כנ"ל.
אם אתה מחפש מערכת סטריאו בלבד, סבבה. אולם אם זכורני נכון, אתה מחפש בכלל מערכת ק"ב, לא כך?

אין לי שום דבר נגד סטריאו, להיפך, הסטריאו שלי שווה כמה מונים ממה שכל שאר הרכיבים שווים, אולם בתקציבים שאתה מדבר עליהם אני לא בטוח שיש יתרון יחסי לסטריאו נפרד.
אם אתה צריך מגבר ש"יירסן" את הרמקול, אז הרמקול לא מתאים לך.
אם מגבר עושה סוג של אקואליזציה, לטעמי משהו לא בסדר.
עדיין, אני לא צופה שינויים כל כך דרסטיים בין מגברים, כולל הקיימברידג' הזה.
שוב, בחן את הקיימברידג' מול רסיבר (אם אתה עדיין רוצה ק"ב, אם לא שכח מזה).
יש גם רסיבר סטיראו (מגבר שני ערוצים הכולל טיונר), אלו כבר יותר ויותר נדירים פשוט כי הביקוש לזה הוא ירוד ביותר. בפחות כסף אתה מקבל רסיבר ק"ב שלא בהכרח יהיה נחות ממנו בסטריאו.

עכשיו עולה עוד שאלה, האם זה בסדר לוותר על כניסה דיגיטלית במגבר? (אני מניח שהרבה מגברי סטריאו באים ללא כניסה דיגיטלית)
...
למה אתה צריך כניסה כזו?
אם אתה מדבר על שני רמקולים ממילא, אז כל DVD כיום יש לו לפחות שתי יציאות אנלוגיות וזהו.

אם אני רוצה לראות סרט DVD בשני ערוצים, אזי היציאות אודיו יתחברו למגבר, והיציאות וידאו ישירות לטלביזיה. האם אין חסרון בכך שהוידאו לא עובר דרך המגבר (שוב, אני מדבר על לראות בשני ערוצים). האם לא יכול להפגע הסנכרון של הקול והתמונה בצורת חיבור כזאת
...
מה הקשר בין הוידאו והאודיו והסינכרון ?
זה שוידאו מסוגל למתג וידאו לא אומר שהוא עושה איזושהי פעולת סינכרון בינהן.
למעשה, אני לא מכיר אף רסיבר שעושה את זה.
כל הנושא של חיבורי וידאו לתוך רסיבר הוא נוחות בלבד. אם אין לך מספיק כניסות בטלויזיה, פשוט קנה ממתג חיצוני.
About.me

ran30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

לגבי כניסה דיגיטלית ולגבי כניסות AV, אני מבין.

בו נתייחס רגע לנקודה המרכזית: בחירת המגבר (בעצם הפתרון הרצוי)

עשיתי חושבים בנושא הצרכים שלי. כמות הסרטים שאני יושב וצופה בהם, וחשוב לי שיהיו בסראונד היא מאוד נמוכה.
לצורך העניין אפשר לגדיר את התדירות כאחד בשבועיים. אני גם מאמין שלא ארכוש רמקולים אחוריים וסאב בשנה הקרובה, לפני מעבר הדירה. לפיכך יכולות ק.ב. ברסיבר הם בונוס, וכבר לא הכרח. בטח לא מגבר ק.ב. שמהווה פשרה גבוהה באיכות הסטריאו.

עכשיו השאלה האם יש מגברי ק.ב שנותנים איכות צליל טובה בסטריאו. אני אשמח להמלצות. אני תארתי לעצמי שרסיבר 2 ערוצים זה מוצר נכחד, כי הוא קצת באמצע, בין מגבר סטריאו לבין רסיבר ק.ב.

לגבי הקמבריג' הוא נשמע לי טוב עם הרמקול. גם המגבר ק.ב. שלהם נשמע לי יותר טוב ממגבר ק.ב. של מרנץ כשהייתי אצל זיו ממורל.

לגבי הרמקול של B&W, אתה מאוד צודק ואני הגעתי למסקנה הזאת בעצמי הבוקר. שאם אני צריך מגבר שיעדן לי את הרמקול, אז אני צריך לבחור רמקול שלא צריך "לעדן"

אני לא מבין משהו. כל החינוך שקיבלתי כאן הוא שיש הבדלים בין מגברים ושצריכים להתאים את המגבר לרמקול (מה גם שה 602 רמקול קצת מפונק) מדוע העובדה שמגברים שונים עם אותו רמקול נשמעו קצת שונה, נחשבת לא בסדר? ה602 נשמעו לי יותר smouth עם הקמבריג'.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #9 

אם אתה לא מתכון לקנות רמקולים נוספים בתקופה של שנה, רד מרסיבר ק"ב (אלא אם אתה מדבר על שיקולי עלות, כי אתה תקבל "יותר" מרסיבר ק"ב באותו סכום).

ההתאמה של מגבר לרמקול הוא מבחינת הדרישות.
התפיסה שלי היא שמגבר אמור להיות נייטראלי. אלא אם כן אתה במודע בוחר מגבר שעושה איזו מניפולציה מכוונת (כמו במקרה הזה).
מגברים נשמעים שונה, אבל לא כמו הבדלים בין רמקולים.
זו הסיבה שרמקול בוחרים קודם, כזה שתוכל לחיות איותו, המגבר צריך להיות מותאם לו מעיקר מבחינת היכולת לדחוף אותו.
About.me

ran30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

וואו, מה שאתה אומר כאן חשוב..

אתה חושב שהמגבר הנ"ל עושה מניפולציה מכוונת? אני אל בטוח

בכל זאת מרטין מגברים שונים נותנים גווני טון שונים. אולי מגבר צריך להיות נטראלי בתאוריה אבל בפועל זה לא כך.
יתכן שהמגבר הראשון ששמעתי, לא דחף טוב את הרמקול ואילו הקמבריג' כן?

הרי יש גם הבדלים ניכרים במחירי ההגברה. יש לכך סיבה אני מניח

והמחשבה על כן ק.ב. עכשיו היא כמובן מחשבה של עלות תועלת. אם באותו מחיר אני מקבל אותו סאונד ועוד פיצ'רים, אז גם אם בעוד שנה שנתיים יצאו פורמטים חדשים ופיצ'רים חדשים, זה לא אמור להפריע לי לקנות עכשיו ק.ב.

ran30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

ועוד שאלה, יותר לצורך התיאוריה.

כמה משקל יש ל פרה-מגבר באיכות הצליל.

הייתי בטוח עד כה שהפרה מגבר הוא בעיקר מיתוג ועיקר המשקל של המגבר הוא המגבר כח,
האמנם?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #12 

רן, כמו בהרבה תחומים אחרים באודיו, התוספת באיכות שמתקבלת להוספת עלות היא הולכת ופוחתת.
כפי שהסברתי באחד המאמרים שלי, אתה יכול להסתכל על כל המערכת שלך כמכונה שאמורה לעשות HIFI, כלומר, פירוש מילולי - "נאמנות גבוהה". אם כך הדבר, אכן, מעל רמה מסויימת (לא יכול להגדיר אותה לצערי) לא אמור להיות יותר הבדלים נשמעים לאוזן.

אם לעומת זאת, אתה בא מהמחנה השני, בו לא ממש מעניין אותך עד כמה המערכת "נייטראלית" או "נאמנה למקור (מה שיש על המדיה)", אזי אתה יכול להשקיע כמה שבא לך על איזה מניפולציות שאתה רוצה.
זה יותר עיניין של תפיסה פילוסופית לגבי כל התחביב הזה בעצם.

לגבי ק"ב, פשוט עזוב את זה. ירידת הערך על רסיברים היא גבוהה מאוד. אין שום הדיון לקנות משהו שעוד שנה יהיה שווה הרבה הרבה פחות ובמיוחד לאור יציאת פורמטים חדשים (ואלו לא גימיקים).
About.me

ran30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

לגבי פילוסופיה זאת או אחרת, קטונתי. כלומר אני לא מספיק התנסתי כדי לצדד בפילוסופיה זו או אחרת.

לגבי המגבר ק.ב. אני מסכים.

רק תאר לעצמך את השלב שבו אני צריך להסביר להשתי שהמגבר + הטיונר עלו לי קצת יותר מקלונוע ביתי :roll: כי זה בתכלס יוצא
כבר יותר יקר.
אבל צרכנית ומעשית אתה צודק. נכון לקנות כל דבר בעת הצורך
מספיק להזכר כמה עלו פעם רסיברים של פרולוג'יק (לא פרולוג'יק 2)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #14 

עד כמה הטיונר הכרחי?
האם תוכל לחיות עם הרדיו שניתן לשמוע דרך הממיר של הכבלים ?
טיונר טוב שאני מכיר הוא איזה דגם של דנון שעולה כ-1000 ש"ח (באירלנד), אין לי מושג לגבי מחירים בארץ.
About.me

ran30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

טוב בו נמיר את כל המלל הזה לסכמה.

אני בימים הקרובים רוכש את הרמקול (בתקווה אפילו מחר)

לאחר מכן עלי לבחור מגבר שישמע לי טוב ביחד איתם.
בתכלס, המגבר + הטיונר (במידה ורכשתי מגבר ולא רסיבר 2 C) יעלו לי בערך כמו רסיבר ק.ב. ממוצע ++ ,מגבר כ 3K בממוצע ועוד טיונר כמה יעלה לי גם איזה 500-1000 ש"ח.

אבל , אני אדבוק בעצתך לא לרכוש מגבר ק.ב. בשלב זה (על סמך כל מה שסיפרתי מקודם)

אגב מי שיודע כמה עולה טיונר זול, מוזמן לענות

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #16 

תחפש טיונר יד שניה, אולי משהו משוק הפישפשים, יעלה גרושים.
לא הייתי פוסל שמיעת רסיברים, רק בשביל הכיף.... :wink:
About.me

ran30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

תבין, ב"הנהלה" העירו לי (ובצדק) שהיא בחרה וקנתה דירה הרבה יותר מהר ממה שלוקח לי לקנות מגבר ורמקולים :)

סבבה, אין סיבה לשלם הרבה על טיונר

אגב, כשאתה אומר רסיבר אתה מתכוון ל 5.1? או רסיבר סטריאו
נערך לאחרונה על ידי ran30 ב 01/07/2005 16:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #18 

כשאני אומר רסיבר, אני מתכון למה שרוב העולם מתכוון עליו בחמש שנים האחרונות - רסיבר ק"ב.
About.me

ran30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

ממש הכוונת החלטיות :wink:

היחיד שמצא חןבעיני אני חושב זה ה cambridge.

איזה רסיברים שנשמעים טוב עולים לך בראש, שמחירם בסדר גודל של ה onkyo 602, בארץ זה כ 4-4.5 K

web
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 586
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #20 

Rotel A02

NAD C352
NAD C372

שלח תגובה