בעייה מוזרה מאוד עם סאב SVS SB-1000, פתאום הוא לא מורגש

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Kermit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #1 

שלום,

יש לי בעייה די מוזרה שהתחילה לפני כמה ימים. נשמע כאילו הסאב בקושי עובד בחלק מהפעמים, שהווליום שלו נמוך באיזה 15 דציבלים ביחס לשאר הרמקולים, הוא נשמע קצת אנמי ולא מורגש .

1. למשל הפתיחה של הסדרות Limitless, Blindspot, אלה קטעים שאני מכיר טוב והבאס תמיד ממלא את החדר ועכשיו נשמעים אנמיים לגמרי,הווליום תמיד מטפס גבוה,כולל הסאב. עכשיו נשמע שרק הרמקולים מנגנים ומהסאב בקושי יוצא משהו, גם כשאני מקרב את האוזן.
2. כשאני מנגן מיוטיוב bass tester הסאב מורגש היטב,ממלא את החלל ובאותה עוצמה עם הרמקולים. ז"א נראה על פניו שהסאב תקין.
בשירים אחרים, למשל cold pay - in my place נדמה לי שהסאב גם מורגש חלש
.
3.עוד בדיקה: Star Wars: The Force Awakens, חלק מהפעמים הסאב עובד היטב ולפעמים נדמה שחלש.
4. עוד בדיקה - test tone של הרסיבר, שקובעים בכמה להנמיך\להעלות את העוצמה לכל ערוץ: הסאב נשמע חלש (כרגע מוגדר על פלוס 2, כמו שהיה לפני), בטח בהשוואה לאחרים. רק כשאני מעלה +12 אז הוא מורגש.
5. גם במצב stereo\direct ד אין הדבל. הקטעים שציינתי ואני מכיר טוב נשמעים קצת אנמיים

כאילו הסאונד אמור לטפס בקטעי אקשן וזה לא ממש קורה, והסאב אמור להיות מאוד מורגש..

6. לא עשיתי שום שינוי בהגדרות בקודי (ניגנתי גם לבדיקה עם Kmplayer את הקטעים הנ"ל וואותו סיפור)
dynamic EQ, dynamic volume ברסיבר על off, הLFE על 120. קרוס לרמקולים על 100, כל הרמקולים על small
חיברתי סאב אחר (חלש יותר מSVS) וגם שם נשמע חלש אני חושב, אבל קשה לדעת.. לא זוכר איך הוא נשמע. לא השתמשתי בו כבר כמעט שנה מאז שעברתי לSVS

הדבר היחיד שעשיתי עם הסאב היה לכבות אותו לפני כמה ימים...(הוצאתי רמקול לגג) אני חושב שבערך מאז זה התחיל.
לא נראה לי שאני מדמיין...
איפסתי את הריסבר להגדרות יצרן, הגדרתי מחדש כולל כיול אודיסי. (נתן מינוס 6 דציבל לסאב, העלתי חזרה ל +2, כמו שהיה לפני איפוס)
החוגה של הסאב על האמצע (טיפה מעל מה שאני רגיל, זה בד"כ על 40-45 אחוז)
הקודי (גרסה 15) מוגדר על paththrough וברסיבר באמת רואים את הפורמט הררלוונטי.

רסיבר Denon x1000
סאב SVS SB-1000
5 רמקולים focal dome

עצות מישהו??:cry:

מוסיקאי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 406
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #2 

הי,
ע"פ התאור לא ניתן לאמר בביטחון מה הבעיה. זה בהחלט יכול להיות רסיבר, סאב, ומאחר שהתופעה התחילה אחרי "שהתעסקתה" בסט-אפ - נראה לי שיש סיכוי טוב שמדובר בקצר או נתק חלקי/לסירוגין או אחר במחברי ה-RCA של הכבל המחבר בין הרסיבר לסאב, או שמה שסביר יותר - שמחבר ה-RCA באחד הצדדים "ברח" קצת החוצה.
זה גם מתאים כסימפטום לתופעה של לפעמים כן ולפעמים לא ובעוצמה שונה.
מאחר וזה קל מאד לבדיקה - שווה לנסות פשוט להחליף כבל.
אם זו לא הבעיה, הבדיקה הטובה ביותר ברמת היכולות הביתיות היא לנסות להזין את הסאב ממגבר אחר או להפעיל סאב אחר מהרסיבר הקיים.
האלטרנטיבה היא מעבדה.
בהצלחה.

yakir_dayan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #3 

מוזר כי גם לי הייתה את אותה הבעיה בדיוק כמו שאתה מציין ועם אותו סאבוופר.

אחרי המון בדיקות והמון כבלים שונים וסאבוופר אחר הגענו למסקנה שכן מדובר בסאבוופר.

הבעיה הייתה במגעים של הווליום מאחור, מה שעשיתי בשביל לאתר את הבעיה היה פשוט ללחוץ טיפה וכלפי מטה את החוגה של הווליום,

וכשלחצתי אותו כלפי מטה הסאב חזר לחיים.. כמו שניתן לראות בתמונה זה הסתדר עם גומייה

[img2=712x960]http://srv1.jpg.co.il/10/562406bd2d551.jpg[/img2]

תנסה לבדוק את זה אצלך תפעיל טיפה לחץ על המגעים שם מאחור ותראה אם יש שינוי בעוצמה של הסאב.

***כמובן שפניתי לפיוצ'ר והם הזמינו לי פלאטה חדשה והכל בא על מקומו בשלום.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #4 

מוסיקאי כתב:הי,
ע"פ התאור לא ניתן לאמר בביטחון מה הבעיה. זה בהחלט יכול להיות רסיבר, סאב, ומאחר שהתופעה התחילה אחרי "שהתעסקתה" בסט-אפ - נראה לי שיש סיכוי טוב שמדובר בקצר או נתק חלקי/לסירוגין או אחר במחברי ה-RCA של הכבל המחבר בין הרסיבר לסאב, או שמה שסביר יותר - שמחבר ה-RCA באחד הצדדים "ברח" קצת החוצה.
זה גם מתאים כסימפטום לתופעה של לפעמים כן ולפעמים לא ובעוצמה שונה.
מאחר וזה קל מאד לבדיקה - שווה לנסות פשוט להחליף כבל.
אם זו לא הבעיה, הבדיקה הטובה ביותר ברמת היכולות הביתיות היא לנסות להזין את הסאב ממגבר אחר או להפעיל סאב אחר מהרסיבר הקיים.
האלטרנטיבה היא מעבדה.
בהצלחה.
...
·

גם אני חשב שהכבל לא עד הסוף מחובר
בנוסף-dynamic EQ צריך להיות על on!
כיף חיים.

Kermit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #5 

תודה על התגובות.
אני אנסה לחדד: נניח כשאני מנגן מיוטיוב bass tester שומעים מעולה (תמיד), ואז מחליף לפתיח של Limitless, Blindspot - נשמע חלש. מחזיר שוב לbass tester ונשמע היטב.
ז"א הבעייה של סאב שנשמע חלש זה בקטעים מסויימים- תמיד. ונשמע היטב בקטעים אחר תמיד, כמו אלה שציינתי
הלסרוגין יותר תלוי תוכן מאשר סתם משהו רנדומלי.
בדקתי גם עם סאב אחר (חלש בהרבה) וגם שם הקטעים נשמעו באופן דומה. כמו שצריך ב bass tester ולא טוב בפתיחי הסדרות.

נקודה נוספת: תחושה שבשנייה הראשונה העוצמה של הסאב תקין ואז צונח ישר(בפתיח של הסדרות)

אני אנסה לבדוק מול מערכת אחרת אצל חבר, לחבר אצלו את הסאב\רסיבר\כבלים שונים וכו' ולבדוק את אותם הקטעים. אבל יקח כנראה איזה שבוע.. חגים וזה.

לגבי כבל שלא מחובר כ"כ טוב: בדקתי ומחובר היטב, ומשחק עם הכבל לא משנה משהו.
לגבי dynamic eq בדקתי עם ובלי וזה לא משנה..

אם יש הצעות נוספות שאמח לשמוע. אני אנסה לעשות שבוע הבא בדיקה יסודית אצל חבר ואעדכן

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #6 

לגבי dynamic eq בדקתי עם ובלי וזה לא משנה:

איך לא משנה? משנה מאוד!

ותשים לב שהמקורות שונים אז בהכרח ההגדרות של הרסיבר צריכות להיות זהות -תבדוק שהם זהים
כיף חיים.

מוסיקאי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 406
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #7 

אם להיצמד להסבר הנוסף שלך - יש סיכוי שהבעיה בתוכן שאתה משמיע (קידוד בעייתי למשל) או ברסיבר, בשלב הפיענוח של החומר המושמע.
אפשר לבדוק את זה עם קטעים אחרים, שנבדקו בציוד אחר ואתה בטוח באיכותם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”