יש לי בעייה די מוזרה שהתחילה לפני כמה ימים. נשמע כאילו הסאב בקושי עובד בחלק מהפעמים, שהווליום שלו נמוך באיזה 15 דציבלים ביחס לשאר הרמקולים, הוא נשמע קצת אנמי ולא מורגש .
1. למשל הפתיחה של הסדרות Limitless, Blindspot, אלה קטעים שאני מכיר טוב והבאס תמיד ממלא את החדר ועכשיו נשמעים אנמיים לגמרי,הווליום תמיד מטפס גבוה,כולל הסאב. עכשיו נשמע שרק הרמקולים מנגנים ומהסאב בקושי יוצא משהו, גם כשאני מקרב את האוזן.
2. כשאני מנגן מיוטיוב bass tester הסאב מורגש היטב,ממלא את החלל ובאותה עוצמה עם הרמקולים. ז"א נראה על פניו שהסאב תקין.
בשירים אחרים, למשל cold pay - in my place נדמה לי שהסאב גם מורגש חלש
.
3.עוד בדיקה: Star Wars: The Force Awakens, חלק מהפעמים הסאב עובד היטב ולפעמים נדמה שחלש.
4. עוד בדיקה - test tone של הרסיבר, שקובעים בכמה להנמיך\להעלות את העוצמה לכל ערוץ: הסאב נשמע חלש (כרגע מוגדר על פלוס 2, כמו שהיה לפני), בטח בהשוואה לאחרים. רק כשאני מעלה +12 אז הוא מורגש.
5. גם במצב stereo\direct ד אין הדבל. הקטעים שציינתי ואני מכיר טוב נשמעים קצת אנמיים
כאילו הסאונד אמור לטפס בקטעי אקשן וזה לא ממש קורה, והסאב אמור להיות מאוד מורגש..
6. לא עשיתי שום שינוי בהגדרות בקודי (ניגנתי גם לבדיקה עם Kmplayer את הקטעים הנ"ל וואותו סיפור)
dynamic EQ, dynamic volume ברסיבר על off, הLFE על 120. קרוס לרמקולים על 100, כל הרמקולים על small
חיברתי סאב אחר (חלש יותר מSVS) וגם שם נשמע חלש אני חושב, אבל קשה לדעת.. לא זוכר איך הוא נשמע. לא השתמשתי בו כבר כמעט שנה מאז שעברתי לSVS
הדבר היחיד שעשיתי עם הסאב היה לכבות אותו לפני כמה ימים...(הוצאתי רמקול לגג) אני חושב שבערך מאז זה התחיל.
לא נראה לי שאני מדמיין...
איפסתי את הריסבר להגדרות יצרן, הגדרתי מחדש כולל כיול אודיסי. (נתן מינוס 6 דציבל לסאב, העלתי חזרה ל +2, כמו שהיה לפני איפוס)
החוגה של הסאב על האמצע (טיפה מעל מה שאני רגיל, זה בד"כ על 40-45 אחוז)
הקודי (גרסה 15) מוגדר על paththrough וברסיבר באמת רואים את הפורמט הררלוונטי.
רסיבר Denon x1000
סאב SVS SB-1000
5 רמקולים focal dome
עצות מישהו??