התייעצות לגבי ראוטר וחלוקה של ציוד

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #1 

אף פעם לא הבנתי יותר מידי בסוגי הראוטרים ובעיקר מצאתי את המוצר שימלא לי את הצרכים:

היה לי HOTBOX עם HOMEPLUG ע"ג החשמל, זה התחיל לגמגם החלפתי ל FIBERBOX+moca, קליטת WIFI הייתה על הפנים הוספתי MINI FIBER (זה נחשב access point או extender ??) בקצה השני של הבית.

המצב היום הוא שעדיין קליטת ה-WIFI בינונית עד גרועה, אני יכול לשבת 2 מטר מהפייבר בוקס כשאין בינינו מכשולים ועדיין לא לקבל סיגנל מלא בטלפון ובאייפד, אני חושב שהמכשיר הספציפי תקול.

הסיבה לשרשור הוא לא ה-WIFI, עד היום היו מחוברים לי 4 מכשירים קווית לפייברבוקס: מחשב HTPC, רסיבר ק"ב, בקר בית חכם, moca.
ועכשיו אני צריך לחבר מכשיר נוסף (טלוויזיה חכמה חדשה) אבל יש רק 4 יציאות ואני צריך 5 (יותר נכון 6 אם אני אפעיל את ה-PS3 שוב).

מה אתם ממליצים לעשות?
1. לקנות switch שיהיה כמו מפצל של חשמל (אם אני מבין נכון) יתחבר ל 1/4 היציאות בפייברבוקס וכל המכשירים יחוברו לסוויטצ', בעניין ה-WIFI או לבקש החלפה מהוט או להתרגל למצב.
2. להפוך את הפייבר למודם (ברידג') בלבד ולחבר לו ראוטר חיצוני עם יותר מ-4 יציאות LAN, במקרה ההזה אני מאבד את ה-WIFI שמשדר לי המיני פייבר בחדר?

תודה

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #2 

לשלב בין 1 ל2

אם הפייבר ישמש כמודם בלבד, תוכל לחבר אליו ראוטר שייתן wifi ויישארו לו עוד 3 חיבורי רשת למכשירי קצה.

אם אתה צריך חיבורי רשת נוספים אז חבר לראוטר גם סוויצ'.

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #3 

@wallalon
·
אם הפייבר בוקס יהיה רק מודם אז כל 4 יציאות ה-LAN יהיו שמישות? אם הוא לא ראוטר יותר אז איך הוא מחלק כתובות DHCP?

אם התשובה לשאלה הקודמת היא כן, נגיד וליציאת LAN אחת בפייבר חיברתי ראוטר שנתן לי עוד 4 יציאות LAN, יש לי עכשיו 4+3 פנויות, כל ה-7 יציאות LAN יהיו ב"אותה הרשת/אותו הטווח" (סורי על החוסר במונחים), ל-4 הראוטר מחלק IP ול-3 האחרים הפייבר מחלק IP.

אם אני אהפוך את הפייברבוקס למודם בלבד אז המיני-פייברבוקס בחדר ימשיך להיות EXTENDER ל-WIFI?

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #4 

למה להסתבך
לדעתי אם תהפוך את הפייבר בוקס למודם הוא לא יעבוד כראוטר ולא תוכל להשתמש ביציואת הlan שלו (פעם היה אפשר להשתמש אבל כל יציאה קבלה ip אני לא בטוח שניתן היום)
קנה סוויץ
ולגבי הווי פיי - בדוק אם מדובר בתקלת הפייבר בוקס או במכשיר שלך
אם במכשיר שלך תקן או החלף, אם בפייבר פנה להוט שידאגו לתקן לך אותו

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”