הטוב בשני העולמות או You can't go around the bush

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #1 

אז ככה,
מי שקרא את מרבית השרשורים שלי כאן, יודע שחיפשתי כל הזמן דרך לשדרג את הסאונד הדו ערוצי שאליו אני מחובר ומאזין דרכו מרבית הזמן.

ק"ב, אני רואה 30% מהזמן וכרגע מערכת של 5.1 עם רסיבר תומך 7.1 בהחלט מספיקה לי.
הדבר הראשון שעשיתי, לפני חודש זה שדרוג מאד רציני ברמקולים הקדמיים, זה המרכיב החיוני ביותר בסאונד דו ערוצי טוב
את השרשור על הרכישה ניתן למצוא כאן: http://www.hometheater.co.il/vt250793.html

בחודש האחרון הפכתי בדקתי קראתי האזנתי והתרשמתי מהשילוב של מגבר סטראו למגבר ק"ב, כדי לנטרל את התלות במגבר ק"ב, לשמיעת מוסיקה בסטראו.

המסקנה המתבקשת מבחינתי, אין ברירה אם סאונד משובח בסטראו אני מחפש, מגבר דו ערוצי טוב ייתן לי את זה.
הבעיה מתחילה מבחינתי, הימהה RX-A710 שיש לי, לא מאפשר Preout מעבר ל zone2
בעיה שנייה, אני לא מאזין למוסיקה דרך נגן דיסקים, המוסיקה נמצאת על כונן רשת, או Spotify או רדיו אינטרנט דוגמת Radio Paradise, Tunein Radio, vTuner etc...

מגבר סטראו, לפחות בתקציב שפוי לא יודע לקבל מקורות אלו. עלייה וקוץ בה.
היה אפשר להוציא יציאת אודיו נוספת מהמגבר ק"ב למגבר סטראו ולהשתמש רק בהגברה של מגבר הסטראו, רציתי לא לערב מגבר ק"ב בניגון מוסיקה ולכן התחלתי לבדוק נגני רשת, שיודעים לתת מענה לצרכים שלי ולהוציא צליל איכותי למגבר סטראו.
בהתחשב בתקציב שלי הגעתי מהר מאד למספר מצומצם של פתרונות וכדי לקצר, בעיקר התרשמתי מהנגן של CA
ה CXN
קישור ליצרן: https://www.cambridgeaudio.com/products/cx/cxn
ביקורת: http://www.whathifi.com/cambridge-audio/cxn/review

בצורה הזאת אני יכול לקבל סאונד איכותי + הגברה של מגבר דו ערוצי, ללא צורך בהתערבות של מגבר ק"ב.
כאשר אני רוצה לראות ק"ב, המגבר הדו ערוצי לא עושה הגברה, רק מעביר את האודיו לקדמיים.

קבעתי עוד פגישה עם יגאל מ stereoscope , כדי לראות ובעיקר לשמוע איך כל המרכיבים נשמעים יחד.
יגאל הכין כבר את ה B&W CM6 S2 שהיו ברשותי כבר חודש שלם, חיבר את שאר התבלינים ומהר מאד הבנתי את העוצמה ההבדל של הגברה דו ערוצית. פשוט שמיים וארץ לעומת מגבר ק"ב.

המגבר הנבחר היה Integrated של Naim.
יצרן: https://www.naimaudio.com/product/nait-5si
ביקורת: http://www.whathifi.com/naim/nait-5si/review

החלטתי שאין מנוס, כמו בכותרת השרשור, You can't go around the bush אם רוצים סאונד איכותי ביותר.
אבל ...... כמו שכתבתי כמה פסקאות למעלה, אני לא יכול לחבר מגבר לימהה שלי :(

ולכן without further ado
הסטאפ שלי מורכב כרגע מ
1. רמקולים קדמים של B&W CM6 S2
2. מגבר סטראו של Naim Nait 5Si
3. נגן רשת של CA CXN
4. Marantz SR 5010

היתי צריך לחכות 5 ימים כדי להרכיב את הסטאפ, כי המשפחה הילדה התינוק האשה דורשים את שלהם
אבל בסופ"ש הרכבתי הכל.

קודם כל ה-Marantz וה Audyssey MultEQ XT בכיול של 8 נקודות (השתמשתי ב 6) עשו עבודה נפלאה הבדל עצום מהימהה RX-A710.
כמובן הגדרתי קדמיים כ small חיתוך על 80 וכו'.. השיפור היה ניכר בק"ב לעומת ה 710 של ימהה, בעוצמה בסראונד בדיאלוגים. מספרים שונים לגמרי מהכיול של הימהה.

אבל גולת הכותרת, או אלוהים אין לי מילים לתאר את העוצמה המטורפת של ה Naim.
אם אני רק מדגדג את כפתור הווליום שלו לאזור ה 20% הבית רועד. לא היה לי אומץ להגיע ל 50% מהעוצמה שלו אפילו.
ההגדרה של AV Bypass פשוטה מאד וכאשר רואים ק"ב ה Marantz שולט בווליום כאשר אני שומע מוסיקה מנגן הרשת, הווליום נשלט ע"י ה Naim

במהלך הסופ"ש עשיתי השוואות בהן ניגנתי את אותו הקטע במקביל גם ב Marantz וגם בנגן הרשת, גם מוסיקה מכונן רשת, גם סטרימינג מ Spotify , סינכרנתי ככה שהווליום יהיה בסביבות 70 במד SPL כדי שבבדיקה אני לא אתחשב בהבדלי עוצמה. כל כמה זמן העברתי ערוץ במגבר הדו ערוצי פעם ה Marantz ב AV פעם המגבר דו ערוצי והנגן רשת בלבד בערוץ ה Tuner אליו חיברתי את נגן הרשת.

זה הקטע בו אני אמור לשרשר ולשלשל מילים כמו פתוח, במה באס וידה ידה, אבל אני לא אעשה זאת.
פשוט אומר שכאשר המגבר סטראו עובד מול הנגן ללא התערבות של מגבר ק"ב (וכן הוא היה ב Pure Direct) ההבדלים בפירוט ובעומק ניכרים ביותר, בדיוק מה שחיפשתי. האמת. אצלי בסלון זה נשמע מובהק יותר מאשר בחנות ב Stereoscope
פשוט תענוג, מאד חששתי מהשדרוג הזה, האם זה יישמע שונה אצלי בבית אולע ההבדל לא יהיה שווה את ההשקעה הכספית הגדולה. מה אם אתאכזב?

אבל המציאות התגלתה כחיובית מאד.
עכשיו אני יכול להינות משני העולמות

תודות:
א. אשתי היקרה, שהיתה לה הסבלנות להתעסקות שלי עם המערכת בסופ"ש ולקחה את הילדים החוצה מהבית
אני אוהב אותך למרות שאת עדיין שומעת מוסיקה מהמגבר ק"ב כי זה פשוט קל לך יותר :)
ב. ליגאל מ stereoscope שהדגים לי וגרם לי להבין, שאי אפשר לעשות בכאילו. אני רוצה סאונד סטראו טוב?? אז כך מגבר סטראו ורמקולים ברמה גבוהה נקודה!

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #2 

וואו, איך פיספסתי את השרשור הקודם ?! :oops:
אלעד - תתחדש על הרמקולים החדשים וגם על כל הסט. נראה איכותי ביותר ושאפו על התהליך שעברת... (Y)
בלי תמונות - זה לא תופס כמובן.

לא הבנתי רק מה עשית עם שאר הרמקולים, עדיין קיימים ? או שעברת ל- 2.1 ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

new-guy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1802
נתן תודות: 269 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #3 

אין כמו מגבר סטריאו טוב למוזיקה עשית מצויין
ואין כמו להנות מ2 העולמות ביחד
ואין כמו יגאל

תתחדש ותהנה
כמה תמונות יבואו טוב
40 שנה לך תיזכור..

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #4 

כל הכבוד!!
אחלה אישה!!
תתחדש אחלה בחירות מעולות!!!
כיף חיים.

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #5 

אוואטר חדש יש? יש!

עכשיו תמונות!

וסחתיין לך........

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

avihuli כתב:וואו, איך פיספסתי את השרשור הקודם ?! :oops:
אלעד - תתחדש על הרמקולים החדשים וגם על כל הסט. נראה איכותי ביותר ושאפו על התהליך שעברת... (Y)
בלי תמונות - זה לא תופס כמובן.

לא הבנתי רק מה עשית עם שאר הרמקולים, עדיין קיימים ? או שעברת ל- 2.1 ?
...
·
תודהרבה אבי.
5.1. פשוט הקדמיים מחוברים למגבר של Naim ולא ל Marantz.
בגלל שהחיבור דרך pre-out ה Marantz. מזהה אותם בכיול בלי בעיה
תמונות בהמשך ☺

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

כמה תמונות להמחשה. אם כי אי אפשר להמחיש סאונד ☺

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

מבט מקרוב על ה Naim וה CA CXN

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

מבט מהצד

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

Last but not least
Marantz SR5010

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #11 

רק שאני אבין, החלפת מגבר 105 וואט (הרסיבר הטוב מאד של Yamaha שהיה לך) במגבר 60 וואט ועוד בזבזת על הזה לא מעט כסף על הדרך?
היגאל הזה באמת אומן מכירות...

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

evgenetic כתב:רק שאני אבין, החלפת מגבר 105 וואט (הרסיבר הטוב מאד של Yamaha שהיה לך) במגבר 60 וואט ועוד בזבזת על הזה לא מעט כסף על הדרך?
...
·אני אסביר. החלפתי מגבר של 105 במגבר Marantz אם אותו הספק.
אבל אליו שרשרתי מגבר סטראו עם 60 וואט לערוץ שנותנים לי סאונד בכמה רמות הרבה יותר טוב. שלא נדבר על עוצמה לעומת ה Marantz טו הימהה שנשמע חלש הרבה יותר משניהם.
אתה יותר ממוזמן לבוא ולשמוע אצלי בבית. אין כאן בכלל השוואה הNait אוכל את ה Marantz בעל מה שנוגע לסאונד דו ערוצי.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #13 

@eyosha
·
נראה אחלה ותהנה מהרכישות שלך...(Y)
ה naim מכיר באופן אישי, חברה נהדרת ואיכותית.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

eyosha כתב:
...
...
·אני אסביר. החלפתי מגבר של 105 במגבר Marantz אם אותו הספק.
אבל אליו שרשרתי מגבר סטראו עם 60 וואט לערוץ שנותנים לי סאונד בכמה רמות הרבה יותר טוב. שלא נדבר על עוצמה לעומת ה Marantz טו הימהה שנשמע חלש הרבה יותר משניהם.
אתה יותר ממוזמן לבוא ולשמוע אצלי בבית. אין כאן בכלל השוואה הNait אוכל את ה Marantz בעל מה שנוגע לסאונד דו ערוצי.
...
·

מרנץ וימאה חברות די אמינות, אני בדקתי אישית את המארנץ הישן (SR6300) שהיה לי והוא נתן בדיוק את העוצמה שהיה אמור לתת ללא עיוות עד שהגיע לclipping ב100 וואט עם נגד של 8 אום. ככה שאני לא ממש מבין כיצד אתה יכול לקרוא למגבר של 60 וואט יותר עוצמתי ממגבר 100 וואט שמותקן ב5010. כברירת מחדל הכיוון של ווליום במארנץ הוא לוגוריטמי אם אני לא טועה, כלומר בדציבלים, לכן להשוות את העוצמה לפי הvolume knob זה פשוט לא נכון.

לגבי ההתרשמות שלך Naim כמספק סאונד יותר איכותי ממרנץ, לדעתי לא סביר שזה המצב והרושם החיובי שלך נובע ככל הנראה מהחסרון המובנה של sighted evaluation.

אבל אני כבר רואה לאן השרשור הנוכחי יכול להתדרדר וכדי למנוע את זה אני פשוט אמליץ לך להציץ בשרשור הזה שדן בעניין הזה של מגברים יעודיים מול רסיברים: http://www.hometheater.co.il/vt245972.html

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #15 

איזה יופי של דרך! תתחדש!!!
יבגני, תגיד תתחדש, גם אם אתה חושב שהוא עשה טעות, קצת פרגון לא הרג אף אחד.
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

evgenetic כתב:
...
...
·

מרנץ וימאה חברות די אמינות, אני בדקתי אישית את המארנץ הישן (SR6300) שהיה לי והוא נתן בדיוק את העוצמה שהיה אמור לתת ללא עיוות עד שהגיע לclipping ב100 וואט עם נגד של 8 אום. ככה שאני לא ממש מבין כיצד אתה יכול לקרוא למגבר של 60 וואט יותר עוצמתי ממגבר 100 וואט שמותקן ב5010. כברירת מחדל הכיוון של ווליום במארנץ הוא לוגוריטמי אם אני לא טועה, כלומר בדציבלים, לכן להשוות את העוצמה לפי הvolume knob זה פשוט לא נכון.

לגבי ההתרשמות שלך Naim כמספק סאונד יותר איכותי ממרנץ, לדעתי לא סביר שזה המצב והרושם החיובי שלך נובע ככל הנראה מהחסרון המובנה של sighted evaluation.

אבל אני כבר רואה לאן השרשור הנוכחי יכול להתדרדר וכדי למנוע את זה אני פשוט אמליץ לך להציץ בשרשור הזה שדן בעניין הזה של מגברים יעודיים מול רסיברים: http://www.hometheater.co.il/vt245972.html
...
·יבגני אני לא מתכוון בכלל להכנס לזה וכן קראתי מזמן את השרשור שהפנת אליו.
כמו שאמרתי אתה מוזמן לבוא אלי. אתה מדבר על מספרים ועוצמה וזה בול שיט אחד גדול. בדקתי איך נשמעת מוסיקה דרך הNaim ודרך הימהה. 750 החדש אצל יגאל ומול המרנצ. בעוצמות גבוההות הימהה פשוט נשמע הרבה פחות טוב. אתה יכול לקרוא את השרשור שכתבתי לגבי התחדשות הרמקולים.
הבדיקות שאתה עשית כבודן במקומן מונח.
תאכלס הם מעניינות אותי כקליפת השום.
אני יודע מה אני אוהב ומה אני שומע והתרשמתי אותו הדבר אצלי ובחנות של יגאל. מבחינתי הבדל גדול מאד באיכות השמע.
אתה יכול להמשיך לחפור.
שיהיה לך חג שמח. אם אתה באזור קפוץ להקשיב. אולי תראה שמוסיקה מקשיבים דרך האזניים והעדפה לסוג של צליל ולא דרך דפי מפרט.

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

עדכון:

לקחתי על עצמי 45 דק בבוקר לבדוק שוב, אולי אני מדמיין ואין הבדלים בסאונד כמו שחשבתי
יבגני ברמות ווליום נמוכות עד בינוניות בסביבות 70 במד SPL, ההבדלים זניחים, אכן.
מעבר ל 70 SPL ובמיוחד אם עוברים את ה 80 , הסאונד של מגבר הק"ב נשמע משמעותית פחות מדויק וברור.
אני אחדד בווליום גבוהה, הסאונד מהמגבר הדו ערוצי שמחובר אליו נגן המדיה הפיק תענוג של צלילים חדים ברורים מדוייקים פשוט תענוג. הכל היה גם במרנצ, אבל פחות חד, הרבה פחות דומיננטי פחות חוויה מה אני אגיד לך.

לכל אחד טעם משלו ובאמת בדקתי והקשבתי במשך 3/4 שעה לאותם קטעים באותה רמת ווליום במקביל שכל כמה זמן אני מחליף ערוץ
הצליל של הנייט בווליום גבוהה פשוט חלומי. כמובן המרנצ היה ב pure direct אחרת בכלל זה לא היה בר השוואה

חג שמח
נערך לאחרונה על ידי eyosha ב 20/04/2016 18:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #18 

evgenetic כתב:רק שאני אבין, החלפת מגבר 105 וואט (הרסיבר הטוב מאד של Yamaha שהיה לך) במגבר 60 וואט ועוד בזבזת על הזה לא מעט כסף על הדרך?
...
·
תמיד אני אומר-טוב שאתה נמצא פה באתר-כי אתה תמיד אומר דברים שעל פניו הם נכונים,אבל טועה ומטעה בענק!!

דבר ראשון-יש לי מגבר פאוואר-אודיולאב 100 וואט שמחובר למגבר אונקיו 180 וואט-לפי מה שאתה אומר -ה180 וואט יותר חזק מה100 נכון?

פאוואר -audiolab 800p מול אונקיו 818 -180 וואט.

אז בלי מאמץ אומר לך הפאוואר הרבה יותר חזק!! הרבה!!

אז אתה משווה את המגבר של naim למרנץ? אתה פשוט חסר ניסיון....וחבל!

עוד יותר חבל ומבייש ,איך אתה מדבר על יגאל,

יש פה מספר חנויות שההוגנות והיושר שלהן הוא הבסיס של העבודה היומית שלהן-זה נקרא מוניטין!

אז אומר לך שלפיוז,יגאל מסטריאוסקופ!!!!,קרוסאובר,פיוצר,ואודיוקלאב ועוד מספר חנויות שפה חברים מהפורום אוהבים ומעריכים,

הן חנויות מעולות!! אנשי מקצוע מהשוה הראשונה!!! ניסיון ואהבה לתחום,שהלוואי ותיהיה קצת יותר צנוע באיך שאתה כותב מעבר למקלדת שלך!! יש להם מוניטין ללא רבב!!

לך לחנויות,תשמע קצת ...ואולי תכתוב אחרת!!

מניסיון!!

טוב שאתה פה-אגלה לך משהו:

כל פעם שיש ויכוח על -כבלים,מגברי סטריאו,ועוד...החנויות מתמלאות באנשים סקרנים שרוצים להקשיב!!!

תמשיך :)
כיף חיים.

new-guy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1802
נתן תודות: 269 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #19 

...
·זה מראה שאין לך מושג קלוש בסטריאו חוץ מנתונים יבשים .
ממליץ לך פעם אחת לך תקשיב עזוב מה על הנייר או פרסומות או תמונות.
כי לצערי כרגע רשמת שטות אחת גדולה
איפה רסיבר ואיפה מגבר סטריאו
40 שנה לך תיזכור..

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

new-guy כתב: איפה רסיבר ואיפה מגבר סטריאו
...
·

השווית אי פעם רסיבר מול מגבר סטריאו השוואה עיוורת עם תיאום ווליום?
אם לא אז מי מדבר שטויות פה?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”