מבחינת סאונד - האם כדאי לשדרג אונקיו TX-SR608 ל- אונקיו TX-NR626

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Galna פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 615
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני הרבה זמן עם רסיבר האונקיו TX-SR608 ואני מרוצה וטוב לי.
בגלל שיש לי מקרן אז קניתי מפצל HDMI חיצוני ובגלל שאני שומע מוזיקה מדי פעם דרך הנייד אז קניתי גם מתאם BT חיצוני.
ברור לי שאם אשדרג ל- TX-NR626 (יד שנייה. מישהו פרסם בלוחות במחיר הגיוני מבחינתי) אני חוסך את המתאם BT והמפצל HDMI החיצוניים וגם אוכל לנצל את ה- ARC שיש לי מהטלויזיה.

השאלה שלי היא עד כמה יהיה לי שדרוג בסאונד? האם שדרוג כזה יהיה משמעותי מבחינת איכות צליל? מבחינתי מה שהכי חשוב זה קולנוע-ביתי. אני שומע מוזיקה אבל יותר חשוב לי סרטים.
תודה לכל עוזר ועוזרת (Y)

מידע נוסף: רמקולים: סנטר+קדמיים- וורפדייל דימונד 10.6 (6 אוהם). אחוריים: וורפדייל דימונד 9 (6 אוהם). סאב וופר HRS-12.
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

השאלה למה אתה חושב שזה שדרוג?

Galna פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

BUGY כתב:השאלה למה אתה חושב שזה שדרוג?
...
אני חושב שזה שדרוג כי:
אסתטית: במקום מתאם BT חיצוני ומפצל HDMI חיצוני שמוסיפים כבלים ו"מצטופפים" מאחורי המזנון - הכל יהיה בתוך הרסיבר- בחבילה אחת. בנוסף, במקום כבל RCA מהטלויזיה לרסיבר (עבור סאונד) אוכל להשתמש באופציית ה- ARC.

טכנולוגית: ה- TX-NR626 תומך ב- 4K לשדרוג עתידי של הטלויזיה ו/או המקרן. ב- TX-NR626 יש כניסות HDMI תואמות MHL לחיבור וניגון וידאו ישירות מהנייד. ב- TX-NR626 כניסת USB קדמית לחיבור כונן נייד וניגון ישירות מהרסיבר.

בגלל שלא מדובר בשדרוג גדול, אני מבקש להתייעץ עם החברים והחברות בנוגע לתחום השמע כדי שאוכל להבין יותר, ואולי זה ייטה את הכף לטובת ההחלפה או לא.
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #4 

Galna כתב:
...
...
אני חושב שזה שדרוג כי:
אסתטית: במקום מתאם BT חיצוני ומפצל HDMI חיצוני שמוסיפים כבלים ו"מצטופפים" מאחורי המזנון - הכל יהיה בתוך הרסיבר- בחבילה אחת. בנוסף, במקום כבל RCA מהטלויזיה לרסיבר (עבור סאונד) אוכל להשתמש באופציית ה- ARC.

טכנולוגית: ה- TX-NR626 תומך ב- 4K לשדרוג עתידי של הטלויזיה ו/או המקרן. ב- TX-NR626 יש כניסות HDMI תואמות MHL לחיבור וניגון וידאו ישירות מהנייד. ב- TX-NR626 כניסת USB קדמית לחיבור כונן נייד וניגון ישירות מהרסיבר.

בגלל שלא מדובר בשדרוג גדול, אני מבקש להתייעץ עם החברים והחברות בנוגע לתחום השמע כדי שאוכל להבין יותר, ואולי זה ייטה את הכף לטובת ההחלפה או לא.
...
·

עזוב,
בגדול זה אותו רסיבר ואני מניח שה 626 הוא יד שניה כי כבר מזמן לא מוכרים אותו אז בשביל מה ?
לגבי ה 4k זו לא תמיכה ב 4K מלא ( לא תומך ב Color Subsampling 4:4:4 ) ולא תומך ב HDR.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #5 

תראה, הכל נכון, אבל זה לא עונה על השאלה של ששאלת. אכן, בנוחות ופשטות זה כבר ניצחון גדול לרסיבר החדש. אבל באיכות, איפה יש מקום לשיפור?

Galna פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

BUGY כתב:תראה, הכל נכון, אבל זה לא עונה על השאלה של ששאלת. אכן, בנוחות ופשטות זה כבר ניצחון גדול לרסיבר החדש. אבל באיכות, איפה יש מקום לשיפור?
...
תודה על התשובה למרות שאני לא בטוח שאני מבין למה אתה מתכוון.
אבל אני מקבל ממך את הרושם שאין שיפור משמעותי בעיבוד ואיכות הצליל וזה עונה לי על השאלה. יחד עם ההתייחסות של Lior_M נראה לי שהכיוון ברור. בינתיים אמתין ואשמח בחלקי :wink:
תודה רבה לכולם.
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”