מיני חללית שתנוע ב 20 אחוז ממהירות האור

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73392
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #1 

החללית הנ"ל שמתוכננת להיות זעירה, אמורה לנוע ב 20 אחוז ממהירות האור, מה שיאפשר לה להגיע למערכת הכוכבים אלפא סנטאורי בכ 20 שנה, לשם השוואה, חללית סטנדרטית תגיע לשם ב 30000 שנה. המטרה היא למצוא כוכב לכת דמוי ארץ במערכת הכוכבים הנ"ל.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

לצערי זה עוד פרסום שווה, "סתם דיבורים". אין פה שום תוכניות, בקושי יש קונספט...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73392
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #3 

איך הדגעת למסקנה הזו? מאחורי הפרסום עומד סטפן הוקינג ומילארדר רוסי שכבר התחייב לתרום 100 מיליון דולר לפרויקט אם אני מבין נכון. יש עוד מידע פה:

http://www.space.com/32546-interstellar ... rshot.html

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

הוקין הוא הכלי פרסום שלהם....הכל כתוב שם. תשים לב לניסוח שלהם, הכל "אם" "אולי" "בעתיד" "יתכן" "בתנאי"...
"הפרויקט מבוסס על טכנולוגיע שאולי תהיה בעתיד", מילים שלהם.

"ה100 מיליון זה רק טיפה בים, ההתחלה של הפרויקט, עלותו הסופית תהיה הפרויקט המדעי הכי יקר בהיסטוריה האנושית" כלמור מאת מיליארדים וזה יקח כמה עשורים דורות עד השלמת הפרויקט ורק אז מתחיל המסע של 20 שנה בחלל...

"החללית" תקבל תאוצה מתחנות ליזר חזקות מאוד אשר נמצאות במסלול סביב כדור הארץ, כלומר אתה צריך קודם כל לבנות ליזרים ענקיים וחזקים מאוד אשר יעבדו 20 שנה ללא הפסקה ויספקו דחף "לחללית" כל הדרך במסע שלה. לא ריאלי בעשור הקרוב אם להיות אופטימי.

רק שאף אחד לא מדבר על החלק השני, העצירה. איך הם רוצים לעצור חללית אשר נעה כ20% ממהירות האור (זה דרך אגב מספר מטורף שלא ניתן לדמיין) כשהיא תגיע ליעד?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

מה הבעיה? מטילים עוגן וזה עוצר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #6 

זה נחמד, אבל כמו ש- BUGY רשם - קונספט ורעיון מאד מאד יומרני כרגע. נחמד שעובדים על זה (באמת) אבל בין זה למשהו ידוע, מוגמר וסופי יש עוד עשרות שנים (לפחות).
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

Catskinner כתב:מה הבעיה? מטילים עוגן וזה עוצר.
...
·ב20% ממהירות האור, עוגן של סירה קטנה אשר פוגע בכוכב לכת, ישחרר אנרגיה כמו פצצת מימן גדולה מאוד...:lol:

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

אז צריך להטיל אותו בזהירות. נו כבר, למה כולם כאלה שליליים?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

Catskinner כתב:אז צריך להטיל אותו בזהירות. נו כבר, למה כולם כאלה שליליים?
...
·אתה יכול להטיל אותו בזהירות אבל זה יעריך את המסע בעוד כמה שנים ואל תשקח את הנושא של "יחסיות". במהירות הזאת, זה כבר מתחיל לתת הופעה ויכול לעשות הרבה בעיות. לכן לא בטוח שמשהו פיזי שמקשר בין שני חפצים עם הפרש מהירות של 60K קילומטר בשניה הוא בכלל אפשרי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46433
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #10 

משהו קצת יותר Down to Earth, באותו יום של ההכרזה, סטיבן הוקינג הצליח לקבל תוך מספר שעות יותר ממיליון וחצי עוקבים ברשת החברתית Weibo.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

אתם פשוט נהנים לתקוע מקלות בגלגלי הקידמה. אז אם העוגן לא מתאים לכם אפשר תמיד לחבר את החללית הזו לכדור הארץ עם גומיה מאוד ארוכה, כמו חבל באנג'י אבל דק יותר, וככה בסוף המסע זה גם יעצור אותה וגם יחזיר אותה אלינו.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35101
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #12 

:lol:

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #13 

Catskinner כתב:אתם פשוט נהנים לתקוע מקלות בגלגלי הקידמה. אז אם העוגן לא מתאים לכם אפשר תמיד לחבר את החללית הזו לכדור הארץ עם גומיה מאוד ארוכה, כמו חבל באנג'י אבל דק יותר, וככה בסוף המסע זה גם יעצור אותה וגם יחזיר אותה אלינו.
...
·
ואז החללית תהיה כמו slingshot ענק שיתנגש בכדור הארץ.
איך את זה תמנע?
8O:lol:
שחר

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

אתם באמת אנשים קשים. אני רואה שחייבים להסביר לכם כל דבר.

יורים את החללית עם תותח. ז'ול וורן כבר חשב על זה לפני 150 שנה. רק שאחרי שהיא יוצאת מהאטמוספרה יורים עליה קרני לייזר פיו פיו פיו..נפתח המפרש וממשיכים לירות פיו פיו פיו.

החללית מחוברת בגומיה, מגיעה לכוכב שאליה ירינו אותה וחוזרת אלינו. מה הבעיה ברגע זה לתפוס אותה ברשת שאותה נמתח בין כדור הארץ לירח? עכשיו אני יודע מה אתם, חבורה של אנשים חשוכים, הולכים לטעון כי אתם נהנים לשאול שאלות כאילו קשות: מה קורה אם החללית מפספסת את הרשת? אז שתפספס, מקסימום היא תפגע במאדים, שזה לא כזה אסון גדול, או שתמשיך עד סוף הגומיה ותחזור ואז ננסה לתפוס אותה שוב. במקרה הכי גרוע היא תבקר באותו כוכב רחוק פעמיים. אז קיבלתם שני מסעות בין כוכביים במחיר של אחד ועוד יש לכם את החוצפה להתלונן. בחיי שאני כבר לא מבין אתכם.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

Catskinner כתב:אתם באמת אנשים קשים. אני רואה שחייבים להסביר לכם כל דבר.

יורים את החללית עם תותח. ז'ול וורן כבר חשב על זה לפני 150 שנה. רק שאחרי שהיא יוצאת מהאטמוספרה יורים עליה קרני לייזר פיו פיו פיו..נפתח המפרש וממשיכים לירות פיו פיו פיו.

החללית מחוברת בגומיה, מגיעה לכוכב שאליה ירינו אותה וחוזרת אלינו. מה הבעיה ברגע זה לתפוס אותה ברשת שאותה נמתח בין כדור הארץ לירח? עכשיו אני יודע מה אתם, חבורה של אנשים חשוכים, הולכים לטעון כי אתם נהנים לשאול שאלות כאילו קשות: מה קורה אם החללית מפספסת את הרשת? אז שתפספס, מקסימום היא תפגע במאדים, שזה לא כזה אסון גדול, או שתמשיך עד סוף הגומיה ותחזור ואז ננסה לתפוס אותה שוב. במקרה הכי גרוע היא תבקר באותו כוכב רחוק פעמיים. אז קיבלתם שני מסעות בין כוכביים במחיר של אחד ועוד יש לכם את החוצפה להתלונן. בחיי שאני כבר לא מבין אתכם.
...
·הכל טוב ויפה, רק דבר אחד לא חישבת, את המשקל של הגומיה.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”