כמה שאלות-מתחיל

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Mastodon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי, אני רוצה לרכוש פטיפון, כנראה אודיו טכניקה עם קדם מגבר מובנה, אבל לא על זה השאלה. לפי מה שהבנתי, אם רוצים לחבר את הפטיפון עם הקדם מגבר ישר לרמקולים ללא מגבר, צריך שהרמקולים יהיו אקטיביים, האם זה נכון? או שאפשר גם רמקולים פאסיביים? איך אני יודע אם רמקולים או מערכת מסויימת הם פאסיביים או אקטיביים?

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #2 

הי,
רמקולים צריכים הגברה - אין לזה שום קשר למקור שאתה מחבר אליהם.

ההגברה יכולה להיות פנימית - ואז הם רמקולים "אקטיביים". או שאתה צריך מגבר חיצוני (משולב, רסיבר, רק כח - לא משנה). קדם המגבר הוא כשמו - קדם, ולא מגבר (f)

Mastodon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

nkorah כתב:הי,
רמקולים צריכים הגברה - אין לזה שום קשר למקור שאתה מחבר אליהם.

ההגברה יכולה להיות פנימית - ואז הם רמקולים "אקטיביים". או שאתה צריך מגבר חיצוני (משולב, רסיבר, רק כח - לא משנה). קדם המגבר הוא כשמו - קדם, ולא מגבר (f)
...
·איך אני יודע אם הרמקולים הם אקטיביים או פאסיביים? לפי סוג הכניסה? האם ברמקולים אקטיביים יש כניסת rca כך שאפשר לחבר אותו ישר לפטיפון?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

·איך אני יודע אם הרמקולים הם אקטיביים או פאסיביים?
...
·

אתה קורא במפרט הטכני שלהם... חוץ מזה לאקטיביים יש כפתור ווליום, לפסיביים לא.
לפי סוג הכניסה? האם ברמקולים אקטיביים יש כניסת rca כך שאפשר לחבר אותו ישר לפטיפון?
...
·

באופן כללי זה נכון.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #5 

לרמקול אקטיבי יש מגבר פנימי מה שאומר שהם מתחברים לחשמל או לפחות אחד מהם מתחבר לחשמל. מאחורה גם יהיה כתוב את כל הפרמטרים של הרמקול. לפעמים יש RCA לפעמים XTR לפעמים PL, לפעמים מה שאתה רוצה. יש הרבה רמקולים שונים ומשונים.

רמקול פסיבי לרוב עם חיבור רגיל לכבל רמקול. יכול להיות חיבור כפול או משושל או חיברו בודד. אבל חשמל הוא לא צריך.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

BUGY כתב:לרמקול אקטיבי יש מגבר פנימי מה שאומר שהם מתחברים לחשמל או לפחות אחד מהם מתחבר לחשמל.
...
(i) (Y)
.Anything can be done, but it's only done if it's done

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”