לאחרונה התחלתי להרהר בשדרוג המצלמה ונתקלתי ב-coolpix p900 של ניקון עם זום מפלצתי X83 וכן ראיתי ביקורות די טובות על ה-Canon PowerShot SX60 HS שמציעה אמנם זום מעט יותר גדול מהפנסוניק X65 ומחירה גם נמוך משמעותית מהניקון P900 שנחשבת יחסית חדשה ועולה כ-2400 ש"ח.
מה שלמעשה קורץ לי בשדרוג זה הרצון כמובן בהגדלת הזום והקישוריות (WIFI ) אבל אם אני מבין נכון מניתוח המפרטים מבחינת חיישן ואיכות תמונה אני לא אמור להשיג שדרוג כי מדובר באותו גודל חיישן ואותה כמות פיקסלים. יחד עם זאת ראיתי קצת ביצועים של הקנון ואני חושב שמדובר בתמורה הולמת למחיר (בהתחשב בצורך שתיארתי)
לאחר כל ההקדמה הארוכה, ולאור העובדה שזום גדול חשוב לי מאוד ואני לא רואה את עצמי מתחיל להתעסק עם עדשות יקרות, כדאי בכלל לשדרג כעת למצלמה מקטגוריית הסופר זום או שזה פשוט מהלך חסר תועלת.
האם יש מצלמות בסדר גודל של מחירים כמו מצלמות הסופר זום שציינתי שאולי נותנות קצת פחות זום אבל איכות תמונה גבוהה יותר באופן משמעותי? (משיחות עם צלמים מקצוענים אני מתרשם שהשקעה במצלמות סופר זום זה משחק מיותר ועדיף מבחינתם להשקיע את הכסף על מצלמות שיניבו תוצאה איכותית).
אשמח לשמוע את דעתכם
תודה מראש