שאלה לפני התחלת בניית בית חדש

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

אני מבין את היתרון בכל טכנולוגיית ה-Zwave עבור בית קיים , אבל השאלה שלי היא למקרה של בנית בית חדש מאפס, עדיין הייתם ממליצים ללכת על Zwave ?
שכן של ההורים שעשה בית חכם המליץ שאם אני כבר בונה בית מאפס עדיף לי לנצל את זה ולעשות תשתית מכיוון שבסופו של דבר זה הרבה יותר אמין\בטוח וטוב.
מה דעתכם?
ואם כן - על איזה תשתית קווית אתם ממליצים?
האם זה משהו שאפשר לעשות לבד כמו Zwave או שזה יותר מסובך?
האם קונטרולר כמו זה של VERA יכול להתממשק איכשהו לתשתית קווית?
מה סדר גודל ההפרשי מחירים?

תודה

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

הי,
לא עונה על אף אחת מהשאלות שלך, אבל בכל זאת בא לי לכתוב :P
נקודה שאתה לא לוקח בחשבון: אתה חושב שאתה יודע מה אתה רוצה בבית הבא, על מה לשלוט וכו',
אבל זו רק מחשבה, לא דווקא קשורה למציאות בעוד שנה שנתיים...
מן הסתם תגלה עם הזמן עוד צרכים ועוד כיוונים, עם מערכת סגורה קווית - זה מה יש!
עם מערכת אל-חוטית, תמיד אפשר להוסיף עוד.
עם מערכת פתוחה, תוכל להוסיף דברים בטכנולוגיות שונות, לVERA למשל יש פלאג-אינים להרבה מערכות אחרות שאולי תרצה בהמשך.

מנסיוני, כשבנינו את הבית, הצקתי לקבלן איפה אני רוצה נקודות מתח (הרבה יותר פשוט), שמתי המון - ועדיין חודשיים אחרי הכניסה כבר רציתי עוד שלוש נקודות.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

נקודה טובה - לא חשבתי על זה ככה - ואתה צודק.
השאלה היא האם ניתן\כדאי לשלב?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

@raoul, יכול להיות שלא הבנתי נכון אבל מההודעה הראשונה שלך עולה כאילו שאתה סבור שהמצלמות מתקשרות לבקר ב Z-Wave. אם כך, אז אתה טועה.

קיימות מצלמות אלחוטיות, אבל הן ברובן מתקשרות לבקר ב Wi-Fi רגיל שברגילים. תקשורת ה Z-Wave מאוד מוגבלת מבחינת רוחב פס וממילא היא לא נועדה להזרים מדיה או להישאר פעילה באופן רציף. בקרים כמו ה vera משתמשים ב Z-Wave כדי לתקשר עם חיישנים מהם הם מקבלים מידע, טמפרטורה או מצב פתיחה/סגירה של חלון או לשלוח פקודה פשוטה כמה הדלק/כבה למתג. שילוב מוצרים אחרים כמו מצלמות או אינטרקום למשל תמיד יעשה בתקשורת רשת רגילה, בין קווית ובין אלחוטית.

בית חכם יכול בקלות לשלב אביזרים המחוברים קווית ואלחוטית, למעשה זה כבר הופך לדרישת סף שהבקר הראשי יהיה מסוגל לתקשר בכמה ערוצים שונים בפרוטוקולים שונים ולשלב בין כל האביזרים כדי שאפשר יהיה להריץ תרחישים ולקבוע חוקים. הבעיה היחידה היא שבמצב התקנים הקיימים היום יש פערים רבים בין מה שרוצים לעשות ומה שכל מערכת מסוגלת לבצע. ה vera מאוד נפוצה כי זו מערכת יחסית פשוטה להתקנה ונותנת מספיק לרוב האנשים, אבל הבעיה שלה היא שהחומרה היא לדעתי לא מי יודע מה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

brillix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #5 

raoul,
לתשתית קווית יש יתרון וכך גם לתשתית אלחוטית כמו Z-WAVE, אתה צריך להחליט מה טוב יותר בשבילך

תשתית קווית :
  • תקשורת קווית - אמינה יותר שכן אתה לא תלוי בתדרים אלחוטיים (מנסיון של יותר משנה עם Z-WAVE לא היו לי בעיות של התנתקות וחוסר אמינות)
  • כל נקודות החשמל עליהם עליהם אתה רוצה לשלוט צריכות להגיע לארון החשמל - זה יתרון וחסרון כאחד בעיקר במחיר.
  • החסרון הכי גדול לטעמי שאתה תלוי בתוכנה סגורה שעולה הרבה כסף לשנות ולהתאים תקרא קצת על Creston ו-KNX
תשתית Z-Wave :
  • תקשורת אלחוטית - יתרון וחסרון
  • הטמעה ראשונית במחיר נמוך הרבה יותר
  • אם אתה הולך על Vera יש לך שילוב עם מספר רב של ספקים אחרים כגון KNX ו-Creston
לסיכום:
אם יש לך מספיק כסף הייתי עושה שילוב, סולל את כל נקודות החשמל לארון תקשורת ועושה שימוש בבקרים של KNX בשילוב של Vera על מנת לא להיות משועבד לתוכנה יקרה וסגורה. אני בגלל שלא היה לי 40-50 אלף שקל מיותרים הלכתי על Z-Wave Vara ואני מאוד מרוצה עד כה.

לדעתי את הדבר הכי חשוב אף אחד לא הזכיר וזה שליטה במזגן, אם אתה יכול תקנה מזגן של תדירן המספק שליטה אמיתית שנותנת חיווי אמיתי האם המזגן עובד או לא, תבדוק שהדגם תומך - http://www.tadiran-group.co.il/wifi-control, אותי ממש מתסכל שאני שולט בכל הבית ורק במזגן אני במאה ה-19, אני יכול לכבות ולהדליק אותו ע״י ה-Harmony אבל לא באמת יכול לדעת האם הוא דולק או כבוי.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #6 

בעניין התשתית - לכל אחת מהאופציות יש יתרונות וחסרונות.

היתרון המשמעותי בתשתית חוטית הוא כמובן האמינות שכן לא קיים איום פוטנציאלי של ניתוקים וחוסר תקשורת (ברמת התשתית עצמה).
עם זאת יש לזכור שנושא הניתוקים הפוטנציאלים באל-חוטי זה רק אלמנט אחד, כאשר בפועל ישנם עוד לא מעט אלמנטים של אמינות שתשתית קווית לא בהכרח חסינה מפניהם.

לדוגמה: נניח ויש לנו מספר בקרים שמחוברים ביניהם בשרשרת ואחד מהם מחליט להתפגר - יש בהחלט מצב שהוא יגרום להפרעות תקשורת קשות לכל שאר הבקרים שנמצאים איתו על הקו.

החסרונות (שאני רואה לפחות) הם כמובן המחיר: תשתית קווית בדרך כלל באה עם עלויות לא מבוטלות של חיווט של כל "הדלקה" ישירות ללוח החשמל הקומתי\דירתי, כאשר בנוסף על כך, בחשמל חכם "מסורתי" מדובר על בקרים שלרוב יודעים לעבוד עם 3-4 מעגלי חשמל כל אחד, כך שנדרשים כמה כאלה. כל אחד כזה יושב בלוח החשמל ובסופו של דבר משפיע על גודלו של לוח החשמל והמורכבות שלו ולכן גם על מחירו. בנוסף, לוח חשמל גדול לא רק שעולה יותר לרכוש אלא עולה יותר לאחסן - זה יושב על יותר נדל"ן וגם לזה יש מחיר (ולא מבוטל).

לאל-חוטי יש בעיות משל עצמו והמשמעותיות שבהן הן שימוש בתדרים שמשותפים להתקנים נוספים והפרעות הדדיות בתקשורת (למשל 433MHZ) וריבוי יצרנים שמממשים את התקשורת בפרוטוקול מסוים (למשל ZigBee). אפשר להקביל את זה בערך ללהשתמש בתא שירותים ציבורי מול תא שירותים פרטי.

בנוסף יש trade-off בנוגע לנקודות הכשל - באל-חוטי בדרך כלל מדובר על יחידת קצה לכל מעגל חשמלי ואילו בחשמל חכם קווי מסורתי מדובר על 3-4 מעגלים בבקר. אז באל-חוטי יש פוטנציאלית יותר אפשרויות כשל בגלל ריבוי יחידות קצה ואילו באופציה השניה כשיש כשל אז מדובר בכשל בהיקף יותר גדול.

אגב, מציע לך לקרוא על DALI בתור פתרון חשמל חכם קווי - עלויות התשתית נמוכות משמעותית מאשר חשמל חכם מסורתי וגם המקום הנדרש בלוח הוא מזערי. בבית שבבניה כרגע זו בהחלט אופציה שכדאי לקחת בחשבון.

בסופו של דבר, לא משנה באיזו אופציה תבחר עבור תשתית חשמל חכם - אחד הדברים החשובים ביותר הוא נושא האינטגרציה עם מערכות אחרות. דהיינו, היכולת לשלוט ו\או להשלט ע"י מערכות אחרות.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”