בעיה בטלוויזיה סמסונג פלסמה PS50C450- פס עם רחב (שני ס"מ) עם קווים צבעוניים
-
Shtupel
-
- חבר פעיל

- תגובות: 99
שלום.
יש ליי בעיה בטלוויזיה סמסונג פלסמה PS50C450 - מופיע פס רחב (חמישה ס"מ) עם קווים צבעוניים בצד ימין , נעלם בחורף חוזר בקיץ.
האם זה בר תיקון?
יש ליי בעיה בטלוויזיה סמסונג פלסמה PS50C450 - מופיע פס רחב (חמישה ס"מ) עם קווים צבעוניים בצד ימין , נעלם בחורף חוזר בקיץ.
האם זה בר תיקון?
נערך לאחרונה על ידי Shtupel ב 17/04/2016 12:20, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
מדובר על מסך פלסמה (לפחות לפי גוגל) לא לד.
אם זה מופיע בקיץ ונעלם בחורף, סביר להניח שלא מדובר בבעיה בפאנל אלא כנראה בבעית מגעים בין כמה כרטיסים בתוך המסך. כמובן יכולה להיות בעיה באחד הכרטיסים עצמו, אבל לדעתי יש לזה סבירות נמוכה יותר.
בכל אופן זה ככל הנראה בר תיקון. השאלה היא כמה יעלה האבחון והתיקון.
אם זה מופיע בקיץ ונעלם בחורף, סביר להניח שלא מדובר בבעיה בפאנל אלא כנראה בבעית מגעים בין כמה כרטיסים בתוך המסך. כמובן יכולה להיות בעיה באחד הכרטיסים עצמו, אבל לדעתי יש לזה סבירות נמוכה יותר.
בכל אופן זה ככל הנראה בר תיקון. השאלה היא כמה יעלה האבחון והתיקון.
- stive
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1509
היה לי מקרה דומה בפלסמה מדגם שונה של סמסונג.
למזלי היא הייתה עדיין באחריאות והחליפו לי פאנל מסך לחדש.
אם כי אצלי זה היה קבוע ולא חולף.
למזלי היא הייתה עדיין באחריאות והחליפו לי פאנל מסך לחדש.
אם כי אצלי זה היה קבוע ולא חולף.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

בד"כ כאשר מדובר על תקלה בעונה מסויימת של השנה ברוב המקרים מדובר על מצב שבו יש הפרשי טמפרטורה יחסית גדולים.
המגעים על הלוחות מתרחבים כשהטמפ' עולה ואם באחד החיבורים קיים סדק, אפילו מיקרוסקופי, הוא יתרחב גם וזה יכול לגרום לכל מני בעיות מוזרות כמו במקרה הנ"ל. זה גם יכול לקרות עקב בעיות באחד מהשבבים שמורכבים על הכרטיסים, מאותה סיבה בדיוק.
בחלק (רוב?) של המקרים בקונטקטורים אפשר לחדש את ההלחמה יחסית בפשטות (אבל כמובן צריך את הכלים הנכונים ולדעת מה אתה עושה), בזמן שלחדש הלחמות על כרטיס כבר יותר מסובך ודרושים כלים מיוחדים לזה, זה גם יכול להיות נזק בשבב עצמו. היום אף אחד לא באמת מתקן את הכרטיס אלא פשוט מחליף עם אחד תקין, בהרבה מקרים אפשר למצוא באיביי כרטיסים תקינים למכירה יחסית בזול.
בכל מקרה, צריך לפתוח את הטלויזיה ולבדוק מה גורם לבעיה.
אני לא ממליץ להתעסק בזה לבד, בזמן שבמסכי LCD אין מתחים גבוהים במיוחד (למעט מתח הכניסה מהשקע בקיר), בפלסמות יש מתחים גבוהים מאד וזה מסוכן יותר להתעסק עם החלקים הפנימיים של המסך בזמן שהוא מחובר.
המגעים על הלוחות מתרחבים כשהטמפ' עולה ואם באחד החיבורים קיים סדק, אפילו מיקרוסקופי, הוא יתרחב גם וזה יכול לגרום לכל מני בעיות מוזרות כמו במקרה הנ"ל. זה גם יכול לקרות עקב בעיות באחד מהשבבים שמורכבים על הכרטיסים, מאותה סיבה בדיוק.
בחלק (רוב?) של המקרים בקונטקטורים אפשר לחדש את ההלחמה יחסית בפשטות (אבל כמובן צריך את הכלים הנכונים ולדעת מה אתה עושה), בזמן שלחדש הלחמות על כרטיס כבר יותר מסובך ודרושים כלים מיוחדים לזה, זה גם יכול להיות נזק בשבב עצמו. היום אף אחד לא באמת מתקן את הכרטיס אלא פשוט מחליף עם אחד תקין, בהרבה מקרים אפשר למצוא באיביי כרטיסים תקינים למכירה יחסית בזול.
בכל מקרה, צריך לפתוח את הטלויזיה ולבדוק מה גורם לבעיה.
אני לא ממליץ להתעסק בזה לבד, בזמן שבמסכי LCD אין מתחים גבוהים במיוחד (למעט מתח הכניסה מהשקע בקיר), בפלסמות יש מתחים גבוהים מאד וזה מסוכן יותר להתעסק עם החלקים הפנימיים של המסך בזמן שהוא מחובר.
-
Shtupel
-
- חבר פעיל

תודה רבה לכולם.
מכירים אולי טכנאים טובים בבאר שבע?
מכירים אולי טכנאים טובים בבאר שבע?
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
איזה טכנאים? הלך הפאנל. ישר לפח.
יש כבר מסכי 4K בגודל דומה בפחות מ 4,000 ש"ח.
או אם אין תקציב חפש פלאזמה תקינה ביד2...תעלה פחות מהתיקון.
יש כבר מסכי 4K בגודל דומה בפחות מ 4,000 ש"ח.
או אם אין תקציב חפש פלאזמה תקינה ביד2...תעלה פחות מהתיקון.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

@טלHD לפני שאתה זורק שטויות לדפי הפורום ממליץ לקרוא גם את כל ההודעה של פותח השרשור וגם את התגובות.
אחזור על עצמי בקצרה וארשום שבמידה והבעיה מופיעה בקיץ ונעלמת בחורף (או להיפך) יכולה בהחלט להיות בעיית מגעים פשוטה וזולה יחסית לתיקון. כמובן זה לא שולל בעיה בפאנל, אבל לפני שאני זורק מוצר ששילמתי עליו במיטב כספי ועדיין משביע רצון הייתי רוצה לוודא שאין תיקון זול ויעיל שיכול לעזור.
חוץ מזה, למסכי פלסמה יש את קהל היעד שלהם, ומסכי LCD בכלל ו-4K בפרט לא בהכרח מתאימים להם. ומסכי ה 4K בפחות מ-4000, לא הייתי בונה יותר מדי על איכות התמונה\צבעים\עומק השחורים שלהם, ביחס לפלסמה.
אחזור על עצמי בקצרה וארשום שבמידה והבעיה מופיעה בקיץ ונעלמת בחורף (או להיפך) יכולה בהחלט להיות בעיית מגעים פשוטה וזולה יחסית לתיקון. כמובן זה לא שולל בעיה בפאנל, אבל לפני שאני זורק מוצר ששילמתי עליו במיטב כספי ועדיין משביע רצון הייתי רוצה לוודא שאין תיקון זול ויעיל שיכול לעזור.
חוץ מזה, למסכי פלסמה יש את קהל היעד שלהם, ומסכי LCD בכלל ו-4K בפרט לא בהכרח מתאימים להם. ומסכי ה 4K בפחות מ-4000, לא הייתי בונה יותר מדי על איכות התמונה\צבעים\עומק השחורים שלהם, ביחס לפלסמה.
- ahersko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
זאת ללא ספק בעיית מגעים השאלה היא איפה היא נוצרה...
בתוך הפנל או מחוץ לפנל.
טכנאי הוגן לא יקח יותר מ 300-400 ש"ח על תיקון תקלת מגעים.
שווה לנסות לתקן אם לא מצליח... תגיד קדיש.
בתוך הפנל או מחוץ לפנל.
טכנאי הוגן לא יקח יותר מ 300-400 ש"ח על תיקון תקלת מגעים.
שווה לנסות לתקן אם לא מצליח... תגיד קדיש.
- טלHD
-
- גורו

·TheCoolest כתב:@טלHD לפני שאתה זורק שטויות לדפי הפורום ממליץ לקרוא גם את כל ההודעה של פותח השרשור וגם את התגובות.
חוץ מזה, למסכי פלסמה יש את קהל היעד שלהם, ומסכי LCD בכלל ו-4K בפרט לא בהכרח מתאימים להם. ומסכי ה 4K בפחות מ-4000, לא הייתי בונה יותר מדי על איכות התמונה\צבעים\עומק השחורים שלהם, ביחס לפלסמה....
אתה מציע לו להיכנס להרפתקאה של טכנאים וחלקים במקרה הטוב והלחמת קונקטורים או תיקון עצמי של הלוח במקרה הרע...
וכל זה על פלאזמה HDR בת 6 שנים לערך שגם ככה תמות בזמן המאוד קרוב וגם אם היתה תקינה, עוצמת ההארה שלה כבר היום בסביבות 50%...
ובסוף אני מדבר שטויות ?!
כל מה שיעשה הוא פלסטר זמני למסך גוסס שעבר זמנו.
כמו שכתבתי בהתחלה, אם יש בעיית תקציב, עדיף לדעתי לרכוש ביד2 מסך דומה תקין.
בסופו של דבר המחיר יהיה דומה לתיקון רק ללא כל עוגמת הנפש ובזבוז זמן של מציאת חלקים או המתנה לטכנאים, הובלת מסך 50" כבד למעבדה הלוך חזור וכד'.
אבל מה אכפת לך? אתה לא זה שסוחב את המסך...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

ברמת העיקרון, כן, בסוף אתה מדבר שטויות.
השאלה המקורית היתה מה יכולה להיות הסיבה לבעיה והאם אפשר לסדר אותה.
זה שאפשר לזרוק את הטלויזיה לפח ולהביא חדשה זה לא חוכמה, והפות"ש יכול להגיע למסקנה הזו גם לבד.
אביא דוגמה מניסיון אישי. למרות שבמקרה שלי מדובר בLCD, הרעיון נשאר זהה.
יש לי מסך LCD ישן למחשב. קניתי אותו ב2006, דרך העבודה ב600 שקלים. אני משתמש בו כמסך שני לצ'אטים ועוד כמה שטויות. לפני 3 שנים הוא התחיל לעשות בעיות.
החלפתי בו את הקבלים בספק כוח והוא עובד עד עכשיו ללא שום בעיה. כן, הוא ישן, וכן הוא גרוע יחסית (טוב, גם לא יחסית, אלא בכלל) למסכים חדשים ויקרים יותר. אבל 2 קבלים חדשים עלו לי 5 שקלים וחצי שעת עבודה.
אם התיקון יבוצע כמו שצריך אין סיבה שהטלויזיה לא תמשיך לעבוד בצורה תקינה עוד תקופת זמן לא מבוטלת, ואולי עד שהפתו"ש יחליט שהגיע הזמן להתחדש.
מה שלא אהבתי בתגובה שלך זה את הקביעה שהלך הפאנל והנחרצות של זרוק וקנה חדש. לא כל אחד יכול להרשות לעצמו סתם לזרוק מוצר לפח ולקנות חדש, שלא בהכרח יהווה שיפור לעומת מה שכבר יש לו.
השאלה המקורית היתה מה יכולה להיות הסיבה לבעיה והאם אפשר לסדר אותה.
זה שאפשר לזרוק את הטלויזיה לפח ולהביא חדשה זה לא חוכמה, והפות"ש יכול להגיע למסקנה הזו גם לבד.
אביא דוגמה מניסיון אישי. למרות שבמקרה שלי מדובר בLCD, הרעיון נשאר זהה.
יש לי מסך LCD ישן למחשב. קניתי אותו ב2006, דרך העבודה ב600 שקלים. אני משתמש בו כמסך שני לצ'אטים ועוד כמה שטויות. לפני 3 שנים הוא התחיל לעשות בעיות.
החלפתי בו את הקבלים בספק כוח והוא עובד עד עכשיו ללא שום בעיה. כן, הוא ישן, וכן הוא גרוע יחסית (טוב, גם לא יחסית, אלא בכלל) למסכים חדשים ויקרים יותר. אבל 2 קבלים חדשים עלו לי 5 שקלים וחצי שעת עבודה.
אם התיקון יבוצע כמו שצריך אין סיבה שהטלויזיה לא תמשיך לעבוד בצורה תקינה עוד תקופת זמן לא מבוטלת, ואולי עד שהפתו"ש יחליט שהגיע הזמן להתחדש.
מה שלא אהבתי בתגובה שלך זה את הקביעה שהלך הפאנל והנחרצות של זרוק וקנה חדש. לא כל אחד יכול להרשות לעצמו סתם לזרוק מוצר לפח ולקנות חדש, שלא בהכרח יהווה שיפור לעומת מה שכבר יש לו.
- טלHD
-
- גורו

זורם איתך...
נראה לאיפה יגיע פותח השרשור אם יחליט לתקן (או לתקן בעצמו) את המסך.
יש לי ניחוש מושכל שאחרי כל המאמצים ועוגמת הנפש...המסך ו/או הפאנל הזה לא ישרוד.
נראה לאיפה יגיע פותח השרשור אם יחליט לתקן (או לתקן בעצמו) את המסך.
יש לי ניחוש מושכל שאחרי כל המאמצים ועוגמת הנפש...המסך ו/או הפאנל הזה לא ישרוד.
-
Shtupel
-
- חבר פעיל

מבטיח לעדכן אתכם,
תודה=]
תודה=]
- shraga007
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
אני מסכים עם טל, אין כדאיות לתיקון.
המסך כבר ישן מאוד ולא כלכלי לתקן אותו.
המסך כבר ישן מאוד ולא כלכלי לתקן אותו.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- ahersko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
עד סכום של 300-400 ש"ח לדעתי יש הצדקה לתקן גם אם יחייה רק עד שנה.
לא תמיד יש את הממון להוציא אלפי שקלים על מסך חדש ולכן לא כדאי מראש לפסול תיקון.
מה גם שכמות חלקי החילוף ברשת והמחירים הופכים את התיקון למאוד זול ביחס לעבר במיוחד למי שקצת מבין.
יש כרטיסים בשפע באיביי במחירים מצחיקים.
לא תמיד יש את הממון להוציא אלפי שקלים על מסך חדש ולכן לא כדאי מראש לפסול תיקון.
מה גם שכמות חלקי החילוף ברשת והמחירים הופכים את התיקון למאוד זול ביחס לעבר במיוחד למי שקצת מבין.
יש כרטיסים בשפע באיביי במחירים מצחיקים.
-
Shtupel
-
- חבר פעיל

הטכנאי אמר שאם כבר יש סדק בהלחמה של הקונקטור או משהו בסגנון זה נמצא בצד של המסך (ולא בחיבוא לכרטיס מסך וכו'( ושם אין שום אפשרות לאתר את מיקום הבעיה בגלל שהצמה של הכבלים יוצאת מאותו מקום.
לכן, אין טעם לתקן את המסך.
נחפש מסך זול עד 2000 ש"ח.
תודה
לכן, אין טעם לתקן את המסך.
נחפש מסך זול עד 2000 ש"ח.
תודה
- טלHD
-
- גורו

ההמלצה שלי והניחוש המושכל היה נכון...
מקווה שלא שילמת יותר מידי לטכנאי.