מחפש עזרה (גם בתשלום) לחיבור HTPC - רסיבר ימאהה 467 - טלוויזיה סמסונג 5500
הי,
כמו שפירסמתי לפני כשבוע, החלפתי את הטלויזיה הקודמת באחת חדשה (סמסונג 5500) ולמרות ההחלפה אחד-לאחד, אני לא מצליח לחבר את המחשב לטלוויזיה דרך הרסיבר..
המחשב הוא אינטל NUK, הרסיבר הוא ימאהה 467, כל החיבורים הם HDMI (מחשב לרסיבר - רסיבר לטלוויזיה).
יש לציין שבחיבור ישיר של המחשב בHDMI לטלויזיה, ללא הרסיבר בתווך, רואים/שומעים 100% (אבל כמובן דרך הרמקולים של הטלויזיה..).
האם יש מישהו שיוכל לסייע? טלפונית/ביקור בית.. (גם בתשלום כזה או אחר).
תודה.
כמו שפירסמתי לפני כשבוע, החלפתי את הטלויזיה הקודמת באחת חדשה (סמסונג 5500) ולמרות ההחלפה אחד-לאחד, אני לא מצליח לחבר את המחשב לטלוויזיה דרך הרסיבר..
המחשב הוא אינטל NUK, הרסיבר הוא ימאהה 467, כל החיבורים הם HDMI (מחשב לרסיבר - רסיבר לטלוויזיה).
יש לציין שבחיבור ישיר של המחשב בHDMI לטלויזיה, ללא הרסיבר בתווך, רואים/שומעים 100% (אבל כמובן דרך הרמקולים של הטלויזיה..).
האם יש מישהו שיוכל לסייע? טלפונית/ביקור בית.. (גם בתשלום כזה או אחר).
תודה.
@Lee
אני בשלב ה"שום שאלה לא מיותרת" אז תודה..
בכל מקרה ברסיבר מופיע חיווי HDMI1, בדיוק כמו החיבור אליו חיברתי את המחשב, ובטלוויזיה גם כן HDMI1 כמו הכניסה אליה חיברתי את היציאה מהרסיבר...
מה שמוזר עכשיו זה שכשאני מאתחל את המחשב אז אני רואה את המחשב עולה (על הטלויזיה!...) ואז נעלם..
מוזר...
אני בשלב ה"שום שאלה לא מיותרת" אז תודה..
בכל מקרה ברסיבר מופיע חיווי HDMI1, בדיוק כמו החיבור אליו חיברתי את המחשב, ובטלוויזיה גם כן HDMI1 כמו הכניסה אליה חיברתי את היציאה מהרסיבר...
מה שמוזר עכשיו זה שכשאני מאתחל את המחשב אז אני רואה את המחשב עולה (על הטלויזיה!...) ואז נעלם..
מוזר...
@eladra
הי. עדכון: בכיבוי/הדלקה של המחשב, שומעים את ההעלאה כלומר יש סאונד. במקביל על הטלויזיה מופיעה הערה "אין תמיכה במצב. הרזולוציה אינה נתמכת. שנו את הרזולוציה של המכשיר החיצוני". מה שקצת מוזר כי בחיבור ישיר של המחשב לטלוזיה דרך אותו כבל ודרך אותה כניסת HDMI רואים/שומעים הכל מצוין.. ://
הי. עדכון: בכיבוי/הדלקה של המחשב, שומעים את ההעלאה כלומר יש סאונד. במקביל על הטלויזיה מופיעה הערה "אין תמיכה במצב. הרזולוציה אינה נתמכת. שנו את הרזולוציה של המכשיר החיצוני". מה שקצת מוזר כי בחיבור ישיר של המחשב לטלוזיה דרך אותו כבל ודרך אותה כניסת HDMI רואים/שומעים הכל מצוין.. ://
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
חבר את המחשב ישירות לטלוויזיה וקבע רזולוצייה סטנדרטית כמו 1920 על 1080 וקצב רענון של 50 או 24 הרץ.
ואז, נסה לחבר שוב דרך הרסיבר.
ואז, נסה לחבר שוב דרך הרסיבר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הרזולוצייה עצמה היא על 1920x1080?
נסה לעשות ריסטרט מסודר למחשב לאחר שקבעת את הרזולוצייה הזו.
נסה לעשות ריסטרט מסודר למחשב לאחר שקבעת את הרזולוצייה הזו.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

התכוונתי לריסטרט מסודר כשאתה מחובר דרך הרסיבר.
שווה עוד לנסות -
1. עדכן את ה-BIOS של ה-NUC להכי חדש שיש.
2. נסה גם ליצור קשר עם היבואן של ימאהה - ייתכן שיש עדכון קושחה לרסיבר הפותר את הבעייה.
שווה עוד לנסות -
1. עדכן את ה-BIOS של ה-NUC להכי חדש שיש.
2. נסה גם ליצור קשר עם היבואן של ימאהה - ייתכן שיש עדכון קושחה לרסיבר הפותר את הבעייה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תקיש את הדגם של ה-NUC שלך בגוגל יחד עם BIOS update.
זה יביא אותך לדף המתאים באתר של אינטל.
אם אתה עובד עם ווינדוס, באותו דף סביר להניח שגם תמצא דרייבר עדכני לצ'יפ הגרפי - שווה לעדכן גם אותו.
זה יביא אותך לדף המתאים באתר של אינטל.
אם אתה עובד עם ווינדוס, באותו דף סביר להניח שגם תמצא דרייבר עדכני לצ'יפ הגרפי - שווה לעדכן גם אותו.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20193
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
נשמע כמו בעית תאימות כלשהי בין המחשב לרסיבר.
תנסה להוריד רזולוציה ל 720*1280 ואז תראה אם יש שינוי.
תנסה להוריד רזולוציה ל 720*1280 ואז תראה אם יש שינוי.
עכשיו נזכרתי שלפני כמעט שנה הגבתי בשרשור הזה בהקשר לבעיה זהה לשלך: אין תצוגה בחיבור Nuc+רסיבר ימאהה.
אני וחבר נוסף יעצנו לו לשנות את קצב הריענון ובאמת כשהוא שינה ל- 24HZ הבעיה נפתרה מיד.
אולי כדאי שתחזור ותשחק שוב עם הגדרות קצב הריענון, כשבין שינוי אחד לשני אתה עושה ריסטרט למחשב ומכבה ומדליק את הרסיבר.
אני וחבר נוסף יעצנו לו לשנות את קצב הריענון ובאמת כשהוא שינה ל- 24HZ הבעיה נפתרה מיד.
אולי כדאי שתחזור ותשחק שוב עם הגדרות קצב הריענון, כשבין שינוי אחד לשני אתה עושה ריסטרט למחשב ומכבה ומדליק את הרסיבר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא. זהו קצב הרענון של רוב הסרטים והסדרות (האמריקאיים, לפחות) ולכן דווקא איכות התצוגה וחלקות התנועה תהיינה אופטימליות.
תנסה גם קצב רענון של "23", אם יש (זה, למעשה, 23.976, שהוא עוד יותר אופטימלי לסרטים וסדרות).
תנסה גם קצב רענון של "23", אם יש (זה, למעשה, 23.976, שהוא עוד יותר אופטימלי לסרטים וסדרות).