נקודת גז או בלון גז

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
שלח תגובה
slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

התחדשתי בגריל נפוליאון LE1 (והמון תודה לחברה מכרמל דיירקט - אעלה פוסט מסודר אחרי שאשתמש בו כמה פעמים :)).

גיליתי עכשיו שנקודת הגז שיש לי בגינה לא עובדת, וזה מביא אותי לשאלה הבאה - האם עדיף לי לנסות לסדר את נקודת הגז, או פשוט לעבור למיכלי גז נפרדים? יש לציין שבעקרון אין לי בכלל נקודות גז בבית (אני עם כיריים אינדוקציה), כך שאם אני מוותר על נקודת הגז הזו אני יכול בכלל להתנתק מחברת הגז.

הפחד שלי עם מיכלים זה חוסר הנוחות.

אשמח לשמוע קצת פרטים. למשל - כמה מנגלים מחזיק בלון של 5 קילו? האם יש אפשרות שיבואו למלא אותו בלי שאצטרך לקחת אותו לחנות? וכו'...

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3546
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #2 

השימוש הכי נכון, בטוח, זול, נוח יהיה לסדר את נקודת הגז.
כמובן לעשות את זה עם טכנאי מוסמך ולא לנסות לבד. החלק הקשה מאחוריך וזה יצירת הנקודה בגינה, מאחר וזה כבר קיים ורק מצריך תיקון\חיבור לא הייתי חושב פעמיים.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #3 

דעה שונה.

מבחינת נוחות - אני מקבל את נושא נקודת הגז. אפס התעסקות. (* - יש לקרוא עד הסוף).
משאר הבחינות, דווקא מיכלים עדיף.

אחת הבעיות עם נקודות גז זה ההספק - מנגלים גדולים דורשים הספק שעולה על מה שנקודת גז רגילה נותנת. ההבדל הוא שמיים וארץ מבחינת ביצועים.

לגבי עבודה עם מיכלים - ככלל היית מציע לרכוש מראש 2. ככה לא נתקעים ושאחד מתרוקן, דואגים לו למילוי.

בנוסף, אם אתה בבית משותף (מרפסת), אתה אכן יכול לעשות שימוש רק במיכלי 5 ק"ג. לכמה זה יספיק לך? זה תלוי ההספק של המנגל.... והווסת שתעשה בו שימוש.
אבל, אם אתה בבית פרטי, לך על מיכלי 12 ק"ג (אלה הבינוניים ולא הגדולים). גם יספיק לך להרבה יותר וגם מפחית את ההתעסקות כמעט לחלוטין.
איפה היתרון האמיתי בעבודה עם מיכלי 12 ק"ג? לא צריך (אבל אפשר) למלא לבד. כל אחת מחברות הגז תשמח לספק לך כאלה ולדאוג לך למילוי והחלפה במקום.
אני לא לקחתי מאחת מחברות הגז אלא מאחד (ויש עשרות) הגורמים פרטיים שדואג לי למילוי והחלפה, כולל החיבור עצמו למנגל (אפילו בזה אני לא מתעסק).
כך שמבחינתי - בין נק' גז לזה, אין הבדל.
גם שהגז בבית מתרוקן אני עושה טלפון שיבואו להחליף.

שני הסנטים שלי.

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

keystone כתב:דעה שונה.

מבחינת נוחות - אני מקבל את נושא נקודת הגז. אפס התעסקות. (* - יש לקרוא עד הסוף).
משאר הבחינות, דווקא מיכלים עדיף.

אחת הבעיות עם נקודות גז זה ההספק - מנגלים גדולים דורשים הספק שעולה על מה שנקודת גז רגילה נותנת. ההבדל הוא שמיים וארץ מבחינת ביצועים.

לגבי עבודה עם מיכלים - ככלל היית מציע לרכוש מראש 2. ככה לא נתקעים ושאחד מתרוקן, דואגים לו למילוי.

בנוסף, אם אתה בבית משותף (מרפסת), אתה אכן יכול לעשות שימוש רק במיכלי 5 ק"ג. לכמה זה יספיק לך? זה תלוי ההספק של המנגל.... והווסת שתעשה בו שימוש.
אבל, אם אתה בבית פרטי, לך על מיכלי 12 ק"ג (אלה הבינוניים ולא הגדולים). גם יספיק לך להרבה יותר וגם מפחית את ההתעסקות כמעט לחלוטין.
איפה היתרון האמיתי בעבודה עם מיכלי 12 ק"ג? לא צריך (אבל אפשר) למלא לבד. כל אחת מחברות הגז תשמח לספק לך כאלה ולדאוג לך למילוי והחלפה במקום.
אני לא לקחתי מאחת מחברות הגז אלא מאחד (ויש עשרות) הגורמים פרטיים שדואג לי למילוי והחלפה, כולל החיבור עצמו למנגל (אפילו בזה אני לא מתעסק).
כך שמבחינתי - בין נק' גז לזה, אין הבדל.
גם שהגז בבית מתרוקן אני עושה טלפון שיבואו להחליף.

שני הסנטים שלי.
...
·
כמה דברים:
1. מבחינת הספק - לטענת כרמל דיירקט, אם נקודת הגז *תקינה* זה לא אמור להיות המצב - נקודה תקינה אמורה לספק את אותו ההספק שהווסת מספק. בכל מקרה אצלנו גם מדובר ב"סטאפ" פשוט יחסית. אני בבניין משותף קטן יחסית, ואנחנו לא מחוברים לאיזה צובר אלא לרביעיית מיכלים (גדולים, של 48 קילו) שחברת הגז מחליפה מדי פעם, הרביעיה הזאת יושבת מחוץ לגינה שלי, אבל קרוב, כך שהמרחק משם לנקודת המנגל בחצר הוא לא יותר מ-10 מטר. בכל מקרה - אם/כש אחליט לתקן אותה - אפשר יהיה לבדוק את ההספק.

2. לגבי המיכלים - אני מסכים ששני מיכלים ביתיים (של 12 קילו כל אחד) יתנו לי שקט נפשי. אלא מה? אין לי איפה לשים אותם... מיכלים של 5 קילו אפשר לשים בארונית הקטנה מתחת למנגל. מיכל של 12 קילו אני מניח שלא יכנס. ולמקם אותם בגינה לא בא לי - זה לא מאוד אסטתי.

3. לגבי זמן עבודה - הבנתי מהחברה של כרמל דיירקט כשדיברתי איתם שבהספק של המנגל שלי מיכל כזה מספיק לכ-10 שעות. שזה די מעט. בהנחה שמנגל קטן זה סיפור של חצי שעה שעה (כולל להדליק, לחכות שיתחמם, ולשרוף את השאריות בסוף), ומנגל גדול זה סיפור של שעה וחצי שעתיים, זה אומר שמיכל של 5 קילו מספיק לחודשים בודדים בלבד. זה לא נח בעליל. מיכל של 12 זה כבר סיפור הרבה יותר נח... אבל כאמור - ראה נקודה 2 :)

בוטום ליין

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #5 

1. אה, מה ? אבל יש הרבה סוגי ווסתים בהספקים שונים. מה שהם טוענים הוא שהמנגל דורש בעצם לחץ של 30MBAR ו 1.5 ק"ג בשעה - זה גם הלחץ שכיריים ביתיות דורשות...... זה חלש. מאוד.
לצורך השוואה, הווסת שלי, שהומלץ על ידי יצרנית המנגל שלי, מספק 4 ק"ג בשעה (מקס').
הסטאפ של הבניין פחות רלבנטי - הרי המיכלים מחוברים בטור ומהם יוצא צינור אחד לכולם.

2. אצלי זה נכנס מתחת למנגל. המנגל שלי יושב על מעמד מברזל ולא עם עגלה מפונפנת שהיא חסרת תועלת.

3. חישוב הזמן הוא פונקציה של כמות המבערים\עוצמה\יעילות . את הנתון של 1.5 ק"ג לשעה נתתי לך. זה מקס' ההספק שלו.

נ"ב
אני מעריך אותם כיצרנית מנגלים ברמה מסויימת, אני חסר הערכה לאנשי המכירות שלהם.
זאת תודות לעבודת המכירה הנהדרת שהם עשו על אבא שלי, במיוחד על המתקן המיוחד שלהם ל..... שיפודים. למזלם, כל מה שהם דחפו לו, הם לקחו לאחר כבוד.

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@keystone
·
לא יודע מה הומלץ על ידי יצרנית המנגל שלך, אבל ההמלצה של כרמל דיירקט היא, כמו שאמרת, 1.5ק"ג/30מבר. זה גם הווסת שקניתי היום לבלון שהביאו לי בינתיים עד שאסדר את הנקודה בגינה. הדלקתי עכשיו את המנגל לניסוי עם הווסת הזה - ואני חייב להגיד שהמנגל חזק מספיק לטעמי - הוא הגיע ל-270 מעלות תוך פחות מחמש דקות, ל-370 מעלות תוך עוד חמש דקות, ולקצה הסקלה אחרי עוד כמה דקות (בערך 400?). אבל מעבר לזה - אתה מדבר על 4 ק"ג/לשעה? אנחנו מדברים על ספיקה ממוצעת בעבודה הגיונית של 0.5 ק"ג לשעה (בערך 10 שעות עבודה על מיכל של 5 קילו?). הרי אתה לא באמת תעבוד בהספק של 4 קילו לשעה, כי המיכל 12 קילו שלך יגמר בשלוש שעות....

אולי יש לך מנגל הרבה יותר גדול משלי... נשמע גם שהוא בנוי ולא קנוי.... שלי מנגל של 68 על 48 ס"מ...

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”