הקדמה: קראתי על בעל מגבר (SANSUI AU-555 (20w - 8Ω שטען כי הוא לא סוחב כראוי תזמורת סימפונית, אפילו כאשר מדובר בשמיעה בעוצמה בינונית.
אציין כי הרמקול שלי ושלו הם בעלי נתונים זהים: 6 Ω, רגישות 91 ד"ב, כיון שכך אני מסיק שהמגבר המדובר ה- AU-555 לא מתאים לצרכיי.
לגופו של דבר, אני חושב לתת לשיפוץ את ההרמן קרדון 430 שמוציא מינימום (כך מופיע בדף מוצר, מדוע אין מידע על מקסימום ?) 25w ב- 8Ω.
שאלתי היא, האם 25 וואט מינימום של ה- 430 יעמדו במטלה סימפונית ?
במילים אחרות, האם תוספת של 5 וואט בהשוואה לסנסוי יעשו את ההבדל ?
מנגד, הרי הנתון של ה- 25 וואט הוא הרי רק במינימום, אם כן כמה וואט במקסימום ?
אציין כי כיום אני שומע באמצעות הרמן קרדון 930 שמוציא w48 ב- 8Ω, אשר עומד בעומס של תזמורת סימפונית בכבוד.
בקיצור, עד כמה המגבר יכול להיות נמוך וואטים, ועדיין להנפיק כראוי - בנתוני הרמקול שציינתי, ובווליום בינוני - יצירה סימפונית עשירה ?
כמה נמוך אפשר לרדת ?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
גם מגבר של 20W יכול לבצע את המשימה הנ"ל כראוי, זה תלוי לא רק בהספק RMS אלא במאפיינים אחרים שלו הקשורים לתכנון,למבנה ולאפיוני הפעולה. לטעמי הספק RMS הוא אחד הפחות חשובים במכלול, ובכל מקרה לזקק את הכל למספר אחד הנ"ל זה טעות. מעבר לכך, המגבר הוא לא הגורם היחיד בשרשרת שצריך "לסחוב" - יש גם את הרמקולים והכבלים ביניהם. ציינת שהרמקולים שלכם בעלי רגישות ועכבה זהות, אבל לא כתבת אם זה אותו דגם... אם הבנתי נכון זה לא, אז זה בכלל לא לעניין להניח שרמקול א' יעבוד בתנאים הנתונים כמו רמקול ב', גם אם הנתונים הנ"ל זהים.
אגב, לגבי מינימום (הספק): כך היה נהוג לציין את הספקי המגברים בקרב היצרנים הרציניים בעבר. זה אומר שהמגבר ייתן לפחות את הערך המצוין, ובד"כ המשמעות היא שהוא מגיע ליותר (RMS), וייתכן גם הרבה יותר אבל כמובן בדרגת עיוותים גבוהה יותר. המקסימום לא כ"כ חשוב.
אגב, לגבי מינימום (הספק): כך היה נהוג לציין את הספקי המגברים בקרב היצרנים הרציניים בעבר. זה אומר שהמגבר ייתן לפחות את הערך המצוין, ובד"כ המשמעות היא שהוא מגיע ליותר (RMS), וייתכן גם הרבה יותר אבל כמובן בדרגת עיוותים גבוהה יותר. המקסימום לא כ"כ חשוב.
.Anything can be done, but it's only done if it's done