קליטת עידן פלוס

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

מישהו פה יודע מה מצב הקליטה של עידן פלוס בכפר סבא?

יש לי טלויזיה עם עידן פלוס מובנה, אף פעם לא באמת הצלחתי לקלוט איתה עידן פלוס (כשקניתי אותה גרתי ברמת גן ששם כידוע בגלל עיריית גבעתיים הורידו את המשדר), גם לא ממש ברור לי איך אני אמור לסרוק בה את הערוצים.

בכל מקרה אני תוהה האם תספיק אנטנה סטנדרטית קטנה? (קומה 2, מרכז העיר)
יש לי אנטנת יאגי עוד מהתקופה ברמת גן (קבורה במחסן איפשהו כרגע) אבל הייתי מעדיף להימנע מלהתעסק עם כבלים שרצים בכל הבית בשביל עידן פלוס.

אגב, פתרונות על אינטרנט לא רלוונטיים, יש לי קודי עם טלויזיה מוגדרת - מאסתי בתקיעות בשידורים (בעיקר כשיש עומס על השידור) ובתלות באינטרנט כדי לראות טלויזיה (ניתוקים והפרעות אחרות). המטרה הסופית היא להתקין עידן פלוס על שרת אחורי ולהזרים לקודי בסלון ובחדר שינה.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #2 

אני גר בכפר סבא, קרוב למפעל של טבע.
לא הצלחתי לקלוט בתוך הדירה עם האנטנות הקטנות (קומה שניה+שלישית) ורק עם אנטנה על הגג יש קליטה.
עד שלא תנסה לא תדע, אולי במרכז העיר יש כיסוי טוב יותר של השידורים.

MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

תודה רבה.

אני אנסה את מזלי אם זה - במקרה הגרוע אני אקמבן את האנטנת יאגי החיצונית שלי איכשהו אם כי עניין הכבלים דיי מטריד אותי.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

יש בכמה חנויות אנטנת יאגי קטנה (אבל אמיתית, כזאת שאפשר להתקין על תורן והיא קולטת טוב).
אפשר בהרבה מקרים להסתיר אותה מאחורי הטלויזיה ועם קצת מזל, עדיין לקבל קליטה יציבה.
היא גם מאד זולה אז ההימור הכספי פה קטן מאד.

איך סורקים את הערוצים בטלויזיה ? חפש מדריך ביוטיוב לפי הדגם, או הסבר בחוברת ההפעלה (שעל פי חוק היית אמור לקבל בעברית יחד עם המכשיר).

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #5 

אתמול הותקנה על גג ביתי אנטנת עידן + ע"י החבר @jexy מ- G-Media, איש מקצועי ויסודי מאוד,
הן לטובת שיפור הקליטה והן לטובת הפן האסתטי,
כאשר קליטה חלשה משפיעה על הפן האסתטי (לך תמתח את האנטנה בתוך הבית ותחפש לה נקודה נוחה).
אפשר גם לנסות לשאול את שאר השכנים לפני כן מי עוד מעוניין.
אצלי היה מעוניין עוד מישהו, והמחיר עבור כל אחד נחתך בחצי.
ממליץ בחום
...

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #6 

--
...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4311
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #7 

התמונה הזו, היא בידיוק המחשה לפתגם, שעדיף תמונה אחת, מאשר אלף מילים :lol:

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #8 

למי שגר בבניין שקיימת (או הייתה קיימת) אנטנה מרכזית, האחריות לתחזוקה ולתשלום עבורה (תיקון, החלפה וכו') היא על כל דיירי הבניין (כלומר באמצעות וועד הבית) בדומה לכל רכוש משותף אחר. כך שאין צורך לשאת בכל התשלום.
לגבי התמונה של האנטנה, יש לך מושג למה היא מכוונת לשמיים? בדרך כלל מכוונים אותה לאנטנה המשדרת שלא נמצאת בגובה כזה. אלא אם כן אתה רוצה לקלוט לווין כמו ב-satnogs.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

באיזורים שבהם יש קליטה טובה כל עוד האנטנה נמצאת מחוץ למבנה, אפשר לקלוט גם בצורה מוזרה כזאת.
אני קולט מצויין עם אנטנה שמיועדת בכלל ל - VHF, מותקנת בקיטוב אנכי ולא מכוונת ישירות לשום משדר.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4311
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #10 

@liorp
·
לתמונה הזו אפשר לתת כותרת: חלל תקשורת :lol: .
ולמרות שנאמר כבר, רק בישראל, זה לא משהו שרואים כל יום. ואחרי זה האנשים עוד לא מבינים למה הקליטה אצלם בטלוויזייה בא ונעלמת. ואם תשאל את "המומחה" ש"התקין" את המוצג הזה לפשר הדבר, אז הוא בטח יגיד לך, אבל גם כך זה עובד. גם זה שהוא חסך בלהתקין את התורן לצורך מיתקון האנטנה, זה ממילא לא משנה, כי מין הסתם גם אין לו ספקטרום אנלייזר לבדוק מה הכיוון של המשדר המתאים שלשם הייה צריך לכוון את האנטנה, וגם הוא לא מודע לזה שבמצב הזה האנטנה הכיוונית הזו תאסוף את כל הרעשים והפרעות באזור, כולל גם את השידור של קפריסין בימים של החמסין, שמגיע בידיוק מלמלה, כהחזרות מיונוספרה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”