[פוצל] שיווק של עוסקים בתחום

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

אני מנסה להבין למה לא מוחקים את Jexy?
מה הסיבה לכך?

איך זה יתכן שהבחור הזה משווק את עצמו באופן כל כך בוטה וכל כך אגרסיבי באתר הזה ואף אחד לא עושה כלום.
מה הסיבה לכך?

איך זה יתכן שמוחקים את איציק שעל פניו ברור שאין לו שום חנות או שום עסק והוא לא מתפרנס מזה (במקסימום מרוויח כל מיני טובות הנאה כמו קבלת רסיברים לבחינה-רחמנא ליצלן) ויש כאן בחור שבאופן ברור ובוטה משתמש בפלטפורמה הזאת לקידום העסקים שלו.

אני אשמח לתשובה עניינית.

רן

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46457

שליחה

כל חברי הפורום מקבלים יחס זהה, אין קשר אם הם בעלי תפקיד, בעלי אינטרס עסקי או מפרסמים באתר.
המקרה האחרון לא גרר שום הקפאה של חבר אתר, אבל הישנות חוזרת של התנהגות קלוקלת, תגרור הרחקה או הקפאה מהפורום, בתלות המקרה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17939

שליחה

לא לא כל חברי הפורום מקבלים יחס זהה ממש לא

הוא מקבל יחס אחר ומועדף

למה?

לא מזמן היה מקרה דומה שהוא פתח את הגורה שלו.

זה שאתה לא יודע מזה זה אחלה אבל במידה ותדבר עם עופר הוא יאשר את זה.

הבחור צריך להיות מורחק מהפורום לצמיתות

הוא מקלל ומנבל את פיו ולא יודע לענות לענין, לטענות שמופנות כלפיו
הוא מפרסם את עצמו באופן קבוע .
הוא לעיתים גם מציע הצעות הזויות לכל שאלה שנשאלת. הוא בקלות יכול להציע על התקנת רשת תקשורת לשאלה פשוטה שנשאלה , כמו איזה מתלה כדאי לרכוש לרמקול כזה או אחר?

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

זיו.

כותרת ההודעה שבחרת לשירשור, שכביכול עושה רושם הותחל על ידי (ולמעשה אתה הוא זה שהתחיל אותו) , היא שגויה.

הכותרת צריכה בכלל לעסוק ב- איפה ואיפה והיא נוגעת לעובדה הברורה שהבחור מקבל כאן פריביליגיות אחרות ושונות ביחס לאחרים.
אני מניח שאתה לא צריך את עזרתי כדי למצוא עשרות הודעות של הבחור בהם הוא אינו עונה תשובה עניינית , או תורם חלילה לדיון, אלא עוסק בשיווק בוטה או שיווק (כאילו) נסתר.

אגב, מבחינתי אין בעיה לעשות רוורס על כל הכלל הזה שהנהגתם ומבחינתי שכולם כולל כולם ישווקו את עצמם . לא ממש מפריע לי ברמה האישית, כל עוד הם לא כותבים דברים שגויים, או לא מתעקשים לדבר על נושאים שהם אינם מכירים. סך הכל מדובר בפרנסה ואני לגמרי בעד.

מה שכן מפריע, הוא חוסר האחידות בטיפול בעניין הזה, ביישום הכלל הזה.

רן

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505

שליחה

ועוד אחרי מה שאיציק כתב (שהיה ענייני לגמרי) התגובה שלך זיו,

"ילדי גנון HT נקראים לסדר.
כל הודעות הרפש הוסרו מהשרשור. הבא שלא עונה לעניין, מושעה מהגנון לשבוע."

ובנוסף אתה רושם
"כל חברי הפורום מקבלים יחס זהה,"

8O
שחר

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748

שליחה

יש לא מעט דוגמאות להתנהלות של הבחור והשיווק של עצמו גם איפה שלא צריך.

המקרה האחרון, פותוח הפוסט שואל על ארון לאחסון ציוד תקשורת, ו JEXY משווק את עצמו להנחת תשתית (שכבר קיימת)
http://www.hometheater.co.il/vp2432306#2432306

מקרה אחר, בחור מתייעץ לגבי גובה טלוויזיה ומיקום רמקולים, ושוב JEXY מציע את עצמו (באופן מרומז) להנחת תשתית ותכנון אודיו/וידאו
http://www.hometheater.co.il/vp2419739#2419739

מקרה נוסף, בחור עם מערכת צנועה למדי מתייעץ לגבי הפתחת מספר השלטים שיש לו, ושוב JEXY משווק את עצמו במרומז ומציע לו מערכת בשווי של עשרות אלפי ש"ח .
http://www.hometheater.co.il/vp2415777#2415777

עוד דוגמאות ?! ...

מעבר לשיווק האגרסיבי והבוטה, הפורום מאבד את המטרה שלו.
במקום שנעזור אחד לשני ונתייעץ, אנשים מקבלים כאן הצעות שיווקיות שלא לצורך.
ניקח לדוגמה את הדוגמה האחרונה שנתתי לגבי ריבוי השלטים, נניח שאף אחד לא היה מגיב... בחור עם כיס מעט עמוק יכול היה לשמוע לעצה של הנחת תשתית לשליטה בשווי אלפי ועשרות אלפי ש"ח, במקום פתרון פשוט של שלט הרמוני.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

חברים יקרים.

אם יש לכם בעיה עם מישהו ספציפי, קחו את זה למקום אחר.

אם יש לכם תלונה על שרשור או הודעה של מישהו אתם מוזמנים לדווח.

אנחנו מתייחסים לכל דיווח ברצינות (לא תמיד מגיבים עליו, אבל תמיד יש מנהל שעובר על כל הדיווחים).

אנחנו לא מקפיאים אנשים רק כי לא מוצא חן בעינכם איך שהם מתנהגים או מה שהם כותבים. סורי.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891

שליחה

לא כדאי לפתוח פורום של "עוסקים בתחום" שבו יהיה ניתן להתייעץ עם חנויות ומתקינים באופן פתוח גם על מחירים והכל.

ברגע שזה זולג לפורומים הכלליים זה בהחלט פוגע ולפעמים מאוד מרגיז לראות תשובות לא ענייניות שכל מטרתן היא שיווק בלבד ולא באמת עזרה לפותח השרשור.

שהסוחרים ידעו שברגע שהשאלה נשאלה בפורום כללי אסור להציע שם שירותים, רק אם נשאלה בפורום היעודי לכך.
שי

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

oferlaor כתב:חברים יקרים.

אם יש לכם בעיה עם מישהו ספציפי, קחו את זה למקום אחר.

אם יש לכם תלונה על שרשור או הודעה של מישהו אתם מוזמנים לדווח.

אנחנו מתייחסים לכל דיווח ברצינות (לא תמיד מגיבים עליו, אבל תמיד יש מנהל שעובר על כל הדיווחים).

אנחנו לא מקפיאים אנשים רק כי לא מוצא חן בעינכם איך שהם מתנהגים או מה שהם כותבים. סורי.
...
·עופר יקר

מדובר פה על עוסק בתחום ,שנוהג להגיב תוך כדי שימוש בשפה מאוד נמוכה ,הכוונה לקללות , כן?

במידה וזה לא דורש הקפאה ,אני כבר לא יודע מה כן.

אבל כאמור לשיקולך ,כי אתה בעל הבית, אנחנו? רק חיילים במשחק.

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505

שליחה

עפר, אני לא ראיתי אף אחד שביקש הקפאה של הבחור הנידון.
רק אנחנו קיבלנו איום שאנו נוקפא.
אתם יודעים טוב מאוד מה מציק בהתנהלות של הבחור המדובר. ואתם יודעים גם איך אתם מצטיירים מנקודת מבטם של הגולשים באתר (עניין שלכם).

ולג'קסי,
אין ספק שיש לך ידע ונסיון אדיר, אני בטוח שאם היית מנסה יותר לעזור ופחות לקדם את עצמך בפומבי (בשביל זה אתה יכול לשלוח הודעות פרטיות למי שתרצה) היית מקבל הרבה יותר עבודה ופחות הערות משאר הגולשים).
שחר

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@oferlaor
אלה מקצת מחוקי הפורום שהבחור מפר תוך כדי התעלמות מצידכם, או במקרה הטוב מחיקה בלבד של מה שהוא כתב
תכנים בעלי אופי מסחרי ו/או המכילים מידע פרסומי. (למעט המקומות המיועדים לכך ובאישור הנהלת האתר).
...
תכנים אשר נוגדים את רוח האתר, אינם אובייקטיבים או מסחריים בתוכנם.
...
תכנים או תגובות מתלהמות, ובמיוחד לא התקפות אישיות כנגד מי מבין גולשי או חברי האתר או כל אדם אחר.
...
הודעות מסחריות באופיין (הצעות מכירה או קניה, הודעות של גורמים מסחריים וכו´) יפורסמו אך ורק במקומות המיועדים לכך בלבד (לוחות קניה/מכירה, פורומים שהותאמו לכך או מבצעים ופרסומים).
...
שפה לא ראוייה לא תתקבל באתר
...
שליחת הודעות פרטיות מסחריות, מציקות או מטרידות באופיין בין אנשים שונים באתר למרות התנגדות הצד המקבל.
...

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

לכתוב ש-JEXY לא מקבל יחס אחר זה ללעוג על חברי הפורום הזה. הוא עושה כאן מה שהוא רוצה ברמה אחרת לגמרי מכל עוסק בתחום אחר.
אלעד

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עפר,

יש מצב לקבל תשובה עניינית?

מה הסיבה לכך שהוא מקבל יחס שונה באופן ברור למרות שהוא מפר באופן שיטתי את הכללים של הפורום הזה?

רן

rocco
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180

שליחה

רן אני חושב שהדברים די ברורים. לי לפחות.
היחס הוא לא זהה בין כל חברי האתר.
מנהלי האתר יכולים לעשות מה שהם רוצים(כולל לזלזל באינטלגנציה של החברים בו) כי זה האתר... שלהם.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

כולם כאן בשרשור מקבלים יחס מועדף. נכון, מישהו שהוא ותיק אנחנו הרבה יותר סבלניים כלפיו.

אני לא ראיתי את השרשור המדובר אבל כפי שאמרתי בעבר - במידה ויש התגרות מצד גורמים אחרים (ואני מכיר הרי את הנפשות הפועלות) אז אם הבחור מגיב בחומרה, אנחנו עורכים ושולחים הערה לכל המעורבים. מעורב: מתגרה או מקלל או מתנהג לא ראוי.

אם מישהו מתפרץ וכותב דברים לא ראויים (זה קרה בעבר, כולל עם JEXY) אנחנו משקללים מכלול של שיקולים כמו כמה האדם עוזר בפורום, הותק שלו וכו'. אנחנו כידוע לא הקפאנו את istarmini כשהוא התחרפן (וגם זה קרה לא מעט).

אבל שיהיה ברור - אנחנו לא טולרנטים לקללות ולהתפרצויות בפורום. נכון שלא כל ההערות אנחנו מעירים מעל גבי הפורום (יש גם מיילים והודעות אחרות). אבל אני כאמור לא ראיתי את השרשור הספציפי והשאלה היא האם התפרצות (לא מקובלת, זה ברור) היא עומדת בפני עצמה או שהיה משהו שקרה לפני שגרם לה ושמישהו אחר הביא את זה לכדי המצב הזה.

מה שברור הוא שכאשר יש התפרצות חד צדדית ואנחנו מקבלים דיווח מסודר על זה אנחנו מתייחסים בכל הכבוד לדיווח. האם זה מה שקרה כאן? לא יודע, כאמור, לא אני הייתי המנהל שעסק בזה וצריך לבחון כל מקרה לגופו.

זה נכון שהוא משלם על מנוי עוסק בתחום. תאמינו גם שמדובר בגרושים - די פאדיחה אפילו לדבר על זה. הדבר היחיד שזה מאפשר לעוסקים בתחום לעשות זה לפנות לאנשים בפורום באופן פרטי. זה לא מוסיף שום זכויות.

לפי מה שנראה לי, אתם חושבים שאנחנו נורא לא פיירים, סופר מסחריים ולא רואים ממטר. אם זה המצב, אז כנראה שאתם לא מכירים אותנו אחרי כל כך הרבה שנים וזה מאכזב אותי מאוד.

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@oferlaor
יש כאן לא מעט עוסקים בתחום, ואף פעם לא ראיתי התרעמות על התנהלות בפורום של אף עוסק בתחום כמו שיש על JEXY .
חשבתם שאולי בכל זאת יש משהו במה שחברי הפורום חושבים? אולי באמת ההתנהלות וההתנהגות של JEXY בפורום, "קצת" חורגת מגבולות הטעם הטוב?!
במקום לבדוק איפה הבעיה, אתם בוחרים להצדיק את ההתעלמות שלכם ולהגיד למה אנחנו לא בסדר.
נתתי בפוסט קודם דוגמאות להתנהלות של JEXY בפורום (יש עוד הרבה), ועל זה שהוא מנסה "למכור את עצמו" גם כששואלים שאלה שלא קשורה, וכל המקרים האלה עוברים ללא שום תגובה מצידכם.

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עפר,

אני חושב שלקחת את זה רחוק מדיי.

לא כל שאלה צריכה להתפרש כ- חושבים עליכם ככה וככה......
אם לצורך העניין הייתי חושב ככה , לא הייתי בכלל כותב את זה.

בסך הכל שאלתי שאלה ספציפית בשירשור מסוים וזיו החליט, מסיבות שונות , להפוך את לשירשור (לא פחות) ובכך להפוך את זה ל- issue שלם.

ועדיין, לא ענית על משהו מאוד ממוקד
הבחור מציע הצעות מסחריות כמעט בכל שירשור שהוא נמצא בו. יש כאן דוגמאות למכביר.

נשאלת השאלה הפשוטה , האם זה מותר תחת חוקי הפורום?
האם לעוסק בתחום מותר להציע את שירותיו בשירשור בו הוא משתתף?

האם ליבואן של ווילסון מותר להציע את הרמקולים שהוא מייבא בשירשור על רמקולים ולהזמין את הבחור להדגמה פרטית ולהציע לו מחיר מיוחד?
האם סוג כזה של פנייה במסגרת שירשור מותרת?

אם זה מותר, אז הכל סבבה ומבחינתי שיעלה בכל שירשור באשר הוא....ויציע מה שבראש שלו. לא מפריע לי
אבל אם זה אסור, אז נשאלת השאלה, שוב, המאוד ספציפית, מדוע נותנים לזה להמשיך?

רן

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

עופר
istarmini לא מתיימר להיות צדיק. אבל istarmini ממה שזכור לי מעולם לא ניבל את דפי הפורום במילים מסוג תחת וכו....

מי שמנהל דו שיח ומנבל את הפורום בביטויים כאלו מקומו מחוץ לפורום .
זה נכון שהוא משלם על מנוי עוסק בתחום. תאמינו גם שמדובר בגרושים - די פאדיחה אפילו לדבר על זה. הדבר היחיד שזה מאפשר לעוסקים בתחום לעשות זה לפנות לאנשים בפורום באופן פרטי. זה לא מוסיף שום זכויות.
...
אז זהו שאצל ג'קי זה כבר מזמןןןןן לא בפרטי מזמןןןן ועדין הוא איתנו אז זה מוסיף זכויות או לא מוסיף?

תודה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

הבחור מציע הצעות מסחריות כמעט בכל שירשור שהוא נמצא בו. יש כאן דוגמאות למכביר.

נשאלת השאלה הפשוטה , האם זה מותר תחת חוקי הפורום?
האם לעוסק בתחום מותר להציע את שירותיו בשירשור בו הוא משתתף?
...
אבהיר מה מקובל ומה לא מקובל כאן.

שאלת למשל על יבואן של רמקול ספציפי שמציע אותו בשרשור. אסור בתכלית האיסור.

לגבי הצעת שירותים. נניח ומישהו שואל "איך מרכיבים מקרן" והתשובה היתה "מתקשרים אלי, זה המספר שלי" זה לא תקין לחלוטין.

אז מה כן מותר לעוסק בתחום?

נניח ומישהו מחפש מקרן ואחרי ששואלים שאלות טכניות כמו "האם אתה צריך 4K" ואז אם התשובה היא כן אז להגיד מי היצרנים שמייצרים את אותם מוצרים (במקרה דנן הכוונה היא ל-JVC, סוני ו-EPSON, כאשר רק סוני עושים 4K מלא עם פאנל) זו תשובה טכנית ולכן מותרת.

דוגמא אחת שראיתי שאנשים התלוננו ודווקא מבחינתי זה היה תשובה תקינה זה היה בשרשור השליטה. טען JEXY טענה ליגיטימית שלדעתו מוצרי שליטה טובים ממוצרי harmony ונתן שמות של מספר מוצרים שמתחרים ל-harmony. למה ליגיטימי? כי הוא לא מוכר או משווק את מרבית המוצרים שהוא הכניס לשם. האם הטענה שהארמוני בכ"ז מתאים ליגיטימית? אכן, אבל זה דיון טכני שאפשר לדון עליו ללא התלהמות ושני הצדדים כנראה צודקים (יש בהחלט צדדים טכניים ליגיטימיים להעדיף harmony וההיפך). הבעיה שאותו דיון הפך לטעון בגלל מי שטען אותו ולא אופי הטענה וזה חבל כי זה היה יכול להיות דיון פורה. אני אישית הדרתי רגלים מהשרשור ההוא כי הרגשתי שיש עליהום על כל מי שחושב שמוצרים כמו AMX, Crestron ו-RTI הם מוצלחים מ-harmony וזו הדעה האישית שלי גם.

בעיה נוספת שראיתי שאנשים מתלוננים עליה היא שכאשר יש פרוייקטים DIY, הבחור נוטה למליץ שאנשים ישתמשו באיש מקצוע. הוא לא ממליץ על עצמו כאן, ולכן זה כבר יותר אפור וצריך לבחון כל מקרה לגופו. אם לדוגמא מדובר על חשמל, חד משמעית שהוא צודק - אנשים, בפרט בישראל, עושים המון עבודות שהם לא מוכשרים לכך ב-DIY וגורמים נזק לסביבה ולעצמם. דוגמא אחת היא שכן שלי שטיפס לפני כמה שבועות לעשות תיקון אינסטלציה על הגג שלו ונפל 4 קומות אל מותו (הוא בן 26 עם תינוק בן חודש). זו היתה דוגמא למשהו שהוא לגמרי חשב שבתחום היכולת האישית שלו וחד משמעית איש מקצוע היה צריך לטפל בו. גם אני חוטא לא פעם בפרוייקטים שאיש מקצוע היה צריך לעשות ולא אני...

אנחנו מקבלים דיווחים באופן תדיר. אם יש לך מקרה ספציפי שיש בו חריגה, וזה לא משנה של מי, אנחנו נסתכל ונחליט.

הערנו בעבר ל-JEXY כאשר הוא חרג, כמו שהערנו לרבים וטובים שמשתתפים בשרשור הזה כאשר הם איבדו את הסבלנות והתנהגו לא לפי חוקי הפורום.

הדבר שהכי מפריע לי כאן בשרשור הוא שמייחסים לנו כאן זדוניות של מינימום רודן דיקטטורי עם חשבונות בנק נסתרים שעובדים בשיטות אפלות...

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תודה על התשובה עפר.

אני לא חושב שמייחסים "לכם" שום דבר, בוודאי לא בשירשור הספציפי הזה, שאתם אגב, החלטתם להפוך אותו לשירשור ובכך ניפחתם את כל העניין.

אני לא אגיב ספציפית לדברים שכתבת (רציתי להגיד משהו על העובדה שסוני אומנם מייצרים פאנלים של 4K , אבל שכחו בדרך את הקונטרסט ו-1000 דברים אחרים- אבל אני אוותר....)

באופן אישי מיציתי את הנושא ,
אני תקווה שמי שלא הגיב כאן בשירשור יבין שהדברים לא מכוונים אישית כנגדו, (לא מכיר אותו בכלל,) אלא נוגעים לעובדה שמדובר בקהילה שתורמת מזמנה היקר על מנת להעשיר אחד את השני בידע ולא על הדרך לפרנס אנשים שמחליטים להפוך את זה לפלטפורמה עיסקית עבורם.

תודה שוב על התשובה.

רן

חזור אל “ללא קשר”