שלום לכולם
אני צריך עזרה בלהגדיר נכון בגיבוי של כל מחשב ברשת אחת (מדובר על 6 מחשבים)
קניתי שרת NAS (של QNAP) ויש לי תוכנת גיבוי שנקראת NOVABACKUP (של חברת NOVASTOR)
ההגדרה שביצעתי היא כל מחשב מגבה את עצמו (פעם ביום בשעת לילה) לתיקייה בכונן C (גיבוי מלא חד פעמי ולאחר מכן גיבוי יומי incremental ובמקביל התקנתי את התוכנה qsync של השרת NAS שתסנכרן את התיקייה לשרת
ויש לי שני בעיות
א. שמתי לב שהתוכנת גיבוי לפעמים נתקעת בניסיון לגיבוי מכיוון שכאילו הקבצים בשימוש ע"י התוכנת סינכרון
ב. מכיוון שכל המחשבים יגבו את הנתונים לעצמם בערך באותה שעה אז גם הסינכרון יתבצע באותו הזמן ואז אולי יהיה עומס על תעבורת הרשת לNAS (ראיתי שהתוכנה qsync נכנסה לpause באחד המחשבים)
האם עלי היה לחפש לוח זמנים לגיבוי לשרת? או שהתוכנה יודעת לבד להמשיך?
האם זה הדרך הנכונה לביצוע הגיבויים
פשוט יש כל כך הרבה אופציות וזה מאד חשוב שהכל יעבוד כמו שצריך (אשמח לפירוט מה צריך לעשות)
תודה לעוזרים
הגדרה מומלצת לתוכנת גיבוי ושרת NAS
-
uorieldahan
-
- חבר פעיל

- תגובות: 53
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
- esaly
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2003
- שם מלא: esaly
- נתן תודות: 328 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
נראה לי שבמקום כל התוכנות האלה עדיף ליצור SHARE בNAS בשם BACKUP, תמפה את השיתוף לכל מחשב ברשת ותבצע ROBOCOPY אינקרמנטלי ע"י TASK SCHEDUALER כל לילה לשיתוף הזה לתקייה של המחשב הספציפי ברשת.
-
uorieldahan
-
- חבר פעיל

- תגובות: 53
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
תודה על התשובה - אבל אנחנו רוצים גיבוי מלא של המחשב
לכל מחשב יש כמה תוכנות מיוחדות ומידע
אנחנו מעוניינים בפיתרון שנוכל לשחזרר אח"כ את כל המידע כולל הוינדוס והתוכנות החשובות שמותקנות
איך לבצע את זה בצורה יעילה
האם מה שביצעתי זה בסדר?
(לאחר כמה ימים ראיתי שהסינכרון מצליח והוא לא נתקע בגלל תוכנת הגיבוי וגם שיניתי את שעת הגיבוי לשעה הפרש בין מחשב למחשב כך שלא תיהיה חפיפה בסינכרון לאחר מכן)
אנחנו מעוניינים בפיתרון שנוכל לשחזרר אח"כ את כל המידע כולל הוינדוס והתוכנות החשובות שמותקנות
איך לבצע את זה בצורה יעילה
האם מה שביצעתי זה בסדר?
(לאחר כמה ימים ראיתי שהסינכרון מצליח והוא לא נתקע בגלל תוכנת הגיבוי וגם שיניתי את שעת הגיבוי לשעה הפרש בין מחשב למחשב כך שלא תיהיה חפיפה בסינכרון לאחר מכן)