שאלה לגבי גודל טלוויזיה לעומת מרחק
שלום כולם,
אני כרגע גר בבית עם סלון שהמרחק בין הטלוויזיה לישיבה הוא 4 מטר כמעט.
כרגע אני די נעול על גודל של 55 אינץ.
לדעתכם הגודל הזה גם בסדר למרחק של 3 מטר?
אני מתכנן לקנות את הטלוויזיה של הייסנס הזאת רק ב55.
אגב למישהו יש חוות דעת עליה?
אני כרגע גר בבית עם סלון שהמרחק בין הטלוויזיה לישיבה הוא 4 מטר כמעט.
כרגע אני די נעול על גודל של 55 אינץ.
לדעתכם הגודל הזה גם בסדר למרחק של 3 מטר?
אני מתכנן לקנות את הטלוויזיה של הייסנס הזאת רק ב55.
אגב למישהו יש חוות דעת עליה?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
55" למרחק של 3 מטרים גבולי, אבל סביר.
יותר מ-3 זה כבר קטן, ועדיף לעלות ל60 או יותר. כמובן זה רלוונטי לצפיה בתוכן HD.
ל-4K זה לא משנה כי גם 55 וגם 60 יהיה קטן מדי עבור 4K. המרחק הסביר לצפיה ב4K על הגדלים האלה צריך להיות מתחת לשני מטרים.
ל-4K זה לא משנה כי גם 55 וגם 60 יהיה קטן מדי עבור 4K. המרחק הסביר לצפיה ב4K על הגדלים האלה צריך להיות מתחת לשני מטרים.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6305
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
55" למרחק הנוכחי של 4 מטרים כפי שציינת - קטן מאוד.
55" למרחק של 3 מטרים - גבולי.
אצלי המרחק הוא סביב 2.5 מטרים עבור מסך כזה, בכיף הייתי מגדיל ל 65".
מכל הטעויות שאפשר לעשות ברכישת מסך, הגודל הוא הנפוץ מכולם.
תנסה כבר לכוון למסך גדול יותר, ככל האפשר.
55" למרחק של 3 מטרים - גבולי.
אצלי המרחק הוא סביב 2.5 מטרים עבור מסך כזה, בכיף הייתי מגדיל ל 65".
מכל הטעויות שאפשר לעשות ברכישת מסך, הגודל הוא הנפוץ מכולם.
תנסה כבר לכוון למסך גדול יותר, ככל האפשר.
לא נגד מה שאמרו דעה שונה.
עד לפני כמה שנים 28" היה ענק ולא שמעת אנשים מתלוננים, מבחינת גודל סלון אם כבר הסלונים החדשים קטנים יותר....
הדעה שלי היא הכי גדול בהתאם לתקציב, ז"א במרחק 4 מטר מסך 75" עדיף על 55", אבל זה לא אומר שלא תהנה מ55".
אני אישית מ4 מטר עם 48" ומבסוט, ברור שמ75" הייתי יותר מבסוט, דעתי שמ3/4 מטר אין מסך גדול מדי.
עד לפני כמה שנים 28" היה ענק ולא שמעת אנשים מתלוננים, מבחינת גודל סלון אם כבר הסלונים החדשים קטנים יותר....
הדעה שלי היא הכי גדול בהתאם לתקציב, ז"א במרחק 4 מטר מסך 75" עדיף על 55", אבל זה לא אומר שלא תהנה מ55".
אני אישית מ4 מטר עם 48" ומבסוט, ברור שמ75" הייתי יותר מבסוט, דעתי שמ3/4 מטר אין מסך גדול מדי.
נערך לאחרונה על ידי none77 ב 14/04/2016 18:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
·TheCoolest כתב:55" למרחק של 3 מטרים גבולי, אבל סביר.
ל-4K זה לא משנה כי גם 55 וגם 60 יהיה קטן מדי עבור 4K. המרחק הסביר לצפיה ב4K על הגדלים האלה צריך להיות מתחת לשני מטרים....
THE COLLEST - האם יש לך בבית TV 4K ??
האם צפית בתוכן 4K ממרחק של 2 , 3 ו-4 מ' והשווית לתוכן FHD ??
לי יש בבית 4K ו-FHD ולאחר בדיקה שלי - אני אומר לך שרואים ועוד איך הבדל בין תוכן 4K ל-FHD גם ממרחק של 3.8 מ' .
אני אומר את זה מהניסיון שלי עם סוגי תכנים שהורדתי ועם "PATTRNS" שיצרתי גם וכמובן .
אני מסכים איתך לגבי גודל ה-TV .
לי יש בבית 65' ואני צופה במרחק של מעט פחות מ-4 מ' וזה בול הגודל המתאים (אפשר גם 70')
אבל גם 60' זה גבולי ולא הייתי ממליץ .
מספיק חברים ומשפחה שלי רכשו TV 55 וגם 60' למרחק של מעט פחות מ-4 מ' ואחרי שעתיים אמרו - חבל שלא רכשנו 65'.
מציע לך למדוד את המרחק המדוייק שבו תהיה מהמסך וללכת לחנות ולצפות מאותו מרחק בדיוק בכמה גדלים של TV ואז להחליט .
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@movieman
יש לי טלויזיה "55 4K. מרחק הצפיה שלי נע בין 3 עד 3.5 מטרים (תלוי אם אני יושב בכורסה או על הספה). בעתיד, לאחר מעבר דירה המרחק יהיה נמוך בהרבה.
אני מודה שלא בדקתי את הנושא הזה יותר מדי לעומק, ולא יצא לי להשוות תוכן 1080P לאותו תוכן ב-4K.
לדעתי במרחק כזה מה שחשוב יותר הוא הביטרייט של התוכן ופחות הרזולוציה. בתלות במסך ובהגדרות, יכול בהחלט להיות מצב שבו FHD יראה טוב יותר מ-4K.
אני חושב ש-1080P עם ביטרייט גבוה נראה מדהים, מהמרחק הזה אפילו 720P איכותי נראה ממש טוב ומרשים.
אני מזרים הרבה נטפליקס, הרבה מזה גם סדרות ב-4K. אני לא שם לב להרבה הבדל בין 1080P ו-4K, אבל הוא אכן קיים. (אבל יש לזכור, מאחר וזה סטרימינג, יש הבדל גדול בביטרייט ביניהם)
בכל אופן כל הדברים האלה הם דיי סוביקטיביים, מאחר וזה תלוי מאד בהרבה גורמים: המסך כמובן, תאורה בחדר, הגדרות תמונה, והכי חשוב תלוי בראיה שלך וכמובן בהרבה דברים נוספים. אני בטוח שהראיה שלי כבר ממש לא מושלמת, (מבלה יותר מדי זמן מול המחשב
) אז אולי זאת אחת הסיבות למה אני פחות רגיש להבדלים.
אשמח לקישור ל-Patterns והסבר מה בדיוק ואיך בדקת.
הייתי אומר שאני אעדיף תוכן 1080P עם ביטרייט גבוה מאשר 4K עם ביטרייט נמוך. (בלוריי או אפילו ריפ טוב מול סטרימינג) אבל מצד שני האיכות בנטפליקס משביעת רצון (מבחינתי) ולכן כמות הסדרות שאני מוריד קטנה בהרבה. במיוחד בהתחשב בעובדה שלרוב מדובר בכל מקרה ב-WEB-DL, שזאת אותה איכות בדיוק.
יש לי טלויזיה "55 4K. מרחק הצפיה שלי נע בין 3 עד 3.5 מטרים (תלוי אם אני יושב בכורסה או על הספה). בעתיד, לאחר מעבר דירה המרחק יהיה נמוך בהרבה.
אני מודה שלא בדקתי את הנושא הזה יותר מדי לעומק, ולא יצא לי להשוות תוכן 1080P לאותו תוכן ב-4K.
לדעתי במרחק כזה מה שחשוב יותר הוא הביטרייט של התוכן ופחות הרזולוציה. בתלות במסך ובהגדרות, יכול בהחלט להיות מצב שבו FHD יראה טוב יותר מ-4K.
אני חושב ש-1080P עם ביטרייט גבוה נראה מדהים, מהמרחק הזה אפילו 720P איכותי נראה ממש טוב ומרשים.
אני מזרים הרבה נטפליקס, הרבה מזה גם סדרות ב-4K. אני לא שם לב להרבה הבדל בין 1080P ו-4K, אבל הוא אכן קיים. (אבל יש לזכור, מאחר וזה סטרימינג, יש הבדל גדול בביטרייט ביניהם)
בכל אופן כל הדברים האלה הם דיי סוביקטיביים, מאחר וזה תלוי מאד בהרבה גורמים: המסך כמובן, תאורה בחדר, הגדרות תמונה, והכי חשוב תלוי בראיה שלך וכמובן בהרבה דברים נוספים. אני בטוח שהראיה שלי כבר ממש לא מושלמת, (מבלה יותר מדי זמן מול המחשב
אשמח לקישור ל-Patterns והסבר מה בדיוק ואיך בדקת.
הייתי אומר שאני אעדיף תוכן 1080P עם ביטרייט גבוה מאשר 4K עם ביטרייט נמוך. (בלוריי או אפילו ריפ טוב מול סטרימינג) אבל מצד שני האיכות בנטפליקס משביעת רצון (מבחינתי) ולכן כמות הסדרות שאני מוריד קטנה בהרבה. במיוחד בהתחשב בעובדה שלרוב מדובר בכל מקרה ב-WEB-DL, שזאת אותה איכות בדיוק.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
צריך להבדיל בין לזהות שמדובר בתוכן באיכות גבוהה או לא, לבין היכולת לזהות פרטים בתמונה. כשמדברים על זה שאי אפשר להבחין בהבדל - הכוונה היא שלא ניתן להבחין ביותר "פרטים" או יותר נכון - הפיקסלים כ"כ קטנים שמבחינת העין אתה לא באמת יכול לראות ברמת הפיקסל את האיכות.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים