ארון תקשורת ומולטימדיה ביתי - בקשת ייעוץ
שלום לכולם!
אני בתהליך של בניית בית (מסיים שלד בימים אלו) ומתכנן את כל נושא הרשת/מולטימדיה.
בקצרה - כל מה שקשור לרשת (נקודות קצה/סוויץ'/ראוטר וכו') ומולטימדיה (סטרימר/ממיר/רסיבר...) אמור להיות מרוכז במקום אחד - שזה מתחת לגרם המדרגות (מדובר בבית בן שתי קומות) - אנו מנצלים את החלל וסוגרים אותו לסוג של מחסן (להלן - "חדר תקשורת").
מבחינת תשתיות הכנו את כל הצנרת הרלוונטית להשחלות וכו'.
סך הכל נקודות רשת בבית - לפחות 17.
נקודות חשמל בחדר התקשורת - כ 10.
מבקש עזרה וייעוץ בתכנון פריט נגרות שיוכל להכיל את כל המכשירים, ארון התקשורת וכו'.
אם יש טיפים כלשהם מבעלי נסיון - אנא שתפו.
דבר אחרון - מתלבט בעניין NAS - המלצות/יתרונות/חסרונות?
תודה!
אני בתהליך של בניית בית (מסיים שלד בימים אלו) ומתכנן את כל נושא הרשת/מולטימדיה.
בקצרה - כל מה שקשור לרשת (נקודות קצה/סוויץ'/ראוטר וכו') ומולטימדיה (סטרימר/ממיר/רסיבר...) אמור להיות מרוכז במקום אחד - שזה מתחת לגרם המדרגות (מדובר בבית בן שתי קומות) - אנו מנצלים את החלל וסוגרים אותו לסוג של מחסן (להלן - "חדר תקשורת").
מבחינת תשתיות הכנו את כל הצנרת הרלוונטית להשחלות וכו'.
סך הכל נקודות רשת בבית - לפחות 17.
נקודות חשמל בחדר התקשורת - כ 10.
מבקש עזרה וייעוץ בתכנון פריט נגרות שיוכל להכיל את כל המכשירים, ארון התקשורת וכו'.
אם יש טיפים כלשהם מבעלי נסיון - אנא שתפו.
דבר אחרון - מתלבט בעניין NAS - המלצות/יתרונות/חסרונות?
תודה!
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
היי עמית,
תכנון ראשוני של תשתיות בביתך תמיד עדיף לבצע באמצעות פגישה עם יועץ בשטח או בביתך.
בפגישת ייעוץ מביטים בתוכניות, רושמים דגשים ודרישות שאותם הופכים להנחיות עבור קבלן ביצוע.
מכוון שאתה עדיין חדש בפורום אינך יכול לקבל הודעות פרטיות ולכן אני מציע שתתקשר אלי מחר בבוקר.
תכנון ראשוני של תשתיות בביתך תמיד עדיף לבצע באמצעות פגישה עם יועץ בשטח או בביתך.
בפגישת ייעוץ מביטים בתוכניות, רושמים דגשים ודרישות שאותם הופכים להנחיות עבור קבלן ביצוע.
מכוון שאתה עדיין חדש בפורום אינך יכול לקבל הודעות פרטיות ולכן אני מציע שתתקשר אלי מחר בבוקר.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46419
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
ילדי גנון HT נקראים לסדר.
כל הודעות הרפש הוסרו מהשרשור. הבא שלא עונה לעניין, מושעה מהגנון לשבוע.
amir_tat,
חלל ציוד התקשורת ממוקם מתחת לגרם המדרגות שאותו תסגרו, לפיכך הייתי ממליץ למקם את הציוד על מדף פתוח עבור אוורור נאות וטיפול כשצריך.
בנוגע ל- NAS, שקול היטב את הנפח הדרוש עבורך. מעט מפתה לקנות NAS גדול, אבל אין היום סיבה ממשית לאגור תכנים בבית, לפיכך בהרבה מאוד מקרים, NAS קטן יכול להספיק - וגם זול יותר לתחזוקה שוטפת ובעל צריכת חשמל נמוכה יותר.
כל הודעות הרפש הוסרו מהשרשור. הבא שלא עונה לעניין, מושעה מהגנון לשבוע.
amir_tat,
חלל ציוד התקשורת ממוקם מתחת לגרם המדרגות שאותו תסגרו, לפיכך הייתי ממליץ למקם את הציוד על מדף פתוח עבור אוורור נאות וטיפול כשצריך.
בנוגע ל- NAS, שקול היטב את הנפח הדרוש עבורך. מעט מפתה לקנות NAS גדול, אבל אין היום סיבה ממשית לאגור תכנים בבית, לפיכך בהרבה מאוד מקרים, NAS קטן יכול להספיק - וגם זול יותר לתחזוקה שוטפת ובעל צריכת חשמל נמוכה יותר.
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
אמיר,
בהנחה שגרם המדרגות מיועד רק לציוד לדעתי הדבר החכם יהיה מדפים, ככה גם תהיה לך גישה נוחה לציוד.
מה שכן, את נקודות התקשורת וציוד התקשרות הייתי ממקם כמה שיותר גבוה וכן על הקיר, כל הנקודות מתחברות ל patch panel וצמוד אליהן switch + router
בהנחה שגרם המדרגות מיועד רק לציוד לדעתי הדבר החכם יהיה מדפים, ככה גם תהיה לך גישה נוחה לציוד.
מה שכן, את נקודות התקשורת וציוד התקשרות הייתי ממקם כמה שיותר גבוה וכן על הקיר, כל הנקודות מתחברות ל patch panel וצמוד אליהן switch + router
שחר
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
יש סטדנרט לעומק, צריך לקחת בחשבון את הכבלים שמתחברים מאחורה ואת הכפתורים מקדימה שגם הם בעובי של 2ס"מ בערך+ לקחת מקדם בטחון של עוד 2-3ס"מ לעומק.
אבל אני לא הייתי בונה כלום מראש. במיוחד אם זה רק מדפים, אפשר לחתוך אותם במקום, גם אם זה בעצמך וגם בנגריה בגרושים.
קודם תביא את הציוד הביתה, ואז תראה מה המידות והחלוקה הנכונה.
כדאי לעשות בין המדפים חור עם מקדח כוס, בשביל העברת כבלים בין מדף למדף.
אבל אני לא הייתי בונה כלום מראש. במיוחד אם זה רק מדפים, אפשר לחתוך אותם במקום, גם אם זה בעצמך וגם בנגריה בגרושים.
כדאי לעשות בין המדפים חור עם מקדח כוס, בשביל העברת כבלים בין מדף למדף.
שחר
·spacedude כתב:יש סטדנרט לעומק, צריך לקחת בחשבון את הכבלים שמתחברים מאחורה ואת הכפתורים מקדימה שגם הם בעובי של 2ס"מ בערך+ לקחת מקדם בטחון של עוד 2-3ס"מ לעומק.
כדאי לעשות בין המדפים חור עם מקדח כוס, בשביל העברת כבלים בין מדף למדף....
מסכים עם כל מילה שלך .
אגב - תמיד מומלץ לשים (במיוחד בארונות) את הציוד באיזור נמוך כיוון ששם "קר" יותר והחום עולה למעלה.
כמו כן כדאי לשקול אוורור מתאים וישנם מכשירים שהם בקרי טמפ' ומפעילים ע"פ צורך/טמפ' את המאווררים ואת מהירותם
ואינם יקרים כ"כ (עלות של כ-50-200 ש"ח ) .
אני אישית משתמש בבקר מקצועי של מחשב (עלה לי כ-150 ש"ח ושולט על מקס' של 5 מאווררים - לכל אחד שליטה בנפרד ) .