אתר HDTVtest.co.uk עלה על איזו בעייתיות מסויימת שיש בצפייה בתכני HDR בחדר שיש בו תאורה. לא בהכרח חדר עם הרבה תאורה, פשוט חדר מואר ולא חשוך. הבעייתיות נובעת מכך שבעת צפייה בתכן HDR המסך "מכייל" את עצמו לערכי תאורה מירביים. התמונה אכן מאד דימנית (אזור אחד יכול להיות מואר מאוד בעוד אזור אחר חשוך מאד) עך ה- APL של המסך (הערך הממוצע של התאורה על שטח הפאנל) נשאר די נמוך ומאד קרוב או דומה למקביל שלו בתכן ה- SDR. אז מתבקש לשאול, מה הבעיה? אפשר להרים מעט את התאורה האחורית, בדיוק כמו שעושים בכל מסך LCD בחדר מואר, לא? זהו שלא. בתכן HDR המסך מרים את ערכי התאורה למקסימום ונועל אותם שם. אין לכם שליטה עליהם והם בכל מקרה במקסימום. אז בחדר חשוך (ההמלצה היא תאורה בערך של כ- 5ניטס בחדר. היינו מאד חשוך) הכל יראה פיקס. בחדר מואר, ייתכן מאד שתתקשו לראות פרטים מסויימים בסצינות מסויימות.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/4k-vs-201604104279.htm
עריכה,
אגב, לדעתי האישית זו לא בעיה כל כך. מפני שתכן קולנועי נועד לצפייה בתנאים מסויימים ולא חושב שזה "לגיטימי" לדרוש לתוצאות טובות (או כמו ש-"התכוון המשורר") כאשר צופים בתכן בתנאים לא מומלצים.
בנוסף, הרבה כאן שואלים וניסוי להבין מה הקטע של HDR "תכל'ס". מה זה נותן כל היכולות האלה, הפירוט ואזורים בעוצמות תאורה שונות? נראה לי שתמונות ההשוואה שהם הראו (בין כותר בלו-ריי UHD ב- SDR מול המקביל שלו ב- HDR) עונות על כל השאלות. מספיק תמונה אחת לדעתי, של זו עם השמש הבוהקת כדי להבין את יכולת הפירוט מבלי לשרוף את כל הפריים ולאבד את כל המידע שיש בצילום לבליל של ממרח לבן בוהק.
בעייתיות בצפייה ב- HDR בחדר מואר: מבחן מעניין של HDTVtest
-
jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
עוד לא עברתי על הכתבה (אעבור עליה מאוחר יותר), אבל בעיקרון זה תלוי ביישום של היצרן.
מאחר ואני עוקב (יותר מדי מקרוב) אחר הויזיו P החדשות, במצב HDR רמת התאורה נקבעת ל-50 מתוך 100. במצב זה המסך בעצם נמצא בשליטה מלאה של ה metadata, אך אם הצופה רוצה לקחת חלק מהשליטה חזרה, הוא עדיין יכול להעלות או להוריד את התאורה ושאר הפרמטרים לפי מה שהוא מוצא לנכון.
אנשים אמרו ששינוי התאורה השפיע בעיקר על החלק ה"אמצעי" מבחינת בהירות התמונה. השחורים\כהים נשארו שחורים\כהים והבהירים נשארו בהירים, ורק מה שבאמצע השתנה. כך שבעצם לא היה שיפור לטובה מבחינת דיוק התמונה.
בכל אופן, אני גם חושב שמאחר ו-HDR עובר מאסטרינג בתנאים מסויימים, ומותאם לתנאי צפיה מסויימים מה שהם מצאו לא כל כך מפתיע.
מאחר ואני עוקב (יותר מדי מקרוב) אחר הויזיו P החדשות, במצב HDR רמת התאורה נקבעת ל-50 מתוך 100. במצב זה המסך בעצם נמצא בשליטה מלאה של ה metadata, אך אם הצופה רוצה לקחת חלק מהשליטה חזרה, הוא עדיין יכול להעלות או להוריד את התאורה ושאר הפרמטרים לפי מה שהוא מוצא לנכון.
אנשים אמרו ששינוי התאורה השפיע בעיקר על החלק ה"אמצעי" מבחינת בהירות התמונה. השחורים\כהים נשארו שחורים\כהים והבהירים נשארו בהירים, ורק מה שבאמצע השתנה. כך שבעצם לא היה שיפור לטובה מבחינת דיוק התמונה.
בכל אופן, אני גם חושב שמאחר ו-HDR עובר מאסטרינג בתנאים מסויימים, ומותאם לתנאי צפיה מסויימים מה שהם מצאו לא כל כך מפתיע.
-
jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
כן, מסכים איתך לגמרי. זה בהחלט תלוי יישום היצרן עצמו.
פשוט מצאתי את ההשוואה והמידע (שהוא בכל זאת מעניין לדעתי) ושיתפתי..
וכפי שרשמתי וכפי שהסכמת עם דעתי - זה לא אמור להפריע בצפייה בתכנים בתנאים הראויים להם בכל מקרה.
פשוט מצאתי את ההשוואה והמידע (שהוא בכל זאת מעניין לדעתי) ושיתפתי..
וכפי שרשמתי וכפי שהסכמת עם דעתי - זה לא אמור להפריע בצפייה בתכנים בתנאים הראויים להם בכל מקרה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".