מפסק פחת קפץ פעמיים תוך שבוע
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3099
- שם מלא: דני קלמר
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 41 פעמים
ללא סיבה הנראית לעין. כלום לא פעל חוץ ממה שתמיד פועל (מקרר מחשבים טלוזיות וכדומה)
לא היתה בעייה להרים את המפסק מיידית והכל חזר לפעול כרגיל.
אני מניח שזה לא פשוט לברר מה הקפיץ את הפחת ואולי המפסק עצמו לא תקין ?
האם זה יכול להיות קשור לעבודות חשמל שהשכן הצמוד אלי מבצע כעת בביתו ?
לא היתה בעייה להרים את המפסק מיידית והכל חזר לפעול כרגיל.
אני מניח שזה לא פשוט לברר מה הקפיץ את הפחת ואולי המפסק עצמו לא תקין ?
האם זה יכול להיות קשור לעבודות חשמל שהשכן הצמוד אלי מבצע כעת בביתו ?
לבית מודרני אין סוף למכשירים. מניסיון לרוב מדובר (בסדר יורד):
דוד עם טיימר, מקרר ישן, תמי4 וברים למינהם, תנורים (מצתים וגופי חימום), תאורה פלואורסנטית ישנה עם משנקים מגנטיים ישנים, כבלי מאריך, כבלי מאריך שהולכים החוצה, תאורה חיצונית (לחות), קופסאות חיבורים שהבידוד של החוטים התקלף עם השנים ונוגע מדי פעם, חוטים של גופי תאורה שהגוף המתכתי חתך את הבידוד של הגיד אפס, מגיני ברקים סיניים, נתקלתי אפילו בטוסטר אובן שהשמן מהבישולים טפטף והתקשה על החוטים בכניסה למהדק.
מאוד נדיר שפחתים לא תקינים, אלא אם הם סינים למהדרין, כמו rogy, chnt ועוד חברות ללא שם. מצד שני, אם הוא קופץ, הוא עושה את עבודתו.
יכול לקרות שהפחת קופץ מזעזועים מכניים, ז"א אם חוצבים בקיר המשותף עם הלוח שלך.
עקרונית אפשר לוודא את מקור התקלה עם loop tester, אבל זה לחשמלאים בלבד.
דוד עם טיימר, מקרר ישן, תמי4 וברים למינהם, תנורים (מצתים וגופי חימום), תאורה פלואורסנטית ישנה עם משנקים מגנטיים ישנים, כבלי מאריך, כבלי מאריך שהולכים החוצה, תאורה חיצונית (לחות), קופסאות חיבורים שהבידוד של החוטים התקלף עם השנים ונוגע מדי פעם, חוטים של גופי תאורה שהגוף המתכתי חתך את הבידוד של הגיד אפס, מגיני ברקים סיניים, נתקלתי אפילו בטוסטר אובן שהשמן מהבישולים טפטף והתקשה על החוטים בכניסה למהדק.
מאוד נדיר שפחתים לא תקינים, אלא אם הם סינים למהדרין, כמו rogy, chnt ועוד חברות ללא שם. מצד שני, אם הוא קופץ, הוא עושה את עבודתו.
יכול לקרות שהפחת קופץ מזעזועים מכניים, ז"א אם חוצבים בקיר המשותף עם הלוח שלך.
עקרונית אפשר לוודא את מקור התקלה עם loop tester, אבל זה לחשמלאים בלבד.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

תודה על התשובה המלומדת. מה שמקשה על איתור הבעייה שהיא מתרחשת פעם בכמה ימים ואינה מתמשכת, כלומר ניתן מיד להרים את הפחת.
יש לי בבית מספר מגיני ברקים מהסוג הזה: Hyundai HY-EMP601S-IL. יש לי גם אחד עם השהייה על המקרר ועוד אחד על המדיח כלים שבעבר היו איתו בעיות אבל מסוג אחר (הוא היה מנתק זרם רק למדיח אבל לא הקפיץ פחת)
אני לא זוכר איזה תוצרת מפסק הפחת אבל אברר את זה. האם יש דרך לבדוק שהוא תקין חוץ מללחוץ על הכפתור של הבדיקה ?
יש לי בבית מספר מגיני ברקים מהסוג הזה: Hyundai HY-EMP601S-IL. יש לי גם אחד עם השהייה על המקרר ועוד אחד על המדיח כלים שבעבר היו איתו בעיות אבל מסוג אחר (הוא היה מנתק זרם רק למדיח אבל לא הקפיץ פחת)
אני לא זוכר איזה תוצרת מפסק הפחת אבל אברר את זה. האם יש דרך לבדוק שהוא תקין חוץ מללחוץ על הכפתור של הבדיקה ?
הי,
לדעתי חשוב לציין שחשמל אינו מושא לנסיונות ושהיות.
יתכן מאד שיש לך זליגה.
אם הפחת קופץ לך בתדירות גבוהה, שווה להזמין קבלן חשמל מומחה להארקות (לא סתם חשמלאי) ללא דיחוי שיתן לך תשובה חד משמעית.
בהצלחה!
לדעתי חשוב לציין שחשמל אינו מושא לנסיונות ושהיות.
יתכן מאד שיש לך זליגה.
אם הפחת קופץ לך בתדירות גבוהה, שווה להזמין קבלן חשמל מומחה להארקות (לא סתם חשמלאי) ללא דיחוי שיתן לך תשובה חד משמעית.
בהצלחה!
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
זליגה לא חייבת להיות קבועה. לדוגמא מקרר שיזלוג רק בעת הפשרה.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
@kalda01
·
היי
מגע רופף של חוט האפס (צבע כחול בדרך כלל)יכול לנגוע בגוף המכשיר בעת תיתול המכשיר אז מקפיץ את הפחת
יש לבדוק את הפחת כאשר מקצרים בן חוט האפס וחוט הארקה אם הפחת קופץ סימן שהוא תקין כלומר חור השמאלי בשקע והחור התחתון
בהצלחה
·
היי
מגע רופף של חוט האפס (צבע כחול בדרך כלל)יכול לנגוע בגוף המכשיר בעת תיתול המכשיר אז מקפיץ את הפחת
יש לבדוק את הפחת כאשר מקצרים בן חוט האפס וחוט הארקה אם הפחת קופץ סימן שהוא תקין כלומר חור השמאלי בשקע והחור התחתון
בהצלחה
בהחלט ייתכן והמפסק לא תקין.
- yoavidor
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 558
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
·eli70elh כתב:@kalda01
·
בהצלחה...
אתה יודע מה יקרה אם חיברו את הפאזה והאפס הפוך בשקע הזה והוא יפעל לפי הצעתך ?
יואב
·yoavidor כתב:·......
אתה יודע מה יקרה אם חיברו את הפאזה והאפס הפוך בשקע הזה והוא יפעל לפי הצעתך ?
יואב...
בדיוק בשביל זה לא נותנים רעיונות כאלה באינטרנט....אלא פונים לבעל מקצוע.
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

הזמנתי חשמלאי מוסמך שבא עם המכשיר שהוזכר פה.
התחיל לבדוק את חיבורי האפס בלוח אחד אחד עד שהגיע לכזה שהמדידה הראתה מספר גבולי 0.40.
זיהינו את האזור בבית שהמפסק הזה שולט עליו, והתחלנו להוציא מכשירים מהשקעים.
המכשיר שגרם למדידה הבעייתית היה המנוע של שער החנייה. ברגע שהוצאנו אותו מהשקע המדידה במכשיר הראתה תוצאה טובה.
שמחתי ושילמתי לו 200 שקלים והשארתי את המנוע מנותק. זה היה ביום שלישי בצהריים.
אלא מה ? היום שוב קפץ הפחת לפני הצהריים. אז מה הואילו חכמים ?
אולי היינו אמורים לבדוק את כל חיבורי האפס ולא לעצור ברגע שאחד היה לא תקין?
כנראה שיש אחד נוסף.
האם תמי4 יכול לגרום לבעייה כזאת? או דוד שמש (למרות שיש לו טיימר עם מפסק כפול אבל אולי המפסק לא מנתק את האפס?)
התחיל לבדוק את חיבורי האפס בלוח אחד אחד עד שהגיע לכזה שהמדידה הראתה מספר גבולי 0.40.
זיהינו את האזור בבית שהמפסק הזה שולט עליו, והתחלנו להוציא מכשירים מהשקעים.
המכשיר שגרם למדידה הבעייתית היה המנוע של שער החנייה. ברגע שהוצאנו אותו מהשקע המדידה במכשיר הראתה תוצאה טובה.
שמחתי ושילמתי לו 200 שקלים והשארתי את המנוע מנותק. זה היה ביום שלישי בצהריים.
אלא מה ? היום שוב קפץ הפחת לפני הצהריים. אז מה הואילו חכמים ?
אולי היינו אמורים לבדוק את כל חיבורי האפס ולא לעצור ברגע שאחד היה לא תקין?
כנראה שיש אחד נוסף.
האם תמי4 יכול לגרום לבעייה כזאת? או דוד שמש (למרות שיש לו טיימר עם מפסק כפול אבל אולי המפסק לא מנתק את האפס?)