עידן הקפה הקלוי הסתיים!
קיבלתי קולה להתנסות בקליה ביתית (לטווח ארוך).
שם הקולה הוא i-roast2 והוא קולה אוויר שמאפשר קליה עד 150 גרם.
בעבר התנסיתי עם GENE והוא היה נחמד, אבל לא הייתי קונה אותו הביתה. נראה לי יקר והא מקרר את הפולים לאט מדי.
אח"כ התנסיתי עם Freshroast שהוא קולה אוייר כמו ה i-roast2'. הוא היה קטן ומדליק אבל הפיק כמות קטנה יחסית.
ה i-roast2 פוגע בול!
בנסיון הראשון נכנסתי קצת יותר מדי לפיצוץ שני, אבל הנגלה השניה הלכה הרבה יותר טוב.
אני מציע לכל מי שחשב על זה בעבר וויתר, או שחושב על זה עכשיו אבל חושש להשקיע כסף רב:
זה צעד שחייבים לעשות. תוצאות מעולות ב 10 דקות.
אין בעיה של קפה שמתיישן, אין בעיה של שינויי טחינה, אפשר לשנות קפה כל יומיים, הקפה לק"ג עולה חצי, ומעבר לכל זה - זה פשוט תענוג צרוף!!!!
ממליץ ממליץ ממליץ
שם הקולה הוא i-roast2 והוא קולה אוויר שמאפשר קליה עד 150 גרם.
בעבר התנסיתי עם GENE והוא היה נחמד, אבל לא הייתי קונה אותו הביתה. נראה לי יקר והא מקרר את הפולים לאט מדי.
אח"כ התנסיתי עם Freshroast שהוא קולה אוייר כמו ה i-roast2'. הוא היה קטן ומדליק אבל הפיק כמות קטנה יחסית.
ה i-roast2 פוגע בול!
בנסיון הראשון נכנסתי קצת יותר מדי לפיצוץ שני, אבל הנגלה השניה הלכה הרבה יותר טוב.
אני מציע לכל מי שחשב על זה בעבר וויתר, או שחושב על זה עכשיו אבל חושש להשקיע כסף רב:
זה צעד שחייבים לעשות. תוצאות מעולות ב 10 דקות.
אין בעיה של קפה שמתיישן, אין בעיה של שינויי טחינה, אפשר לשנות קפה כל יומיים, הקפה לק"ג עולה חצי, ומעבר לכל זה - זה פשוט תענוג צרוף!!!!
ממליץ ממליץ ממליץ
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
150 גרם בקליה? זה אומר לקלות כל 4 ימים ...
אבל תכלס אם זה רק 10 דקות עבודה זה לא נורא...
איך זכית לתענוג של לקבל קולה להתנסות?
אבל תכלס אם זה רק 10 דקות עבודה זה לא נורא...
איך זכית לתענוג של לקבל קולה להתנסות?
הי.
לא הבנתי מדוע זה כן וג'ין לא (מלבד עניין המחיר הראשוני של הקולה).
אני משתמש בג'ין ונהנה מהשימוש בו.
[*]לגבי קירור - אני מוציא את הפולים ומקרר על השיש . הם מתקררים תוך שניות . וזה אחלה לי.
[*]הבעאסה מבחינתי בג'ין זה שתוך שבוע וחצי / + הקפה מתחיל להתיישן ובשיטות אחרות של קלייה טווח השימוש בקפה גדול יותר.
אשמח ללמוד יותר....
לא הבנתי מדוע זה כן וג'ין לא (מלבד עניין המחיר הראשוני של הקולה).
אני משתמש בג'ין ונהנה מהשימוש בו.
[*]לגבי קירור - אני מוציא את הפולים ומקרר על השיש . הם מתקררים תוך שניות . וזה אחלה לי.
[*]הבעאסה מבחינתי בג'ין זה שתוך שבוע וחצי / + הקפה מתחיל להתיישן ובשיטות אחרות של קלייה טווח השימוש בקפה גדול יותר.
אשמח ללמוד יותר....
@omridabbah
·
אפשר גם לקלות כמה נגלות ולהיות מסודרים
התהליך קליל ומהנה, הריח מצויין, כך שאין שום סיבה להרתע מזה.
תחשוב שביום יום, אם נתקעת בלי קפה זה ממש יכול לבאס, כך שכל הזמן אתה מתכנן.
מתי לקנות, איך לצרוך, איך לאחסן.. הרבה בזבוז זמן, ויותר חשוב - פחת של קפה.
בקליה ביתית (ובטח שעם קולה אויר) לקפה יש תפוגה מהירה יחסית, אבל בגלל הצריכה המהירה, אין כמעט משחקים של טחינה ובזבוזי שוטים לא טובים. הקפה תמיד טרי, ויגמר מהר מאוד, כך שאפילו להתיישן אין לו זמן.
ואם קרה והקפה כבר לא מי יודע מה, תזרוק למקינטה ויצא טובב.
·
אפשר גם לקלות כמה נגלות ולהיות מסודרים
התהליך קליל ומהנה, הריח מצויין, כך שאין שום סיבה להרתע מזה.
תחשוב שביום יום, אם נתקעת בלי קפה זה ממש יכול לבאס, כך שכל הזמן אתה מתכנן.
מתי לקנות, איך לצרוך, איך לאחסן.. הרבה בזבוז זמן, ויותר חשוב - פחת של קפה.
בקליה ביתית (ובטח שעם קולה אויר) לקפה יש תפוגה מהירה יחסית, אבל בגלל הצריכה המהירה, אין כמעט משחקים של טחינה ובזבוזי שוטים לא טובים. הקפה תמיד טרי, ויגמר מהר מאוד, כך שאפילו להתיישן אין לו זמן.
ואם קרה והקפה כבר לא מי יודע מה, תזרוק למקינטה ויצא טובב.
@אהה-רון
·
הגי'ן מכשיר מצויין והקליה יוצאת אחידה ויפה.
אבל, הסיבות שלא הייתי קונה כזה לעצמי הם:
א' - מחיר. ביד שניה אולי אפשר למצוא במחיר טוב..
ב' - נושא הקירור. אם אם מבצעים 'עצירת חירום' ושופכים על משטח קר אז אחלה. אבל תא הקליה רותח, וצריך כפפות, ממש לא נח.
אם משתמשים בקירור המובנה, צריך לדעת לעצור כמה שניות קודם, כי הקירור לא מספיק לעצור את הקליה. אם תפסיק בתחילת פיצוץ שני, הוא יתקדם יפה פנימה בלי שתרצה.. אז כן, אפשר להתרגל, אבל שוב, לא נח..
ג' - יש משהו ממש פשוט ויפה בקולי האוויר. מעין מכונת פופקורן, עם תא איסוף למוץ מלמעלה. לוחצים על קירור, והוונטה מקררת את כל הסיפור לטמפ' חדר תוך 4 דקות. ממש נח. יש שליטה ממש טובה ברמת הקליה.
מה שנחמד, זה שבקולה הזה אפשר לקבוע גם פרופילים למהלך הקליה. עדיין לא הספקתי לבוק את זה, אבל זה nice to have.
אני ממש מרגיש שעולם חדש נפתח!
·
ב' - נושא הקירור. אם אם מבצעים 'עצירת חירום' ושופכים על משטח קר אז אחלה. אבל תא הקליה רותח, וצריך כפפות, ממש לא נח.
אם משתמשים בקירור המובנה, צריך לדעת לעצור כמה שניות קודם, כי הקירור לא מספיק לעצור את הקליה. אם תפסיק בתחילת פיצוץ שני, הוא יתקדם יפה פנימה בלי שתרצה.. אז כן, אפשר להתרגל, אבל שוב, לא נח..
ג' - יש משהו ממש פשוט ויפה בקולי האוויר. מעין מכונת פופקורן, עם תא איסוף למוץ מלמעלה. לוחצים על קירור, והוונטה מקררת את כל הסיפור לטמפ' חדר תוך 4 דקות. ממש נח. יש שליטה ממש טובה ברמת הקליה.
מה שנחמד, זה שבקולה הזה אפשר לקבוע גם פרופילים למהלך הקליה. עדיין לא הספקתי לבוק את זה, אבל זה nice to have.
אני ממש מרגיש שעולם חדש נפתח!
·ozeltzex כתב:@אהה-רון
·
אני ממש מרגיש שעולם חדש נפתח!...
א. מסכים לגבי המחיר. אבל לי באופן אישי יש ג'ין, ואני באופן אישי לא מסתכל על המחיר ולא מחפש 'להחזיר את ההשקעה' על הקולה. אני פשוט נהנה לקלות קפה בעצמי.
ב. לגבי הקירור. מסכים עם מה שאמרת. אבל כמו שציינת, אני אכן מבצע עצירת חירום ומקרר על משטח קר (סיר קר מתכתי רחב ושטוח), וכמובן משתמש בכפפות חסינות חום לכל נושא תפעול וניוד תוף הקלייה. וגם הנוחות של 250-300 גר' לכל באץ' קלייה.
ג. קולה אוויר זה 'נחמד', אבל בסופו של דבר, מי שבאמת מתעמק בקלייה ומעוניין 'להתמקצע' עד כמה שניתן בקליית קפה, עדיף שיעבור לקלייה בתוף המחומם חשמלית ו/או בגז. כמובן שזה הכיוון שלי, אבל גם לי יש 'גבול' מבחינה השקעה כספית, לפחות כרגע. אחרת, כבר מזמן הייתי קונה קולה SAMPLE של רם איבגי.
אבל...אם אתה מרוצה מהתוצאות...מי אני שאתווכח!
שמח שאתה מרוצה! עלה והצלח!!!
ה - i-roast2 מכשיר כניסה מצוין שהשתמשתי בו תקופה
בסופו של דבר הפריעה לי העובדה שאין בו באמת פרופילי קליה, רק מחליטים מתי עוצרים, וכן ההתיישנות המהירה יחסית של הקפה. אבל זה קרה די הרבה זמן אחרי תחילת השימוש. עברתי ל- Behmor 1600 מכשיר מעולה ונוח, איכות הקפה השתפרה משמעותית, קולה עד 300 גרם והקפה מחזיק יותר מחודש.
תהנה מהמכשיר
בסופו של דבר הפריעה לי העובדה שאין בו באמת פרופילי קליה, רק מחליטים מתי עוצרים, וכן ההתיישנות המהירה יחסית של הקפה. אבל זה קרה די הרבה זמן אחרי תחילת השימוש. עברתי ל- Behmor 1600 מכשיר מעולה ונוח, איכות הקפה השתפרה משמעותית, קולה עד 300 גרם והקפה מחזיק יותר מחודש.
תהנה מהמכשיר
what's next?
סתם לשתף (לא יודע אם מעניין מישהו
אבל גם למטרת בלוג זה בסדר),
התנסיתי כבר מספר פעמים בברזיל בורבון מבית הקליה ביגור.
הקפה היה מדהים, עם טעם מתקתק ומרקם סמיך. ממש ממלא את הפה.
הבעיה היתה שבפעם הראשונה שקניתי אותו הוא היה מדהים, ובפעמים האחרות הם הרסו אותו והשאירו אותו חמוץ מאוד לטעמי.
עכשיו בנסיונות עם ה i-roast סוף סוף קיבלתי תוצאה מעולה.
בהתחלה קיבלתי קפה מאוד לא מאוזן. או שיצא חמוץ, או שקיבל קצת טעם שרוף. היה ממש קשה לקלוע בול באמצע.
אחרי שיניתי את הפרופיל הסטנדרטי, כך שעליית הטמפ' מתונה יותר, והארכתי את זמן הקליה, יצא שאני מפסיק את הקליה בערך 20 שניות לתוך פיצוץ שני (כשהוא עוד לא 'רץ') והקפה יוצא מתוק, מאוזן בול כמו שאני אוהב. זן מדהים...
התכנית החדשה: 150~ מעלות ל-3 דקות, 210~ מעלות ל-3 דקות, ומשם עולים לפיצוץ שני לעוד 3 דקות, עד הקירור.
סה"כ 9 דקות קליה ל 150 גרם.
התנסיתי כבר מספר פעמים בברזיל בורבון מבית הקליה ביגור.
הקפה היה מדהים, עם טעם מתקתק ומרקם סמיך. ממש ממלא את הפה.
הבעיה היתה שבפעם הראשונה שקניתי אותו הוא היה מדהים, ובפעמים האחרות הם הרסו אותו והשאירו אותו חמוץ מאוד לטעמי.
עכשיו בנסיונות עם ה i-roast סוף סוף קיבלתי תוצאה מעולה.
בהתחלה קיבלתי קפה מאוד לא מאוזן. או שיצא חמוץ, או שקיבל קצת טעם שרוף. היה ממש קשה לקלוע בול באמצע.
אחרי שיניתי את הפרופיל הסטנדרטי, כך שעליית הטמפ' מתונה יותר, והארכתי את זמן הקליה, יצא שאני מפסיק את הקליה בערך 20 שניות לתוך פיצוץ שני (כשהוא עוד לא 'רץ') והקפה יוצא מתוק, מאוזן בול כמו שאני אוהב. זן מדהים...
התכנית החדשה: 150~ מעלות ל-3 דקות, 210~ מעלות ל-3 דקות, ומשם עולים לפיצוץ שני לעוד 3 דקות, עד הקירור.
סה"כ 9 דקות קליה ל 150 גרם.
תראה, זה מתחלק ל 2.
אסף הוא איש מקצוע אמיתי
הוא מביא זנים מצוײנים ואחסון השקים אסטטי. מבחינתי זה אומר הרבה.
לגבי הקליה אני פחות מרוצה. עכשיו התחלתי לקלות לבד, אבל שאתה הולך לקנות קפה קלוי אתה מצפה לאותה תוצאה מפעם לפעם, ולצערי, כבר יצא לי להחזיר לשם קפה עם קליה לא טובה כבר מספר פעמים.
לטובתו אציין שמעולם לא עשו לי בעיה, והחליפו את הקפה.
אסף הוא איש מקצוע אמיתי
הוא מביא זנים מצוײנים ואחסון השקים אסטטי. מבחינתי זה אומר הרבה.
לגבי הקליה אני פחות מרוצה. עכשיו התחלתי לקלות לבד, אבל שאתה הולך לקנות קפה קלוי אתה מצפה לאותה תוצאה מפעם לפעם, ולצערי, כבר יצא לי להחזיר לשם קפה עם קליה לא טובה כבר מספר פעמים.
לטובתו אציין שמעולם לא עשו לי בעיה, והחליפו את הקפה.