התייעצות בין מחשבי HTPC + גיימינג מומלצים

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום ,
אחרי התלבטות רצינית לקחת NUC , הודעה אחת מהפורום של אינטל הורידה אותי לגמרי מהכיוון .

דרישות שלי מ-HTPC :[/u]
ראשית שהמחשב HTPC ידע לנגן סרט בלוריי תלת מימד מלא ISO דרך POWERDVD וינוגן כמו שצריך בטלוויזיה 4K וגם שהיה ניתן להזרים את בלוריי דרך NAS ולא דרך המחשב עצמו . על הדרך אשמח שהמחשב היה לגיימינג כמו CRYSIS 3/2 וגם BATTLEFIELD 3 ועוד משחקים כמו GTA V וכו ... רוב המשחקים שציינתי תומכי תלת מימד ככה שעדיף שירוצו ב FULL HD ככה שתלת מימד היה איכותי ...

לגבי NUC - יש בפורום של אינטל הודעה שכל הגירסאות של NUC דור 5-6 יש בעיה בניגון סרטי 3D שהם מופיעים עם WATERMARK ויש עוד איזשהי בעיה והמליצו שמה על ZOTAC . לכן חפרתי קצת בנושא , ומצאתי 2 דגמים פוטנציאלים , אשמח אם תוכל להגיב ולתת את דעתכם עליהם וגם אם הם עונים על הדרישות המרכזיות שלי ....

דגם ראשון :[/b] Zotac ZBOX-SN970-P
יתרונות :[/b] מעבד SKYLAKE I5 6400T עם GTX 960 משודרג וכמובן ניתן להרחיב RAM וSSD .
הוא מגיע עם עיצוב של STEAM OS וגם עם המערכת הפעלה .
שאלות :[/b] מגיע עם המכשיר STEAM OS עם HDD אני יוכל להוסיף עוד SSD או M.2 ולהתקין WIN10 ואז לבחור בין בעלייה אם אני רוצה לשחק אז OS STEAM ואם אני לצפייה בסרטים אז לבחור WIN10 ? ( כי היתה איזה ביקורת באמזון שצריך איזה דרייבר לבטל של סטים כדי שהיה ניתן לטעון את WIN10 משהו הזוי ?!)
הערות :[/b] את האמת כל OS STEAM וכל שלט המצורף וכל ארד דיסק והזיכרון מיותר לחלוטין הייתי מעדיף גירסה נקייה שאני מוסיף SSD + RAM וסגרנו , העדפה שלי לזה מול הדגם שאני יציג אחרי זה הוא שיש לו SKYLAKE I5 6400T לעומת הדגם הבא שמכיל : I5-5200 דגם משנה שעברה .
קישור: https://www.zotac.com/us/product/mini_p ... chine#spec

דגם שני :[/b] MAGNUS EN970 ZBOX-EN970 ( יש גם את הדגם פלוס שלמיטב הבנתי הוא מכיל תוספת של SSD וראם ולא משהו חומרתי , תקנו אותי אם אני טועה )
יתרונות :[/b] GTX 960 + I5-5200
מגיע בגירסה ריקה וערומה :[/b] https://www.zotac.com/us/product/mini_p ... en970#spec
ובגירסת פלוס : MAGNUS EN970 Plus ZBOX-EN970-P
https://www.zotac.com/us/product/mini_p ... -plus#spec

אתם מוצאים הבדלים בין הרגיל לפלוס חומרתיים ?

- ומה כדי בין שני הדגמים ? אולם הדגם החזק יותר מכיל יותר עוצמה וכוח TDP35W מול החלש יותר TDP 15W אך זה יאוחסן בכוננית סגורה יחסית ( חוץ ממאחורה) ולכן אולי לא כדאי יותר מדי עוצמתי , למרות שמבחינת שיקול זה התעדוף האחרון שלי כי קודם כל אני רוצה שיעשה את העבודה כמו שצריך . בכל מקרה שניהם היו שקטים יחסית בצפייה בסרטי 3D בלוריי מלאים שמוזרמים מהרשת ?

- חשוב לי להדגיש ברגע שאני נמצא עם NVIDIA GEFORCE 960 GTX ואני מוציא ממנו את התלת מימד אני מבטל בעצם את הצורך בכרטיס מסך הפנימי של אינטל והמעבד וככה אני פותר את הבעיות של NUC , נכון ? כי בגלל זה אני רוצה NVIDIA ולגמור עם הבעיות , גם אפשר להשתמש NVIDIA VISION כדי לצפות במשחקים תלת מימד , השאלה אם אני רוצה רק בסרטי 3D אני חייב לרכוש את התוכנה שלהם ?

אלו שני הדגמים , את האמת אני התחלתי מהמכשירים פשוטים כי בסף הכל אני רוצה לנגן 3D דרך המסך של הטלוויזיה והגעתי ל-NUC וכמעט סגרתי על זה עד שראיתי את ההודעה בפורום של אינטל של NUC-ים , ואז עברתי לפה , אני ממש צריך את העזרה שלכם , אני יודע שאני יכול סתם עוד להיסחב ממכשיר למכשיר וכמובן שהיצע פשוט הולך וגדל כל יום וגם שאני יקנה בטוח היה מכשיר בחוץ באותה עלות שאולי הייתי קונה , זה פשוט לא נגמר !

תודה מראש לעוזרים .
שבוע טוב.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #2 

אני לא מעודכן בכל הנושא של ה-תלת מימד עם 3D Vision, אבל אני חושב שהתוכנה נחוצה רק אתה משתמש במסך מחשב שתומך ספציפית ב-3D Vision עם המשקפיים הנלווים ולא במסכי טלויזיה. וכן, השימוש בכרטיס המסך החיצוני "עוקף" את הכרטיס מסך המובנה שבעיקרון אמור להיות מכובה כשיש כרטיס מסך נפרד.

בנוגע לבחירה של המחשב, מבחינת ביצועים חד משמעית הדגם עם מעבד ה6400T, זה מרובע ליבות "שולחני" לכל דבר רק עם תדרים נמוכים יותר כדי לצרוך פחות חשמל וליצור פחות חום, הדגם עם מעבד ה-5200U הוא מעבד דו ליבתי שנועד למחשבים אולטרא-ניידים והוא יהיה חלש יותר מ-i3 שולחני שעובד בתדרים גבוהים יותר ותומך ב-HT כדי לשפר את הביצועים הרב ליבתיים.
מה שכן, הייתי בהחלט שם דגש בבדיקה אם הדגם הזה לא מתחם יותר מדי כי עם ה-GTX960 ועוד מרובע ליבות אתה מקבל פה יותר מ-100W של חום בתוך מארז דיי קטן.

עוד הערה כי ראיתי שציינת 4K, ה-GTX960 יריץ משחקים על הגדרות גבוהות יחסית ב-1080p (כאשר מ-4K תשכח) אבל תלת מימד חותך בחצי בערך את ביצועים, ככה שאולי במשחקים ישנים שרצים ב-FPS גבוהה מ-120~ תוכל להנות מתמונה חלקה, אבל לא בכותרים חדשים.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

IamEzio כתב:אני לא מעודכן בכל הנושא של ה-תלת מימד עם 3D Vision, אבל אני חושב שהתוכנה נחוצה רק אתה משתמש במסך מחשב שתומך ספציפית ב-3D Vision עם המשקפיים הנלווים ולא במסכי טלויזיה. וכן, השימוש בכרטיס המסך החיצוני "עוקף" את הכרטיס מסך המובנה שבעיקרון אמור להיות מכובה כשיש כרטיס מסך נפרד.

בנוגע לבחירה של המחשב, מבחינת ביצועים חד משמעית הדגם עם מעבד ה6400T, זה מרובע ליבות "שולחני" לכל דבר רק עם תדרים נמוכים יותר כדי לצרוך פחות חשמל וליצור פחות חום, הדגם עם מעבד ה-5200U הוא מעבד דו ליבתי שנועד למחשבים אולטרא-ניידים והוא יהיה חלש יותר מ-i3 שולחני שעובד בתדרים גבוהים יותר ותומך ב-HT כדי לשפר את הביצועים הרב ליבתיים.
מה שכן, הייתי בהחלט שם דגש בבדיקה אם הדגם הזה לא מתחם יותר מדי כי עם ה-GTX960 ועוד מרובע ליבות אתה מקבל פה יותר מ-100W של חום בתוך מארז דיי קטן.

עוד הערה כי ראיתי שציינת 4K, ה-GTX960 יריץ משחקים על הגדרות גבוהות יחסית ב-1080p (כאשר מ-4K תשכח) אבל תלת מימד חותך בחצי בערך את ביצועים, ככה שאולי במשחקים ישנים שרצים ב-FPS גבוהה מ-120~ תוכל להנות מתמונה חלקה, אבל לא בכותרים חדשים.
...
תודה רבה,

1. אין צורך לצפייה בסרטים לתוכנה 3D VISION NVIDIA להיות מותקנת בנוסף POWERDVD?
2.בדף של הערות של NVIDIA רשום שהכרטיס הגרפי משתמש גם CPU או בתכונות שלו בעת הניגון ואמרו שיש בעיה עם המעבדים של אינטל דור 5 ושישי עדיין אני יכול לסמוך שזה עוקף ומשודר רק ע"י הכרטיס גרפי ?
3. בנוגע למכשיר SN970 עם 6400T לא מצאתי ביקורת על ריבוי משימות ועבודה אינטנסיבית איתו כדי לקבל רושם אם הוא מתחמם או לא , אשמח אם תוכל לבדוק ולראות אם העלת בחכתך משהו .
4.יש CRYSIS 3 או 2 וגם BATTLEFIELD 3 שהם ייעודים כ-3D אז הם ירוצו טוב ? זה אומר אם המשחק רץ ברגיל 1080P עם 60FPS אז הוא יוריד בתלת מימד 30FPS או גם הרזולוציה תרד מ -FULL HD ? או לא זה ולא זה ?
5. לגבי GTA V שהם לא יעודים תלת מימד עדיין NVIDIA 3D VISION ימיר אותם וניתן לראות בתלת מימד ?
6. שקלתי ללכת על מחשב רגיל שזו גם אפשרות כמו זה :
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10198

מכיל לוח אם : Z170-P של ASUS , הבעיה שרשום שיש לו מגבלה :
"גרפיקה

Integrated Graphics Processor- Intel® HD Graphics support
Multi-VGA output support : HDMI/DVI-D ports
- Supports HDMI with max. resolution 4096 x 2160 @ 24 Hz / 2560 x 1600 @ 60 Hz
- Supports DVI-D with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
Maximum shared memory of 1024 MB
Supports Intel® InTru™ 3D, Quick Sync Video, Clear Video HD Technology, Insider"

זה מוגבל HDMI ל-4K-24HZ , עכשיו זה רק לגבי כרטיס גרפי פנימי של אינטל ? או זה גם מגביל את הכרטיס גרפי חיצוני של NVIDIA לדוגמא 960GTX שהוא כן תומך 4K60P אך הלוח אם יהווה צוואר בקבוק מבחינתו והוא ירד ל -4K24P?

תודה רבה.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #4 

ממה שאני מבין אתה לא צריך את התוכנה בשביל ניגון סרטים עם תוכנה כגון PowerDVD, אלה אתה צריך אותה בשביל משחקים וכו'.

עכשיו אני אגיד לך את האמת, תלת מימד דיי מת בעולם הסרטים היותר, ובעולם המשחקים בכלל. שום משחק חדש שיוצא היום לא נתמך ולא מומלץ לשימוש, משחקים ישנים אתה תמצא כ-3D Vision Ready לדוג' BF3, כאשר 4 כבר מדורג כ"לא מומלץ. GTA V לדוג' דווקא כן מצויין כנתמך אבל בעצמו דיי ישן כבר, אבל באופן כללי הטרנד ממשיך לרדת, מה שגם אתה לא תקבל רזולוציה מלאה או /קצב פריימים שהמסך מסוגל לספק גם אם המשחק יכול לרוץ ב1080p עם 150FPS, הטכנולוגיה מגבילה אותך ל1080p24 או 720p60 גם על מסכים מודרניים עם HDMI2.0 וכרטיס מסך תומך

https://hardforum.com/threads/nvidia-dr ... 0.1846267/

בנוגע לניגון סרטים, אין שום קשר לליבה הגראפית ושימוש במעבד לחישובים מסוימים תוך כדי השימוש בתלת מימד. כנ"ל ללוח האם, יציאות הוידאו בלוח האם מחוברות לליבה הגראפית המובנת, השימוש בכרטיס מסך נפרד לא קשור למגבלות האלו.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

IamEzio כתב:ממה שאני מבין אתה לא צריך את התוכנה בשביל ניגון סרטים עם תוכנה כגון PowerDVD, אלה אתה צריך אותה בשביל משחקים וכו'.

עכשיו אני אגיד לך את האמת, תלת מימד דיי מת בעולם הסרטים היותר, ובעולם המשחקים בכלל. שום משחק חדש שיוצא היום לא נתמך ולא מומלץ לשימוש, משחקים ישנים אתה תמצא כ-3D Vision Ready לדוג' BF3, כאשר 4 כבר מדורג כ"לא מומלץ. GTA V לדוג' דווקא כן מצויין כנתמך אבל בעצמו דיי ישן כבר, אבל באופן כללי הטרנד ממשיך לרדת, מה שגם אתה לא תקבל רזולוציה מלאה או /קצב פריימים שהמסך מסוגל לספק גם אם המשחק יכול לרוץ ב1080p עם 150FPS, הטכנולוגיה מגבילה אותך ל1080p24 או 720p60 גם על מסכים מודרניים עם HDMI2.0 וכרטיס מסך תומך

https://hardforum.com/threads/nvidia-dr ... 0.1846267/

בנוגע לניגון סרטים, אין שום קשר לליבה הגראפית ושימוש במעבד לחישובים מסוימים תוך כדי השימוש בתלת מימד. כנ"ל ללוח האם, יציאות הוידאו בלוח האם מחוברות לליבה הגראפית המובנת, השימוש בכרטיס מסך נפרד לא קשור למגבלות האלו.
...
·תודה רבה על ההבהרה ,
לגבי GTA V דווקא שמעתי מישהו עם SLI 980GTX הגיע ל-1440P על 60FPS .
נגיד אני משתמש עם 960GTX שמגיע ל -1080P עם 50 FPS אז אני אמור לקבל בדיוק כמו ההגבלה של המסך שזה 1080P 25FPS , השאלה אם זה גם חותך את FULL HD אז בו אכלתי אותה או זה רק את הפריימים ?
והשאלה אם אני צריך רזולוציה לתלת מימד FULL HD 24FPS אז מספיק לי 960GTX ואין צורך להשתגע עם 980GTX שגם ככה לא תומך מלא 4K ..., נכון ?

- לגבי SN970 אומרים בביקורת שהוא שקט אך זה עם STEAM OS לך תדע כמה רעש הוא יעשה עם WINDOWS 10 , דר"כ זה שהוא מגיע עם STEAN OS PRE INSTALL אני יכול לשים SSD ולהתקין גם WIN10 , זה לא מגביל חומרתית רק על הסטים , נכון ?

תודה רבה.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #6 

לא. יש גם דרייברים לווינדוס 10 באתר שלהם ככה שלא נראה שיהיה בעיה כלשהי .

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”