קומביינר ושקע מפוצל ל-YES

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
liorteler פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98

שליחה

שלום,

אצלי בקיבוץ יש תשתית אנלוגית עם ערוצי YES וערוצים פנימיים של הקיבוץ, ולי בבית יש גם YES דיגיטאלי סנדרטי בנוסף.
בעבר היו עושים בקיבוץ התקנות עם קומביינר גם כדי לחסוך עבודה אבל בעיקר כדי לאפשר צפייה בערוצים הפנימיים.
השבוע היה אצלי טכנאי YES להתקנה של נקודה נוספת שאמר שכבר "אסור" להתקין כך ורצה להעביר תשתית חדשה שלא תכלול את הערוצים האנלוגיים. לדבריו ההתקנה עם הקומביינר מייצרת כל מיני בעיות טכניות אז הם נמנעים מזה.

אני לא רוצה לוותר על התשתית האנלוגית ומעוניין לעשות את זה בעצמי.

היכן אני יכול לקנות את הקומביינר עצמו ושקע מתאים ?

תודה מראש.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241

שליחה

אכן, זה נכון וזה כבר לא קיים...

אם יש לך טלויזיה שיש בה היפרבנד אנלוגי, אתה יכול לחבר את הכבל הישן אל המסך, לסרוק את הערוצים ולראות את מה שמשודר באנלוגי.
בנוסך תוכל לחבר את הממיר החדש למסך באמצעות HDMI או חיבור אחר (RCA למשל) ולראות את הממיר בכניסה נוספת של המסך.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

liorteler פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

או שלא הבנתי, או שלא הובנתי.

כרגע יש לי רק תשתית דיגיטאלית של YES שמגיעה מהצלחת. אני רוצה "להלביש" עליה גם את השידור האנלוגי.
ה"מרכזייה" התשתית האנלוגית ושל התשתית של YES באותו מקום, אני רק צריך את אביזרי הקצה.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

אז יש לך שני כבלים שנמצאים בבית או רק אחד?

אם שניים, אחד בטח מחובר לממיר והשני לא מחובר - תחבר את השני לכניסת RF במסך שלך...

אם רק אחד, אז סביר להניח שYES השתמשו בקו שנכנס אליך הביתה בכדי לנתב לצלחת ובדרך ניתקו את הכבל הזנה של השידור אנלוגי... מה שצריך לעשות זה להעביר כבל נוסך מאותו חיבור אל כניסת הRF במסך שלך...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

liorteler פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

דווקא היה נדמה לי שהייתי די ברור...

YES "סללו" קו דיגיטאלי בלבד לנקודה החדשה. אני רוצה להפוך את הקו הזה לכזה שיש עליו גם את השידור האנלוגי. על אותו כבל.
בשביל זה אני צריך קומביינר בהתחלה ושקע מתאים בסוף. כזה שיש בו גם RF וגם חיבור רגיל של YES, ושניהם יוצאים מאותו כבל.
יש לי שתי נקודות כאלה בבית שעל אוו כבל יש את שניהם, והם לא הסכימו להתקין לי עוד אחת. אז אני רוצה לקנות אצ ציוד הקצה בעצמי ולהרכיב לבד.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

אז רשמתי לך שהמוצר היה בעבר מתאים לממירים הישנים (מאוד) והיום זה לא מתאים ולכן הקו שנכנס הביתה מהצלחת חייב ממיר שיודע לתרגם את המידה המוצפן...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

liorteler פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

מה הקשר לממירים חדשים או ישנים ? או לתרגום מידע מוצפן ? יש לי בסלון ממיר YES MAX TOTAL HD שעובד בדיוק עם סידור כזה. אין קשר לממירים.

על הקו יש גם תשתית אנלוגית וגם תשתית דיגיטאלית. בשקע יש יציאה אל הממיר הדיגיטאלי שהולכת אל הממיר של YES שאח"כ מחובר ב-HDMI לטלוויזיה ויש בשקע גם יציאה אנלוגית שהולכת ישירות אל כניסת ה-RF בטלוויזיה.

אני חושב שאתה לא מבין על מה אני מדבר.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453

שליחה

מאוד פשוט.
ביציאה משקע תחבר מפצל

הקומבינר מותקן בכניסה למבנה.

המפצל פשוט מחליף את השקע עם 3 היציאות
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4316

שליחה

לא ברור מה המגיבים הסתבכו כאן. פותח השרשור הסביר בצורה מדויקת ויודע בידיוק את מה שהוא צריך ורק שואל איפה ניתן לרכוש את המוצרים.
לדוגמה מספר חנויות שמפרסמות את המוצר המדובר.
קומבינר לתחומי תדרים של לוויין \ כבלים :

https://www.tal-hetz.co.il/shop/he/%D7% ... D7%9F.html

http://www.satsigma.co.il/%D7%A7%D7%95% ... 7%A8-SATTV

http://shop.harim.co.il/product_info.ph ... ts_id=6818

שקע משולב לוויין \ כבלים :

https://www.tal-hetz.co.il/shop/he/שקעי ... פלסטי.html
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4852

שליחה

מוזר לי שטכנאי yes לא הסכים להתקין, שבוע שעבר הותקן ממיר yes עם קומביינר אצלנו בקיבוץ

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

כל עוד הממירים מחוברים ישירות בכבל רשת,אין בעיה.
ברגע שמחוברים עם hpna זה לא ניתן טכנית,היות וזה נופל על אותם תדרים התדר של הקיבוץ והויאודי תדרים סמוכים,

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4852

שליחה

הבנתי, מעניין.
הממיר המדובר לא מחובר לרשת בכלל.
אולי אצל פותח השרשור נעשה שימוש ב HPNA.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

זורו44 כתב:כל עוד הממירים מחוברים ישירות בכבל רשת,אין בעיה.
ברגע שמחוברים עם hpna זה לא ניתן טכנית,היות וזה נופל על אותם תדרים התדר של הקיבוץ והויאודי תדרים סמוכים,
...
·
גם שהמקלטים של YES מחוברים לרשת נתונים דרך מתאמי HPNA על גבי COAX , עדיין לא יכולה להיות שום בעייה או הפרעות הדדיות, ומהסיבה מאוד פשוטה: תקשורת HPNA דרך כבל COAX פועלת בתדרים בתחום של בין 12 ל 44 MHZ ובתחום הזה או בתדרים סמוכים לו, ברשת כבלים פרטית של הקיבוץ לא יכול להיות משודר שום אות וידאו או כל אות אחר. לעומת זה ברשת כבלים, של הוט למשל, התחום הזה משמש לערוץ חזור, ולא ניתן לשלב בין רשת כבלים של הוט וציוד HPNA על גבי COAX .
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אחדד :
רשת האינטרננט שעוברת דרך הקואקס תזלוג לרשת של הקיבוץ, ולכן מתקינים חוסם תדרים בכניסה.
חוץ מיזה שקע טלויזיה 3 יציאות{לווין/רדיו/כבלים} לא מעביר את הויאןדי של יס.
לכן טכנית לא ניתן להתקין במערכת עם hpna

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

וגם הפעם המציאות היא שונה לגמרי. את "חוסם תדרים" , שהשם האמיתי שלו הוא מסנן HPNA , חייבים לתקין לא רק בהתקנה שמשלבת את תשתית כבלים של הקיבוץ, אלה בכל התקנה של YES , שבה נעשה שימוש ב HPNA בדירה של הלקוח ושהתשתית של YES משתפת מספר דירות לאנטנה קולטת אחת, למשל בבית קומות. וכמובן שהמסנן HPNA לא יפריע לכניסה של השידורים הפרטיים של הקיבוץ, כי מדובר כמו שכבר כתבתי מקודם בתחום תדרים שונה לגמרי.
גם שקע אנטנה תיקני שקיימים בו שלושה חיבורים, כל אחד לתחום תדרים אחר (כמו בצילום שצירפתי מקודם), לא יכול כן להעביר או לא להעביר את VOD של YES, כי VOD מגיעה כתקשורת IP , ביחד עם החיבוריות לאינטרנט ומצריך תשתית כל שהיא להספקה שלו, ואם במקרה שלנו מדובר על שימוש בטכנולוגיית HPNA על גבי הכבל שמשותף עם שידורי טלוויזייה מלוויין ומרשת הפרטית של הקיבוץ, אז לא קיימת שום בעיה, והשקע הזה, כן מאפשר התקנה ושימוש ב HPNA , בין היתר גם לצורך של שימוש ב VOD של YES , על אותה התשתית בידיוק ואפילו בצורה שמפשטת את ההתקנה ותחזוקה, כי לא נדרשת התקנה של Diplexer נוסף ליד כל מקלט, אלה שה Diplexer כבר מובנה בתוך השקע, והחיבור של מתאם HPNA מתבצע לנקודה בשקע שמסומנת כ R ומשותפת עם שימושי אנטנה FM .

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”