ארגון רמקולים סוראונד ואטמוס בסלון
שלום,
אני זקוק להמלצה איך יותר טוב(נכון) לארגן מערכת רמקולים סוראונד ואטמוס בסלון.
מצרף תמונה אם ארגון נוכחי (למעט אטמוס- עדיין לא הותקנו).
גובה של רמקולים סוראונד מאחור ובצדדים טיפה שונה, האם כדאי לשנות? איזה גובה יותר נכון?
אטמוסים יהיו מתחת לתקרה, בינתיים 2, כלומר אני צריך לבחור משלושת אפשרויות שציירתי( רמקולים לא שקועי תקרה, כלומר ניתן לכוון).
לא יכול להזיר רחוק מהקיר כדי שיהיו מעל מקום ישיבה ( לא יקבל אישור )
שוני בגובה רמקולים בצדדים נובעת מכך שאחת מהם עומד על המדף - אך אני יכול לשנות גובה אם נדרש
אני זקוק להמלצה איך יותר טוב(נכון) לארגן מערכת רמקולים סוראונד ואטמוס בסלון.
מצרף תמונה אם ארגון נוכחי (למעט אטמוס- עדיין לא הותקנו).
גובה של רמקולים סוראונד מאחור ובצדדים טיפה שונה, האם כדאי לשנות? איזה גובה יותר נכון?
אטמוסים יהיו מתחת לתקרה, בינתיים 2, כלומר אני צריך לבחור משלושת אפשרויות שציירתי( רמקולים לא שקועי תקרה, כלומר ניתן לכוון).
לא יכול להזיר רחוק מהקיר כדי שיהיו מעל מקום ישיבה ( לא יקבל אישור )
שוני בגובה רמקולים בצדדים נובעת מכך שאחת מהם עומד על המדף - אך אני יכול לשנות גובה אם נדרש
Heavy Metal Is The Law
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·genvirt כתב:חשבתי שהסברתי את עצמי טוב....
1. איזה מיקום (A B C) עדיך לאטמוס?
2. גובה של סוראונד אחורי וצדדי - האם 1.20 או 1.10 עדיף, האם אפשרי בגובה טיפה שונה (כמו עכשיו)?...
אטמוס מקומם על התקרה.
באתר של דולבי יש הסבר מדוייק איפה למקם בהתחשב במצבים שונים . כנס לאתר שלהם ותבדוק.
@istarmini
·
לא בהכרח. אם מדובר ברסיבר של ימהה, הם דווקא ממליצים ברמיזה שלא להתקין על התקרה ומבטיחים שה DSP שלהם מסוגל למקם צלילים שמגיעים וירטואלית מהתקרה עי ארבעת רמקולי האפקט שממוקמים בארבעת הפינות למעלה.
אז מן מדובר בימהה, ההיתי ממקפ את האטמוס (אפקט אחורי ואפקט קדמי) בפינות למעלה,כפי שמומלץ ברסיבר כמו RX-A2050 לדוגמה
·
לא בהכרח. אם מדובר ברסיבר של ימהה, הם דווקא ממליצים ברמיזה שלא להתקין על התקרה ומבטיחים שה DSP שלהם מסוגל למקם צלילים שמגיעים וירטואלית מהתקרה עי ארבעת רמקולי האפקט שממוקמים בארבעת הפינות למעלה.
אז מן מדובר בימהה, ההיתי ממקפ את האטמוס (אפקט אחורי ואפקט קדמי) בפינות למעלה,כפי שמומלץ ברסיבר כמו RX-A2050 לדוגמה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·זה עבור רמקולי אפקטים זה לא עבור ערוצי אטמוס ייעודים, לדעתי.Sexter כתב:@istarmini
·
אז מן מדובר בימהה, ההיתי ממקפ את האטמוס (אפקט אחורי ואפקט קדמי) בפינות למעלה,כפי שמומלץ ברסיבר כמו RX-A2050 לדוגמה...
מי שמגדיר איפה מומלץ אלו דולבי ,שפיתחו את הפורמט .
זה שימאהה מנסים לקמבן זה סבבה אבל לא לזה התכוון המשורר.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
·Sexter כתב:@istarmini
·
אז מן מדובר בימהה, ההיתי ממקפ את האטמוס (אפקט אחורי ואפקט קדמי) בפינות למעלה,כפי שמומלץ ברסיבר כמו RX-A2050 לדוגמה...
איזו רמיזה?...
Dsp מיועד לדמות מצבי שמע שאינם מצויים במקור התוכן.
ממש עכשיו הוסיפו מצב dsp לדימוי dts-x, אבל כאמור לתוכן המקורי כמו אטמוס, תמיד רצוי שהרמקולים יהיו מאיפה שהסאונד אמור להגיע....מלמעלה.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
·genvirt כתב:חשבתי שהסברתי את עצמי טוב....
1. איזה מיקום (A B C) עדיך לאטמוס?
2. גובה של סוראונד אחורי וצדדי - האם 1.20 או 1.10 עדיף, האם אפשרי בגובה טיפה שונה (כמו עכשיו)?...
1. לאטמוס לפי הציור שלך התשובה היא b. מיושר כמה שניתן עם הקדמיים.
וכמובן בתקרה או כמה שיותר צמוד לתקרה ופונה למאזין.
2. לסראונד צידי 5.1 עדיף כ 50-70 ס"מ מעל גובה האוזן בישיבה.
לסראונד אחורי 7.1 עדיף בגובה האוזן בישיבה.