פטיפון ראשון, צריך את עזרתכם

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
amirsht פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
שם מלא: אמיר שטיימן
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז הכל התחיל בזה ששמעתי אצל אחי בפטיפון (technics sl-1200 המפורסם).
משם כבר הבנתי שכנראה אין דרך חזרה ושאני חייב להצטייד גם בפטיפון.

אין לי תקציב בשביל פטיפון כזה ולמרות שהרבה מהללים אותו בכל מקום אני מאמין שיש/היו עוד טובים בשוק.
בתור מתחיל בתחום מפחיד אותי ללכת על יד 2.
אין לי ידע טכני בנושא וקשה לי לתת אמון בכל מיני סוחרי פייסבוק כשאני לא באמת יודע מה אקבל בתמורה.

אז כמו כל מתחיל נתקלתי בבסט סלר של אמזון.. LP-120, כבר הייתי נחוש להוציא עבורו 1450 שקל בגלל שהוא מכיל גם Preamp וגם כי הביקורות באמזון - 72% 5 כוכבים סינוורו אותי.
ואז התחלתי לקרוא טקסטים בעיקר כאן בפורום עליו ועל בכלל.
מרגיש שיש כאן איזשהי מתקפה כלפי הפטיפון הזה אך מנגד אין ביקורות סתם, לא טובות ולא רעות.

אז לא נותר לי אלא לבקש את עזרתכם,
יש ברשותי רסיבר VSX-D511, התקליטים כבר מחכים.
ונשאר רק דבר אחד

תודה מראש , אמיר.

rick090
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #2 

אולי ה-LP-120, טוב למתחילים. אבל אתה רוצה פטיפון בגלל התרשמות שלך מטכניקס 1200. הם אולי נראים מאוד דומים, אבל שונים לחלוטין בסאונד. הטכניקס המקורי הרבה יותר איכותי. הפונוסטייג' המובנה של ה-LP-120 לא מגיע לדעתי אפילו לקרסוליו של פונו סטייג' מובנה ברסיבר סטריאו ישן ופשוט.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #3 

מה התקציב?

קרא קצת בשרשור על פטיפונים משומשים וערכם בראש הפורום, ותוכל לקבל מושג על התקציב הנחוץ עבור האיכות שאתה שואף לה. 1450 ש"ח מספיקים ללא מעט. קח בחשבון שהשרשור קצת ותיק והמחירים עלו קצת מאז, גם בחו"ל.

לרסיבר שלך אין כניסת פטיפון, אז תצטרך קדם מגבר. קח בחשבון 400-500 ש"ח למכשיר בסיסי, או אפילו לא רע - מיד שניה.

NirLevi185
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

lp120

שליחה #4 

אין שום הבדל ״בסאונד״ של הטכניקס לסאונד של האודיו טכניקה אם התנאים נשמרים דומים

-מחט
-רמקולים
-פרי אמפ .

אתה תרצה את הטכניקס בגלל איכות הבניה ללא עוררין של המכשיר , ובמיוחד מוניטין האמינות .

הבעיה היחידה של האודיו טכניקה היא שרוב הסיכויים שאתה תיפול על פלטה לא ישרה לגמרי (wobble)
ש ב 99 אחוז מן הזמן אפילו לא תשים לב לזה . ובטח לא תשמע שום ירידה באיכות הנגינה .

קניתי lp120 שחור עם פלטה לא ישרה . נותן השירות החליף לי את הפלטה לאחת ״פחות עקומה ״ (מדובר בחצי מילימטר לפה ולשם)

ואם זה אני חי .....

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”