שליטה קולית באמצעות Amazon Echo ו- RM PRO

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
omerabr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם!
אני חייב לציין שזה פורום נהדר עם אחלה פוסטים ואחלה אנשים!

אז אני עוקב כבר זמן מה אחרי פוסטים בעניין של בית חכם רק שזה לא היה אקטואלי כיוון שגרתי בשכירות, אז הנה, חודש לפני המעבר לביתי החדש רציתי להתייעץ איתכם בנוגע לשליטהבמכשירים בבית באמצעות קול (חיפוש זריז באתר העלה חתיכות מידע שונות שעזרו לי להבין קצת את החומר אבל לא פגעו 'בול בפוני') והנה הפרטים:

מטרה:
1. לשלוט בטלויזיה ו-YES(החלפת ערוצים), מזגן ותריסים באמצעות הקול

אמצעים:
1.Amazon Echo
2.Broadlink RM2/pro
3.RM Bridge - API Server
4.Amazon Echo Bridge
5. Livolo Wireless Curtain Switch

התכנון:
ללמד את ה RM PRO את הפקודות לתריסים, מזגן טלויזיה וכו... לתכנת קריאות POST ב RM Bridge בהתאם לפקודה ב RM PRO, ללמד את Echo את הפקודות הקוליות ודרך ה Echo Bridge לבצע קריאות REST ל RM bridge שיעביר את הפקודה ל RM PRO והוא יעביר למכשיר. כל זה הגיוני ? :roll:

אני מודה שכל זה רעיון התחלתי ומתבסס על קריאה חפוזה אבל רציתי לעשות בדיקת מציאות קודם להבין אם בכלל הכיוון הזה נכון.

כל עצה תתקבל בברכה,
תודה

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #2 

@omerabr
·
אני מבין שכרגע אין לך בית חכם ולכן אני ממליץ לך לא לרוץ קדימה ולהתחיל קודם עם ההטמעה של מערכות הבית החכם.
זה כרוך בהרבה עבודה מהנה ותהליך למידה של האמצעים והשיטות.

בשלב ראשון אתה נדרש להטמיע את כל השליטה בבית תריסים, תאורה, AV ועוד....
נדרש בקר מרכזי, אני השתמשתי ב Vera.
נדרשים מודולים לשליטה על תריסים, תאורה ועוד. יש מבחר אני השתמשתי ב Fibaro וכרגע אני בוחן Qubino.
כדי לשלוט על ה AV השתמשתי ב Logitech Harmony Home Hub שכולל ממשק ל vera ולדעתי מתחרה בו קצת.

הפתרון שאני מציע אולי קצת יותר יקר אבל לדעתי מהווה השקעה נכונה ביחס לפתרונות אחרים, קרא קצת יותר לעומק בפורום.
לאחר שהכל מותקן ועובד כולל תרחישים (הכי חשוב) מציע לך להתחיל לחשוב על ההפעלה הקולית.

לדעתי Amazon Dot / Echo הוא המוצר לזיהוי קולי בעל הביצועים הטובים ביותר שכרגע קיים בשוק המסחרי במחיר סביר, קח בחשבון שהוא עובד רק באנגלית.
לצורך החיבור שלו לVera תזדקק ל Amazon Echo Bridge מותקן על מחשב כל שהוא ברשת.

בהצלחה והכי חשוב להנות.

omerabr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@Grappa
·

תודה רבה. אבל אני בוחר להתחיל ב"קטן" ובזול. Z wave בהחלט מומלץ יותר אך מצריך השקעה כספית. לדעתי (ופה צריך את עזרת הפורום) אפשר להגיע למטרה הזו בנתיים עם ה RM Pro, livolo, Echo ושימוש ב API's. כאמור ההתחלה בקטן כוללת תריסים בסלון, טלויזיה כולל החלפת ערוצי yes, ושליטה במזגן.

ולגוף השאלה, האם בעזרת הארכיטקטורה המוצעת אפשר להגיע לשם? יש מגבלות? חסרונות/יתרונות?

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #4 

@omerabr
·
אני לא מכיר את הRM2/pro לעומק אלא רק מקריאה וכל מה שנכתב מבוסס על מה שקראתי ונסיוני.
לעניות דעתי המגבלות הם די ברורות אתה מוגבל לרכיבים הנשלטים ב IR וב 433Mhz (לא בטוח לגבי ה433Mhz ) באם תרצה להתרחב בעתיד ולשלוט על דברים נוספים בחדרים אחרים תצטרך להחליף מערכת.
לא בטוח ש RM2/pro מאפשר שליטה גם כשאתה מחוץ לבית כמו הדלקה של מזגן כשאתה בדרך או כיבוי של המזגן/טלויזיה במידה ושכחת לכבות לפני שיצאת.

הייתי ממליץ לחשוב לנסות להחליף את ה RM2/pro ב Logitech Harmony Home Hub המחיר קצת יותר יקר (100$) בלי השלט אבל יש תמיכה בהרבה יותר מכשירים והגדרות יותר קלות כולל אופציה להוספה של יחידת z-wave בעתיד או התממשקות ל Vera.
בנוסף יש שליטה מכל מקום (מחוץ לבית).

אתה צריך לחקור קצת את נושא הממשק ל Amazon Dot / Echo קראתי באיזה מקום ש Logitech עובדים על זה (יחסוך לך הרבה הגדרות)
אם אתה רוצה לחסוך כסף לך על ה Amazon Dot ולא Echo זה יחסוך לך כ 100$ (תזדקק לרמקול בלוטוס חיצוני).

omerabr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@Grappa
·

תודה רבה על העצה.

לחברים שהתעסקו קצת עם ה RM2 PRO , הקונספט שהצגתי למעלה make sense?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #6 

rm 2 כפי שאני מבין מתחבר לסלולרי בלבד.
אין לו יחידת התמשקות לבית חכם.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

omerabr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@mp3lll
·
אם רוכשים את הRM 2 כפי שהוא אז נכון, הסלולרי היא האופציה היחידה. אבל...

ל RM 2 יש ממשק פיתוח שנקרא RM BRIDGE שבעיקרון דרכו אפשר לתכנת קריאות web service ולהפעיל את הRM 2.

התוכנית שלי היא לתקשר מול Alexa והיא תקרא ל RM BRIDGE שיפעיל את ה RM 2.

רק שלא ברור לי האם זה חלומות באספמיה, הוא שזה תרחיש מציאותי. אתחבר מהמחשב מאוחר יותר להוסיף מקורות לקריאה שאולי ידליקו נורה.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”