הגדרת ראוטר נוסף בבית כ-AP, לא מצליח בשם אופן..עזרה?
שלום לכולם,
לאחר שבוע של ניסיונות, עשרות מדריכים \ חפירות בפורומים אני פותח את האשכול הזה.
ברשותי Netgear N600 של בזק, ובנוסף ראוטר נוסף מדגם 3Com OfficeConnect 3crwer100-75
ראשית, אציין שכבר ניסיתי לעבוד דרך המדריך הבא:
http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
הראוטר של בזק מחובר למחשב הנייח, ואני רוצה לשים את הראוטר ה-3com (הנוסף) בסלון, ולחבר אותו בכבל LAN כדי שישדר Wifi לחלל הנוסף.
הגדרות:
Netgear N600:
נמצא על כתובת אייפי: 10.0.0.138
DHCP מופעל, מחלק כתובת בטווח: 10.0.0.1-32
רשת אלחוטית - תדר 2.4GHz מוגדר עם הצפנה WPA2-PSK_AES על ערוץ 7.
תדר 5GHz מוגדר עם הצפנה WPA2-PSK_AES על ערוץ 44. (המודם הנוסף לא תומך ב-5GHz כך שלא רלוונטי)
3Com OfficeConnect 3crwer100-75:
עשיתי איפוס, הגדרות חדשות לכך:
כתובת אייפי: 10.0.0.99
DHCP כבוי
רשת אלחוטית - שם רשת זהה לנתב של בזק, עם אותה הצפנה ואותו ערוץ שידור (ניסיתי גם לשנות לערוץ אחר)
הקטע הוא כזה, אחרי שאני מגדיר לו כתובת אייפי כמו שכתבתי, ועושה Apply הוא עושה ריסט במשך 70 שניות, וההתחברות חזרה למסך ההגדרות של הראוטר עדיין דרך הכתובת 192.168.1.1 ולא דרך הכתובת אייפי החדשה.
ניסיתי לנתק מהחשמל ולהחזיר, אולי כדי שזה ירענן את השינויים, וכל ההגדרות של הראוטר חזרו לברירת מחדל, כאילו לחצתי על reset מאחורה. (מסך הגדרות ראשוני כאילו הרגע יצא מהחנות)
עשרות של ניסיונות וחפירות בגוגל לא הועילו לי, אולי תאירו לי קצת מה אני עושה שגוי?
תודה רבה לכולם על העזרה.
לאחר שבוע של ניסיונות, עשרות מדריכים \ חפירות בפורומים אני פותח את האשכול הזה.
ברשותי Netgear N600 של בזק, ובנוסף ראוטר נוסף מדגם 3Com OfficeConnect 3crwer100-75
ראשית, אציין שכבר ניסיתי לעבוד דרך המדריך הבא:
http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
הראוטר של בזק מחובר למחשב הנייח, ואני רוצה לשים את הראוטר ה-3com (הנוסף) בסלון, ולחבר אותו בכבל LAN כדי שישדר Wifi לחלל הנוסף.
הגדרות:
Netgear N600:
נמצא על כתובת אייפי: 10.0.0.138
DHCP מופעל, מחלק כתובת בטווח: 10.0.0.1-32
רשת אלחוטית - תדר 2.4GHz מוגדר עם הצפנה WPA2-PSK_AES על ערוץ 7.
תדר 5GHz מוגדר עם הצפנה WPA2-PSK_AES על ערוץ 44. (המודם הנוסף לא תומך ב-5GHz כך שלא רלוונטי)
3Com OfficeConnect 3crwer100-75:
כתובת אייפי: 10.0.0.99
DHCP כבוי
רשת אלחוטית - שם רשת זהה לנתב של בזק, עם אותה הצפנה ואותו ערוץ שידור (ניסיתי גם לשנות לערוץ אחר)
הקטע הוא כזה, אחרי שאני מגדיר לו כתובת אייפי כמו שכתבתי, ועושה Apply הוא עושה ריסט במשך 70 שניות, וההתחברות חזרה למסך ההגדרות של הראוטר עדיין דרך הכתובת 192.168.1.1 ולא דרך הכתובת אייפי החדשה.
ניסיתי לנתק מהחשמל ולהחזיר, אולי כדי שזה ירענן את השינויים, וכל ההגדרות של הראוטר חזרו לברירת מחדל, כאילו לחצתי על reset מאחורה. (מסך הגדרות ראשוני כאילו הרגע יצא מהחנות)
עשרות של ניסיונות וחפירות בגוגל לא הועילו לי, אולי תאירו לי קצת מה אני עושה שגוי?
תודה רבה לכולם על העזרה.
הגדרת בהגדרות ה-lan את הכתובת הזאת?TheDrag0n כתב:3Com OfficeConnect 3crwer100-75:
כתובת אייפי: 10.0.0.99...
אח"כ אתה צריך להגדיר גם בשער ברירת מחדל...
האם הראוטרים מחוברים בינהם בכבל רשת? אם לא תנסה קודם לעבוד ככה (לפי החלק השני של המדריך של הצ'יפ).
החיבור צריך להיות מאחת מיציאות הlan בראוטר הראשי לאחת מיציאות הlan בראוטר השני.
כמו כן, ממליץ בשלב הראשון של ההגדרה להגדיר שמות רשת שונים לכל ראוטר (כפי שהצ'יפ המליץ) אח"כ אם יעבוד תוכל לשנות שוב לאותו שם...
הקרנף כתב:הגדרת בהגדרות ה-lan את הכתובת הזאת?......
אח"כ אתה צריך להגדיר גם בשער ברירת מחדל...
האם הראוטרים מחוברים בינהם בכבל רשת? אם לא תנסה קודם לעבוד ככה (לפי החלק השני של המדריך של הצ'יפ).
החיבור צריך להיות מאחת מיציאות הlan בראוטר הראשי לאחת מיציאות הlan בראוטר השני.
כמו כן, ממליץ בשלב הראשון של ההגדרה להגדיר שמות רשת שונים לכל ראוטר (כפי שהצ'יפ המליץ) אח"כ אם יעבוד תוכל לשנות שוב לאותו שם......
הגדרתי בהגדרות LAN כן
שער ברירת מחדל הוא 255.255.255.0 נכון?
הראוטרים מחוברים בכבל רשת, אך ורק ככה.
לגבי שם הרשת אלחוטית - סבבה.
הבעיה שזה לא באמת שומר את הכתובת אייפי שאני מגדיר.
עדיין ההתחברות למסך ההגדרות של הראוטר הנוסף זה דרך 192.168.1.1 - משמע ההגדרות החדשות ששמתי לא נכנסו לתוקף.
(מנסה דרך IE כי יש בעיה עם chrome יותר גרועה)
·
@TheDrag0n
לא.
שער ברירת מחדל, או באנגלית default gateway, הוא הגדרה של המקום ממנו אתה מתחבר בממשק הווב.
כשה-default gateway הוא 10.0.0.138 את הכתובת הזאת אתה מקיש כדי להיכנס לממשק ההגדרות (ברירת מחדל בנתבי בזק)
הרבה ראוטרים משתמשים דווקא בכתובת 192.168.1.1 כ-default gateway.
זאת הגדרה שונה להגדרת הlan.
נראה לי שהכי טוב יהיה אם תצלם מסך של ההגדרות שלך.
אולי יש הגדרה של איפוס כל זמן מסויים או אם פעולה מסויימת...
כמו כן, יכול להיות שכדאי לך לעדכן גרסאת קושחה של הנתב, לגרסא עדכנית של הייצרן, או לגרסא מותאמת של OpenWrt או DD-WRT.
לא.
שער ברירת מחדל, או באנגלית default gateway, הוא הגדרה של המקום ממנו אתה מתחבר בממשק הווב.
כשה-default gateway הוא 10.0.0.138 את הכתובת הזאת אתה מקיש כדי להיכנס לממשק ההגדרות (ברירת מחדל בנתבי בזק)
הרבה ראוטרים משתמשים דווקא בכתובת 192.168.1.1 כ-default gateway.
זאת הגדרה שונה להגדרת הlan.
נראה לי שהכי טוב יהיה אם תצלם מסך של ההגדרות שלך.
אולי יש הגדרה של איפוס כל זמן מסויים או אם פעולה מסויימת...
כמו כן, יכול להיות שכדאי לך לעדכן גרסאת קושחה של הנתב, לגרסא עדכנית של הייצרן, או לגרסא מותאמת של OpenWrt או DD-WRT.
@הקרנף
צילמתי תמונות, לא מצאתי שום מקום שבו ניתן להזין שער ברירת מחדל .
צילמתי תמונות, לא מצאתי שום מקום שבו ניתן להזין שער ברירת מחדל .
-
- לחיצה על Apply, לאחר מכן הוא סופר 70 שניות ומאתחל את עצמו.
-
- מסך הגדרות ה-LAN. (שים לב שה-Apply עדיין מהבהב, כלומר הוא לא שמר את ההגדרות ונראה לי פה הבעיה שלי בכלל).
-
- מסך כללי.
אוקיי לאחר הרבה שעות של שבירת ראש..הצלחתי שההגדרות ישמרו כמו שצריך. מה שהייתי צריך לעשות זה לעבוד עם IE Tab ולדמות שאני עובד עם אינטרנט אקספלורר 7.
מסתבר שהראוטר הזה בעייתי בעבודה עם דפדפנים למינהם.
בכל מקרה, עכשיו שיש לי רשת אלחוטית גם בסלון, צצו לי 2 שאלות חדשות.
1. כשאני נמצא בסלון, ומנסה להתחבר לרשת הוא לא מצליח ואומר בעיית אימות (סיסמא לא נכונה) ואז אני ניגש פיזית ועומד ליד הנתב של בזק, מזין את הסיסמא ומתחבר - ורק אז יכול לגלוש בסלון. מישהו יודע למה?
2. למה לא ניתן לשנות את השם של הרשת למשהו אחר? אני רוצה להבדיל בין הרשתות. חדר השינה שלי נמצא בדיוק באמצע ומה שקורה הטלפון שלי מזהה עוצמה חלשה, חזקה, חלשה חזקה וככה משתנה בהתאם לתזוזה שלי בחדר.
(כרגע השם של הרשת זהה, והערוץ בנתב בזק הוא 7 ובראוטר 12). הייתי רוצה לשנות את השם וככה אני אדע לאן אני מתחבר.
תודה.
מסתבר שהראוטר הזה בעייתי בעבודה עם דפדפנים למינהם.
בכל מקרה, עכשיו שיש לי רשת אלחוטית גם בסלון, צצו לי 2 שאלות חדשות.
1. כשאני נמצא בסלון, ומנסה להתחבר לרשת הוא לא מצליח ואומר בעיית אימות (סיסמא לא נכונה) ואז אני ניגש פיזית ועומד ליד הנתב של בזק, מזין את הסיסמא ומתחבר - ורק אז יכול לגלוש בסלון. מישהו יודע למה?
2. למה לא ניתן לשנות את השם של הרשת למשהו אחר? אני רוצה להבדיל בין הרשתות. חדר השינה שלי נמצא בדיוק באמצע ומה שקורה הטלפון שלי מזהה עוצמה חלשה, חזקה, חלשה חזקה וככה משתנה בהתאם לתזוזה שלי בחדר.
(כרגע השם של הרשת זהה, והערוץ בנתב בזק הוא 7 ובראוטר 12). הייתי רוצה לשנות את השם וככה אני אדע לאן אני מתחבר.
תודה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
קודם כל אתה אכן הגדרת DHCP לראוטר של 3COM ואת זה צריך לבטל...
דבר שני הראוטר בתקן G עם מהירות נמוכה מאוד של 56MBPS...
שווה להניח אותו במחזורית ולרכוש ראוטר עדכני עם תקןN ואם כבר לשדרג אז עדיף בכלל עם רשת 5G בתקן AC
דבר שני הראוטר בתקן G עם מהירות נמוכה מאוד של 56MBPS...
שווה להניח אותו במחזורית ולרכוש ראוטר עדכני עם תקןN ואם כבר לשדרג אז עדיף בכלל עם רשת 5G בתקן AC
@JEXY
·
היי, האינטרנט בסלון משמש לדברים בסיסיים בלבד.
יש לי 40 מגה בבית כרגע עושה את העבודה.. אולי בעתיד אחשוב על משהו. יש המלצה למשהו זול?
בכל מקרה, לבנתיים - יש לך מושג למה אי אפשר להתחבר לרשת מהסלון
ורק ליד הנתב של בזק ואז ללכת לסלון וזה עובד?
או למה לא ניתן שנות שם רשת?
תודה.
·
יש לי 40 מגה בבית כרגע עושה את העבודה.. אולי בעתיד אחשוב על משהו. יש המלצה למשהו זול?
תודה.
רק חוזר לעדכן - הצלחתי לשנות שם רשת בעזרת שינוי ה-WPA ל-Mixed WPA1+WPA2 בנתב ובראוטר, וכעת יש אינטרנט עם קליטה מעולה בסלון. תודה לכולם.TheDrag0n כתב:@JEXY
·
תודה....
·