שליטה על SPDIF דרך המחשב

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
banjo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אני משתמש ביציאה SPDIF של המחשב. כאשר אני נכנס לMIXER של המחשב יציאת ה SPDIF מופיעה בעפור, (יציאה ללא שליטה) אני שומע טוב דרך המערכת וכו. אבל אין לי יכולת לשלוט על עוצמת השמע ביציאה.

האם ניתן לשלוט בכלל בעוצמת היציאה של ה SPDIF לכיוון המגבר או שהיא מעבירה רק אותות דיגיטאליים שהמגבר מפענח?

אם ישנה אפשרות לשנות על העוצמה כיצד אני יכול להפוך את היציאה שלי במחשב לבעלת שליטה?

תודה

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

אי אפשר. רק דרך המגבר או כמובן בתוכנות ניגון כמו המדיה לפייר. אבל אז השליטה על העוצמה של התוכנה ולא של היציאה.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #3 

ישנה תוכנה שיודעת לעשות זאת...אבל אני לא זוכר את שמה.
ALON24 יודע לדעתי :oops:
נחכה לו...

אורן.

yarnic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

נדמה לי שהיתה תוכנה בשם volume tracker שמאפשרת לשלוט על הווליום של היציאה האופטית דרך השלט של ה-MCE אם זה מה שאתה צריך.
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE

banjo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תוכנת ה VOLUME TRAKER מאפשרת שליטה על כל מה שניתן לשליטה ב MIXER אבל כאשר יציאת ה SPDIF מופיעה במצב קבוע ללא אפשרות כיוונון ידני אין יכולת לתוכנה זאת לבצע את העבודה.

אני כרגע מנסה בכלל לברר האם ניתן לשלוט על עוצמת היציאה הדיגיטלית מאחר והיא דיגיטלית!! איך שולטים בעוצמה של משהו דיגיטלי???

תודה

reuveney
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1830
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

אם יש לך במיקסר WAVE אז תשחק איתו במקום עם הווליום.
אצלי זה עובד יופי{אני מגביר ומנמיך דרכו....}

banjo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

נכון... WAVE שולט על עוצמת הוולויום אבל רק של מה שהמחשב מפיק. זאת אומרת מידע במחשב אבל כל מידע אחר שאתה רוצה שיועבר למגבר חיצוני דרך ה SPDIF לא ניתן לשליטה.

alon24
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1838
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #8 

ובכן....
VOLUMETRACKER עובדת במספר הגבלות.

צריך AC3FILTER ושם להגיד לו שיעבד את כל המידע ואז יוציא לSPDIF. כלומר לא- SPDIF passthrough.

ברגע שזה קורה יש שליטה מלאה על הVOLUME, אבל יכולות להיווצר בעיות של SYNC בגלל עיבוד הקול.
לפני שעברתי מחשב שרת הצלחתי שזה יעבוד לי, עכשיו עדיין לא היה לי זמן לממש את זה במחשב החדש, אז אין לי כרגע מחשב פעיל עם זה, אבל זה אפשרי (השתמשתי בשביל שSAGE יוכל לשלוט על הווליום של SPDIF).

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”