מחפש המלצות למצלמה 1500-2000 שח להורים

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
שלח תגובה
offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #1 

מי שעומד לקנות אותה זה ההורים בשביל עצמם. הם לא מחפשים משהו עם עדשות להחלפה אלא משהו שפשוט יוכלו לצלם את הנכדות בלי להבין בזה יותר מדי.
בתור בעלים מרוצה של RX100II חשבתי להמליץ על RX100 או DSC-HX60 (עם עדיפות ל HX60 כי אני כבר רואה את אבא שלי אומר לי עך ה RX100 משהו בסגנון "זה כל הזום שזה יודע לעשות??")
חברות אחרות מן הסתם באות בחשבון.

בנוסף, בקרוב אטוס הרבה לאירופה אז אם יש משהו שמשמעותית יותר זול שם וההפרש שווה את זה שלא תהיה אחריות אז אפשר לשקול את זה אבל ממה שאני זוכר כשאני קניתי את המלמה שלי אז המחירים של המצלמות בארץ היו מאד תחרותיים.

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

אני רואה שה hx90 החדשות יותר גם נכנסות בתקציב.
היום התלונה העיקרית עם המצלמה הישנה שמהרגע שלוחצים לוקח שתי דקות אז שזה מצלם ואז גם צריך לחכות וגם יוצא מטושטש.
המלצות?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #3 

offerbk1 כתב:אני רואה שה hx90 החדשות יותר גם נכנסות בתקציב.
היום התלונה העיקרית עם המצלמה הישנה שמהרגע שלוחצים לוקח שתי דקות אז שזה מצלם ואז גם צריך לחכות וגם יוצא מטושטש.
המלצות?
...
·רוב המצלמות יתאימו, עדיף משהו שאתה מכיר כדי לעזור להם להבין. כל המצלמות מהירות כיום, כך שזאת לא בעיה, כל עוד אתה הולך על דגמים חדשים. הRX100 דווקא לא מתאימה כי הדגמים הראשונים לא היו משהו, ואחת התלונות הגדולות זה מהירות תפעול. שלא לדבר על תמורה נמוכה לכס.

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

@BUGY
·
למה אתה קורא חדש?
ראיתי שיש מצלמה של סמסונג שנמכרת באמאזון יותר מסוני וניתן למצוא אותה בארץ במחיר נמוך משמעותי מהסוני (700 שקל)
האם היא תתן אותו פיתרון בזול יותר?
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=869097
Samsung WB350F

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

offerbk1 כתב:@BUGY
·
למה אתה קורא חדש?
ראיתי שיש מצלמה של סמסונג שנמכרת באמאזון יותר מסוני וניתן למצוא אותה בארץ במחיר נמוך משמעותי מהסוני (700 שקל)
האם היא תתן אותו פיתרון בזול יותר?
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=869097
Samsung WB350F
...
·חדש, מצלמה משנת 2015-16.

לא מכיר את סמסונג, אני מעדיף מצלמות מחברות מתמחות במצלמות, סוני, קנון, ניקון, פנסוניק, פוג'י...כי מי שעושה הכל מהכל, לא טוב בכלום.

יש לך מצלמות מאוד טובות, לדוגמה:

CANON S120 - הבחירה המתאימה, לדעתי.

GX7 - אפשרות מאוד טובה.

LF1 - קצת יותר פשוטה וחיישן קטן יותר מהקודמות.

LX100 - מעל התקציב, אבל זה הטופ של הקומפקטיות.

LX7 - חמודה ביותר, שווה בדיקה.

ואם אתה רוצה הרבה יותר זום. רק שים לב, הזום הוא על חשבון האיכות:

TZ40-

S9900

יש עוד כמה דגמים אבל זה עיקר כיום, בתקציב הנ"ל. כמובן שיש את הסוני, HX60 הספור זום והRX. אבל אני ממש לא ממליץ על RX ישנה, כבר עדיף את הLX100, הרבה יותר עדיף.
זום זה טוב, אבל תמיד בא על חשבון של האיכות, אין גם וגם. אני ממליץ פחות זום, חייישן גדול ועדשה מהירה עם צמצם גדול
(מספר F קטן) בשביל לקבל תמונות טובות יותר בתנאי תאורה קשים, כמו בתוך הבית, ערב, עולם ספורט...את הזום לרוב ניתן להשלים, עם הרגליים אבל אם המצלמה לא מצליחה להתפקס, שום דבר כבר לא יעזור לך...

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@BUGY
·
תודה. נראה לי שלא תהיה ברירה אלא לערב את אבא שלי (זו הייתה אמורה להיות מתנת הפתעה מאמא שלי). אני אבוא אליהם עם ה RX100 שלי ואתן לו לראות בעצמו איך נראה זום של X4 שאני רואה שזה מה שכל המצלמות עם 1" סנסור בטווח מחירים הזה יודעות לתת.
במידה והוא יגיד שזה מספק אותו אז ההצעה שלך של G7 X נראית טוב, יחסית ל RX100 דור ראשון שנכנסת בתקציב נראה לי שההצעה שלך עדיפה.
במידה ויירצה זום גדול יותר נחקור את האפשרויות כשראיתי שבגדול יש כאלה עם 1/2.3 שזה הרוב ושם או שנלך על משהו בסגנון ה HX80 או S9900 שהצעת שראיתי שקיבל ביקורות טובות או 1/1.7 ששם אני עוד צריך לקרוא קצת על האפשרויות (נתת דוגמה של Panasonic LUMIX DMC-LF1) ושם הסנסור גדול יותר מה 1/2.3 הסטנדרטי שזה טוב ואולי זה קטן מאחד אינטש אבל יש זום אופטי גדול יותר מפי 4 (סוג של באמצע בין זום קטן עם סנסור גדול וזום גדול עם סנסור קטן). נקרא גם על זה...

שוב תודה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

נשמע כמו רעיון טוב (Y)

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”