מתביית על Epson EH-TW6600, האם יש אלטרנטיבות טובות יותר באיזור ה6 אלף ש"ח?
כן, יש הרבה מרוצים ממנו בביקורות אמזון ובאופן כללי ברשת (הבנתי שהגרסה האמריקאית שלו היא home cinema 3500). אבל בכל זאת, האם יש לו חסרונות בולטים שבמכשירים מתחרים אין אותם? אני לא צריך רמקולים מובנים וגם לא ממש תמיכה בתלת מימד, האם יש מכשיר יותר טוב שמוותר על אלה ומספק תמונה יותר טובה עד 6500 ש"ח?
תודה עידן.
מה זה מסך סינמסקופ? (אני ממש אפס בתחום המקרנים, אבל רוצה לעשות מתנה טובה למישהו).
מה שמטריד אותי הוא הביקורת הפושרת של AVF ממנה אני מקבל את הרושם שזה סוג של מקרן שנועד לתת תמונה בהירה לתנאים לא-בדיוק-קולנוע-ביתי וקישוריות נוחה בראש ובראשונה, כשאיכות התמונה לקולנוע זה משהו משני. זה הלינק:
https://www.avforums.com/review/epson-e ... view.10734
(זה שהוא מקבל 5 כוכבים בwhathifi לא ממש מזיז לי, כשזה נוגע לאודיו זה אתר קידום מכירות המתחזה לאתר ביקורת, אז אני מניח שזה גם תקף לוידאו).
אני בכל זאת רוצה תמונה כמה שיותר טובה במסגרת התקציב על חשבון על מיני bells and whistles אחרים.
ואני תמיד פתוח ליד שנייה! יש כיוונים טובים?
מה זה מסך סינמסקופ? (אני ממש אפס בתחום המקרנים, אבל רוצה לעשות מתנה טובה למישהו).
מה שמטריד אותי הוא הביקורת הפושרת של AVF ממנה אני מקבל את הרושם שזה סוג של מקרן שנועד לתת תמונה בהירה לתנאים לא-בדיוק-קולנוע-ביתי וקישוריות נוחה בראש ובראשונה, כשאיכות התמונה לקולנוע זה משהו משני. זה הלינק:
https://www.avforums.com/review/epson-e ... view.10734
(זה שהוא מקבל 5 כוכבים בwhathifi לא ממש מזיז לי, כשזה נוגע לאודיו זה אתר קידום מכירות המתחזה לאתר ביקורת, אז אני מניח שזה גם תקף לוידאו).
אני בכל זאת רוצה תמונה כמה שיותר טובה במסגרת התקציב על חשבון על מיני bells and whistles אחרים.
ואני תמיד פתוח ליד שנייה! יש כיוונים טובים?
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
מסך סינמסקופ זה מסך בפורמט 21:9 שהוא פורמט רחב יותר.
מסך כזה מאפשר לך צפייה ברב הסרטים ללא פסים שחורים למטה ולמעלה כאשר בתכני 16:9 יש פסים בצדדים.
בחירה במסך כזה היא עדיפה כל עוד מרחק ההקרנה לא גדול מהותית ממרחק הצפייה בכדי שגודל התמונה ב-16:9 לא יהיה קטן מידי.
הבעיה של מסך כזה היא שהוא מאוד מגביל אותך מבחינת מקרן כי ברמת תקציב של פחות של סביב 6,000 ש"ח יש רק לפנה 6000/8000 יש זכרון עדשה (מנגנון שמאפשר מעבר בין תכני 16:9 ל-21:9 על מסך של 21:9 ללא נגיעה בזום של המקרן).
כרגע אני לא רואה משהו רלוונטי ביד שנייה אבל אם יוצע מקרן כמו אפסון 9200 או סוני 50 בסביב 7500 ש"ח לדעתי זו תהיה בחירה עדיפה על פני 6600 חדש ב-6,000 ש"ח.
גם אפסון 9100 משומש עדיף על 6600 חדש ביבוא אישי ברמת מחיר דומה.
כל האופציות האלה לא נוחות למסך סינמסקופ כי כל המקרנים האלה הם ללא זכרון עדשה.
במידה ויש עניין ללכת על מסך סינסקופ הייתי בודק עם Orena האם מוכן למכור את ה-95 במחיר הגיוני (שלדעתי זה מחיר שאמור להיות גבוה במעט מאפסון 9200 או סוני 50 ביד שנייה)
מסך כזה מאפשר לך צפייה ברב הסרטים ללא פסים שחורים למטה ולמעלה כאשר בתכני 16:9 יש פסים בצדדים.
בחירה במסך כזה היא עדיפה כל עוד מרחק ההקרנה לא גדול מהותית ממרחק הצפייה בכדי שגודל התמונה ב-16:9 לא יהיה קטן מידי.
הבעיה של מסך כזה היא שהוא מאוד מגביל אותך מבחינת מקרן כי ברמת תקציב של פחות של סביב 6,000 ש"ח יש רק לפנה 6000/8000 יש זכרון עדשה (מנגנון שמאפשר מעבר בין תכני 16:9 ל-21:9 על מסך של 21:9 ללא נגיעה בזום של המקרן).
כרגע אני לא רואה משהו רלוונטי ביד שנייה אבל אם יוצע מקרן כמו אפסון 9200 או סוני 50 בסביב 7500 ש"ח לדעתי זו תהיה בחירה עדיפה על פני 6600 חדש ב-6,000 ש"ח.
גם אפסון 9100 משומש עדיף על 6600 חדש ביבוא אישי ברמת מחיר דומה.
כל האופציות האלה לא נוחות למסך סינמסקופ כי כל המקרנים האלה הם ללא זכרון עדשה.
במידה ויש עניין ללכת על מסך סינסקופ הייתי בודק עם Orena האם מוכן למכור את ה-95 במחיר הגיוני (שלדעתי זה מחיר שאמור להיות גבוה במעט מאפסון 9200 או סוני 50 ביד שנייה)
- OBIONE1
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 551
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
יש לך גם את הפנסוניק 6000 מאמאזון איטליה שיוצא סביב ה 6500 .( אותו אני אישית מתכנן לקנות בעוד שנה אלא אם כן יהיה משהו עדיף ברמות התקציב האלו)
יש לו זיכרון עדשה והנתו ים שלי עדיפים על האפסון.
איך התמונה בפועל אני לא יודע - את זה אני משאיר לשאר חברי הפורום לענות.
יש לו זיכרון עדשה והנתו ים שלי עדיפים על האפסון.
איך התמונה בפועל אני לא יודע - את זה אני משאיר לשאר חברי הפורום לענות.
Epson EH-TW6600
לפני חמישה חודשים קניתי את המכשיר Epson EH-TW6600 מאמזון UK
לפני שבוע הופיעה פתאום הודעת ERROR במסך "Error in Auto Iris" , סוג הודעה כזו לפי היצרן מצריך יצרת קשר עם שרות לקוחות של אפסון ותיקון.
מאוד התבעסתי מכיוון שהייתי מאוד מרוצה מהמכשיר .
ניסיתי ליצור קשר עם שרות לקוחות אפסון בארץ וקיבלתי תשובה שמכיון שלא קניתי את המכשיר בארץ אני יכול לקבל שרות בתשלום בלבד. לא הופתעתי מהשרות הגרוע שהוצע לי הרי אנחנו בארץ אלופים באי מתן שרות...
לשמחתי אמזון UK היציעו לי להחזיר את המכשיר ולקבל החזר מלא.
כרגע לצערי אני לא מוצא שום אופציה לקנות את המכשיר עם משלוח לארץ - לא מאמזון גרמניה ולא מ UK...
לפני שבוע הופיעה פתאום הודעת ERROR במסך "Error in Auto Iris" , סוג הודעה כזו לפי היצרן מצריך יצרת קשר עם שרות לקוחות של אפסון ותיקון.
מאוד התבעסתי מכיוון שהייתי מאוד מרוצה מהמכשיר .
ניסיתי ליצור קשר עם שרות לקוחות אפסון בארץ וקיבלתי תשובה שמכיון שלא קניתי את המכשיר בארץ אני יכול לקבל שרות בתשלום בלבד. לא הופתעתי מהשרות הגרוע שהוצע לי הרי אנחנו בארץ אלופים באי מתן שרות...
לשמחתי אמזון UK היציעו לי להחזיר את המכשיר ולקבל החזר מלא.
כרגע לצערי אני לא מוצא שום אופציה לקנות את המכשיר עם משלוח לארץ - לא מאמזון גרמניה ולא מ UK...