הוידאו קופא הסאונד ממשיך
אחרי שאני צופה בסדרה או סרט למשך כמה אם אני מפעיל את ה-OSD(כשאני מזיז את העכבר או לוחץ ENTER) הקודי לא מגיב יותר, הוידאו קופא והסאונד ממשיך כרגיל, והתהליך של קודי באותם רגעים צורך 40-50% מהCPU ומשהו כמו 400MB לפעמים יותר.
התופעה הזאת התחילה לפני שבועיים בערך ואני לא בטוח מה עשיתי לפני שזה התחיל.
אני על קודי 16.1 RC2 עם ווינדוס 7 עם הסקין של תומר וכבר ניסיתי לבטל את האצת החומרה בהגדרות.
יש הצעות?
התופעה הזאת התחילה לפני שבועיים בערך ואני לא בטוח מה עשיתי לפני שזה התחיל.
אני על קודי 16.1 RC2 עם ווינדוס 7 עם הסקין של תומר וכבר ניסיתי לבטל את האצת החומרה בהגדרות.
יש הצעות?
אם הבעיה נובעת מזה שהדיסק קשיח עמוס או איטי, יש כמה אפשרויות. אני אציין את הפחות מוכרת:
אם יש לך הרבה זיכרון RAM אתה יכול ליצור מחיצה שהיא הזיכרון RAM. כל קובץ שתאחסן בה יהיה בזיכרון RAM.
זיכרון ram מהיר פי 60 מדיסק קשיח ואולי מהיר יותר ממחיצת ssd
אתה יכול ליצור מחיצה כזאת עם התוכנה https://www.softperfect.com/products/ramdisk/
חשוב מאוד לציין שכל מידע שאתה שומר ב ram ימחק לצמיתות לאחר ריסט למחשב. זה לא דיסק קשיח.
ממולץ לנסות להגדיר שתיקיית ה temp של קודי תאוחסן במחיצה זו. שיפור משמעותי מאוד בביצועים אפשרי בהחלט.
אם יש לך סרט מאוד כבד שדורש דיסק קשיח מהיר, הפתרון החינמי הוא להעתיק את הסרט ל ramdisk וממנו לנגן.
אני אישית בכל מקרה מעדיף לראות תכנים ממחיצת ה ramdisk
אם יש לך הרבה זיכרון RAM אתה יכול ליצור מחיצה שהיא הזיכרון RAM. כל קובץ שתאחסן בה יהיה בזיכרון RAM.
זיכרון ram מהיר פי 60 מדיסק קשיח ואולי מהיר יותר ממחיצת ssd
אתה יכול ליצור מחיצה כזאת עם התוכנה https://www.softperfect.com/products/ramdisk/
חשוב מאוד לציין שכל מידע שאתה שומר ב ram ימחק לצמיתות לאחר ריסט למחשב. זה לא דיסק קשיח.
ממולץ לנסות להגדיר שתיקיית ה temp של קודי תאוחסן במחיצה זו. שיפור משמעותי מאוד בביצועים אפשרי בהחלט.
אם יש לך סרט מאוד כבד שדורש דיסק קשיח מהיר, הפתרון החינמי הוא להעתיק את הסרט ל ramdisk וממנו לנגן.
אני אישית בכל מקרה מעדיף לראות תכנים ממחיצת ה ramdisk
SoftPerfect RAM Disk creates a virtual disk residing in the computer RAM accessible in Windows Explorer and other applications, allowing you to store any temporary information on this disk. Furthermore, Windows can be configured to use the RAM disk for temporary files, so that the system and most applications would use the fast in-memory disk for their temporary data. As Windows and other third-party applications often create a large number of temporary files for a short time only, using a RAM disk will extend your hard disk’s life by sparing it from excessive reading and writing....
פתרון ממוקד אני לא יכול לתת.
תמיד בשלב כל שהו משהו משתבש והתוכנה מתחילה לעשות בעיות.
לכן אני מציע שתמיד תגבה את ההגדרות של קודי מיד אחרי שיצרת קונפיגורציה מושלמת.
כדי לגבות פשוט תגבה את התיקייה kodi שב \AppData\Roaming
אחר כך אם משהו משתבש תמחק את התיקייה שם ותעתיק לשם את התיקייה שגיבית.
אם זה היה תלוי בי הייתי מפרמט הכל, מתחיל מ 0 ועושה את הגיבוי זה. זה יקח לך פחות זמן מלדבג את הבעיה ולפתור אותה.
תמיד בשלב כל שהו משהו משתבש והתוכנה מתחילה לעשות בעיות.
לכן אני מציע שתמיד תגבה את ההגדרות של קודי מיד אחרי שיצרת קונפיגורציה מושלמת.
כדי לגבות פשוט תגבה את התיקייה kodi שב \AppData\Roaming
אחר כך אם משהו משתבש תמחק את התיקייה שם ותעתיק לשם את התיקייה שגיבית.
אם זה היה תלוי בי הייתי מפרמט הכל, מתחיל מ 0 ועושה את הגיבוי זה. זה יקח לך פחות זמן מלדבג את הבעיה ולפתור אותה.
- danielk
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 113 פעמים
- קיבל תודות: 35 פעמים
הייתי מנסה ככה:
1. שומר את התיקיית הקודי שלי בצד.(מה שנמצא בAPPdata).
2.מסיר את ההתקנה הנוכחית לגמרי, ומתקין גרסה 15 ובודק. אם הכל בסדר בסדר, ממשיך לשלב הבא.
3.מסיר את ההתקנה מסעיף 2, מתקין קודי רישמי(לא בטא) בגרסה 16 ובודק.
אם הכל בסדר, כניראה משהו דפוק בהתקנה הנוכחית שלך, ועדיפף לבצע התקנה נקיה חדשה.
אם לא, כניראה שיש בעיה בקודי 16 בחלונות 7.
1. שומר את התיקיית הקודי שלי בצד.(מה שנמצא בAPPdata).
2.מסיר את ההתקנה הנוכחית לגמרי, ומתקין גרסה 15 ובודק. אם הכל בסדר בסדר, ממשיך לשלב הבא.
3.מסיר את ההתקנה מסעיף 2, מתקין קודי רישמי(לא בטא) בגרסה 16 ובודק.
אם הכל בסדר, כניראה משהו דפוק בהתקנה הנוכחית שלך, ועדיפף לבצע התקנה נקיה חדשה.
אם לא, כניראה שיש בעיה בקודי 16 בחלונות 7.
זה קורה אצלי גם!
אומנם קונפיגורציה שונה משלך, יש לי openelec הכי חדש,
החל מגרסה 6 התחילה התופעה עם hd חיצוני שמחובר למחשב הזה,
כמובן עשיתי התקנה נקייה, זה לא עזר לי.
ניסיתי להחליף כבל usb.
עכשיו אני מחכה לכבל של usb עם 2 כניסות לחשמל.
יצא לי לחזור לגרסה 5, ובה הכל עובד סבבה, החשד הנוכחי שלי זה עדכון כלשהו בדריורים בקרנל של לינוקס, עם usb3.
אומנם קונפיגורציה שונה משלך, יש לי openelec הכי חדש,
החל מגרסה 6 התחילה התופעה עם hd חיצוני שמחובר למחשב הזה,
כמובן עשיתי התקנה נקייה, זה לא עזר לי.
ניסיתי להחליף כבל usb.
עכשיו אני מחכה לכבל של usb עם 2 כניסות לחשמל.
יצא לי לחזור לגרסה 5, ובה הכל עובד סבבה, החשד הנוכחי שלי זה עדכון כלשהו בדריורים בקרנל של לינוקס, עם usb3.
@ofekb
·
אין לי עוד HDD לנסות איתו.
אני בטוח שזה לא ה-HDD, כיוון שכשאני חוזר לגרסת 5.0.8 (עם קודי 14)
הכל עובד סבבה.
וכיוון שקרה לי אותו הדבר עם מערכת הפעלה אחרת, זה גם לא Openelec.
כמו שכתבתי, ייתכן שבגרסת הקרנל החדשה יש דריורים שמנצלים טוב יותר את ה-USB3.
או שיש בהם באג כלשהו עם הכונן הקשיח שלי....
זה משהו בכיוון, אני מחכה עכשיו לכבל Y שיספק לי יותר חשמל ל-HDD. אני מקווה שזו הבעיה.
·
אין לי עוד HDD לנסות איתו.
אני בטוח שזה לא ה-HDD, כיוון שכשאני חוזר לגרסת 5.0.8 (עם קודי 14)
הכל עובד סבבה.
וכיוון שקרה לי אותו הדבר עם מערכת הפעלה אחרת, זה גם לא Openelec.
כמו שכתבתי, ייתכן שבגרסת הקרנל החדשה יש דריורים שמנצלים טוב יותר את ה-USB3.
או שיש בהם באג כלשהו עם הכונן הקשיח שלי....
זה משהו בכיוון, אני מחכה עכשיו לכבל Y שיספק לי יותר חשמל ל-HDD. אני מקווה שזו הבעיה.