רעיון מבריק לשיפור האקוסטיקה בחדר קולנוע ביתי
-
liorreem
- חבר ותיק

- תגובות: 2386
- שם מלא: ליאור ראם
- נתן תודות: 525 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
ניתקלתי בפורום AVS ברעיון יפה שעונה על השאלה - איך לשפר את האקוסטיקה בחדר בלי להדביק ספוגים מכוערים על הקירות:
http://www.avsforum.com/forum/19-dedica ... cheap.html
הרעיון בעיקרון הוא לקנות או לבנות תמונות קנבס על מסגרת עבה ככל האפשר, ולהדביק מתחת לקנבס את החומר המבודד - ספוג אקוסטי, צמר סלעים וכו'
איך לא חשבו על זה קודם?
מאחר ויש לי לא מעט קנבסים בחדר (ראו תמונות), יש לי תירוץ לקנות עוד כמה...
מה דעתכם - ישפיע או לא על האקוסטיקה?
http://www.avsforum.com/forum/19-dedica ... cheap.html
הרעיון בעיקרון הוא לקנות או לבנות תמונות קנבס על מסגרת עבה ככל האפשר, ולהדביק מתחת לקנבס את החומר המבודד - ספוג אקוסטי, צמר סלעים וכו'
איך לא חשבו על זה קודם?
מאחר ויש לי לא מעט קנבסים בחדר (ראו תמונות), יש לי תירוץ לקנות עוד כמה...
מה דעתכם - ישפיע או לא על האקוסטיקה?
@liorreem
·
ההשפעה על האקוסטיקה תהיה שולית.
תחשוב על זה ככה, נניח המטראז' הכולל של התמונות שלך בחדר זה בערך 4-5 מ"ר
והחדר שלך לפי התמונות נראה באיזור ה35 (שטח הקירות והתקרה יותר גדול מזה), זה כיסוי של 10% מקסימום. כדי להגיע לשיפור שבאמת נשמע לאוזן צריך לכסות שטח הרבה יותר גדול מזה. ולרוב גם ממקמים את הספוגים, או תמונות במקרה שלך במקומות אסטרטגיים כמו מאחורי הרמקולים - לספיגת החזר ראשוני מהקיר, מאחורי האוזניים באיזור הישיבה וכו'.
ככה שמיקום תמונות אקוסטיות באיזור לא אסטרטגי (איפה שנוח\יפה) , ההשפעה שלו תהיה עוד יותר פחותה
אם זה כרוך בהשקעה רצינית הייתי מוותר על זה. אני גם חשבתי לעשות משהו כזה אצלי בחדר וירדתי מהעניין כי התועלת כנראה לא שווה את ההתעסקות.
ומקריאות בזמן האחרון בפורום נראה שDirac יתן שיפור משמעותי בסאונד מאשר הדבקת פנלים\תמונות אקוסטיות. לא זול בכלל אבל לא מצריך שום התעסקות עם פנלים\ספוגים\תמונות. זה דיסקרטי לחלוטין (תוכנה\קופסא קטנה) לעומת פנלים\תמונות ונותן שיפור משמעותי מאוד גם בבחינה עיוורת (לי אישית לא יצא לשמוע אבל מקריאה זה נראה כך)
ניסיתי למצוא את התוכנה המלאה באינטרנט ללא הלצחה, שוקל לרכוש אותה למרות המחיר הגבוה. (נדמה לי באיזור 2,500 ש"ח)
·
ההשפעה על האקוסטיקה תהיה שולית.
תחשוב על זה ככה, נניח המטראז' הכולל של התמונות שלך בחדר זה בערך 4-5 מ"ר
והחדר שלך לפי התמונות נראה באיזור ה35 (שטח הקירות והתקרה יותר גדול מזה), זה כיסוי של 10% מקסימום. כדי להגיע לשיפור שבאמת נשמע לאוזן צריך לכסות שטח הרבה יותר גדול מזה. ולרוב גם ממקמים את הספוגים, או תמונות במקרה שלך במקומות אסטרטגיים כמו מאחורי הרמקולים - לספיגת החזר ראשוני מהקיר, מאחורי האוזניים באיזור הישיבה וכו'.
ככה שמיקום תמונות אקוסטיות באיזור לא אסטרטגי (איפה שנוח\יפה) , ההשפעה שלו תהיה עוד יותר פחותה
אם זה כרוך בהשקעה רצינית הייתי מוותר על זה. אני גם חשבתי לעשות משהו כזה אצלי בחדר וירדתי מהעניין כי התועלת כנראה לא שווה את ההתעסקות.
ומקריאות בזמן האחרון בפורום נראה שDirac יתן שיפור משמעותי בסאונד מאשר הדבקת פנלים\תמונות אקוסטיות. לא זול בכלל אבל לא מצריך שום התעסקות עם פנלים\ספוגים\תמונות. זה דיסקרטי לחלוטין (תוכנה\קופסא קטנה) לעומת פנלים\תמונות ונותן שיפור משמעותי מאוד גם בבחינה עיוורת (לי אישית לא יצא לשמוע אבל מקריאה זה נראה כך)
ניסיתי למצוא את התוכנה המלאה באינטרנט ללא הלצחה, שוקל לרכוש אותה למרות המחיר הגבוה. (נדמה לי באיזור 2,500 ש"ח)
ממליץ לעבור ביסודיות על הלינק ש (G) נתן. 16 עמודים אבל שווה קריאה מעמיקה.
ולעניין התמונות, גם אם תמלא את החדר והתקרה כולה בתמונות ופנלים אקוסטיים לא בהכרח תקבל את השינוי המיוחל. פנלים כאלה סופגים/בולעים את התדרים הגבוהים/אמצע.
כל פנל יש לו מקדם בליעה שונה - תדרים בתחום x יבלעו ב y אחוזים. ובתחום אחר יספגו יותר/פחות.
לשים סתם תמונות או פנלים אקוסטיים בלי לדעת איזה תדרים בעייתים( נשמעים חלש מידי/חזק מידי) יכול לעשות יותר נזק מתועלת. יכול להיות שאצלך בחדר שומעים לא רע את הגבוהים ויש בעייה בתדרי אמצע, נגיד ששומעים אותם חלש מידי, והוספת פנלים תספוג את הגבוהים שאין איתם בעיה ולא תיגע באמצע שהם בעייתים והסאונד יפגע...
וזה עוד בלי לדבר על התדרים נמוכים שהם הכי בעייתים לריסון שצריכים ספוגים אקוסטיים בגודל של ספה שמכערים את החדר.
בקיצור הנקודה היא שבלי לדעת מה הבעיה חבל סתם לשים ולהשקיע
הdirac נראה עדיף בכל מקרה, היות ויש לו את היכולת לתקן - להעלות/להוריד תדרים מסוימים ומטפל ביעילות גבוהה בנמוכים (מה שתוכנת הכיול, אפילו בגירסא הטובה ביותר שלה נותנת תוצאות הרבה פחות טובות מהdirac)
ולעניין התמונות, גם אם תמלא את החדר והתקרה כולה בתמונות ופנלים אקוסטיים לא בהכרח תקבל את השינוי המיוחל. פנלים כאלה סופגים/בולעים את התדרים הגבוהים/אמצע.
כל פנל יש לו מקדם בליעה שונה - תדרים בתחום x יבלעו ב y אחוזים. ובתחום אחר יספגו יותר/פחות.
לשים סתם תמונות או פנלים אקוסטיים בלי לדעת איזה תדרים בעייתים( נשמעים חלש מידי/חזק מידי) יכול לעשות יותר נזק מתועלת. יכול להיות שאצלך בחדר שומעים לא רע את הגבוהים ויש בעייה בתדרי אמצע, נגיד ששומעים אותם חלש מידי, והוספת פנלים תספוג את הגבוהים שאין איתם בעיה ולא תיגע באמצע שהם בעייתים והסאונד יפגע...
וזה עוד בלי לדבר על התדרים נמוכים שהם הכי בעייתים לריסון שצריכים ספוגים אקוסטיים בגודל של ספה שמכערים את החדר.
בקיצור הנקודה היא שבלי לדעת מה הבעיה חבל סתם לשים ולהשקיע
הdirac נראה עדיף בכל מקרה, היות ויש לו את היכולת לתקן - להעלות/להוריד תדרים מסוימים ומטפל ביעילות גבוהה בנמוכים (מה שתוכנת הכיול, אפילו בגירסא הטובה ביותר שלה נותנת תוצאות הרבה פחות טובות מהdirac)
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7402
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
שקנית בית והוא היה ריק שהתחלת לדבר היה הד ? נכון ,התחלת למלא את הבית בתמונות שטיח ויטרינה וכול מיני שטויות ואז האקוסטיקה נראתה לך בסדר . יופי גם תמונות רגילות יעשו לך את העבודה.
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14355
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
·liorreem כתב:לא מכיר את נושא ה-DIRAC. אשמח לקרוא אם יש לך מקור טוב.
בקשר לתמונות - יש עוד הרבה מקום על הקירות.......
DIRAC לא מתאים לאטמוס.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
האמת הרעיון של תמונה קיים כבר מזמן ומבוצע על ידי כמה חברות העוסקות בתחום בניית חדרי קולנוע ואולפנים...
השיפור משמעותי אך תלוי בגודל החלל וכמות התמונות.
אתה יכול לקחת את הרעיון מכאן: http://www.hometheater.co.il/vp2354649#2354649 ולמקם פאנלים כאלו מאחורי התמונות.
השיפור משמעותי אך תלוי בגודל החלל וכמות התמונות.
אתה יכול לקחת את הרעיון מכאן: http://www.hometheater.co.il/vp2354649#2354649 ולמקם פאנלים כאלו מאחורי התמונות.
זה לא נכון להגיד שצריך פנלים בגודל של ספה לטיפול בבאס .
גם פאנלים סטנדרטים בעובי של 5-10 ס"מ מועילים מאוד , כי הם עדיפים פי כמה וכמה מקירות חשופים .
לשאלת פותח השירשור התמונות יועילו בכמות סבירה , מספר מצומצם של תמונות לא יעשה הרבה אפקט .
גם פאנלים סטנדרטים בעובי של 5-10 ס"מ מועילים מאוד , כי הם עדיפים פי כמה וכמה מקירות חשופים .
לשאלת פותח השירשור התמונות יועילו בכמות סבירה , מספר מצומצם של תמונות לא יעשה הרבה אפקט .
-
liorreem
- חבר ותיק

·הוצאת לי את המילים מהפה.עופרפולק כתב:שקנית בית והוא היה ריק שהתחלת לדבר היה הד ? נכון ,התחלת למלא את הבית בתמונות שטיח ויטרינה וכול מיני שטויות ואז האקוסטיקה נראתה לך בסדר . יופי גם תמונות רגילות יעשו לך את העבודה....
במקרה הזה יש כללי אצבע פשוטים - כמה שפחות קירות חשופים, המצב ישתפר בהדרגה.
החדר גם כך מלאבשטיחים ספות וארונות ספרים, כך שאני צופה שינוי קל אצלי.
הבאתי רעיון פשוט ודקורטיבי - שכל אחד יכול לקחת לכיוון שלו.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
אקוסטיקה זה מדע לכל דבר ועניין ובתור איש סאונד אני יכול לומר לכם שטיפול אקוסטי לא מקצועי ברוב המקרים לא נותן הרבה, פשוט כי צריך לדעת בדיוק מה הבעיות כדי לטפל בהן נקודתית.
בחלל רגיל טיפול אקוסטי יכלול בדרך כלל שלושה אלמנטים, החזרה, פיזור ובליעה. יותר מדי (או לא מספיק) מכל אחד מהפרמטרים האלו יגרום לבעיות ולאיכות שמע נחותה.
בקיצור, קודם בודקים מה הבעיות האקוסטיות בחלל (הדהוד, גלים עומדים וכו') ואז מוסיפים תמונות אקוסטיות, דיפיוזרים, בולעי בס וכן הלאה.
בחלל רגיל טיפול אקוסטי יכלול בדרך כלל שלושה אלמנטים, החזרה, פיזור ובליעה. יותר מדי (או לא מספיק) מכל אחד מהפרמטרים האלו יגרום לבעיות ולאיכות שמע נחותה.
בקיצור, קודם בודקים מה הבעיות האקוסטיות בחלל (הדהוד, גלים עומדים וכו') ואז מוסיפים תמונות אקוסטיות, דיפיוזרים, בולעי בס וכן הלאה.
-
liorreem
- חבר ותיק

לא ניסיתי לזלזל ולומר שאקוסטיקה היא לא מדע, ובהחלט צריך להשתמש במיקצוענים עבור שימושים מקצועיים (אולפנים, אולמות כנסים וקונצרטים וכו').
גם אודיופילים שמוציאים מאות אלפי שקלים על מערכות היי-אנד ישמחו לטיפול אקוסטי.
פשוט לא נראה לי שיש צורך שלכל סלון נזמין מומחה אקוסטיקה. טיפול בסיסי אמור להספיק לאוזן הממוצעת, שהדרישות שלה נמוכות ביותר, ובעיקר דורשות חוסר הדהוד מקירות חשופים.
אני מבין שפתרון אצבע כזה צורם למומחים, אבל מחינת הצרכן שלא הפך את התחביב לאובססיה זה מספיק.
גם אודיופילים שמוציאים מאות אלפי שקלים על מערכות היי-אנד ישמחו לטיפול אקוסטי.
פשוט לא נראה לי שיש צורך שלכל סלון נזמין מומחה אקוסטיקה. טיפול בסיסי אמור להספיק לאוזן הממוצעת, שהדרישות שלה נמוכות ביותר, ובעיקר דורשות חוסר הדהוד מקירות חשופים.
אני מבין שפתרון אצבע כזה צורם למומחים, אבל מחינת הצרכן שלא הפך את התחביב לאובססיה זה מספיק.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
לא יודע. אני יכול לקבל את זה ברמת המשתמש הביתי הפשוט אבל רוב (אם לא כל) האנשים שמסתובבים פה הם אנשים שהסאונד חשוב להם ברמה כזו או אחרת. אגב, לא חייבים בכלל לעשות אקוסטיקה כמו באולפן אבל הרבה יותר טוב לדעתי להביא איש מקצוע פעם אחת שיתן קווים מנחים ולבנות את הטיפול לאורך זמן עם תמונות אקוסטיות ודברים שפחות מפריעים לחיים תקינים של בית (ושל הגברת).
תכל'ס, ברור לי שאני קצת מפנטז וש99 אחוז מהאנשים לא יודעים או שלא אכפת להם או שלא רוצים להשקיע אבל אני מאמין שטיפול אקוסטי זה הצעד הראשון בדרך למיצוי הציוד שלך ובסופו של דבר זו דרך לחסוך כסף כי מקבלים תוצאות טובות יותר מציוד פשוט יותר.
תכל'ס, ברור לי שאני קצת מפנטז וש99 אחוז מהאנשים לא יודעים או שלא אכפת להם או שלא רוצים להשקיע אבל אני מאמין שטיפול אקוסטי זה הצעד הראשון בדרך למיצוי הציוד שלך ובסופו של דבר זו דרך לחסוך כסף כי מקבלים תוצאות טובות יותר מציוד פשוט יותר.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
ככל שתוסיף יותר חפצים בבית - תמונות, שטיח, ריהוט, כך תשבור את ההחזר הישיר מהקירות ותמנע הדהודים.
לפעמים שטיח יכול לעשות את ההבדל. אני לא מדבר על טיפול אקוסטי מקצועי של אולפן הקלטות אלא משהו שכל אחד יכול לעשות בקלות.
מרתף ריק זה מתכון ברור לאסון. תמלא אותו בדברים, הוא יתחיל להשמע נורמלי.
במקרה הספציפי שלך, על פי התמונה, אני רואה שהמרתף מאובזר היטב, אז לא ברור לי איזו בעיה אתה מנסה לפתור.
לפעמים שטיח יכול לעשות את ההבדל. אני לא מדבר על טיפול אקוסטי מקצועי של אולפן הקלטות אלא משהו שכל אחד יכול לעשות בקלות.
מרתף ריק זה מתכון ברור לאסון. תמלא אותו בדברים, הוא יתחיל להשמע נורמלי.
במקרה הספציפי שלך, על פי התמונה, אני רואה שהמרתף מאובזר היטב, אז לא ברור לי איזו בעיה אתה מנסה לפתור.
-
liorreem
- חבר ותיק

הבאתי את המאמר כשירות לכלל חברי הפורום - לא עבור החדר שלי, שאותו מילאתי כבר ברהיטים למכביר ולכן הסאונד סביר מאד לאוזני הלא מקצועיות.
ספציפית השאיפה שלי היא למנוע דליפה של באסים אל השכנים - למרתף יש קיר משותף עם שכניי לדו - (הקיר עם הפוסטר של the walking dead) ואל שאר חדרי הבית - למרות שהם כבר התרגלו לרעידות אדמה קטנות מפעם לפעם.
ספציפית השאיפה שלי היא למנוע דליפה של באסים אל השכנים - למרתף יש קיר משותף עם שכניי לדו - (הקיר עם הפוסטר של the walking dead) ואל שאר חדרי הבית - למרות שהם כבר התרגלו לרעידות אדמה קטנות מפעם לפעם.
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
·RobotCop כתב:לא יודע. אני יכול לקבל את זה ברמת המשתמש הביתי הפשוט אבל רוב (אם לא כל) האנשים שמסתובבים פה הם אנשים שהסאונד חשוב להם ברמה כזו או אחרת. אגב, לא חייבים בכלל לעשות אקוסטיקה כמו באולפן אבל הרבה יותר טוב לדעתי להביא איש מקצוע פעם אחת שיתן קווים מנחים ולבנות את הטיפול לאורך זמן עם תמונות אקוסטיות ודברים שפחות מפריעים לחיים תקינים של בית (ושל הגברת).
תכל'ס, ברור לי שאני קצת מפנטז וש99 אחוז מהאנשים לא יודעים או שלא אכפת להם או שלא רוצים להשקיע אבל אני מאמין שטיפול אקוסטי זה הצעד הראשון בדרך למיצוי הציוד שלך ובסופו של דבר זו דרך לחסוך כסף כי מקבלים תוצאות טובות יותר מציוד פשוט יותר....
אתה מדויק, נקודה!!!
כיף חיים.
כמה הערות:
1. יותר מדי פאנלים מסוג זה יכולים בהחלט לגרוע ולא לשפר, כל מקרה לגופו.
2. אין קשר, אפילו לא מינורי, בין פאנלים אקוסטים לזליגת באס לשכנים....
עדיף לבודד עם רגליות גומי את הסאב ואת הרמקולים הגדולים, במידה ויש כאלו.
3. חשוב להבין שגם אם תכסה את כל הקירות בפאנלים אקוסטיים לא תהיה השפעה על תדרים מתחת ל120 הרץ.
4. יש חשיבות גם לדפיוזינג של הסאונד וזה בכלל תורה בפני עצמה.
בקיצור,
נסה כמה פאנלים בנקודות הכי חשובות:
1. FRP - first reflection point.
2. בקיר האחורי מאחורי נקודת האזנה.
בנוסף,
במידה ואתה הולך להניח פאנל אקוסטי, צמר סלעים - זכוכית, תדאג שהחומר בדחיסות גבוהה = אפקטיבי יותר.
נסה להתקין את התמונה במרחק של כמה סנטימטרים מהקיר ולא צמוד! ככה הגל קול עובר דרך הפאנל פעמיים = אפקטיבי יותר.
את התמונה-הדפס, יש לבצע עם בד נושם.
בהצלחה
1. יותר מדי פאנלים מסוג זה יכולים בהחלט לגרוע ולא לשפר, כל מקרה לגופו.
2. אין קשר, אפילו לא מינורי, בין פאנלים אקוסטים לזליגת באס לשכנים....
עדיף לבודד עם רגליות גומי את הסאב ואת הרמקולים הגדולים, במידה ויש כאלו.
3. חשוב להבין שגם אם תכסה את כל הקירות בפאנלים אקוסטיים לא תהיה השפעה על תדרים מתחת ל120 הרץ.
4. יש חשיבות גם לדפיוזינג של הסאונד וזה בכלל תורה בפני עצמה.
בקיצור,
נסה כמה פאנלים בנקודות הכי חשובות:
1. FRP - first reflection point.
2. בקיר האחורי מאחורי נקודת האזנה.
בנוסף,
במידה ואתה הולך להניח פאנל אקוסטי, צמר סלעים - זכוכית, תדאג שהחומר בדחיסות גבוהה = אפקטיבי יותר.
נסה להתקין את התמונה במרחק של כמה סנטימטרים מהקיר ולא צמוד! ככה הגל קול עובר דרך הפאנל פעמיים = אפקטיבי יותר.
את התמונה-הדפס, יש לבצע עם בד נושם.
בהצלחה
ולגבי הבאס....
1. אודיסי.
2. דירק.
3. לוכד באס הלמונץ - מורכב.. אבל יעיל.
חומר אקוסטי בפינות החלל - קיר לקיר - תיקרה לקיר וכו... כדיי שיהיה אפקטיבי בתדרים נמוכים זה צריך להיות בעל מסה רצינית - פחות פרקטי ברוב המקרים.
1. אודיסי.
2. דירק.
3. לוכד באס הלמונץ - מורכב.. אבל יעיל.
חומר אקוסטי בפינות החלל - קיר לקיר - תיקרה לקיר וכו... כדיי שיהיה אפקטיבי בתדרים נמוכים זה צריך להיות בעל מסה רצינית - פחות פרקטי ברוב המקרים.