קולנוע
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9324
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
·עופרפולק כתב:בבית שומעים יותר טוב פי כמה....
אולי, אבל בבית, אפילו לבעלי מקרנים אין מסכים בגודל של אולמות קולנוע.
גם קהל הצופים הרבה יותר מצומצם...
- eitan-z
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 668
- נתן תודות: 310 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
המסך אמנם קטן יותר אבל יחסית למרחק הצפייה - הזוית ראייה (רוחב המסך) גדולה יותר - וזה יתרון גדול.bariko כתב:·......
אולי, אבל בבית, אפילו לבעלי מקרנים אין מסכים בגודל של אולמות קולנוע.
גם קהל הצופים הרבה יותר מצומצם......
קהל מצומצם - עוד יתרון
הציוד הוא האמצעי , התכנים הם הנשמה ומכאן ההנאה . . .
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
לגמרי.עופרפולק כתב:בבית שומעים יותר טוב פי כמה....
אין פרסומות. אין המתנה בתור. הפופקורן זול בהרבה, הקולה לא מדוללת במים. יש על האש (כשאני כבר ראיתי את הסרט אבל החברים לא). יש בירות!!! והכי חשוב, יש הפסקת שירותים, חשוב אחרי כל הקולה, בירות והאוכל
רציתי להגיד זול יותר, בל אז נזכרתי במחירים של הרמקולים
לפותח השרשור. בקולנוע האיכות טובה יותר, יש להם גרסאות שונות מאשר לבית אשר מתאימות לרמקולים/הגברה של קולנוע. אבל זה לא אומר שבבית פחות טוב. הכל תלוי מה יש לך ואיפה זה נמצא. היתרון האמיתי של עולם קולנוע זה לא הסאונד, לא התמונה אלה האקוסטיקה. בעולם קולנוע לרוב אין את הבעיות האקוסטיות שיש בסלון הטיפוסי. ציוד טוב בבית, בחדר יעודי, עדיף על רוב בית הקולנוע שיש בארץ (לא רק בגלל מה שכתבתי קודם, אלה כי אתה תמיד תשב במושב הנכון, הווליאום יהיה בדיוק בשבילך, זווית הצפיה לרוב תהיה גדולה יותר מאשר בקולנוע. בכלל, עולם קולנוע הוא פשרה אחת גדולה לכמה שיותר אנשים)
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
לרוב בקולנוע ישמעו טוב יותר בגלל הסיבה שהאקוסטיקה ב95 אחוז מהבתים גרועה.
אם יכנס איזה שחקן רציני לשוק שמציע פתרונות אקוסטיים, אסטתיים ולא יקרים הוא יכול לגרוף קופה יפה.
ממה שאני ניסיתי לחפש לרוב הפתרונות יקרים ומכוערים.
אז מה שנשאר לנו זה לקנות מערכת בעשרות אלפי שקלים ולהסתפק בסאונד בינוני מינוס..
אם יכנס איזה שחקן רציני לשוק שמציע פתרונות אקוסטיים, אסטתיים ולא יקרים הוא יכול לגרוף קופה יפה.
ממה שאני ניסיתי לחפש לרוב הפתרונות יקרים ומכוערים.
אז מה שנשאר לנו זה לקנות מערכת בעשרות אלפי שקלים ולהסתפק בסאונד בינוני מינוס..
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9324
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
·eitan-z כתב:המסך אמנם קטן יותר אבל יחסית למרחק הצפייה - הזוית ראייה (רוחב המסך) גדולה יותר - וזה יתרון גדול.......
קהל מצומצם - עוד יתרון...
כנראה שנישאר חלוקים, כי אני בכל זאת מעדיף מסך ענק , וכמה שיותר קהל:)
(לכן אנחנו תמיד הולכים להקרנות בכורה, או במוצ"ש הראשון סמוך ליציאת הסרט בארץ)
לגבי סאונד שציינו פה, חשוב לזכור שלא כל האולמות שווים.
יש אולמות מעולים בראשל"צ ובירושלים, (לצערי מרוחקים ממני), הכוללים אף מערכות אטמוס חדישות.
החיסרון היחיד שאני מוצא בקולנוע לעומת מערכת ביתית, שלא ניתן לשלוט על עוצמת הווליום.
הדיאלוגים נשמעים לפעמים מאוד חלשים, ובבית אני יכול להגביר כרצוני...
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
האמת היא שאני לא מצליח להנות בקולנוע. בגלל זה הפסקתי ללכת או שאני הולך ממש אחת ל...
(*אני מתייחס פרטנית ליס פלנט בקניון לב המפרץ בחיפה כי לצערי זו האפשרות "הטובה" ביותר שיש באזור שלי)
איכות התמונה מעולם לא הרשימה אותי. התמונה רכה/מטושטשת מידי, בדרך כלל שטוחה וחסרת ניגודיות ולפעמים יש אפילו קפלים לבד שמפריעים והגרוע והחצוף ביותר לדעתי זה שהתאורה של שלטי ה- "יציאה" מאירים לאורך כל הסרט בצמוד לפינות התחתונות של המסך, מה שממש מציק בעין. ממש כמו זליגות אור שיש בפינות במסכי LCD.
מבחינת סאונד? תלוי מאד. כבר יצא לי להיות בלא מעט הקרנות שהסאונד היה פשוט בזיון. ברמה של רמקולים מחרחרים ו/או מערכת לא מכוונת. כזו שהבאס היה מוגזם והקולות העדינים יותר כמו דיבורים וכו' היו עמומים ושטוחים. היתה אפילו הקרנה (לפני שנים רבות) ששכחו להפעיל את הסראונד. היה פשוט סאונד סטריאו יחסית חלש וזהו. אחרי כמה דקות ניגשתי להסביר לסדרן שהיה באולם והוא לא ידע מה לעשות עם המידע הזה. חזרתי לשבת וקיוויתי לטוב. אחרי כמה דקות הסדרן חזר לאולם והסאונד נשאר חלש בסטריאו. שוב ניגשתי אליו ואמרתי לו שזה לא עסק ככה ושאם הם לא מסדרים את זה אני מבקש לעזור את הסרט ולקבל את הכסף חזרה. החל בינינו דין ודברים שם ובסוף שכנעתי אותו לנסות לגשת למי שאחראי שם על ההקרנה ופשוט להגיד לו ששומעים חלש ואין סראונד. וואלה חמש דקות לאחר מכן קיבלנו סראונד חזק כמו שצריך!! איזה כיף!
מבחינת קהל - אני מעדיף לצפות בסרט בבית עם משפחה וחברים קרובים ולא לקחת את הסיכון עם הקהל שמגיע לקולנוע. יכול להיות לפעמים קהל מדהים ואז הכל אחלה ויכולים ליפול על ישיבה ליד חבורה של ילדים-מתבגרים/מבוגרים-ילדים שכל הסרט מבלבלים את השכל או מצחקקים בלי קשר ו/או מפעילים סלולריים וכו'. ("הלו.. לא אחי.. אני בסרט... שומע? כן אחי אני בסרט... דבר איתי אח... מה?? לא שומע אותך. דבר איתי אחר כך אני בסרט אחי.. כן... כן.. סבבה אחי אין בעיה בכיף.. דבר איתי.. יאאללה.. איך? אהה סבבה.... טוב אחי...") כאילו WTF ?? אתם חייבים לענות כאילו!? יש חוק שמחייב לענות לשיחות? מי יישמע אנשים מחכים לטלפון חשוב מהרופא שלהם..
(*אני מתייחס פרטנית ליס פלנט בקניון לב המפרץ בחיפה כי לצערי זו האפשרות "הטובה" ביותר שיש באזור שלי)
איכות התמונה מעולם לא הרשימה אותי. התמונה רכה/מטושטשת מידי, בדרך כלל שטוחה וחסרת ניגודיות ולפעמים יש אפילו קפלים לבד שמפריעים והגרוע והחצוף ביותר לדעתי זה שהתאורה של שלטי ה- "יציאה" מאירים לאורך כל הסרט בצמוד לפינות התחתונות של המסך, מה שממש מציק בעין. ממש כמו זליגות אור שיש בפינות במסכי LCD.
מבחינת סאונד? תלוי מאד. כבר יצא לי להיות בלא מעט הקרנות שהסאונד היה פשוט בזיון. ברמה של רמקולים מחרחרים ו/או מערכת לא מכוונת. כזו שהבאס היה מוגזם והקולות העדינים יותר כמו דיבורים וכו' היו עמומים ושטוחים. היתה אפילו הקרנה (לפני שנים רבות) ששכחו להפעיל את הסראונד. היה פשוט סאונד סטריאו יחסית חלש וזהו. אחרי כמה דקות ניגשתי להסביר לסדרן שהיה באולם והוא לא ידע מה לעשות עם המידע הזה. חזרתי לשבת וקיוויתי לטוב. אחרי כמה דקות הסדרן חזר לאולם והסאונד נשאר חלש בסטריאו. שוב ניגשתי אליו ואמרתי לו שזה לא עסק ככה ושאם הם לא מסדרים את זה אני מבקש לעזור את הסרט ולקבל את הכסף חזרה. החל בינינו דין ודברים שם ובסוף שכנעתי אותו לנסות לגשת למי שאחראי שם על ההקרנה ופשוט להגיד לו ששומעים חלש ואין סראונד. וואלה חמש דקות לאחר מכן קיבלנו סראונד חזק כמו שצריך!! איזה כיף!
מבחינת קהל - אני מעדיף לצפות בסרט בבית עם משפחה וחברים קרובים ולא לקחת את הסיכון עם הקהל שמגיע לקולנוע. יכול להיות לפעמים קהל מדהים ואז הכל אחלה ויכולים ליפול על ישיבה ליד חבורה של ילדים-מתבגרים/מבוגרים-ילדים שכל הסרט מבלבלים את השכל או מצחקקים בלי קשר ו/או מפעילים סלולריים וכו'. ("הלו.. לא אחי.. אני בסרט... שומע? כן אחי אני בסרט... דבר איתי אח... מה?? לא שומע אותך. דבר איתי אחר כך אני בסרט אחי.. כן... כן.. סבבה אחי אין בעיה בכיף.. דבר איתי.. יאאללה.. איך? אהה סבבה.... טוב אחי...") כאילו WTF ?? אתם חייבים לענות כאילו!? יש חוק שמחייב לענות לשיחות? מי יישמע אנשים מחכים לטלפון חשוב מהרופא שלהם..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
תלוי באיזה אולם ומי מטפל בסאונד.ibra233 כתב:שאלה איזי סאונד משתמשים באולם יס פלנט...
הסרט האחרון שראיתי שם היה star wars האחרון, והסאונד היה טוב מאוד.
לפני זה ראיתי שם את gravity והסאונד היה זוועה.
באסים חזקים ודיאלוגים חלשלושים,
באלנס מוטה ימינה חזק, כל הרמקולים השמאליים בקושי נשמעו.
ראיתי אותו אחר כך בבית, ונהניתי הרבה יותר, למרות המסך הקטן שלי.
יצא לי להתרשם מהרבה מאוד אולמי קולנוע ,
בראשון (סינמה סיטי ו-יס בהרבה אולמות), בחיפה , בגלילות וגם ברחובות (שכחתי את השם).
אף אחד - אבל אף אחד מהאולמות הללו - לדעתי , אינו מגיע לרמת האיכות והכיווניות מבחינת הסאונד וגם מבחינת התמונה ,
ביחס לקולנוע ביתי ברמה בינונית ומעלה .
הכי קרוב לאיכות הסאונד היה אולם ה- LG IMAX הצליל היה טוב , אך היה מחסור בבאס .
אז נכון שהאקוסטיקה בבית אינה מושלמת ולפעמים לא להיט בלשון המעטה , אך אחד הדברים שמצמצמים תופעה זו הם מע' כיול וכמה תוספות בסלון .
למי שיש חדר ייעודי - וציוד איכותי - החוויה בכלל הרבה יותר טובה .
אחד הדברים שחסרים לי זה האפקט של ה- 4DX (כסאות זזים , רעידות , רוח , פלאש וכו ..)
בזה הייתי מוכן להשקיע סכום לא קטן של כסף אבל זה כנראה לא מתאים לשימוש ביתי
בראשון (סינמה סיטי ו-יס בהרבה אולמות), בחיפה , בגלילות וגם ברחובות (שכחתי את השם).
אף אחד - אבל אף אחד מהאולמות הללו - לדעתי , אינו מגיע לרמת האיכות והכיווניות מבחינת הסאונד וגם מבחינת התמונה ,
ביחס לקולנוע ביתי ברמה בינונית ומעלה .
הכי קרוב לאיכות הסאונד היה אולם ה- LG IMAX הצליל היה טוב , אך היה מחסור בבאס .
אז נכון שהאקוסטיקה בבית אינה מושלמת ולפעמים לא להיט בלשון המעטה , אך אחד הדברים שמצמצמים תופעה זו הם מע' כיול וכמה תוספות בסלון .
למי שיש חדר ייעודי - וציוד איכותי - החוויה בכלל הרבה יותר טובה .
אחד הדברים שחסרים לי זה האפקט של ה- 4DX (כסאות זזים , רעידות , רוח , פלאש וכו ..)
בזה הייתי מוכן להשקיע סכום לא קטן של כסף אבל זה כנראה לא מתאים לשימוש ביתי
נערך לאחרונה על ידי movieman ב 10/04/2016 17:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
@ibra233
באולמות שונים באותו קומפלקס משתמשים במערכות שונות.
בעיקרון מערכות טובות יותר באולמות הגדולים.
וגם אז לא בטוח שהסרט המוקרן הוא בפורמט הגבוה שכתוב בכניסה לאולם
וכמו ששחר כתב קודם, יש כל מיני הפתעות.
גם אני חוויתי סרט בסטריאו באולם המתפאר במערכת סאונד חדישה.
פשוט ביזיון.
באולמות שונים באותו קומפלקס משתמשים במערכות שונות.
בעיקרון מערכות טובות יותר באולמות הגדולים.
וגם אז לא בטוח שהסרט המוקרן הוא בפורמט הגבוה שכתוב בכניסה לאולם
וכמו ששחר כתב קודם, יש כל מיני הפתעות.
גם אני חוויתי סרט בסטריאו באולם המתפאר במערכת סאונד חדישה.
פשוט ביזיון.