התלבטות לגבי סאב לרכב

אודיו, וידאו, מולטימדיה, SPL, EMMA, ניווט, מידע מבוסס מיקום וכל גאדג'ט לרכב.
dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #1 

אומנם לא ממש קיבלתי תגובות לגבי שאלה הקודמת שלי, בנוגע ל-HU, אני אנסה שוב לשאול שאל חוות דעת של חברי הפורום: מה דעתכם על סאב שטוח, מיועד למתחת למושב? שוקל דגם הזה

dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #2 

מישהו?..

shterling
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

אם אתה רוצה לשמוע בס עמוק וחזק ומצפה לשדרוג מפואר באיכות של הבס, עדיף שתקנה משהו לתא המטען, הסאבים השטוחים פשוט לא מסוגלים לתת את מה שהעמוקים נותנים אלא אם תשקיע סכומים ניכרים בסאבים שטוחים מיוחדים וגם אז זה יהיה פחות חזק מסאב עמוק, אם אתה מעוניין בסאב שנותן את הבס (מכת בום) ומשלים את טווח הצלילים ברכב ומוכן להתפשר על פחות עוצמה אז לך על זה, אני מקווה שיש לך מספיק מקום מתחת למושב כי כדאי לקנות בשטוחים את הגדולים ביותר שניתן להכניס.
הסאב שאתה מצאת MAC AUDIO יתן לך אפקט בלבד, זהו סאב קטן עם יכולות בסיסיות, אבל תמיד חשוב לדעת מה אתה מתכוון או רוצה לקבל, אם אתה מצפה למערכת שתתן מכות תופים שתרעיד את האוטו סביר להניח שלא בחרת נכון אבל אם אתה מתכוון לקבל אפקט נחמד כמו במערכת קולנוע ביתית עם 5 רמקולים קטנים וסאב קטן בסלון אז קיבלת את מה שרצית.(בהנחה שיש לך כבר HU סביר עם רמקולים בדלתות).

dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

@shterling
·תודה רבה לך על התגובה, עבר קצת זמן אחרי הפוסט הזה, וקראתי והתיעצתי בפורומים בחו"ל. כרגע אני נוטע יותר לכיוון הסאב של JL audio
בעיה רק שאין איפה לשמוע אותו :(

shterling
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@dima_vy
·אחלה סאב, יקר טיפה, אבל עם זה הכיוון שלך אתה תשמע ממש טוב, אני תמיד מכוון אנשים לכיוון של AUDIO SYSTEM GERMANY זאת חברת בוטיק גרמנית (הדגמים הבסיסיים שלהם מיוצרים בסין אבל גם הם טובים במיוחד ואתה כפי שאני מבין הולך על איכותיים יותר אז אלו מיוצרים בגרמניה), מה שנחמד בחברה הזו שלא מכירים אותה והם נמכרים בכמויות קטנות כרגע אז ממש כדאי לקנות לפני שכולם ישימו לב והמחירים יעלו. האיכות מטורפת, משהו שלא שומעים בכל מקום, תנסה באתר שלהם http://www.exsound.co.il/ ותתקשר אליהם.

dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

@shterling
·תודה רבה על המלצה. הסתכלתי באתר, הסאבים שלהם גם די גדולים, וגם יקרים. אני מחפש משהו בגודל של JL Audio שציינתי קודם, שהוא בא כבר בקופסה, שעובי שלה 13 ס"מ בלבד, ועם גריל זה יוצא 17 ס"מ. גם המחיר שלו יותר נמוך מסאבים של Audio System Germany...

shterling
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@dima_vy
·תסתכל בקישור הבא: http://www.exsound.co.il/subwoofers/r-1 ... oofer.html זה עולה 499 בלבד ועומק 105 מ"מ על קוטר 185 מ"מ, הסאבים של JL מעולים ואני לא חושב שאם תחליט ללכת עליו תצטער, אבל AUDIO SYSTEM זה משהו אחר.
יש על ה499 עוד עלות של ארגז בטח עוד 200 ש"ח.

dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

@shterling
·ומהו גדול הקופסה שצריך בשביל הסאב הזה?

shterling
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

@dima_vy
·זה מה שנחמד, אתה קובע, עבור SEALED בניגוד ל PORTED זה 22 ליטר חיצוני, משמעות שאתה צריך קופסא בגודל 45X35X12.5 זה יותר גדול מהJL אבל זה לגמרי עולם אחר.(http://www.audio-system.de/dokumente/bd ... mplett.pdf)
מה מטריד אותך יותר העומק או רוחב ואורך? ניתן לשחק בזה ולבנות מה שתרצה אבל אני מניח שתהיה השפעה על המחיר עם תרצה לבנות משהו לא סטנדרטי, הערכה שלי שאתה יכול להגיע למחיר של 900 ש"ח כולל הכל, תברר, אני לא יכול לדעת את המחיר עבורם, אבל אם ירצו יותר זה נשמע לי מוגזם.
דרך אגב הJL שבחרת הוא PORTED ז"א שהבס יהיה מרוח בעל עצמת שמע טובה (SPL) ללא דיוק אך מרעיד, לעומת SEALED שיהיה חד ברור ומדויק בעצמה חזקה אך למשך זמן קצר (לא מרוח) כנראה שהSPL יהיה נמוך (לא בטוח מכיוון שבחרת סאב ממש קטן וחלש מJL לעומת סאב יחסית חזק שאני מציע לך לקנות).
אתה מודע לזה שהJL הוא ללא מגבר? גם האודיו סיסטם ללא מגבר זה עוד 500-800 ש"ח לפחות.

dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

@shterling
·כן, אני מודע שזה ללא מגבר ויש לי מגבר. לגבי הגודל - אני מעדיף קומפקטיות בכל המימדים, אבל רצוי גם לשמור על האיכות הצליל. בעבר היה לי סאב Phase Evolution BP112, ולפי המפרטים גם סאב שאני בחרתי וגם מה שאתה מציע לא מתקרבים אליו, אבל נכון להיום אני לא יכול להרשות לעצמי סאב כמו Phase כי פשוט חייב מקום :), ולכן מחפש פשרה כמה שיותר קטנה בגודל הפיזי, אך עם עדיפות לאיכות. הבעיה הגדולה ביותר עם JL שאין איפה לשמוע אותם בכלל. היתרון בעיני - זה מגיע בצורה מוכנה. אם ללכת לכיוון ההרכבה, אז סביר להניח שיש עוד סאבים שאפשר להכניס לתיבות קטנות, אבל אני לא ממש מוצא בינתיים...
למה אתה ממליץ דווקא על Audio System?

ועוד דבר לגבי ported או sealed, לפי הסבר [url=https://www.youtube.com/watch?v=1a9d7pKw5m4]הזה[/url] ported עדיף למוסיקה אלקטקונית, אותה לרוב אני שומע. מה דעתך?

shterling
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@dima_vy
·אוקיי, אז אתה מהמבינים שאוהבים לשאול שאלות.
ההמלצה על AUDIO SYSTEM באה מניסיון טוב, זוהי חברת בוטיק שלא גדלה למימדים ענקים ולכן אין להם ברירה אלא להיות טובים אחרת לא יקנו אותם, יש אולי עוד כאלו אבל אותם אני מכיר.
הסאב הקודם שלך עולה היום בערך 1200 - 1500 וזה לא יותר מידי רחוק ממה שאתה הולך להוציא היום.
אם אתה רוצה להוציא את הכסף על MAC זה בזבוז, אתה עם ניסיון בסאב מאיכות טובה PHASE לא תוכל לסבול משהו גרוע, JL זה לא רע רק שהדגם שאתה תקנה חלש מידי ואפילו לרכב קטן הוא יתן אפקט חלש (אתה תשלם הרבה על המותג, וJL זה מותג טוב) אם השיקול שלך הוא נפח בלבד אז לך על JL, אם השיקול הוא איכות לך על ההצעה שלי גם עם תצטרך לשים PORTED שהוא גדול יותר.
ההמלצה לגבי מוזיקה אלקטרונית זה PORTED לא תמיד נכונה, אבל נראה לי שאתה בכוון זה ולכן לך על JL.
אני לא יודע בן כמה אתה אבל אני כבר עברתי בחיי 8 מערכות שונות 6 אני התקנתי בעצמי לעצמי( 6הראשונות כשלא היה לי כסף) וכך רכשתי ניסיון, היום אני מבין ויש קצת ניסיון, וכמו שחשבת אני מהמכורים לזה אז זה אומר שכל 4 עד 6 חודשים אני מעדכן את המערכת שלי, נראה לי שאתה גם כן קצת בכוון הזה אז שמע מניסיון בסוף קונים את האיכותי אז חבל שבדרך תוציא כסף על רכיבים שבסוף תחליף.

אז בהצלחה ותעדכן במה בחרת.

dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

@shterling
·אם הייתי מבין - לא הייתי שואל שאלות דווקא :)
אבל כן, בד"כ, לפני הקניה אני כבר למדתי לעשות קצת שיעורי בית. אני לא הכי צעיר שבעולם כבר, בימים הקרובים מסיים עשור הרביעי של החיים :( ולא היו לי הרבה מערכות סטריאו. אני מעדיף לקנות פעם אחת, אבל טוב. לאחרונה רק נאלצתי להחליף HU, כי ה-Clarion 278 שלי מת אחרי 8 שנים של עבודה.
היום דווקא דיברתי עם הבחור מ-exsound, אולי בשבועות הקרובים באמת אבקר אצלם. אני מודה לך על ההמלצות, כי ללכת על JL אולי זאת תהיה טעות, והסאב ששקלתי (106 של JL) הוא רבע ממה שהיה לי בעבר מבחינת ההספק, והחשש הגדול שלי שלא הייתי מרגיש אותו כמו שאני מצפה. הבעיה גם שאין איפה לשמוע אותו. בעיה הנוספת זה יבוא מחו"ל, כאשר המשלוח מאוד יקר (יותר מחצי ממחיר הסאב עצמו)

אגב, אתה בטוח בחישוב שלך של גודל התיבה לנפח? זה לפי מידות פנימיות?

תודה רבה
דימה

dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

@shterling
·אם כבר עלתה אפשרות של לבנות תיבה, מה הייתה אומר על סאב של Hertz דגם הזה בהשוואה ל-Audio System שהצעת לפני כן?

shterling
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

@dima_vy
·HERTZ מצוינים, כמה זה עולה?, בד"כ רמקולים HERTZ טובים בהפרש ניכר מהרבה אחרים לרבות FOCAL ןJL (לדעתי) אבל אין לזה סוף וצריך להתביית על משהו שאתה בוטח בו אצלי ומניסיון זה AUDIO SYSTEM, לגבי החישוב אני דחקתי קצת מתחת למומלץ ע"מ לקלוע למקום הצפוף אצלך ושעדיין יישמע טוב מאד, אם תוכל עדיף גודל של 45X45X12.5 חיצוני עובי דופן 1.8 ס"מ או42X42X13 לא לעבור נפח של 29 ליטר חיצוני.

dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

@shterling
·הציעו לי Hertz בארץ ב-1000 ש"ח כולל תיבה ביצור מקומי. אותו רמקול אני יכול להביא מאמזון ב-140 יורו לפני מיסים, ואפשר להתארגן על תיבה ב-200 או 250 ש"ח נניח, אז יצא 850 ש"ח נניח, ואם אצטרך לשלם מיסים זה יצא בדיוק אותו אלף ש"ח. Audio system יוצא קצת יותר זול. הבעיה הגדולה ביותר שלא שמעתי אותם ואת Hertz לא ניתן לשמוע באותו מקום שדיברתי איתו. גם צריכים לחזור אלי עוד לגבי גודל התיבה. נורא קשה להחליט כי הניסיון היחידי שיש לי זה עם Phase שהיה לי...
אז השאלה היא האם יש טעם להתאמץ ולנסוע לאשדוד ולבדוק Audio System או ללכת על Hertz נניח? החנות שמוכרת אותם יותר קרובה...

לגבי גודל התיבה - אני יכול להרשות עומק לא יותר מ-15 ס"מ וגובה לא יותר מ-35 ס"מ. עם אורך אפשר לשחק לדעתי. מ העובי של דפנה המומלץ?
האם ל-Hertz esf25.5 זה אותו גודל התיבה כמו ל-Audio System R10 flat?

עדכון קטן - בינתיים חזר אלי בחור מחנות שמוכרת הרץ - הרמקול הזה דורש תיבה בנפח 14 ליטר בלבד. והוא מציע צורה שדי מתאימה לאוטו
תראה בבקשה את הלינק הזה - http://www.hertzaudiovideo.com/wp-conte ... Manual.pdf
האם אני מפספס משהו? ממש לא באה לי לטעות במשהו שאי אפשר לתקן אח"כ, הרי אני לא יוכל להחזיר את הרמקול עם תיבה שנעשתה עבורי...

תודה רבה לך על היעוץ!! :)

shterling
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

@dima_vy
יבואן HERTZ בישראל זאת חברה בשם אודיו סיסטם (מצחיק), הנתונים של הרץ נשמעים טוב, אתה צודק במיוחד שאין איפה לשמוע את זה, וגם אם תשמע ההבדל בין עמדת ההשמעה למה שתשמע אצלך ברכב יכול להיות גדול כי זה תלוי בסאונד של הרכב עצמו, אם יקום פה מישהו שייצור עמדת השמעה בקבינה של רכב או במקום דמוי תא נוסעים...
נתוני ההרץ נשמעים טוב והוא כמעט זהה ל ASG שהצעתי לך (AUDIO SYSTEM GERMANY) הנפח הקטן שההרץ דורש (14 ליטר פנימי) זהים לנתונים של הASG שים לב הקופסא שהרץ מציעים במידות 67*12*40 ס"מ וזה 32 ליטר חיצוני, זה יפה ועשוי להישמע סביר (סאבים פלט פחות טובים באופן כללי מסאבים עמוקים.), מה מחיר הקופסא של הרץ EBX- F 25.5 והאם זה יכול להתאים לך?
במידה ואתה חובב אמיתי של שמיעה באיכות וגם קצת חובב ציוד AUDIO אז סע ותשמע באשדוד, אם הנסיעה קשה מידי עליך תסתפק בהרץ לא יהיה רע, תברר לפני שאתה נוסע שיש להם את הדגם הספציפי שאתה מחפש, כי כשתגיע ולא יהיה להם הם ינסו למכור לך את מה שיש ויביאו מומחים שיעידו שמה שיש להם במלאי יותר טוב.
גודל קופסא SEALED ל ASG אידיאלי עבורך 65*35*15 עם עובי דופן 1.8 ס"מ ואז הנפח הפנימי הוא בדיוק כפי שמומלץ ואתה לא צריך נפחים מוקטנים כפי שחישבתי עבורך בעבר.
אם היית גר בהולנד/ גרמניה/ שוויץ/אוסטריה או בלגיה לא היית מתלבט לקחת ASG כי שם זה מוכר ואהוב רק במדינת הענק שלנו ישראל איכות גבוהה נחשבת ל"אני לא צריך את זה" או "בלאו הכי לא שומעים הבדל" ואנחנו כמו כמה מדינות עולם שלישי מסתפקים בציוד *** דוגמת MAC AUDIO שאנשים סבורים שישמעו איכות ממנו, ובכן בשעתיים הראשונות אכן תהנה מציוד אודיו "זול" אבל אז תבחין שזה קצת צורם והבס לא חזק ומודגש ועוד ועוד עד שתגיד לעצמך "וואלה זה *** וכואב לי הראש מזה" אבל בגלל ששלמת כבר תהיה תקוע אם זה, קונים ציוד טוב ונהנים לשנים, יש לי מגברים שאני כבר מעביר אותם ממכונית למכונית למעלה מ10 שנים.

dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

@shterling
·כן, ברור שהשמעה בחדר יעודי תהיה שונה משמיעה ברכב, זה בדיוק כמו במערכות ביתיות.
לגבי התיבה - הציעו לי ב-1100 ש"ח רמקול עם תיבה מותאמת עבורי (לא הEBX-F25.5) כך שהדופן העליונה בעלת רוחב 12 ס"מ, ותחתונה - 17 ס"מ, ואורך של התיבה 45 ס"מ וגובה 35 ס"מ. וזה נראה לי כממש מתאים, כי אפשר לנצל את השיפוע של המושב. אני מאמין שאפשר לבנות כך תיבה גם עבור ASG, רק אני לא יודע מה המימדים שיצאו, עוד לא מצאתי מחשבון שיחשב לי את זה בסנטימטרים כמו שאני רגיל לראות את המידות :)
לגבי חיבה לדברים איכותיים - אז כן, אני לא עשיר כדי לקנות דברים זולים, ולכן אני מעדיף לקנות פעם אחת אבל משהו טוב. דווקא הרמקולים הקדמיים אצלי הם של Mac Audio והם נשמעים די טוב לטעמי, במיוחד עם נקח בחשבון שלא עשיתי שום דבר, כגון איטום רכב או הדבקת פלסטיקים של הדלתות.
כן, מסכים איתך שבמדינת הענק שלנו אנשים נדבקים על מותגים :) דווקא Mac Audio לא נראה לי שהוא נפוץ במיוחד. גם כשמכרו לי את המערכת לא הכרתי שום מותג של הרכבים, חוץ מנגן Clarion שאותו הבאתי בעצמי. אבל שוב, אני די מרוצה מהקומפוננטים שלי, ומהמגבר שיש לי, וגם הייתי מרוצה מהסאב. כנראה היום מישהו אחר מרוצה ממנו :(.

אתה יכול להמליץ לי על מחשבון להתאמת תיבה?

תודה רבה לך

shterling
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

@dima_vy
יש לJBL אפליקציה חמודה לזה https://play.google.com/store/apps/deta ... n.jbltools זה לטלפון הנייד - אנדרואיד.
יוצא שם 15.6 ליטר התיבה עבורך.
עם תעשה 45*45*12למעלה*17 למטה תקבל 20 ליטר שזה לא רע עבור ה ASG ואם תעשה 45*48 המקום 45*45 זה יהיה האופטימום עבורך.
MAC AUDIO זו חברת סופר מרקט יש להם כל מה שנמכר לכולם ולמעשה החברה אינה יצרנית היא פשוט משווקת סחורה של עשרות יצרנים סינים עלומי שם, במקרה שלך הצלחת, מפליא מאד שאתה מרוצה, אבל גם זה כנראה אפשרי וגם קורה לפעמים (לא הייתי מנסה את המזל שלי פעמיים). יכול להיות שפשוט אתה מסתפק במה שיש לך ושמח בחלקך או שאתה מאזין למערכת מעט מידי, כשתתחיל להאזין על בסיס של זמן, במשך חצי שעה רצוף לפחות , תתחיל להרגיש עייפות והמוזיקה פתאום תשמע פחות טוב, תחליף לASG והעיפות תופיע רק אחרי שעתיים של האזנה רצופה וגם אז לא בטוח, זו בדיוק הצרה עם מערכת אודיו: רוב הציוד הפחות איכותי נשמע טוב בהשמעות ראשונות ובהאזנות קצרות, תתחיל להאזין הרבה והכל יבוא לך כמו שאני מספר.
מותגים אינם רעים בעיניי בתנאי שהם איכותיים באמת ולא סתם מותגים.

dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

@shterling
·אולי, לפני 8 שנים Mac Audio היו יצרנים? כי מאז יש לי את הרמקולים האלה...

תודה על אפליקציה! היא מבקשת נפח הרמקול... אני לא רואה פרמטר כזה במפרט של ASG R10 Flat... איך אתה מחשב את זה?

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #20 

אני הייתי ממליץ לך על Pioneer TS-SWX2502
סאב 10 אינץ SEALED עם תיבה דקה ומקורית של פיוניר, הסאב נשמע מצויין.

http://alexsander.co.il/product.aspx?p_id=16356

שלח תגובה

חזור אל “Infotainment - מולטימדיה וגאדג'טים לרכב”