המלצה לכבלים למערכת קולנוע ביתית
חברה אני ממש אבל ממש חסר ידע בכל נושא הכבלים ואשמח לכל עצה או המלצה בנושא.
אני כרגע בתהליך שיפוץ בבית וחיפוש רמקולים למערכת 5.1.
עדיין לא נסגרתי על הרמקולים (עדיין בתהליך של קריאת פורומים). בבית הכנתי שלושה תעלות, שתיים לאחוריים ואחת לסאב.
על מנת שאוכל להתחיל עם הריצוף אני רוצה כבר לחווט את התעלות בכבלים מתאימים. התקציב הכולל שלי לרמקולים הוא בין 10K-15K ולכן ארצה גם להשקיע בכבלים איכותיים.
כמו שכתבתי, כל עצה או המלצה תתקבל בברכה!
עדיין לא נסגרתי על הרמקולים (עדיין בתהליך של קריאת פורומים). בבית הכנתי שלושה תעלות, שתיים לאחוריים ואחת לסאב.
על מנת שאוכל להתחיל עם הריצוף אני רוצה כבר לחווט את התעלות בכבלים מתאימים. התקציב הכולל שלי לרמקולים הוא בין 10K-15K ולכן ארצה גם להשקיע בכבלים איכותיים.
כמו שכתבתי, כל עצה או המלצה תתקבל בברכה!
זה לרמקולים - http://www.mediagalaxy.co.il/rec/612
וזה לסאב (למדיה גלקסי אין במלאי אבל זה סדר גודל המחיר ל2.5 מ') http://www.mediagalaxy.co.il/rec/716-%D ... 7%93%D7%92
וזה לסאב (למדיה גלקסי אין במלאי אבל זה סדר גודל המחיר ל2.5 מ') http://www.mediagalaxy.co.il/rec/716-%D ... 7%93%D7%92
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
פה יש לך טעות, לדעתי.dan_x כתב:עדיין לא נסגרתי על הרמקולים (עדיין בתהליך של קריאת פורומים)....
רמקולים בוחרים עם האוזניים, בחנויות.
קריאה בפורומים בדרך כלל יותר מידי מבלבלת, ולפעמים גורמת לקנייה יקרה מידי,
כי אתה בוחר לפי המלצות של אנשים שאין לך מושג איך ״הם״ מגדירים מה זה ״טוב, איכותי, נשמע מדהים״...
לפעמים אתה יכול לגלות שרמקול זול יחסית נשמע לך טוב יותר מרמקול אחר, יקר יותר, או ש- ״על הנייר״ נראה טוב יותר.
אחרי שאתה בוחר כיוון, ויש לך 2-3 מועמדים, אתה יכול לבדוק בפורומים אם יש יתרונות או חסרונות ביניהם.
@Amir64
· אני מסכים איתך ולא הייתי לגמרי ברור. המטרה שלי בקריאה היא קצת להבין מי נגד מי , על איזה חברות ממליצים, best value for money, ובמיוחד מה אמורים להיות המחירים. החשש שלי מלהגיע לחנות ולהגיד מה התקציב היא שיציעו ל רמקולים ב40-50 אחוז מעבר למחיר ובלי ידע לא אדע לאן אני יכול לכוון את המחיר וגם מה מתאים לי ביותר בהנתן החדר ועדיפויות השמיעה שלי מהמערכת.
בסופו של דבר ארצה להגיע לחנויות עם מספר אפשרויות שאותם ארצה לשמוע, שאדע שאפשר להגיע איתם למחיר שבתקציב שלי ולהמשיך משם.
אשמח אם תגיב לי בשרשור http://www.hometheater.co.il/vt243007.html. אני לא ממש מקבל שם תגובות (נעלמתי לאיזה תקופה...)
· אני מסכים איתך ולא הייתי לגמרי ברור. המטרה שלי בקריאה היא קצת להבין מי נגד מי , על איזה חברות ממליצים, best value for money, ובמיוחד מה אמורים להיות המחירים. החשש שלי מלהגיע לחנות ולהגיד מה התקציב היא שיציעו ל רמקולים ב40-50 אחוז מעבר למחיר ובלי ידע לא אדע לאן אני יכול לכוון את המחיר וגם מה מתאים לי ביותר בהנתן החדר ועדיפויות השמיעה שלי מהמערכת.
בסופו של דבר ארצה להגיע לחנויות עם מספר אפשרויות שאותם ארצה לשמוע, שאדע שאפשר להגיע איתם למחיר שבתקציב שלי ולהמשיך משם.
אשמח אם תגיב לי בשרשור http://www.hometheater.co.il/vt243007.html. אני לא ממש מקבל שם תגובות (נעלמתי לאיזה תקופה...)
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אתה עובד לא נכון.dan_x כתב:@Amir64
בסופו של דבר ארצה להגיע לחנויות עם מספר אפשרויות שאותם ארצה לשמוע, שאדע שאפשר להגיע איתם למחיר שבתקציב שלי ולהמשיך משם....
כשאתה הולך לשמוע רמקולים, אל תגיד תקציב.
אתה אומר שאתה רוצה לשמוע זוג רמקולים מסוג רצפתי/ מדפי/ לווייני.
עדיף ללא סאב וסוראונד, גדי לתת את מלוא תשומת הלב לבמה הקדמית.
אתה רוצה להתחיל מזולים, ולהתחיל לעלות באיכות.
תשווה כל פעם בין 2 רמקולים, ותפסול אחד.
ואז תבקש להשוות את הזוג שנשארת איתו עם זוג אחר.
כשתמצא מה שמעניין אותך, תבקש לשמוע את השילוב עם סוראונד, ואחר כך גם עם סאב.
תברר מחיר, תגיד שאתה הולך לחשוב על זה, ואז לך לרשת, תשאל שאלות, תחפש מחירים, ותקנה איפה שהכי מתאים לך.
כשאתה הולך לחנות עם מחשבה שכדאי לקנות רמקול x בגלל vfm שקראת עליו, ושומע רמקול זול יותר, או יקר יותר, שנשמע לך יותר טוב, למרות שלא תיכננת לשמוע את הרמקול הזה, אתה מתחיל לשכנע את עצמך ללכת על רמקול שפחות מוצא חן בעיניך, רק כי קראת ש...
בקיצור, לך בראש פתוח, אל תיתן פרטים שיכוונו את המוכר להציע מה שכדאי לו, כמו תקציב.
כדאי גם לשמוע רמקולים מתחת ומעל לתקציב.
אתה יכול לגלות שאתה מרוצה מרמקולים שמתחת לתקציב, או שאתה חייב להגדיל תקציב כי ״הרמקולים האילו מהממים״
כדאי ללכת ליותר מחנות אחת, במיוחד אם אתה לא משוכנע שמצאת משהו מתאים, לשמוע רמקולים שכבר שמעת, ליד רמקולים שלא היו בחנות הקודמת.
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
·dan_x כתב:חברה אני ממש אבל ממש חסר ידע בכל נושא הכבלים ואשמח לכל עצה או המלצה בנושא.
כמו שכתבתי, כל עצה או המלצה תתקבל בברכה!...
הנושא הזה קצת "בעייתי".
היו פה לא מעט ויכוחים לגבי השפעת הכבלים על הסאונד (אם בכלל) .
על פי ההמלצה הראשונה שקיבלת, אני מבין שהממליץ נמנה על הקבוצה שטוענת שלכבל אין השפעה על הסאונד .
לא נכנס כרגע לויכוח מי מהצדדים צודק, אבל מכיר מספר אנשים שחושבים שלכבל אין השפעה ועדיין לא שמים כבל פשוט.
אני מציע לך ללכת ולהאזין לרמקולים שבחרת עם מספר כבלים.
אם שמת לב להבדל (גם אם הוא פסיכולוגי), אז כבר תדע במה לבחור. במידה ולא, עדיין מציע לך לרכוש כבלים "סבירים" (נניח בעלות של 500 ש"ח), ולו בשביל השקט שלך. בכל זאת מדובר ברמקולים בתקציב מכובד.
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
זה מאוד משנה איזה רסיבר יהיה לך,איזה רמקולים...וגם האקוסטיקה!
בקיצור,תחכה עם הקניה של כל הציוד,תתחיל לבנות את הסטאפ שלב אחרי שלב,רק בבית החדש!!!
בקיצור,תחכה עם הקניה של כל הציוד,תתחיל לבנות את הסטאפ שלב אחרי שלב,רק בבית החדש!!!
כיף חיים.
- royla
-
- חבר ותיק

·dan_x כתב:@royla
·הלוואי ויכולתי אבל אני חייב להעביר כבר את הכבלים בתעלות, לפחות עבור ההקפים והסאב, לפני שאתחיל לרצף....
1-אתה אמור לשים צינורות שדרכם אפשר להעביר את הכבלים כמה שתרצה...כמו צינורות של הוט וייס והחשמל
2-להקפי כל כבל סביר יהיה אחלה,
לסאב-בגדול, גם כל כבל שמיועד לסאב אמור לעשות את העבודה
כבלים מאוד חשובים לטעמי במיוחד בקדמיים.
לתשומת ליבך-יקר לא אומר טוב! זה עניין של מתאים או לא מתאים,מתאים=לטעמך האישי!!
כיף חיים.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
תקנו אותי אם אני טועה, אך מה תפקידו של כבל (רמקול/חשמל) חוץ מלהוליך ולבודד ?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- royla
-
- חבר ותיק

·jacko-il כתב:תקנו אותי אם אני טועה, אך מה תפקידו של כבל (רמקול/חשמל) חוץ מלהוליך ולבודד ?...
אמרת,ואמרת נכון!!
לבודד זה לא דבר פשוט כלל!
אני שומע כבלים של רמקולים הפשוטים ביותר ואתה לא מקבל סאונד צלול ,ומנגד כבלים עם בידוד טוב אתה מקבל סאונד יותר "נקי"
אני מתכוון גם לכבלים של עשרות שקלים,שבאים עם בידוד מעולה ועושים עבודה מעולה! בידוד חשוב!
בנוסף-ויש על זה ויכוח עולמי! אם זה נכון או לא....אני טוען שכן,לכל כבל סאונד שונה...אז כבלים זה רכיב חשוב שצריך לשמוע לפני שקונים,אצלך בבית!
כיף חיים.
מחנה זהוב האוזניים תמיד מביא את ה"ויכוח" הזה כאילו זו איזושהי מלחמה אינסופית בין שני טיטאנים אינטלקטואלים שלעולם לא נגמרה.
בפועל אין שום ויכוח - כדי שכבל רמקול יעביר את האות מבלי לעוות שום דבר על הדרך הוא צריך לעמוד בכמה תנאים מאד, מאד פשוטים, ולכבלי בכמה עשרות שקלים אין בעיה שום לעשות את זה.
royla - אנשים מבזבזים הרבה זמן כדי להסביר ולשכנע אותך שהסיכוי שתשמע הבדל בין כבלים למיניהם הוא מזערי, שכמעט כל כבל אפשרי המיועד לרמקול עומד בתנאים האלה, ואם אתה חושב שאתה שומע את ההבדל צריך לגבות את זה עם בדיקה עיוורת (ולא סתם לשמוע למשהו להחליט שמה שאתה שומע נובע מכבל). ונראה שאתה כביכול גם משתכנע, אבל כעבור כמה שבועות אתה שוב חוזר לפלוט ולפזר שטויות לכל עבר. מה יהיה?
על איזה סאונד צלול ונקי אתה מדבר כשזה נוגע לכבלים? איך בכלל הגעת לתובנות האלה? עשיתי בדיקה עיוורת והתברר באופן מובהק סטטיסטית שכבל מסוים היה יותר צלול? אם לא, ואני בטוח שמעולם לא עשיתי את זה, למה לפזר את הערפל שוב פעם?
בפועל אין שום ויכוח - כדי שכבל רמקול יעביר את האות מבלי לעוות שום דבר על הדרך הוא צריך לעמוד בכמה תנאים מאד, מאד פשוטים, ולכבלי בכמה עשרות שקלים אין בעיה שום לעשות את זה.
royla - אנשים מבזבזים הרבה זמן כדי להסביר ולשכנע אותך שהסיכוי שתשמע הבדל בין כבלים למיניהם הוא מזערי, שכמעט כל כבל אפשרי המיועד לרמקול עומד בתנאים האלה, ואם אתה חושב שאתה שומע את ההבדל צריך לגבות את זה עם בדיקה עיוורת (ולא סתם לשמוע למשהו להחליט שמה שאתה שומע נובע מכבל). ונראה שאתה כביכול גם משתכנע, אבל כעבור כמה שבועות אתה שוב חוזר לפלוט ולפזר שטויות לכל עבר. מה יהיה?
על איזה סאונד צלול ונקי אתה מדבר כשזה נוגע לכבלים? איך בכלל הגעת לתובנות האלה? עשיתי בדיקה עיוורת והתברר באופן מובהק סטטיסטית שכבל מסוים היה יותר צלול? אם לא, ואני בטוח שמעולם לא עשיתי את זה, למה לפזר את הערפל שוב פעם?
- royla
-
- חבר ותיק

·evgenetic כתב:מחנה זהוב האוזניים תמיד מביא את ה"ויכוח" הזה כאילו זו איזושהי מלחמה אינסופית בין שני טיטאנים אינטלקטואלים שלעולם לא נגמרה.
על איזה סאונד צלול ונקי אתה מדבר כשזה נוגע לכבלים? איך בכלל הגעת לתובנות האלה? עשיתי בדיקה עיוורת והתברר באופן מובהק סטטיסטית שכבל מסוים היה יותר צלול? אם לא, ואני בטוח שמעולם לא עשיתי את זה, למה לפזר את הערפל שוב פעם?...
מזל שיש אדם כל כך מבין וחכם כמוך,פשוט מזל לפורום מכובד זה,שיש אדם כמוך ששולט בחוכמתו וידיעותיו וניסיונו! ויודע לתת ציון כמו :" אתה שוב חוזר לפלוט ולפזר שטויות לכל עבר. מה יהיה?"
מה יהיה?
תתחיל לכבד את השונה ממך!
בכל פורום אחר,הויכוח על כבלים הוא לא ויכוח-הוא עובדה! יש הבדלים!
אני מאוד אוהב ומכבד את האנשים בפורום זה,
המשיך לאמר את דעתי, בכבוד!
כיף חיים.
- royla
-
- חבר ותיק

·evgenetic כתב:אתחיל לכבד כשתתחיל לגבות את השטויות שאתה אומר במשהו רציני, פיזור המיתולוגיה האודיופילית שאתה עוסק בה על בסיס כמעט יומי פשוט הורסת את הפורום וגורמת לאנשים בזבוז כסף מיותר....
הורסת את הפורום?
אתה אחד מההנהלה?
אם יש להנהלה בעיה איתי-תתכבד ההנהלה לרשום לי בפרטי,ואני מתחייב לעזוב מיידית את האתר!!לצמיתות!!
גורמת לאנשים לבזבז כסף? אולי לך!
אני תמיד,חוזר ואומר,שאני לא קונה דבר!! בלי לשמוע אותו בבית לפני!! ולא קניתי דבר יותר משנתיים וחצי!!!
הפורום קיים בשביל לתת דעות וחוויות,את הדעות שלך אני מכיר ולא מסכים בכלל!!
מפה ועד זלזול אישי....לא יפה בכלל!
ואגב,מישהו פה הזמין אותך למיבחן עיוור וסרבת ללכת...
כיף חיים.
לא צריך להיות הנהלה כדי להבחין שפיזור הבלים אודיופיליים הלא מבוססים על שום דבר גורם לאנשים לא בקיאים בתחום לבזבז כסף וזמן על כלום. זה שזה לא מנוגד לכללי הפורום זה כמובן עצוב, אבל זה לא אומר שזה לא מזיק.
ומה זה משנה מה אתה שומע אם אתה לא שומע את זה במסגרת בדיקה עיוורת ושמבלי לעשות אותה אין שום ערךלדבר? כמה פעמים צריך לחזור על זה כבר...
תדייק בעובדות - לא אותי הזמינו למבחן עיוור, לי אין טעם לעשות אותן, אלא את הבן אדם שחשב שישמע הבדל בין מוצרים במבחן עיוור והוא זה שסירב.
ומה זה משנה מה אתה שומע אם אתה לא שומע את זה במסגרת בדיקה עיוורת ושמבלי לעשות אותה אין שום ערךלדבר? כמה פעמים צריך לחזור על זה כבר...
תדייק בעובדות - לא אותי הזמינו למבחן עיוור, לי אין טעם לעשות אותן, אלא את הבן אדם שחשב שישמע הבדל בין מוצרים במבחן עיוור והוא זה שסירב.
- royla
-
- חבר ותיק

·evgenetic כתב:לא צריך להיות הנהלה כדי להבחין שפיזור הבלים אודיופיליים הלא מבוססים על שום דבר גורם לאנשים לא בקיאים בתחום לבזבז כסף וזמן על כלום. זה שזה לא מנוגד לכללי הפורום זה כמובן עצוב, אבל זה לא אומר שזה לא מזיק.
תדייק בעובדות - לא אותי הזמינו למבחן עיוור, לי אין טעם לעשות אותן, אלא את הבן אדם שחשב שישמע הבדל בין מוצרים במבחן עיוור והוא זה שסירב....
תרשום להנהלת הפורום!
אם ההנהלה חושבת כמוך-שתרשום לי באישי, ואני מיידית עוזב את הפורום!!
רק אומר לך סוד,יש המון כמוני!!! ששותקים בגלל מתקפות אישיות ולא מכובדות כמו שלך!!
בהצלחה לך!
כיף חיים.