מעבר למודם C1000A - תוצאות נוראיות ללא שום סיבה - מחפש את הסיבה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
amornik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

היי חברים,

אקצר.

מצב קיים: R7000 מחובר למודם של בזק Dlink DSL225 - לא בסיטונאי. בחבילה של 100 (בזק+בנלאומי)מקבל 53-54 קבוע.

קניתי את ה C1000A מתוך כוונה לעבור לסיטונאי. כשאני מחבר אותו המהירות יורדת פלאים לאיזור 44 מגה, וגם זה לא קבוע (פעם 34 פעם 20, לרוב (לרוב..) איזור 40+ לא מעל 44.

הC1000A משודרג לגרסת קושחא הכי עדכנית (86) ומוגדר הכל אוטומטי VDSL2,17,untagged...

מה נסגר???

האם זה עניין של הגדרות שפספסתי (לא מבין מה פספסתי אבל אולי.), או שמא מופעל אצלי vectoring ?

אשמח לכל עצה או רעיון, כי אם זה לא עובד, אז יש לי C1000A שקיבלתי לפני שעה למכירה :)

תודה !

loko11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 478
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #2 

השאלה על כמה הוא מסונכרן.. אם זה נמוך יותר יש בעיה בכבל / במודם ספציפית שקיבלת וכנראה נפלת על אחד תקול

תנסה לנתק ולחבר אותו ולראות אם הסינכרון עולה

amornik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

היי,

תודה על המענה!

הנתב של בזק מסתנכרן על 58מגה. הC1000A התחיל על 51 אבל ירד ועכשיו מסתנכרן על 47.

לא מבין ממש את ההנחה שהמודם דפוק? אי אפשר לומר או שעובד או שלא? ישנה איכות רכיבים שתקבע את החיבור ?? אם כן, כל העסק הופך להיות הימור אחד גדול וזה כבר לא שווה את הזמן והמאמץ בשביל 10 שח בחודש שכירות לדעתי...

loko11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 478
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #4 

גם אצלי הנתב של בזק הסתנכרן על קצת יותר אבל לא בצורה משמעותית כמו אצלך.. ניסית את זה עם אותם כבלים ופילטר בדיוק?
אצלי זה היה הבדל של 5-6 מגה

amornik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

כמובן שכל הכבלים זהים.
שדרגתי לFW הכי חדש והרצתי בדיקות.
בבזק הגעתי בבדיקה ב Speedtest ל53-54 מגה - 100 אחוז מהזמן (10 בדיקות וביניהן 3 ניתוקים וחיבורים לסנכרון מחדש של הקו).
בC1000A מהירות מקסימלית הייתה 47 מגה, ואם זה הייתי יכול לחיות אבל זה כל כך לא צפוי...פעם אחת מסתנכרן על המהירות הזו, פעם אחרת על 44, ופעם שלישית על 34 מגה.
חוסר היציבות הזה (עבורי) הופך את העניין ללא כדאי (וקצת מעצבן). אני מניח בלי להבין בחומרה שכנראה יש הבדל חומרתי או הבדל בקונפיגורציה בין הFW שבנתב של בזק לבין החלופי - מה שתורם ליציבות וסנכרון מהיר יותר כאשר בזק הכל יכולים אחראים גם על הארון וגם על הFW של הנתב שמתחבר אליו. מי יודע..

מוותר על החלום בשלב הזה, יציבות חשובה לי ושווה עוד כמה ג'ובות.
רק בישראל, הא?

תודה לכל מי ששיתף ועזר לי דרך אגב..

Ymac
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
שם מלא: יואב
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #6 

מודמים של בזק תמיד יסתנכרנו יותר גבוה (מקסימום 10% הבדל לטובה) מאשר מודמים צד ג', הם פשוט מותאמים במיוחד לתשתית של בזק ובנויים לפי מפרט של בזק.

אתה מתאר פה צניחה משמעותית (30 מגה אחרי כמה פעמים) הייתי חושד במודם, C1000A אני מניח שקנית משומש(?)

amornik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

זו פחות צניחה ויותר חוסר יציבות. המודם "יכול" להגיע לקבצ שהינו 5-7% פחות לבד ממודם בזק, והייתי מקבל את זה אם העניין היה יציב, אך כל סנכרון מביא הפתעות חדשות.

אתה צודק, אכן זה משומש מאיביי. אבל כל העניין הימור - הרי גם הבא שאקנה יגיע עם הפתעה כזו או אחרת.
מעניין אם שווה להתלונן למוכר ולבקש החלפה.

בכל מקרה, נראה שאין כאן משהו מדעי אלא רק מזל :) אולי במודם הבא יצליח יותר.

בכל מקרה תודה!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”