נושא ההודעה: מה התקליט/ים שמהווה מבחינתכם מבחן למערכת ?
-
צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
משער שהשאלה קצת קשה אבל עדיין מעניינת אותי,
מה התקליט שמבחינתכם הוא ה"חותמת כשרות" לסאונד במערכת שלכם?
אני אתחיל...
LEONARD COHEN - תקליט מ67
הגיטרה הקלאסית בהקלטה פשוטה, אינטימית שיחד עם הקול של לאורנד כהן
מהווה י מבחן אמיתי למוסיקליות וכמה רגש שהמערכת מוציאה.
RADIOHEAD OK COMPUTER - הדפסה מקורית,
STATE OF THE ART מבחינת סאונד,קטעים סופר דינמים ומלאי אפקטים שסוחטים את היכולות של המערכת לקצה,
בעיה עם התקליט זה שיש מערכות שזה נשמע מדוייק ואנליטי אך חסר חיים ורגש ,
באחרות סאונד "חנוק" ולא מפורט ,
בלא מעט מקרים מצאתי שאם אני לא אוהב איך ששומעים את התקליט(וגם הדיסק)
כל דבר אחר ששמתי גם לא אהבתי.
(אנשי SOLID STATE - BEWARE)
מה התקליט שמבחינתכם הוא ה"חותמת כשרות" לסאונד במערכת שלכם?
אני אתחיל...
LEONARD COHEN - תקליט מ67
הגיטרה הקלאסית בהקלטה פשוטה, אינטימית שיחד עם הקול של לאורנד כהן
מהווה י מבחן אמיתי למוסיקליות וכמה רגש שהמערכת מוציאה.
RADIOHEAD OK COMPUTER - הדפסה מקורית,
STATE OF THE ART מבחינת סאונד,קטעים סופר דינמים ומלאי אפקטים שסוחטים את היכולות של המערכת לקצה,
בעיה עם התקליט זה שיש מערכות שזה נשמע מדוייק ואנליטי אך חסר חיים ורגש ,
באחרות סאונד "חנוק" ולא מפורט ,
בלא מעט מקרים מצאתי שאם אני לא אוהב איך ששומעים את התקליט(וגם הדיסק)
כל דבר אחר ששמתי גם לא אהבתי.
(אנשי SOLID STATE - BEWARE)
ראשית - תקליט המבחן של HFN, או כל תקליט מבחן אחר שכולל את הרצועות הבאות:
אח"כ, יש כל מני - יצירות לכינור סולו, או חצוצרה/כלי נשיפה אחר, וכיו"ב עוזרות מאוד לבדוק IGD.
כל מני יצירות, בעיקר אלקטרוניות, כוללות באס מהיר ונמוך שמאפשר לבדוק גם עקיבה וגם Extention.
יצירות סימפוניות "להרגיש" את עומק השדה, יצירות סולו (בעיקר פסנתר) כדי להתרשם מהטונאליות. גם יצירות ווקאליות יכולות לעזור.
אין לי תקליטים ספציפיים, אלא שפע של תקליטים שכ- 10-15 מהם יחד נותנים לי מושג די טוב על הפטיפון ועל הראש והמחט שמותקנים עליו. גם אבסולוטית (בעיות עקיבה, אי התאמה, IGD וכיו"ב) וגם אישית - סובייקטיבית.
- רצועה חלקה לכיוון Bias
- רצועה עם תדר 3150 Hz, לבדיקת מהירות סיבוב ומדידית WOW
- רצועה בפזה הפוכה, לכיוון אזימוט.
- רצועה לבדיקת רזוננס
אח"כ, יש כל מני - יצירות לכינור סולו, או חצוצרה/כלי נשיפה אחר, וכיו"ב עוזרות מאוד לבדוק IGD.
כל מני יצירות, בעיקר אלקטרוניות, כוללות באס מהיר ונמוך שמאפשר לבדוק גם עקיבה וגם Extention.
יצירות סימפוניות "להרגיש" את עומק השדה, יצירות סולו (בעיקר פסנתר) כדי להתרשם מהטונאליות. גם יצירות ווקאליות יכולות לעזור.
אין לי תקליטים ספציפיים, אלא שפע של תקליטים שכ- 10-15 מהם יחד נותנים לי מושג די טוב על הפטיפון ועל הראש והמחט שמותקנים עליו. גם אבסולוטית (בעיות עקיבה, אי התאמה, IGD וכיו"ב) וגם אישית - סובייקטיבית.
מתנצל
חוץ מתקליטי מבחן יעודיים, אני לא מחזיק תקליטים כדי לבחור מערכות, או פטיפונים.
אני מחזיק אותם כדי להנות מהמוסיקה. כיוון שכך, הפטיפון לא עומד ל"מבחן" כלל - הוא רק הכלי לא המטרה.
אם מעניין אותך מה הביצוע המעדף עלי לקונצ'רטו הראשון של שופן, או מהתקליטים של טום וייטס - אשמח לענות...

חוץ מתקליטי מבחן יעודיים, אני לא מחזיק תקליטים כדי לבחור מערכות, או פטיפונים.
אני מחזיק אותם כדי להנות מהמוסיקה. כיוון שכך, הפטיפון לא עומד ל"מבחן" כלל - הוא רק הכלי לא המטרה.
אם מעניין אותך מה הביצוע המעדף עלי לקונצ'רטו הראשון של שופן, או מהתקליטים של טום וייטס - אשמח לענות...
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
Dire Straits-Brothers in Arms
יש לי כמה.
SUPERTRAMP - CRIME OF THE CENTURY - הדפסה אנגלית שנשמעת מעולה, אני בודק ברצועה הראשונה כי יש שם סולו פסנתר וגיטרות.
PINK FLOYD - DARK SIDE OF THE MOON ׁMOBILE FIDELITYׁ - אני בודק עם השיר MONEY. זה ההששיירר לבדיקות.
BECK - ODELAY - אלבום שמלא בכל טוב, כל צליל מכל ז'אנר שתרצו הוא שם כאן. אלבום עשיר בכלי נגינה ואחלה אלבום לבדיקות.
SUPERTRAMP - CRIME OF THE CENTURY - הדפסה אנגלית שנשמעת מעולה, אני בודק ברצועה הראשונה כי יש שם סולו פסנתר וגיטרות.
PINK FLOYD - DARK SIDE OF THE MOON ׁMOBILE FIDELITYׁ - אני בודק עם השיר MONEY. זה ההששיירר לבדיקות.
BECK - ODELAY - אלבום שמלא בכל טוב, כל צליל מכל ז'אנר שתרצו הוא שם כאן. אלבום עשיר בכלי נגינה ואחלה אלבום לבדיקות.
QUEEN THE GAME ההוצאה החדשה.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
למרות שאני די ותיק בנושא האנלוגי.nkorah כתב:ראשית - תקליט המבחן של HFN, או כל תקליט מבחן אחר שכולל את הרצועות הבאות:
- רצועה חלקה לכיוון Bias
- רצועה עם תדר 3150 Hz, לבדיקת מהירות סיבוב ומדידית WOW
- רצועה בפזה הפוכה, לכיוון אזימוט.
- רצועה לבדיקת רזוננס
בלי אלו, אי אפשר בפועל לכוון את הזרוע והראש כמו שצריך![]()
...
אשמח לדעת עם מה אתה מבצע את שלל הבדיקות שציינת.
·
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה
כאמור, תקליט מבחן - HiFi News Test record הוא זה שהכי קל להשיג היום, וכולל את כל מה שצריך.
[img2=1000x971]http://i.ebayimg.com/images/i/121800077 ... -l1000.jpg[/img2]
יש שם את כל הרצועות שכתבתי עליהן.
[img2=1000x971]http://i.ebayimg.com/images/i/121800077 ... -l1000.jpg[/img2]
יש שם את כל הרצועות שכתבתי עליהן.
מזדהה עם מה שנאמר כאן. גם אני לא חסיד של בדיקה על פי תקליטים ספציפים.
עם זאת, אני כן בודק את המערכת שלי באמצעותם אחרי שאני עושה שינוי כלשהו, כי אותם אני מכיר הכי טוב ויודע איך אני מצפה לשמוע אותם.
לבחינת פאנץ' - Shine on You Crazy Diamond של אייל גולן
לבחינת דרייב - Stormbringer של דיפ פרפל (כל האלבום. במיוחד הולי-מן)
לבחינת באס - Love it Or Leave it של אסף אבידן או Teardrop של מאסיב אטאק
לבחינת טרבל - Time של פינק פלויד
לבחינת מוזיקליות ואוברול כללי - Bitter-Sweet Symphony של the Verver או Communique (כל האלבום) של דייר סטרייטס
עם זאת, אני כן בודק את המערכת שלי באמצעותם אחרי שאני עושה שינוי כלשהו, כי אותם אני מכיר הכי טוב ויודע איך אני מצפה לשמוע אותם.
לבחינת פאנץ' - Shine on You Crazy Diamond של אייל גולן
לבחינת דרייב - Stormbringer של דיפ פרפל (כל האלבום. במיוחד הולי-מן)
לבחינת באס - Love it Or Leave it של אסף אבידן או Teardrop של מאסיב אטאק
לבחינת טרבל - Time של פינק פלויד
לבחינת מוזיקליות ואוברול כללי - Bitter-Sweet Symphony של the Verver או Communique (כל האלבום) של דייר סטרייטס
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
שיר טוב לבדיקת באסים: Do you love me now של ה-Breeders מהאלבום Last Splash.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
צפיד כתב:RADIOHEAD OK COMPUTER - הדפסה מקורית...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
צפיד
-
- חבר ותיק

@nkorah
"מחזיק אותם כדי להנות מהמוסיקה. כיוון שכך, הפטיפון לא עומד ל"מבחן" כלל - הוא רק הכלי לא המטרה."
נו ואיך הצהרה כזאת תורמת לשרשור?
זה בסדר ,לא רק אתה מחזיק פטיפון להנות ממוסיקה גם אני מדי פעם יוצא מגדרי מפסיק את מבחני האזנה
ונהנה ממוסיקה...
או במילים אחרות....אל תיהיה כבד שרשור קליל שבא לשתף ואולי אף להמליץ על תקליטים שנשמעים טוב במערכת או מצד שני
מהווים אתגר מסויים.
מאותה סיבה שיש סרטים שכיף לצפות בהם מסיבות כלשהן במקרן ויש כאלה שמספיק גם ב42" בחדר שינה.
יש תקליטים שכיף לשמוע בהם כמדיה של תקליט ויש כאלה שנשמעים גרוע
או שחושפים קושי מסויים במערכת ככללותה.
"מחזיק אותם כדי להנות מהמוסיקה. כיוון שכך, הפטיפון לא עומד ל"מבחן" כלל - הוא רק הכלי לא המטרה."
זה בסדר ,לא רק אתה מחזיק פטיפון להנות ממוסיקה גם אני מדי פעם יוצא מגדרי מפסיק את מבחני האזנה
ונהנה ממוסיקה...
או במילים אחרות....אל תיהיה כבד שרשור קליל שבא לשתף ואולי אף להמליץ על תקליטים שנשמעים טוב במערכת או מצד שני
מהווים אתגר מסויים.
מאותה סיבה שיש סרטים שכיף לצפות בהם מסיבות כלשהן במקרן ויש כאלה שמספיק גם ב42" בחדר שינה.
יש תקליטים שכיף לשמוע בהם כמדיה של תקליט ויש כאלה שנשמעים גרוע
או שחושפים קושי מסויים במערכת ככללותה.
-
צפיד
-
- חבר ותיק

·בחירות מעולות...rick090 כתב:יש לי כמה.
BECK - ODELAY - אלבום שמלא בכל טוב, כל צליל מכל ז'אנר שתרצו הוא שם כאן. אלבום עשיר בכלי נגינה ואחלה אלבום לבדיקות....
מסכים (ולאוו דווקא בסדר הזה)
·צפיד כתב:@nkorah
...
לא ברור לי מה אתה רוצה בדיוק?
כתבתי הודעה די מפורטת שמתארת מה אני צריך לשמוע כדי לגבש דעה על פטיפון. אין לי "סט תקליטים" נתון שאני אשמע עם פטיפון חדש כדי "לבחון" אותו. יש לי כמה אלפי תקליטים, ואני שומע די הרבה מוסיקה - כמה עשרות תקליטים בחודש בוודאי. אז עם פטיפון חדש אני בוודאי אשמע מוסיקה סימפונית, וגם קאמרית. פסנתר וגם כינורות. רוק כבד וגם אלקטרוניקה - אלא שלא תקליטים ספציפיים, אלא פשוט מה שיזדמן לי לשמוע באותה תקופה
זה לא בסדר?