האם כדאי להחליף בסיס של טמפר עבר סלסלה VST?
-
sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 37 פעמים
יש לי טמפר דינמטמטרי של Conceptart עם בסיס בקוטר 58 מ"מ, זה קצת קטן לסלסלה של VST.
VST טוענים שהגודל האידיאלי עבר הסלסלות שלהם הוא 58.35 מ"מ. כתבתי לשירות לקוחות שלהם וקיבלתי תשובה מהירה, ועוד בסופ"ש (נדיר באירופה...):
There is a good chance the 58.5 may jam in some VST baskets. The spec for the tamper it 58.35±0.05. This allows for both inside diameter variations as tooling is refreshed often, as well as circularity.
Conceptart החלו לייצר בסיסים בגודל 58.5 מ"מ והם טוענים שזה הגודל המתאים ל VST.
אני מעדיף כמובן לקנות גודל המומלץ ע"י היצרן.
ועכשיו לשאולות:
האם בכלל יש טעם להשקיע כ 35$ בבסיס חדש?
אם כן...איך אני מברר איזה גודל ההברגה של החיבור בין הבסיס לטמפר, על מנת לוודא שהבסיס החליפי (שאינו מיוצר ע"י Conceptart) יתאים?
VST טוענים שהגודל האידיאלי עבר הסלסלות שלהם הוא 58.35 מ"מ. כתבתי לשירות לקוחות שלהם וקיבלתי תשובה מהירה, ועוד בסופ"ש (נדיר באירופה...):
There is a good chance the 58.5 may jam in some VST baskets. The spec for the tamper it 58.35±0.05. This allows for both inside diameter variations as tooling is refreshed often, as well as circularity.
Conceptart החלו לייצר בסיסים בגודל 58.5 מ"מ והם טוענים שזה הגודל המתאים ל VST.
אני מעדיף כמובן לקנות גודל המומלץ ע"י היצרן.
ועכשיו לשאולות:
האם בכלל יש טעם להשקיע כ 35$ בבסיס חדש?
אם כן...איך אני מברר איזה גודל ההברגה של החיבור בין הבסיס לטמפר, על מנת לוודא שהבסיס החליפי (שאינו מיוצר ע"י Conceptart) יתאים?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
קוטר הברגה מודדים עם קליבר, יותר נוח שיש טמפר מתאים בגודל ו 58.3 מתאים להרבה סלסלות רגילות לא רק VST.
אם VST אומרים ש 58.5 זה לא מתאים אז כנראה שלא כדאי... גם את זה אפשר למדוד עם קליבר.
אם VST אומרים ש 58.5 זה לא מתאים אז כנראה שלא כדאי... גם את זה אפשר למדוד עם קליבר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- BarDar
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 489
- נתן תודות: 210 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
תחליף.
בשביל 35$ זה שווה לדעתי לקחת את המקורי של קונספטארט.
אם תוכל לצרף לינק לקניה? וגם אם תרצה אני מוכן לקנות איתך ולחסוך קצת במשלוח, אני גר במרכז
קודם כל ההבדל בין 58 ל 58.4 הוא משמעותי לדחיסה (אולי לא מבחינת הטעם, אבל לא נוצרות גבעות בשוליים וזה פחות מלכלך את הראש)
שנית, גם אם קונספט מצהירים על 58.5 אני בטוח שהם בדקו על vst כי זו הסלסלה כמעט היחידה בקוטר הזה.
אני זנחתי את הטמפר של קונספט בגלל זה ונחמד לשמוע שאוכל לחזור להשתמש בו שוב
אגב, vst עדיין מוכרים את הטמפר שלהם ב 150$? נראה מעולה אבל יקררר. יקר מדי בשבילי לפחות
בשביל 35$ זה שווה לדעתי לקחת את המקורי של קונספטארט.
אם תוכל לצרף לינק לקניה? וגם אם תרצה אני מוכן לקנות איתך ולחסוך קצת במשלוח, אני גר במרכז
קודם כל ההבדל בין 58 ל 58.4 הוא משמעותי לדחיסה (אולי לא מבחינת הטעם, אבל לא נוצרות גבעות בשוליים וזה פחות מלכלך את הראש)
שנית, גם אם קונספט מצהירים על 58.5 אני בטוח שהם בדקו על vst כי זו הסלסלה כמעט היחידה בקוטר הזה.
אני זנחתי את הטמפר של קונספט בגלל זה ונחמד לשמוע שאוכל לחזור להשתמש בו שוב
אגב, vst עדיין מוכרים את הטמפר שלהם ב 150$? נראה מעולה אבל יקררר. יקר מדי בשבילי לפחות
נערך לאחרונה על ידי BarDar ב 05/04/2016 7:14, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
כן. טמפר ב 160 דולר זה יקר (:
לא משפיע על הקפה, אבל כן יותר נוח. החלטה שלך.
לא משפיע על הקפה, אבל כן יותר נוח. החלטה שלך.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- BarDar
- חבר פעיל מאוד

אני משתמש בטמפר של Prima Coffee בקוטר של 58.35 על סלסלה vst18 ונראה שיש שם מרווח קטן מאוד, נראה לי ש58.5 יעבוד שם.
בכל מקרה הבסיס של קונספט מעניין גם אותי, אני גר במרכז אם תרצה לאחד משלוחים.
בלי קשר, הטמפר של vst ירד ל 149$, אני עדיין חושב שיקר
בכל מקרה הבסיס של קונספט מעניין גם אותי, אני גר במרכז אם תרצה לאחד משלוחים.
בלי קשר, הטמפר של vst ירד ל 149$, אני עדיין חושב שיקר
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
58.35 פשוט מעולה
מניסיוני אני יכול להגיד שקוטר 58.35 עושה הבדל משמעותי לעומת 58.0
פשוט אין יותר שאריות קפה מסביב לאחר דחיסה.
מי שטוען אחרת, אני חושש שלא התנסה בכך או פשוט לא מתייחס לשאריות קפה לא דחוס מסביב לעוגיה, או דופק על הפורטפילטר.
שאלת פעם למה אנשים דופקים על הפורטפילטר עם הטמפר לאחר דחיסה? זו בדיוק הסיבה, יש שאריות קפה מסביב, דופקים ואז השאריות יורדות מטה ושוב דוחסים. שימוש בטמפר 58.35 מייתר את כל הנ"ל.
לגבי מידות תבריג, אם אין לך הידע והכלים או שתרכוש משהו מוכן לטמפר שלך או שתלך לחרט שימדוד ויחרוט לך בסיס חדש.
אני הלכתי לחרט וייצרתי בסיס מנירוסטה. התבריג אצלי (לידית של Concept Art מסדרת פופ) הוא M8 עם פסיעה של 1.25 מ"מ.
(רושמים את זה M8x1.5)
אם אתה מזדמן לכפר-סבא, אתה מוזמן לבוא עם הטמפר שלך ואמדוד לך אותו, כמו כן תוכל להתרשם
משימוש במידה זו בסלסלת VST ובהבדל שזה עושה.
דר"א, 58.35 מתאים מעולה גם לסלסלות רגילות....
פשוט אין יותר שאריות קפה מסביב לאחר דחיסה.
מי שטוען אחרת, אני חושש שלא התנסה בכך או פשוט לא מתייחס לשאריות קפה לא דחוס מסביב לעוגיה, או דופק על הפורטפילטר.
שאלת פעם למה אנשים דופקים על הפורטפילטר עם הטמפר לאחר דחיסה? זו בדיוק הסיבה, יש שאריות קפה מסביב, דופקים ואז השאריות יורדות מטה ושוב דוחסים. שימוש בטמפר 58.35 מייתר את כל הנ"ל.
לגבי מידות תבריג, אם אין לך הידע והכלים או שתרכוש משהו מוכן לטמפר שלך או שתלך לחרט שימדוד ויחרוט לך בסיס חדש.
אני הלכתי לחרט וייצרתי בסיס מנירוסטה. התבריג אצלי (לידית של Concept Art מסדרת פופ) הוא M8 עם פסיעה של 1.25 מ"מ.
(רושמים את זה M8x1.5)
אם אתה מזדמן לכפר-סבא, אתה מוזמן לבוא עם הטמפר שלך ואמדוד לך אותו, כמו כן תוכל להתרשם
משימוש במידה זו בסלסלת VST ובהבדל שזה עושה.
דר"א, 58.35 מתאים מעולה גם לסלסלות רגילות....
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 05/04/2016 12:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TsurTriger
- כתב צילום

58.35 לא מעולה גם לסלסלאות אחרות באופן גורף.
אני יכול להגיד שאצלי בג'וליה אצלי עד כמה שאני זוכר הסלסלה 15gr שמגיעה עם המכונה , הטמפר של פולמן (טמפר שהכינו לי במיוחד ל VST) גדול מדי ונתקע באמצע הדרך.
כפי שכתבתי, לא יהיה הבדל בטעם של הקפה, אבל זה כן יותר נוח ויותר נקי (אין שאריות של קפה בצדדים).
אני יכול להגיד שאצלי בג'וליה אצלי עד כמה שאני זוכר הסלסלה 15gr שמגיעה עם המכונה , הטמפר של פולמן (טמפר שהכינו לי במיוחד ל VST) גדול מדי ונתקע באמצע הדרך.
כפי שכתבתי, לא יהיה הבדל בטעם של הקפה, אבל זה כן יותר נוח ויותר נקי (אין שאריות של קפה בצדדים).
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

למה אתה גורף כל כך מהר?..
יש לי 58ץ3 והוא עובד טוב על סלסלת דאבל של לה מרצוקו, קפה רות ו סינגלים של VBM וה 2 של קפה רות.
יש לי 58ץ3 והוא עובד טוב על סלסלת דאבל של לה מרצוקו, קפה רות ו סינגלים של VBM וה 2 של קפה רות.
-
sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 37 פעמים
תשובת Conceptart
כתבתי לאיש מ Conceptart, שעימו התכתבתי כי אניש VST אמרו לי ש 58.5 מ"מ עשוי להיות גדול מדי, להיתקע ולהפריע לתנועה הסיבובית של הטמפר (ראו לעיל את מה שנאמר לי ע"י VST)
זו תשובתו:
sorry but i can not say that it fits to 100% - i would say 58 mm may be better
זו תשובתו:
sorry but i can not say that it fits to 100% - i would say 58 mm may be better
- BarDar
- חבר פעיל מאוד

מעניינת התגובה של קונספט, אז לאיזו סלסלה הם התכוונו להכין 58.5? מצאתי אתר שאומר שהיא מתאימה ל vst22
כל הכבוד על עבודת המחקר
לי ממש אין סבלנות להתכתבויות כאלה, מזל שיש אנשים יסודיים כמוך...
כל הכבוד על עבודת המחקר
לי ממש אין סבלנות להתכתבויות כאלה, מזל שיש אנשים יסודיים כמוך...
- TsurTriger
- כתב צילום

·ראה תגובתי כתגובה לטענה שזה מתאים גם לסלסלאות רגילות.דבוטאנט כתב:למה אתה גורף כל כך מהר?..
יש לי 58ץ3 והוא עובד טוב על סלסלת דאבל של לה מרצוקו, קפה רות ו סינגלים של VBM וה 2 של קפה רות....
טענתי שזה לא ב גורף מתאים. אלא כל מקרה לגופו.
ראה דוגמה, סלסלה של בזרה ג׳וליה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
@TsurTrigerTsurTriger כתב:58.35 לא מעולה גם לסלסלאות אחרות באופן גורף.
כפי שכתבתי, לא יהיה הבדל בטעם של הקפה, אבל זה כן יותר נוח ויותר נקי (אין שאריות של קפה בצדדים)....
צור, למה התכוונת אמצע הדרך?
אם אתה שם קפה ודוחס הטמפר צריך להגיע רק עד נקודת הדחיסה, כלומר אזור ה-rim וזה ממש לא רלוונטי
אם הוא נתקע איפשהו בדרך בסלסלה שאין בה קפה. חשוב על זה, טמפר מיועד לעבוד על קפה ולא על ריק.
ממה שבדקתי אצלי, 58.35 עובד מצויין על סלסילות Rancilio מקוריות ועל סלסלות 58 גנריות למינהן וכמובן על VST.
@sunrise
התשובה של קונספטארט ניראת ממש כמו כסת"ח
אני חוזר ואומר, עזבו אתכם ממלל, לכו ותבדקו ! אתה מוזמן לביקור....
- TsurTriger
- כתב צילום

תגידו, אתם לא יודעים לקרוא?
אתם חושבים שמי שמגיב פה טמבל וסתם זורק דברים באוויר?!
אם כתבתי שזה נעצר באמצע, סימן שבדקתי.
אם החברים בפורום לא טורחים לקרוא הודעות של חברים אחרים, אני לא מוצא טעם לטרוח ולשתף את הניסיון שלי עם השאר.
אתם חושבים שמי שמגיב פה טמבל וסתם זורק דברים באוויר?!
אם כתבתי שזה נעצר באמצע, סימן שבדקתי.
אם החברים בפורום לא טורחים לקרוא הודעות של חברים אחרים, אני לא מוצא טעם לטרוח ולשתף את הניסיון שלי עם השאר.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

נא להרגיע.
- TsurTriger
- כתב צילום

אני רגוע.
אין טעם בדיון, אם אף אחד לא קורא את הודעתו של חברו ורק בא לצעוק הכי חזק את דעתו ולנסות להכריח את דעתו על האחר.
בכל מקרה, הרמתי ידיים ועזבתי את הדיון.
מיותר.
גם ככה היכולת להקשיב בו של משתתפיו שואפת לאפס, משמאל.
אין טעם בדיון, אם אף אחד לא קורא את הודעתו של חברו ורק בא לצעוק הכי חזק את דעתו ולנסות להכריח את דעתו על האחר.
בכל מקרה, הרמתי ידיים ועזבתי את הדיון.
מיותר.
גם ככה היכולת להקשיב בו של משתתפיו שואפת לאפס, משמאל.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לא רואה על מה אתה צועק.
בכל מקרה לנושא של השרשור - כמו שאבי כתב לך - אולי תנסה לראות פעם טמפר 58.3 ידני ואז תחליט אם כדאי לך או לא. גם אם תיקח 58.5 תמיד חרט יוכל להקטין את הקוטר (אבל זאת עוד עלות)
בכל מקרה לנושא של השרשור - כמו שאבי כתב לך - אולי תנסה לראות פעם טמפר 58.3 ידני ואז תחליט אם כדאי לך או לא. גם אם תיקח 58.5 תמיד חרט יוכל להקטין את הקוטר (אבל זאת עוד עלות)