הפעלת הטלויזיה והמגבר דרך ורה
שלום חברים,
לאחר שרכשתי את ה iTach WiFi to IR ולא הצלחתי לחבר אותו אני מתחיל לחשוב על דרך אחרת לשלוט ברסיבר והטלויזיה.
אני מתחיל לקרוא פה על השלט Logitech Harmony Ultimate
מישהו יכול להסביר לי מזה? איך הוא מתחבר? האם פשוט להגדיר אותו?
תודה רבה,
לאחר שרכשתי את ה iTach WiFi to IR ולא הצלחתי לחבר אותו אני מתחיל לחשוב על דרך אחרת לשלוט ברסיבר והטלויזיה.
אני מתחיל לקרוא פה על השלט Logitech Harmony Ultimate
מישהו יכול להסביר לי מזה? איך הוא מתחבר? האם פשוט להגדיר אותו?
תודה רבה,
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@גילרוז
·
יש הרבה חומר באינטרנט כולל וידאו תעשה חיפוש.
בגדול מדובר ביחידה קטנה שיושבת באיזור של המדיה כולל אופציה לעד 2 יחידות IR מרוחקות, היחידה מתחברת לרשת הביתית בחיבור WIFI.
היחידה משתמשת במאגר המוצרים של לוגיטק ומספקת גישה לכ 200,000 ! פרוטוקולים של מוצרים שונים הנשלטים ב IR (אינפרה אדום), בלוטוס ואטרנט.
מה שלא קיים במאגר ניתן להגדרה ידנית.
https://support.myharmony.com/en-us/compatibility
בנוסף ליחידה יש שלט (יש כמה סוגים) ואפליקציה שפועלת במקביל לשלט.
האפליקציה מתקשרת דרך הרשת האלחוטית ואפשר לבצע הפעלות גם כשאתה לא בבית ודרך הענן, השלט מתקשר בצורה אלחוטית.
באמצעות האפליקציה ניתן להגדיר תרחישים שונים (Activities) כמעט כמו בוורה.
Harmony שולט גם במזגנים ומוצרים אחרים כמו פיליפס HUE ועוד.. (הצלחתי אפילו לשלוח פקודות ל IROBOT ב IR).
הכל די פשוט להגדרה ודי נוח.
בעיקרון אתה לא צריך את ה Harmony Ultimate וגם ה Harmony Companion יעשה עבודה מעולה.
http://www.logitech.com/en-us/product/h ... on?crid=60
יש לי את המוצר כשנה ואני ממליץ עליו בחום.
·
יש הרבה חומר באינטרנט כולל וידאו תעשה חיפוש.
בגדול מדובר ביחידה קטנה שיושבת באיזור של המדיה כולל אופציה לעד 2 יחידות IR מרוחקות, היחידה מתחברת לרשת הביתית בחיבור WIFI.
היחידה משתמשת במאגר המוצרים של לוגיטק ומספקת גישה לכ 200,000 ! פרוטוקולים של מוצרים שונים הנשלטים ב IR (אינפרה אדום), בלוטוס ואטרנט.
מה שלא קיים במאגר ניתן להגדרה ידנית.
בנוסף ליחידה יש שלט (יש כמה סוגים) ואפליקציה שפועלת במקביל לשלט.
האפליקציה מתקשרת דרך הרשת האלחוטית ואפשר לבצע הפעלות גם כשאתה לא בבית ודרך הענן, השלט מתקשר בצורה אלחוטית.
באמצעות האפליקציה ניתן להגדיר תרחישים שונים (Activities) כמעט כמו בוורה.
Harmony שולט גם במזגנים ומוצרים אחרים כמו פיליפס HUE ועוד.. (הצלחתי אפילו לשלוח פקודות ל IROBOT ב IR).
הכל די פשוט להגדרה ודי נוח.
בעיקרון אתה לא צריך את ה Harmony Ultimate וגם ה Harmony Companion יעשה עבודה מעולה.
http://www.logitech.com/en-us/product/h ... on?crid=60
יש לי את המוצר כשנה ואני ממליץ עליו בחום.
תודה על התגובה,
אני רואה פה בדיוק מה שאני מחפש: [url=]סרטון מיוטיוב
ברגע שאני לוחץ על השלט הוא עושה לי תרחישים של ורה.
מה זאת אומרת עד 2 יח' IR? אני רוצה לשלוט על טלויזיה, רסיבר ומזגנים
תודה.
אני רואה פה בדיוק מה שאני מחפש: [url=]סרטון מיוטיוב
ברגע שאני לוחץ על השלט הוא עושה לי תרחישים של ורה.
מה זאת אומרת עד 2 יח' IR? אני רוצה לשלוט על טלויזיה, רסיבר ומזגנים
תודה.
- Grappa
- חבר ותיק

@גילרוז
·
יש ממשק מעולה ודו כיווני ל VERA כך שאפשר להפעיל תרחישים ב VERA מהשלט של Harmony והפוך.
על ה Hub יש משדר IR (אינפרה אדום) בעוצמה מרשימה כך שהוא שולט על כל מה שנמצא בחדר ללא כל בעיה גם אם זה נמצא במדף מעל או לא בקוו ראיה.
במקרה של מכשיר שנמצא בתוך ארון, בחדר אחר או לא בטווח של ה IR אפשר לרכוש בנפרד Harmony IR Mini Blaster בעלות של 10$ ליחידה.
ל Hub אפשר לחבר עד 2 Blaster חיצוניים ולמקם אותם בתוך הארון, בחדר אחר או במקום אחר בחדר.
http://www.logitech.com/en-us/product/ir-mini-blaster
אם אני לא טועה Hub הסטנדרטי מאפשר לשלוט עד כ 8 AV devices וה Ultimate עד 15 ואין סוף ציוד ביתי לא AV.
·
יש ממשק מעולה ודו כיווני ל VERA כך שאפשר להפעיל תרחישים ב VERA מהשלט של Harmony והפוך.
על ה Hub יש משדר IR (אינפרה אדום) בעוצמה מרשימה כך שהוא שולט על כל מה שנמצא בחדר ללא כל בעיה גם אם זה נמצא במדף מעל או לא בקוו ראיה.
במקרה של מכשיר שנמצא בתוך ארון, בחדר אחר או לא בטווח של ה IR אפשר לרכוש בנפרד Harmony IR Mini Blaster בעלות של 10$ ליחידה.
ל Hub אפשר לחבר עד 2 Blaster חיצוניים ולמקם אותם בתוך הארון, בחדר אחר או במקום אחר בחדר.
אם אני לא טועה Hub הסטנדרטי מאפשר לשלוט עד כ 8 AV devices וה Ultimate עד 15 ואין סוף ציוד ביתי לא AV.
זה נשמע מרשים!
אז למה אנשים מתעסקים פה עם ה ZXT-120 להפעיל מזגנים?
או כמוני שעשיתי טעות ורכשתי את ה iTach WiFi to IR וקשה בטרוף להגדיר אותו על מנת שיפעיל מוצר IR
זה נשמע מוצר מושלם!!
ובדקתי הוא לא יקר...600 שח...
אז למה אנשים מתעסקים פה עם ה ZXT-120 להפעיל מזגנים?
או כמוני שעשיתי טעות ורכשתי את ה iTach WiFi to IR וקשה בטרוף להגדיר אותו על מנת שיפעיל מוצר IR
זה נשמע מוצר מושלם!!
ובדקתי הוא לא יקר...600 שח...
- Grappa
- חבר ותיק

@גילרוז
·
אכן מוצר מרשים וקל לתפעול.
האופציות לשליטה על המזגן בממשק של Harmony לvera לא משתוות לממשק שמציג ה לvera כשהוא מחובר לבקר מזגן אמיתי, ה Harmony מאפשר בקרת לחצנים פשוטה.
אם מישהוא יבנה פלג מזגן משולב עם הפלג של ה Harmony בהחלט ניתן יהיה להשתמש בו כתחליף ל ZXT-120.
תבדוק שהמזגן שלך נתמך
אתה מזין את שם היצרן (גם טורנדו עובד (-:) ואת הדגם.
·
אכן מוצר מרשים וקל לתפעול.
האופציות לשליטה על המזגן בממשק של Harmony לvera לא משתוות לממשק שמציג ה לvera כשהוא מחובר לבקר מזגן אמיתי, ה Harmony מאפשר בקרת לחצנים פשוטה.
אם מישהוא יבנה פלג מזגן משולב עם הפלג של ה Harmony בהחלט ניתן יהיה להשתמש בו כתחליף ל ZXT-120.
תבדוק שהמזגן שלך נתמך
אתה מזין את שם היצרן (גם טורנדו עובד (-:) ואת הדגם.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
סתם הערת אגב, אבל אם הטלביזיה מחוברת למגבר דרך HDMI ושניהם יחסית חדשים, אז רוב הסיכויים שניתן להדליק את הטלביזיה אוטומטית כשהמגבר נדלק. צריך רק לבדוק אם שניהם תומכים ב HDMI-CEC.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אתה מצליח לשלוט על מוצרי Zwave דרך השלט?Grappa כתב:@גילרוז
·
אם אני לא טועה Hub הסטנדרטי מאפשר לשלוט עד כ 8 AV devices וה Ultimate עד 15 ואין סוף ציוד ביתי לא AV....
אני מבין איך שולטים באמצעות vera על ה-harmony hub (באמצעות ה-plugin), אבל לא הצלחתי להבין איך אני גורם להדלקה/כיבוי של התאורה באמצעות לחיצה על אחד מלחצני השלט (כמו שמופיע בסרטון שצירף גילרוז).
אשמח להכוונה.
·
- Grappa
- חבר ותיק

@morgi23
·
השאלה מה אתה רוצה לעשות:
אם אתה רוצה לגרום למודול כל שהוא לבצע פעולה שקשורה לפעולת מדיה לדוגמא לכבות אורות בסלון כשהמערכת במצב סטרימר אתה צריך להתקין ב VERA את הפלאג שנקרא "Harmony Hub Control" ואז לבנות סצנה שהטריגר שלה הוא מצב סטרימר ב Harmony או במילים אחרות כשה Activitiey סטרימר מופעל בהרמוני.
בעיקרון לאחר התקנת הפלאג אתה יכול לבנות ב VERA ממשק לכל Device שמוגדר ב Harmony ולהפעיל סצנות בהתאם לפעולות שמתרחשות ב Device.
שים לב בזמן בנית ה Device ב VERA סמן ובנה את כל Device שאתה רוצה בפעולה אחת אחרת זה מוחק את האחרים (בהתחלה הסתבכתי עם זה)
במידה ואתה רוצה פעולה עצמאית שאין לה קשר ל Activitiey או להתנהלות של Device זה קצת יותר מורכב יש צורך ליצור Device או Activitiey דמי ולהשתמש בטריגר שלו כמפעיל לסצנה.
שים לב שהפלא ב VERA קצת לא מושלם ולא מתעדכן ב Activitiey חדש ויש צורך לנסות כמה פעמים
בנוסף השלט הפשוט של ה Harmony מגביל את שיוך ה Activitiey רק ל3 כפתורים עליונים ב 6 מצבים (לחיצה ארוכה.לחיצה קצרה), באם אתה משתמש בשלט עם המסך או אפליקציה זה יותר פשוט.
במקרה של שימוש ב טריגר מ Device אפשר למפות לכל כפתור אבל תצטרך לחזור על הפעולה של המיפוי בכל Activitiey.
אני מתאר לעצמי שיש עוד כמה שיטות שאפשר לממש ולא חשבתי עליהם.
מצרף תמונות של הממשק הראשי של הHarmony ב VERA וממשקי משני של Devices שמשום מה ה VERA לא מציג את כל ההפעלות שהוגדרו עבור ה Devices כנראה מחוסר מקום
·
השאלה מה אתה רוצה לעשות:
אם אתה רוצה לגרום למודול כל שהוא לבצע פעולה שקשורה לפעולת מדיה לדוגמא לכבות אורות בסלון כשהמערכת במצב סטרימר אתה צריך להתקין ב VERA את הפלאג שנקרא "Harmony Hub Control" ואז לבנות סצנה שהטריגר שלה הוא מצב סטרימר ב Harmony או במילים אחרות כשה Activitiey סטרימר מופעל בהרמוני.
בעיקרון לאחר התקנת הפלאג אתה יכול לבנות ב VERA ממשק לכל Device שמוגדר ב Harmony ולהפעיל סצנות בהתאם לפעולות שמתרחשות ב Device.
שים לב בזמן בנית ה Device ב VERA סמן ובנה את כל Device שאתה רוצה בפעולה אחת אחרת זה מוחק את האחרים (בהתחלה הסתבכתי עם זה)
במידה ואתה רוצה פעולה עצמאית שאין לה קשר ל Activitiey או להתנהלות של Device זה קצת יותר מורכב יש צורך ליצור Device או Activitiey דמי ולהשתמש בטריגר שלו כמפעיל לסצנה.
שים לב שהפלא ב VERA קצת לא מושלם ולא מתעדכן ב Activitiey חדש ויש צורך לנסות כמה פעמים
בנוסף השלט הפשוט של ה Harmony מגביל את שיוך ה Activitiey רק ל3 כפתורים עליונים ב 6 מצבים (לחיצה ארוכה.לחיצה קצרה), באם אתה משתמש בשלט עם המסך או אפליקציה זה יותר פשוט.
במקרה של שימוש ב טריגר מ Device אפשר למפות לכל כפתור אבל תצטרך לחזור על הפעולה של המיפוי בכל Activitiey.
אני מתאר לעצמי שיש עוד כמה שיטות שאפשר לממש ולא חשבתי עליהם.
מצרף תמונות של הממשק הראשי של הHarmony ב VERA וממשקי משני של Devices שמשום מה ה VERA לא מציג את כל ההפעלות שהוגדרו עבור ה Devices כנראה מחוסר מקום
תודה @Grappa, אבל לא נראה לי שהבנתי אותך עד הסוף.
אני משתמש בפלאגין של harmony ויש לי יכולת לשלוט על ה-activities שלי דרך ממשק ה-vera, למשל לכבות את כל המדיה כאשר הבית עובר למצב night או away, וכו'.
לא יודע איך זה אצלך, אבל ברגע שאני מפעיל activity דרך השלט, הוא לא מתעדכן בממשק ה-vera. זאת אומרת שאם ה-activity האחרון שהפעלתי דרך ממשק ה-vera היה power off, ואז אני אפעיל activity מהשלט, לדוגמא watch tv, עדיין יופיע לי בממשק ה-vera ה-activity האחרון שהופעל דרכו - power off.
בלי קשר לזה, מה שאני רוצה לעשות זה שכאשר אני לוחץ על כפתור הנורה או השקע בשלט ה-companion (תמונה מצורפת), שהאור בסלון יכבה או ידלק.
[img2=161x240]http://cache-m2.smarthome.com/images/lp ... atures.png[/img2]
קראתי בפורום של micasa שיש צורך להשתמש בbridge כלשהו או ב- harmony extender אבל אשמח לדעת שיש אופציה פשוטה יותר.
אני משתמש בפלאגין של harmony ויש לי יכולת לשלוט על ה-activities שלי דרך ממשק ה-vera, למשל לכבות את כל המדיה כאשר הבית עובר למצב night או away, וכו'.
לא יודע איך זה אצלך, אבל ברגע שאני מפעיל activity דרך השלט, הוא לא מתעדכן בממשק ה-vera. זאת אומרת שאם ה-activity האחרון שהפעלתי דרך ממשק ה-vera היה power off, ואז אני אפעיל activity מהשלט, לדוגמא watch tv, עדיין יופיע לי בממשק ה-vera ה-activity האחרון שהופעל דרכו - power off.
בלי קשר לזה, מה שאני רוצה לעשות זה שכאשר אני לוחץ על כפתור הנורה או השקע בשלט ה-companion (תמונה מצורפת), שהאור בסלון יכבה או ידלק.
[img2=161x240]http://cache-m2.smarthome.com/images/lp ... atures.png[/img2]
קראתי בפורום של micasa שיש צורך להשתמש בbridge כלשהו או ב- harmony extender אבל אשמח לדעת שיש אופציה פשוטה יותר.
- Grappa
- חבר ותיק

@morgi23
·
האמת שלא שמתי לב באם activity מתעדכן בממשק של ה VERA, אבל בוודאות זה עובד כטריגר לסצנה גם אם לא רואים את העידכון בממשק.
תבדוק את זה ועדכן.
אני עובד עם הגירסאות האחרונות של ה VERA וה harmony.
אני אבדוק יותר מאוחר היום ואחזור אליך לגבי העידכון בממשק (ה VERA מאד איטית ומציקה)
לגבי הכפתורים של בשליטה בנורות ושקעים לא ניסיתי לחבר אותם ל VERA אני עובד עם HUE וה harmony מתקשר איתו ישירות כולל הכפתור של העימעום במרכז (העימעום מגיב קצת לאט אבל עובד).
אני אנסה לחשוב על עוד דרך ואשמח לשתף באם אמצא.
לגבי ה בbridge אני מבין מקריאה שכרגע הוא קיים רק בתדר האמריקאי.
·
האמת שלא שמתי לב באם activity מתעדכן בממשק של ה VERA, אבל בוודאות זה עובד כטריגר לסצנה גם אם לא רואים את העידכון בממשק.
תבדוק את זה ועדכן.
אני עובד עם הגירסאות האחרונות של ה VERA וה harmony.
אני אבדוק יותר מאוחר היום ואחזור אליך לגבי העידכון בממשק (ה VERA מאד איטית ומציקה)
לגבי הכפתורים של בשליטה בנורות ושקעים לא ניסיתי לחבר אותם ל VERA אני עובד עם HUE וה harmony מתקשר איתו ישירות כולל הכפתור של העימעום במרכז (העימעום מגיב קצת לאט אבל עובד).
אני אנסה לחשוב על עוד דרך ואשמח לשתף באם אמצא.
לגבי ה בbridge אני מבין מקריאה שכרגע הוא קיים רק בתדר האמריקאי.
@Grappa
עדכון:
הצלחתי לגרום לactivity בממשק הvera לשנות מצב בהתאם למצב שהועבר ע״י השלט.
צריך להיכנס ללשונית settings ואז להגדיר את הpoll (אני הגדרתי כל 5 שניות).
בכל מקרה, זה עובד רק על הactivities ולא על devices אז לא תהיה לי אפשרות להגדיר טריגר ע״י לחיצה על אחד מהכפתורים.
קראתי קצת על שירות שנקרא event ghost שיכול להיות פתרון אבל אני צריך להבין את זה טוב יותר כדי לראות אם זה מתאים.
עידכונים בהמשך
עדכון:
הצלחתי לגרום לactivity בממשק הvera לשנות מצב בהתאם למצב שהועבר ע״י השלט.
צריך להיכנס ללשונית settings ואז להגדיר את הpoll (אני הגדרתי כל 5 שניות).
בכל מקרה, זה עובד רק על הactivities ולא על devices אז לא תהיה לי אפשרות להגדיר טריגר ע״י לחיצה על אחד מהכפתורים.
קראתי קצת על שירות שנקרא event ghost שיכול להיות פתרון אבל אני צריך להבין את זה טוב יותר כדי לראות אם זה מתאים.
עידכונים בהמשך
- Grappa
- חבר ותיק

@morgi23
·
לגבי הpoll אתה צודק, הגדרתי את זה לפני כמעט שנה ושכחתי לציין את זה (מתנצל).
אני עובד כרגע רק עם activities ורק עכשיו ראיתי שה devices לא מעדכנים את הממשק של ה VERA כנראה שחסר בפלג את האופציה לעשות poll ל devices כדי שזה יעדכן את הממשק והכי חשוב את המצב הלוגי בדאטהבייס של ה VERA.
בהצלחה עם ה event ghost.
·
לגבי הpoll אתה צודק, הגדרתי את זה לפני כמעט שנה ושכחתי לציין את זה (מתנצל).
אני עובד כרגע רק עם activities ורק עכשיו ראיתי שה devices לא מעדכנים את הממשק של ה VERA כנראה שחסר בפלג את האופציה לעשות poll ל devices כדי שזה יעדכן את הממשק והכי חשוב את המצב הלוגי בדאטהבייס של ה VERA.
בהצלחה עם ה event ghost.