כרטיס מסך עם HDMI 2.0 זול, יש דבר כזה?
·GTX950 ו GTX960 תומכים ב -4K HEVC 10BIT ?totlip כתב:למיטב ידיעתי רק GTX950 ו GTX960 אם זה רק לשימוש בקולנוע ביתי אז הם OVERKILL רציני מבחינת המחיר..
גם אני ממתין לדור הפסקל של הירוקים שייתן מענה גם 4K HVEC 10BIT במחירים נוחים יותר לצרכים שלי.....
-ותכונה הזאת רלוונטית רק ל-4K ולא ל-3D שעושה UPSCALLER ל-4K בטלווזיות פסיביות של LG כדי לקבל FULL HD בכל עין ?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
HEVC או H.265 זה פורמט של קידוד וידאו, אין שום קשר ל-3D. והקשר הישיר היחיד שלו ל-4K הוא שהפורמט הזה יעיל בהרבה מקודמיו ולכן משתמשים בעיקר בו עבור תכני 4K. לפחות כשמדובר על תכנים מקוריים, כמו סטרימינג ו-UHD בלוריי, ולא הפצות פיראטיות כאלה ואחרות.
פיענוח בחומרה של HEVC 10BIT נתמך ב GTX 950 ו960. בינתיים אלה כרטיסי המסך היחידים בשוק שתומכים בזה.
התכונה הזו רלוונטית לכל רזולוציה, פשוט תכני 1080P ניתן לפענח גם בתוכנה על רוב המעבדים בלי יותר מדי בעיות. עבור 4K צריך מעבד חזק מאד כדי שידע להתמודד עם הפיענוח.
תמיכה ב-HEVC 10BIT חשובה במיוחד עבור צפיה בתוכן HDR, שכרגע לא כל כך נפוץ.
פיענוח בחומרה של HEVC 10BIT נתמך ב GTX 950 ו960. בינתיים אלה כרטיסי המסך היחידים בשוק שתומכים בזה.
התכונה הזו רלוונטית לכל רזולוציה, פשוט תכני 1080P ניתן לפענח גם בתוכנה על רוב המעבדים בלי יותר מדי בעיות. עבור 4K צריך מעבד חזק מאד כדי שידע להתמודד עם הפיענוח.
תמיכה ב-HEVC 10BIT חשובה במיוחד עבור צפיה בתוכן HDR, שכרגע לא כל כך נפוץ.
TheCoolest
אכן כל מה שרשמת נכון למעט תכנים ב 4K שכבר יש לא מעט ..
אני אישית מחזיק בלמעלה מ 30 סרטים 4K מקודדים ב HVEC שהמעבד היחסית חזק שלי { I5 4670K} לא ממש מצליח לנגן ללא אובדן פריימים ..
ב 1080 אין בעיייה למעבד ..
לגבי HDR עדיין לא נתקלתי בסרטים מלאים למעט סרטי הדגמה פה ושם.
ולכן המלצתי להמתין לדור הבא של המעבדים הגרפיים.
אכן כל מה שרשמת נכון למעט תכנים ב 4K שכבר יש לא מעט ..
אני אישית מחזיק בלמעלה מ 30 סרטים 4K מקודדים ב HVEC שהמעבד היחסית חזק שלי { I5 4670K} לא ממש מצליח לנגן ללא אובדן פריימים ..
ב 1080 אין בעיייה למעבד ..
לגבי HDR עדיין לא נתקלתי בסרטים מלאים למעט סרטי הדגמה פה ושם.
ולכן המלצתי להמתין לדור הבא של המעבדים הגרפיים.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@totlip נכון שמתחילים להופיע תכנים ב HEVC, אבל יחסית לכמות וזמינות של 1080P ו720P ב H.264 הכמות עדיין זניחה.
חוץ מזה, נראה לי שכבר דיברתי על זה עם מישהו בפורום, אבל המקורות לסרטים האלה לא כל כך ברורים.
המקור לכל הסרטים האלה לא UHD בלו ריי.
חוץ מזה, נראה לי שכבר דיברתי על זה עם מישהו בפורום, אבל המקורות לסרטים האלה לא כל כך ברורים.
המקור לכל הסרטים האלה לא UHD בלו ריי.
@totlip
·
לוח אסוס מבוסס ערכה Z97, מעבד core i5 תואם ללוח (לא זוכר את הדגם המדוייק). 16 גיגה זכרון DDR3 (קרוסאיר, המהיר שיש, לא זוכר איזה בדיוק).
בנתיים רכשתי משהו זמני זול GT710 עם קירור פסיבי. DTS-MA עובד מצויין ורואים 1080P מעולה. לא בדקתי 4K כי אין לי עדיין טלביזיה תומכת ולכן גם לא מדיה בשלב זה.
קודי 16 רץ על W8.1 מסוג 64 ביט. האמת רחוק מלהיות יציב כמו על מיני פיסי אחר שמריץ OPENELEC בחדר שינה...
·
לוח אסוס מבוסס ערכה Z97, מעבד core i5 תואם ללוח (לא זוכר את הדגם המדוייק). 16 גיגה זכרון DDR3 (קרוסאיר, המהיר שיש, לא זוכר איזה בדיוק).
בנתיים רכשתי משהו זמני זול GT710 עם קירור פסיבי. DTS-MA עובד מצויין ורואים 1080P מעולה. לא בדקתי 4K כי אין לי עדיין טלביזיה תומכת ולכן גם לא מדיה בשלב זה.
קודי 16 רץ על W8.1 מסוג 64 ביט. האמת רחוק מלהיות יציב כמו על מיני פיסי אחר שמריץ OPENELEC בחדר שינה...
תגדיר לא יציב..
במה ..??אני איתה מאז שיצאה ללא בעיות מיוחדות..
אתה מנגן מדיסקים מקומיים או תוספים לצפייה ישירה?
אם בחרת באופציה השנייה אז אכן לא יעזור במיוחד גם אם תחזור לגירסא 14 ..
לדעתי כל התוספים הללו רק תוקעים את KODI..
אני אישית משתמש בקיוסאר וסולטס ..זה למטרות הזרמה לכל השאר יש לי הורדות.
במה ..??אני איתה מאז שיצאה ללא בעיות מיוחדות..
אתה מנגן מדיסקים מקומיים או תוספים לצפייה ישירה?
אם בחרת באופציה השנייה אז אכן לא יעזור במיוחד גם אם תחזור לגירסא 14 ..
לדעתי כל התוספים הללו רק תוקעים את KODI..
אני אישית משתמש בקיוסאר וסולטס ..זה למטרות הזרמה לכל השאר יש לי הורדות.
· Magnus EN970 של ZOTAC מכיל את GTX 960 רק שהוא משופר ומותאם לקופסה שלהם לפי מה שרשום במאמר של זיו :totlip כתב:למיטב ידיעתי רק GTX950 ו GTX960 אם זה רק לשימוש בקולנוע ביתי אז הם OVERKILL רציני מבחינת המחיר..
גם אני ממתין לדור הפסקל של הירוקים שייתן מענה גם 4K HVEC 10BIT במחירים נוחים יותר לצרכים שלי.....
http://www.hometheater.co.il/article06670.html
השאלה גם הדגם הייעוד הזה של 960 שיש ב-ZOTAC תומך ב-HEVC 10BIT לתכני 4K טובעניים ? ( והשילוב עם המעבד I5 - 5200 זה שילוב מוצלח ?)
תודה רבה.
·יש את הדגם אותו הדבר רק שמכיל את המעבד SKYLAKE I5 6400T הרבה יותר חזק הוא TDP 35W לעומת מה שהראיתי לך מקודם עם 15W . ( הוא לא מרעיש ?)totlip כתב:בגדול בוידאו 4k אתה מסודר ,בגיימינג 4k ממש לא בכיוון ,לפחות לפי המפרט הזה ....
הינה הדגם החזק : https://www.zotac.com/us/product/mini_p ... am-machine
הבעיה שאין להם FUTURE PROOF אין להם כרטיס גרפי חזק שיחזיק את VR אם אני רוצה ...
אם אני בונה מחשב HTPC עם כרטיס מסך NVIDIA 980 GTX - הוא תומך HEVC 10BIT או רק 960/950 GTX תומכים בזה כרגע ?
תודה.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
ה-980 עושה שימוש בליבת GM204 (כנ"ל ל-970) שלא תומכת ב-HEVC בצורה מלאה, רק כרטיסים מבוססי ליבת GM206 שהם ה950/960 תומכים בצורה מלאה בתקן.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
·תודה , פה מדובר בגירסת 960 ששידרגו לה את הראם ואת הצללים אך עדיין זה אותו ליבה gm206 שתומכת בצורה מלאה 4k וגם מאפשרת דרך powerdvd לנגן מהרשת סרט בלוריי תלת מימד מלא ?IamEzio כתב:ה-980 עושה שימוש בליבת GM204 (כנ"ל ל-970) שלא תומכת ב-HEVC בצורה מלאה, רק כרטיסים מבוססי ליבת GM206 שהם ה950/960 תומכים בצורה מלאה בתקן....
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
רכישה של GTX950/960 מוצקדת רק אם אתה גיימר לדעתי, אני בקרוב הולך להרכיב מפרט מבוסס GTX 960 4GB, כי ה950 לא שווה את המחיר שלו.
אלה אם יש לך 800 שקל מיותרים בכיס .. גג תמכור את הכרטיס מסך, ברגע שיהיה פתרון יותר זול. מעבדי SKYLAKE ו BRASWELL ,תומכים ב10BIT אך בצורה חלקית, ולא הייתי ממש בונה על זה, תבדוק סקירות ברשת לגבי העניין, לא יודע אם ב4K הם יכולים להריץ טכני 10BIT בצורה תקינה.
אלה אם יש לך 800 שקל מיותרים בכיס .. גג תמכור את הכרטיס מסך, ברגע שיהיה פתרון יותר זול. מעבדי SKYLAKE ו BRASWELL ,תומכים ב10BIT אך בצורה חלקית, ולא הייתי ממש בונה על זה, תבדוק סקירות ברשת לגבי העניין, לא יודע אם ב4K הם יכולים להריץ טכני 10BIT בצורה תקינה.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אף אחד מהמעבדים האלה לא תומכים ב-10BIT בכלל.
כרגע רק ה 950\960 GTX תומכים, אין עוד כרטיס או מעבד תומך.
בעוד כמה חודשים אמורים להשיק כרטיסים חדשים, אבל עדיין לא ברור אילו סדרות (גבוהות - יקר או נמוכות) עם תמיכה בכל מה שצריך.
עם ניגון וידאו ב-4K לא תהיה לאף כרטיס בעיה, זה כבר לא משהו קשה.
למשחקים חדשים יחסית אני מניח שגם GTX960 יהיה חלש מדי ב-4K, אבל אין שום מניעה לשחק על 1080P.
כרגע רק ה 950\960 GTX תומכים, אין עוד כרטיס או מעבד תומך.
בעוד כמה חודשים אמורים להשיק כרטיסים חדשים, אבל עדיין לא ברור אילו סדרות (גבוהות - יקר או נמוכות) עם תמיכה בכל מה שצריך.
עם ניגון וידאו ב-4K לא תהיה לאף כרטיס בעיה, זה כבר לא משהו קשה.
למשחקים חדשים יחסית אני מניח שגם GTX960 יהיה חלש מדי ב-4K, אבל אין שום מניעה לשחק על 1080P.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35088
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
חובה במסך 0.HDMI 2 או שאפשר גם ב- Display Port 1.2?IamEzio כתב:ה-980 עושה שימוש בליבת GM204 (כנ"ל ל-970) שלא תומכת ב-HEVC בצורה מלאה, רק כרטיסים מבוססי ליבת GM206 שהם ה950/960 תומכים בצורה מלאה בתקן....
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אין קשר בין הדברים, אחד זה יכולת פיזית של כרטיס המסך לפענח קוד ספציפי על ידי חלק יעודי בליבה של הכרטיס ,והשני תקנים שונים לחיבורי וידאו.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2